Jimmy James (énekes)

Jimmy James (énekes)

4 videó
Jimmy James (született Michael James,1940, szeptember 13-án Jamaica) egy soul énekes, ismert dalok, mint a "Come To Me Softly", "Itt az idő", és "én menni, ahol a Zene visz ". Ennek alapján Nagy-Britanniában, fellépett az énekes Jimmy James and the Csavargók közepe óta 1960.
James nőtt fel, és kezdett végző Kingston, Jamaica, ott készítette, mint szólóban a termelőkkel Coxsone Dodd, Clancy Eccles, és Lyndon Pöttinger. Ő legsikeresebb kiadása volt egy korai változata a "Come To Me Softly", amely megállapította, a helyi siker és meggyőzte James feladni munkát az Inland Revenue egy zenei karrierjét.

A Csavargók eredetileg alakult meg 1960-ban James összeállt szerint rájuk kanadai banda vezetője Roger Smith és 1964. április, akkor költözött az Egyesült Királyságban. "Ska-Time" (Decca Records) lett rögzítve, mint Jamaica Saját Csavargók két héten belül az érkezésüket, és az egyik első példája a jamaikai ska zenéket az Egyesült Királyságban. Miután találkozott vezetője Peter Meaden 1965-ben Jimmy James és a Csavargók támogatott The Who és Rod Stewart, aki csapatával együtt A Steampacket a Marquee Club Londonban. A zenekar játszott a Shanklin Pier bálteremben az Isle of Wight 1965 júniusában, és visszatért a további két teltházas koncertet azon a nyáron. Ő és a Csavargók megosztott több számlát Jimi Hendrix zenekar, a tapasztalat, a késő 1960-as években, amikor mindketten igyekeztek megvetni a lábukat. "Mi lógtunk sok a klubok, mint a Bag O 'Nails, a Cromwell és Whiskey a Go Go. Egy nagyszerű fickó, nagyon csendes és szerény," James emlékeztetett. A Csavargók, és a tapasztalatok is játszott a Ricky Tick ​​és Felső-Cut klubok Londonban 1966 decemberében és január 1967 volt, míg a Beachcomber Ballroom Nottingham.

Írtak alá lemezszerződést a Pye Records és kiadta a legismertebb stúdióalbuma, a The New Religion 1966-ban a zenekar is játszott, mint támogatja a WHO, és Sonny & Cher, Rod Stewart (aki szintén a Pye Records idején) , és a Rolling Stones. A zenekar gyakran használják az Abbey Road Studios, egyszer ott lenni ugyanabban az időben, mint a Beatles volt a felvétel. Az élő előadást készített az album, London Swings - Live at a Marquee Club is várja a Alan Bown szett. Jimmy James és a Csavargók voltak nevű formációval és a riválisok a Geno Washington & The Ram Jam zenekar.

Jimmy James & The Vagabonds - "I'll Go Where Your Music Takes Me"
Jimmy James & The Vagabonds - Now Is The Time
Jimmy James & Vagabonds - I'll Go Where Your Music Takes Me
Jimmy James and the Vagabonds ~ Now Is The Time

 
   

Jimmy James & The Vagabonds - "I'll Go Where Your Music Takes Me"



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2015. december 20. Nézettség: 605

Tetszik