Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

A mi kis falunk 1. évad 8.rész
Róka István
kedd, 2017. április 25. 16:52
1 . 9. ?
Ujváriné Judit
szerda, 2017. április 26. 11:15
2 . Nincs 9. rész, az első évad 8 részből áll, de igérték, hogy folytatják, talán jövőre.
Matyó Húsvét - Mezőkövesd/Hadas - 2017. 04. 17.
Wagner Otto
vasárnap, 2017. április 23. 20:47
1 . AHOL MÉG A PIROS TOJÁS SEM PIROS!

Ismerje meg az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokat az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton!
Húsvét vasárnap és hétfőn a Matyó Néptáncegyüttes és a térség hagyományőrző csoportjainak műsora szórakoztatja a látogatókat. Vasárnap a Kis Kata Zenekar, majd a Mezőkövesdi Hang-Stúdió fergeteges operett összeállítása, hétfőn sztárvendégünk Bereczki Zoltán műsora fokozza a hangulatot. Az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vásári forgataga fogadja az érkezőket. A tojásfestés és a színpadi programok mellett húsvéti ételszentelés, kóstolás és népi játékudvar színesíti a kínálatot.
Wagner Otto
vasárnap, 2017. április 23. 20:48
2 . Hétfőn 4 alkalommal vödrös locsolkodást és 1 alkalommal traktorról locsolást láthatnak a Hadas városrészben. A Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán a gyerekek kedvence a húsvéti állatudvar (nyuszi, csibe és bárány simogató), valamint Kovácstalálkozó fogadja az érdeklődőket. Az ünnep idején nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, ahol vasárnap este családi éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség az új élményfürdőben.
Tuti Turi Magyar Ptc  2017.  (bemutató videó)
Sátori József
vasárnap, 2017. április 23. 18:11
1 . Esetleg ha kipróbálni szeretnéd,regisztrálhatsz a következő linken.
Magyarember Magyar klikkelős (Ptc)-t használ.
tutituriptc.xyz/?ref=ijoco
Kárpát Expressz 2017.04.09 - Délvidéki diákok a Határtalanul program keretében
Wagner Otto
szombat, 2017. április 22. 19:34
1 . A Határtalanul! program keretében Budapestre, a Thán Károly ökoiskolába látogattak az adai Műszaki Középiskola diákjai. A tanulók kirándulásokon vettek részt, valamint egy közös projektet is megvalósítottak a helyi diákokkal.

A Parlamenten kívül a Budai várba, a Hősök terére, Gödöllőre és Budakalászra is ellátogattak a tanulók. A történelmi helyszíneket rendhagyó történelemóra keretében ismerhették meg.
Kárpát Expressz 2017.04.09 - Csóka (Délvidék)
Wagner Otto
péntek, 2017. április 21. 21:19
1 . Néptáncot gyakorolnak a helyi fiatalok a délvidéki Csókán, a település Zenta közelében fekszik, lakói a mai napig többségében magyarok. A fiatalok ismerkednek a néptánc alapjaival, amelyet az idősebb generáció adott át nekik. A különféle kulturális tevékenységeknek, mint pl. a citerázásnak is a Móra Ferenc Egyesület ad otthont. A szervezet kiemelt célja, hogy a gyermekek már óvodás kortól megismerkedjenek nemzetünk hagyományaival, történetével. Az Egyesület munkája nem hiábavaló, hiszen hosszú évek óta kicsik és nagyok résztvevőik programjaiknak.
Minuscule The Valley Of The Lost Ants .mp4
Czippry Márton
péntek, 2017. április 21. 09:18
1 . Minuscule The Valley Of The Lost Ants 2013/Aprónép A hangyák elveszett völgye

Egy fiatal katicabogár összebarátkozik egy fekete hangyával, és segít neki a háborúban a vörös hangyákkal szemben.

