Bakator Zenekar

Bakator Zenekar

7 videó
A zenekar 2009 januárjában alakult Debrecenben.
A névválasztás igen egyedi. Sokan tévesen kapcsolják a név jelentését más fogalmakhoz. A bakator nem más, mint egyike a legkiválóbb régi magyar szőlőfajtáknak, amely főképpen az Érmelléken volt elterjedve, s mely szőlőnek bora legalább annyira tüzes, mint a banda muzsikája! Nem titkolt célkitűzésük, hogy a Bakator zenekar egyre népszerűbb elismertsége révén, az Érmellék is divatos, újra felfedezhető vidékké váljon a magyar népzenei élet és borkultúra színes palettáján.

Fiatal zenekarként csapatuk változatos hangszeres felállásokat produkál, igyekezve színesíteni a különböző népzenei dialektusokra jellemző muzsikákat. Hegedű, terchegedű, három és négy húros kontrák, brácsák, klarinét, cimbalom, ütőgardony, nagybőgő azok a hangszereik, melyeken törekednek a különböző vidékek népzenéjének a leghitelesebb megszólaltatására, természetesen jókedvű, parázs hangulatú énekszóval aláfestve. Zenekaruk tagjai mind a hagyományos parasztzenélés, mind pedig a képzettebb, kifinomultabb városias muzsikálás megtestesítője, amit a sajátos zenei játékuk felismerhetően hordoz magában.
http://www.bakatorzenekar.hu

Bakator - Török Péter brácsás énekel hajdúsági dalokat
Bakator Zenekar - Debrecen
Bakator Zenekar - Hajdúsági
Bakator Zenekar - Palatkai muzsika
Bakator zenekar - Cifraszoba
Bakator zenekar - régi katonadalok
Egynótás mulatozás - Bakator zenekar "örökítés" című lemezéről

 
   

Bakator - Török Péter brácsás énekel hajdúsági dalokatA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2012. január 17. Nézettség: 509

Tetszik