Bruno Mantovani

Bruno Mantovani

13 videó
Bruno Mantovani (született:1974, október 8-án) egy francia zeneszerző . Ő nyerte az első díjat a párizsi konzervatóriumban , amely csatlakozott az 1993-ban munkája már megbízásából a francia kormány, valamint más szervezetek. 2010 szeptemberében nevezték ki a poszt igazgatója a párizsi konzervatóriumban
Bruno Mantovani tanult a Conservatoire de Paris 1993-2000 és nyert öt első díjat. Zenéje élvezett nemzetközi sikerét a karrierje elején, támogatott szólisták Jean-Efflam Bavouzet , Renaud Capuçon , Jean-Guihen Queyras vagy Tabea Zimmermann . Ez a zenekari területén Bruno Mantovani a legtermékenyebb. Összhangban olyan karmesterekkel, mint Pierre Boulez , Riccardo Chailly , Laurence Equilbey , Philippe Jordan , Susanna Malkki vagy François Xavier Roth, azt játszotta rangos együttesek, mint a zenekarokkal Bamberg vagy Chicago, a Lipcsei Gewandhaus, a BBC London Philharmonic Orchestra la Scala, Milánó, New York-i és a Radio France és az Orchestre de Paris .

Ő számos díjat kapott Franciaországban és külföldön (Nagydíj SACEM 2009 Victoire de la Musique , a "dalszerző of the Year" 2009-ben, Claudio Abbado díjat a Berlini Filharmonikusok 2010-ben) és volt a tartózkodási az Académie de France a római ( Villa Medici ) 2004-2005, a Besançon Festival kiadásban 2006-2008, a Lille Nemzeti Zenekar 2008-2011 és az Orchestra National du Capitole de Toulouse és az Orchestre National de Lyon . Szerzője egy balett (Siddharta) és opera (Ahmatova) a Párizsi Opera , együttműködött a szövegírók Ghristi Christophe és François Regnault, a séf Ferran Adria és koreográfusok Jean-Christophe Maillot és Angelin Preljocaj . Munkája rendszeresen megkérdőjelezi a történelem a nyugati zene (Bach, Gesualdo, Rameau, Schubert, Schumann) vagy népszerű könyvtárakat (jazz, orientális zene). Mint karmester, ő irányítja rendszeresen Ensemble Intercontemporain és a nagy formációk, mint a Simon Bolivar Zenekar Caracasban, a párizsi Zenekar, a Shanghai Szimfonikus Zenekar és az Orchestre du Capitole de Toulouse-ban. Műveit közzé Editions Henry Lemoine.

Bruno Mantovani "Bug" for solo clarinet
Bruno Mantovani, Concerto de chambre n°2 - Ensemble intercontemporain
Bruno Mantovani, Früh-Sophie Cherrier-Ensemble intercontemporain
Bruno Mantovani, L'ère de rien (2002) pour flûte, clarinette & piano.
Bruno Mantovani -"d'une seule voix"- Diego Tosi - Timothé Tosi
Bruno Mantovani - Finale (2007)
Bruno Mantovani - Jeux d'eau (2011-12)
Bruno Mantovani ~ Turbulences
Chen Halevi Plays Bruno Mantovani's BUG
Doug O'Connor performs Bruno Mantovani: L'incandescence de la Bruine
Gilles Durot - Marimba solo - Moi, jeu... (Bruno Mantovani)
Le Livre des Illusions de Bruno Mantovani
Philippe Leroux, TotalSOlo-Ensemble intercontemporain-Bruno Mantovani, direction

 
   

Bruno Mantovani "Bug" for solo clarinet



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2016. március 2. Nézettség: 1,171