Kiadás dátuma : január 2, 2014 ( Magyarország )
Rendezők : Thomas Szabo , Hélène Giraud
Box office : 22,8 millió USD
Költségvetés : 10,2 millió EUR
Zeneszerző : Hervé Lavandier
Díjak : César-díj a legjobb animációs film
Kárpát Expressz 2017.04.09 - Schreiner Sándor orgonamester (Kárpátalja)
Wagner Otto
csütörtök, 2017. április 20. 20:44
1 . Schreiner Sándor klarinét és tárogató művész, orgonamester a kárpátaljai akadémiai népi együttes művésze. Színes zenei pályafutással rendelkezik, 20 éve a megyei filharmónia művésze, számos zenekari feldolgozás zeneszerzője. Kárpátalján egyetlen orgonamestere, összesen 19 orgonát újított fel. Munkája során különleges hangszerekkel is találkozott, az egyik legérdekesebb a munkácsi Túri Szent Márton székesegyház több mint 100 éves zongorája volt, amelynek sípjait a II. világháború alatt rekvirálták, hogy a fegyvergyártásban használják fel.
Wagner Otto
csütörtök, 2017. április 20. 20:44
2 . Hungarikummá minősítette a tárogató népzenei hangszert első ülésén az új összetételű Hungarikum Bizottság. A Földművelésügyi Minisztérium hivatalos közleményében az áll, a tárogatót olyan magyar hangszerként tartják nyilván az egész világon, amit egyedi hangzása és különleges hangszíne miatt a magyar lélek hangjaként is emlegetnek. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke azt is bejelentette, a minisztérium fél milliárd forint többletforrást csoportosított át a nemzeti értékek gyűjtésével, dokumentálásával és népszerűsítésével foglalkozó pályázatra.
Mezőkövesd - Egy perc Magyarország
Wagner Otto
csütörtök, 2017. április 20. 03:00
3 . A barokk stílusú római katolikus Szent László templom gótikus kápolnájának falazatát matyó ihletésű freskó díszíti. A megújult Kavicsos-tó Szabadidőparkban áll a modern, kéttornyú Jézus Szíve templom, mely búcsújáróhely.
A város határában terül el Észak-Magyarország legnagyobb fürdője, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, melynek kénes gyógyvize és 21 medencéje ezreket vonz a településre.
Wagner Otto
csütörtök, 2017. április 20. 03:07
4 . Mezőkövesd központjától 4 km-re van a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő . A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 22 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják.

Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, szaunavilág, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére.

A kalcium - magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 75 éve áll a gyógyulás szolgálatában
sóry Gyógy- és Strandfürdő

1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is. Mezőkövesd Zsóri fürdő üdülőterület 2013. augusztus 29-én hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést, így a fürdő és üdülőövezete Magyarországon 15. helyszín, mely elnyerte ezt a kitüntetést.

2015. augusztusától fogad vendégeket a fürdő területére épült Pandora Zsóry Apartmanok, melyektől közvetlen átjárás biztosított a Zsóry-fürdőbe.
1100_ev_Europa_kozepen_1996_cd2.avi.mp4
Czippry Márton
szerda, 2017. április 19. 21:07
1 . Nézzétek meg az "1100 év Európa közepén" című történelmi ismeretterjesztő sorozatot, Bayer Zsolt és Nemes Tibor munkáját, amelyet én is újra és újra megnézek, mert a gyönyörűségesen komponált képekkel, meg a narrátor, Helyey László színész csodálatos orgánumával nem tudok betelni. Azt hiszem, ebben a műfajban ez az egyik legszebb filmsorozat, amelyet a történelmi Magyarországról láttam, s ez alighanem Nemes Tibor operatőr-rendező érdeme.

A kamera olyan sötét tónusú, fojtott levegőt árasztó, drámai hangulatot képes teremteni, hogy miközben a képeket néztem, s a hegedű aláfestő hangját hallgattam, egyszerre csak heves vágy fogott el, hogy egyszer az életben eljussak abba a szépséges, távoli országba, amelyről ez a filmsorozat tudósít.Hisz' az ma már Szerbia, Románia, Szlovákia területén van.

És azok a fák... Nemes Tibor kamerája előtt Kárpátalján egy hétköznapi erdőszél olyan misztikus, nem evilági terrénummá változik, hogy a néző meg sem lepődne rajta, ha tündérek vagy koboldok ugranának elő a rengetegből. Meg azok a felhők... Az operatőr megszállott rajongással filmezi a borús eget, s ettől olyan érzésünk támad, mintha szorosan összetartozna ország, nemzet és égbolt. Mintha az ég a rajta csüngő felhőkkel a szemünk láttára lényegülne át az egykori történelmi Magyarország részévé, s így örökre elveszetté...

