Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

The Glamour Aussies Will Melt Your Heart With This Adorable Audition | AGT 2022
Hajnal Miki
péntek, 2022. június 24. 12:47
1 . Magyar lány nyűgözte le a zsűrit a világhírű amerikai tehetségkutatóban - videó
Magyarország többszörösen díjnyertes kutyatáncoltatója négy igent kapott az America's Got Talent válogatóján, ezzel simán továbbjutott a tehetségkutató műsorban.
Magyarország leghíresebb dog dancere (kutyatáncoltatója), Bérczes Christine Elisabeth, illetve Meredith nevű ausztrál juhászkutyája is megjelentek az America's Got Talent idei évadában, A szépség és a szörnyeteg egyik részletét vitték a zsűri elé – Heidi Klum, Sofía Vergara és Howie Mandel pedig a közönséggel együtt állva tapsolta meg a produkciót:
Heidi Klum szerint a sztori volt az, ami megkülönböztette Bérczes műsorát más kutyás előadásoktól, míg Sofía Vergara a boldogsággal táncoló Mereditht imádta.
„A kutyám nagyon élvezte a show-t, a közönség pedig nem akarta elengedni őt: sorba állva várták, hogy megsimogathassák. Örülünk a sikernek, de számomra az az igazi elismerés, ha még többen megismerik, elismerik ezt a sportot, és kipróbálják a dog dancinget" – mondta a Hollókőn élő kutyatenyésztő, aki nemcsak otthoni termében tart oktatást, de online is ad órákat, többek között Amerikában, Szlovéniában, Ausztriában élő gazdiknak és kutyáiknak.
Neoton Família Sztárjai - Újratervezés
Hajnal Miki
csütörtök, 2022. június 23. 15:43
1 . Ez aztán az Újratervezés: új klippel érkezik a Neoton
Egy igazi nyári sláger, amelyhez egy hozzá illően energikus klip is készült – erre pedig az elmúlt 30 évben nem volt példa.
Tavaly év végén jelent meg a Neoton Família Sztárjai új lemeze Újratervezés címmel, erről érkezett az azonos című, igazi nyári sláger, amelyhez egy hozzá illően energikus klip is készült – erre pedig az elmúlt 30 évben nem volt példa.
Hosszú várakozás után új, kirobbanóan vidám nótával jelentkezik a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar együttese, akiknek harmincnál is több magyar nyelvű, és tucatnyi angol albuma jelent meg az idők során.
További érdekesség, hogy 2005 óta ez lett az első új dalokat tartalmazó anyaguk, és az első Neoton név alatt teljes stúdiólemez 1993 óta. A korongon Csepregi Éva, Baracs János és Végvári Ádám mellett, Heatlie Dávid, Lukács László és Lukács Andrea működnek közre.
A három évtized utáni első videoklipet
a Retró Élményközpontban készítették, ami remekül illik a dal hangulatához; a banda igazán elbolondozott a díszleteknek használt retró tárgyak, és a ‘80-as, ‘90-es évek nappalijaiból ismerős pálmafás poszter előtt.
Bár az Újratervezés igazán fülbemászó sláger, nagyon fontos üzenetet hordoz. „A dal optimista hangulatú, amivel azt szeretnénk üzenni, hogy mindig, minden nehézség után újra lehet kezdeni. Hiába történik velünk rossz élmény, az ember mindig képes megújulni” – magyarázza Csepregi Éva, a formáció legendás énekesnője. A dal szövegében megjelenik a természet, a tenger, a szél, amik plasztikusan érzékeltetik a mondanivalójukat. „Adjunk erőt egymásnak. Kapaszkodjunk egymásba. Higgyünk benne hogy túljutunk a nehézségeken!” – teszi hozzá Csepi.
Hajnal Miki
csütörtök, 2022. június 23. 15:43
2 . Az Újratervezés érdekessége, hogy azt Éva fia, Heatlie Dávid írta, aki már tizenöt éve a Neoton dobosa, és eredetileg a saját formációjának, a HEATLIE-nek szánta azt.