Mindehhez Helyey László hangja zeng, dörög és duruzsol, amely nekem régóta nagyon kedves: gyerekkoromban arról ábrándoztam, hogy ha megnövök, olyan orgánumom lesz, mint neki. Nem lett - de legalább felnőtt fejjel, ma is hallgathatom őt. Egyszóval páratlan filmsorozat ez - csak hát a narráció: a Bayer Zsolttól megszokott közhelyes, terjengős, érzelgős, sőt enyelgő szövegvilág, abból kellene szerintem sokkal kevesebb. Mert Bayer Zsoltnál a szerzetes bizonyosan jámbor, a polgár derék, a vitéz délceg, az uralkodó jó király urunk, az apáca szelíd, a szél dúdoló, a tekintet simogató, a leánytest hajlata meg titkos.


Alkotók

RENDEZŐ:
Nemes Tibor
OPERATŐR:
Nemes Tibor
VÁGÓ:
Wurm Ferenc
SZERKESZTŐ:
Bayer Zsolt

10.rész Brassó megye – szászok földje
11.rész Erdővidék, Baróti hegység
12.rész Háromszék, Kovászna megye 1.
13.rész Háromszék, Kovászna megye 2.
14.rész Gyergyó
15.rész Felcsík
16.rész Gyimes
17.rész Alcsík
18.rész Székely sóvidék
1100_ev_Europa_kozepen_1996_cd1.avi.mp4
Czippry Márton
szerda, 2017. április 19. 21:04
1 . Nézzétek meg az "1100 év Európa közepén" című történelmi ismeretterjesztő sorozatot, Bayer Zsolt és Nemes Tibor munkáját, amelyet én is újra és újra megnézek, mert a gyönyörűségesen komponált képekkel, meg a narrátor, Helyey László színész csodálatos orgánumával nem tudok betelni. Azt hiszem, ebben a műfajban ez az egyik legszebb filmsorozat, amelyet a történelmi Magyarországról láttam, s ez alighanem Nemes Tibor operatőr-rendező érdeme.

A kamera olyan sötét tónusú, fojtott levegőt árasztó, drámai hangulatot képes teremteni, hogy miközben a képeket néztem, s a hegedű aláfestő hangját hallgattam, egyszerre csak heves vágy fogott el, hogy egyszer az életben eljussak abba a szépséges, távoli országba, amelyről ez a filmsorozat tudósít.Hisz' az ma már Szerbia, Románia, Szlovákia területén van.

És azok a fák... Nemes Tibor kamerája előtt Kárpátalján egy hétköznapi erdőszél olyan misztikus, nem evilági terrénummá változik, hogy a néző meg sem lepődne rajta, ha tündérek vagy koboldok ugranának elő a rengetegből. Meg azok a felhők... Az operatőr megszállott rajongással filmezi a borús eget, s ettől olyan érzésünk támad, mintha szorosan összetartozna ország, nemzet és égbolt. Mintha az ég a rajta csüngő felhőkkel a szemünk láttára lényegülne át az egykori történelmi Magyarország részévé, s így örökre elveszetté...

Mindehhez Helyey László hangja zeng, dörög és duruzsol, amely nekem régóta nagyon kedves: gyerekkoromban arról ábrándoztam, hogy ha megnövök, olyan orgánumom lesz, mint neki. Nem lett - de legalább felnőtt fejjel, ma is hallgathatom őt. Egyszóval páratlan filmsorozat ez - csak hát a narráció: a Bayer Zsolttól megszokott közhelyes, terjengős, érzelgős, sőt enyelgő szövegvilág, abból kellene szerintem sokkal kevesebb. Mert Bayer Zsoltnál a szerzetes bizonyosan jámbor, a polgár derék, a vitéz délceg, az uralkodó jó király urunk, az apáca szelíd, a szél dúdoló, a tekintet simogató, a leánytest hajlata meg titkos.


Alkotók

RENDEZŐ:
Nemes Tibor
OPERATŐR:
Nemes Tibor
VÁGÓ:
Wurm Ferenc
SZERKESZTŐ:
Bayer Zsolt

Az 1. lemezen lévő részek :
1.rész Észak- és Dél-Dalmácia
2.rész Isztria és a Kvarner öböl
3.rész A Hegyvidék és Szlavónia
4.rész Fiume, Abbázia, Szlovénia
5.rész Nezsideri járás
6.rész Kismartoni járás
7.rész Felsőpulyai járás
8.rész Felsőőri járás
9.rész Barcaság - szászok földje
Somewhere Over the Rainbow - The Wizard of Oz (1/8) Movie CLIP (1939) HD
Mátyás Attila
szerda, 2017. április 19. 13:25
1 . Gyerekkorom kedvenc filmje volt!
Páles Éva Judith
szerda, 2017. április 19. 13:46
2 . Köszönöm, örömmel hallgatom, örültem, hogy feltették a videót ♥
Vörösmarty Mihály: A vén cigány (hangosvers)
Wagner Otto
kedd, 2017. április 18. 19:40
3 . Tanulj dalt a zengő zivatartól,
Mint nyög, ordít, jajgat, sír és bömböl,
Fákat tép ki és hajókat tördel,
Életet fojt, vadat és embert öl;
Háború van most a nagy világban,
Isten sírja reszket a szent honban.
Húzd, ki tudja meddig húzhatod,
Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot,
Sziv és pohár tele búval, borral,
Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal.
Wagner Otto
kedd, 2017. április 18. 19:40
4 . Kié volt ez elfojtott sohajtás,
Mi üvölt, sír e vad rohanatban,
Ki dörömböl az ég boltozatján,
Mi zokog mint malom a pokolban,
Hulló angyal, tört szív, őrült lélek,
Vert hadak vagy vakmerő remények?
Húzd, ki tudja meddig húzhatod,
Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot,
Sziv és pohár tele búval, borral,
Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal.
A Titanic legendája /Titanic - Birth of a Legend (2005) Magyarul !
Czippry Márton
kedd, 2017. április 18. 07:39
1 . Öt kőkemény évig tartott, amíg megépült a világ akkoriban legnagyobb óceánjáró hajójának számító Titanic. Mégis első útján mindössze három óráig tartott haláltusája, mielőtt végleg elnyelte volna az óceán. Az 1,500 áldozat között ott volt egy maroknyi ember, akiről senki sem emlékezett meg: akik megépítették ezt a csodálatos hajót. Ezen emberek csoportját "Garancia Társaságnak" nevezték és abban a jutalomban volt részük, hogy együtt utazhattak a gazdagokkal a Titanic első útján. Ebben a különleges játékfilmben - hála az elképesztő komputertechnikának - megelevenedik a Titanic egykori nagyszabású építkezése, melyben az elszántság, az erőszak és a politikai sakkjátszmák is helyet

Titanic: Birth of a Legend
NÉMETORSZÁG, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
2005, 75" | Premier (HU): 2007.08.07.
Dráma | Dokumentum
RENDEZŐ: William Lyons
FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Neil McKay
ZENE: Howard Davidson
SZEREPLŐK: Charles Dance, Gordon Langford Rowe, Charles Lawson, Damian O'Hare, Christopher Wright, Kevin Trainor, Rita Hamill, James Scales, Seamus Casey
folkBEATS  2011 04 09  15  Török Tilla és Zenekara
hétfő, 2017. április 17. 09:25
4 . Hát ez is csudajó!
kedd, 2017. április 18. 02:58
5 . Ez a csárdás még a holtakat is megmozgatja. Ez nagyon élő!
Kárpát-medencei népdalok
vasárnap, 2017. április 16. 23:09
1 . Na végre, töredelmes és keserves buzgólkodásom meghozta a várva- várt erdményt. Eljutottam ide, hogy véleményt írhatok és köszönetet mondhatok mindenkinek, aki részt vett abban hogy valamimódon ez a vidó elkészült, és eléhető lett néhány magyar számára. Szóval mindenkinek köszönöm: aki felvette, aki feltöltötte, akik a produkciónak helyszínt biztosítottak...stb. Akik a stb.-hez tartoznak, sem érezzék kevesebbnek magukat az előzőeknél. Kirepült egy egész fészekalja dalos pacsirta és repülnek egyre feljebb így mostmár hozzám is elért a hangjuk itt a messzi Északon. Hát én ezeket nem tudom megunni! Ha ezt valaki elolvasná, aki át tudná adni -mint üzenetet- Törökéknek azt hálásan megköszönöm. Keresgéltem szűkös szókincsemben, hogy meik szuperlatívusz illene ide, de Tilla azt is lelőtte- igaz, ő a tilinkára mondta, hogy fenomenális én meg Őrá mondtam volna. (Az idegenszótárban ez magyarul tüneményes).Hát szóval eldobtam az agyam'. Ha ezt a Dr. Czeke András látná, hallaná, elájulna a gyönyörűségtől, mert imádja a szép és okos magyar nőket. ( De lehet, hogy már látta is és ájultan fekszik valahol.) Köszönöm nektek Török Tesók, sose gondoltam volna hogy törökök valaha is ilyen örömöt szerezhetnek magyaroknak! De hát itt ez van. Mindegyik szám nagyon teccik, de a "Rózsám- rózsám" nekem a csúcs eddig mert abban éngem is megénekeltek a lányok, meg aztán abban a részben ahogyan a Flóra kisasszony táncikál az olyan, mintha a gyönyör hullámai ficeregtetnék. Ez az Óbudai felvételben jobban lejön. Tillának meg a szomorkás dalai varázsolnak el leginkább, mert az olyan bársonyos, pihe-puha lágyság érzetét kelti az emberben, miközben meg a látvány az, hogy Ő a keményebb. Ádámnak meg az az "öregapám nagybetegvót" annyira eredeti. Azt láttam, hogy itt minden együtt van, ami MAGYAR: szépség, tudás, szerénység, szorgalom. Egyszóval: kösz gyerekek jókvótatok!
kedd, 2017. április 18. 02:49
2 . Nagyon jó ötletnek tartom a TV.-t kidobni az ablakon. Szívből és őszintén sajnálom a TV nézőket, mert szerintem magyar ember ettől mélyebbre aligha süllyedhet,mintha a TV rabja lesz. Ennek a döntésnek az eredménye magáért beszél.
Török Tilla M1CsaládBarátEKertemben
kedd, 2017. április 18. 02:39
1 . Másfél éve itt van és senkinek nem tetszett eddig, Ezt nem hiszem el.
Hatalmas kis hazugságok /Big Little Lies/ 1. évad 1. rész -szinkronizált-
Ujváriné Judit
szerda, 2017. március 8. 21:23
2 . Ahogy leadja az HBO a részeket szinkronizáltan, és meglesz a neten, cseréljük a feliratos részeket.
Egyenlőre a 2. és 3. rész feliratosan van itt.
Ujváriné Judit
hétfő, 2017. április 17. 09:00
3 . A sorozat véget ért, minden rész szinkronizáltra cserélve.
OLÁH GÁBOR   FÖLFESZÍTETT NEMZET   MIHI   2017
Wagner Otto
vasárnap, 2017. április 16. 22:41
3 . Minden szégyen, minden gyalázat
Ecetje torkom s lelkem ölje,
Szaggassa májam víg tempóban
Az álnokság vas csőrű ölyve.
Wagner Otto
vasárnap, 2017. április 16. 22:42
4 . Óh, mert nem voltam hű eléggé
Nagy nemzetem tűnt idejéhez,
Nem véreztem eléggé, látván
Bús fajomat: mily szörnyen vérez.
Bébi úr (2017) R5/Mozis hang
Ujváriné Judit
vasárnap, 2017. április 16. 15:58
3 . Máris jobb a képminőség, a hang még mozis.
Czippry Márton
vasárnap, 2017. április 16. 17:57
4 . Júúj de jó ! Nagyon köszönöm ! :) Máris megkukkolom ! ;)
Bébi úr (2017) R5/Mozis hang
Ujváriné Judit
vasárnap, 2017. április 16. 15:57
1 . Máris megérkezett a jobb képminőség, a hangja még mozis.