„A lemez címadó dalát én szereztem, és meg akartam tartani a saját együttesemnek. De a refrén túl magas volt számomra, közben éreztem azt is, hogy ez inkább popos duettként szólna a legjobban. Megmutattam Édesanyámnak, akinek tetszett az ötlet, és viszonylag hamar írt is rá szöveget, amit aztán közösen énekelnek Ádámmal.”
A fiatal és tehetséges zenész – aki többek között a Drágám, add az életed és a Nyerő páros című műsorokból is ismerős lehet – azt is elárulta, hogy mindenképpen igazi modern, popos beütésű, gyors dalt szeretett volna készíteni, ami visszaadja a boldog, vidám hangulatot. Ez pedig maradéktalanul sikerült is, ráadásul Végvári Ádám gitárjátékának köszönhetően igazán mai stílusúvá válik a hangzás. „Pörgős, rockos, mai dal, amit idén már a koncerteken is játszottunk. Azt vettem észre, hogy a közönségnek nagyon bejön, velünk együtt éneklik. Természetesen október 22-én, az Arénában is elő fogjuk adni” – tette hozzá.
És hogy miért pont most érezték az idejét annak, hogy új számokkal rukkoljanak elő? „A Covid miatti helyzet miatt több időnk volt arra, hogy kidolgozzunk olyan dalötleteket, amiket a Neotonnal szereztünk az elmúlt években, Ennek eredménye az a 12 nóta, amelyeket Heatlie Dávid, Csepregi Éva, Végvári Ádám és Baracs Öcsi írtunk” – árulták el.
Az együttes rengeteget utazik, folyamatosan egyik fellépésről a másikra utaznak, ami több olyan helyzetet is szült már, ami először kellemetlennek tűnt, de aztán a rájuk jellemző módon nevetésbe torkollott. „Sokszor halljuk turné közben az új dal címét, amikor egy új városba kell eljutnunk, mert a GPS gyakran megszólal: Újratervezés. Ez nálunk már egy bennfentes vicc.”
England 0-4 Hungary | Three Lions Suffer Defeat to Hungary | Nations League | Highlights
Hajnal Miki
vasárnap, 2022. június 19. 13:12
1 . Érdekes petíció indult el Nagy-Britanniában.
Az elmúlt héten a világsajtó nagyon sokat foglalkozott a Marco Rossi vezette magyar válogatott gigászi győzelmével, amelyet a nemzeti tizenegy a ködös Albionban vitt véghez. 0:4, akárhogy is nézzük Anglia nagyon súlyos csapásba szaladt bele hazai pályán, ez pedig nagyon ritka. Így valószínűleg minden angol még évtizedek múlva is emlékezni fog erre a történelmi vereségre.
A történelmi fordulópont pedig úgy tűnik hatványozottan is igaz. Anglia 94 éve nem kapott ekkora verést hazai pályán, így valamiképpen erre az igencsak furcsa eredményre mindenkinek reagélnia kellett.
Ki csipetnyi drámával, ki pedig a hanyatlástörténetekbe vetett erős hittel nyugtázta azt, ami a pályán történt a Wolverhampton stadionjában kedd este. És voltak harmadikutas megoldások is. És talán ezek a legszórakoztatóbbak.
Egy brit bulvárlap például most egészen elképesztő ötlettel állt elő, kiadtak viccesen egy petíciót, hogy soha többé ne játszon az angol nemzeti csapat Magyarország válogatottjával. Valószínűleg a humor a legjobb arra, hogy feldolgozzuk a kisebb traumákat, ennek a jegyében a The Sun Football a Twittereen egy képpel mellékelve osztotta meg a felhívását, amelyet a Blikk szúrt ki.
A The Sun a képen felsorolja az angol válogatott öt legsúlyosabb kudarcát is. Ezek közül pedig kettő Magyarországhoz kötődik, és nincs benne Puskás Ferencék legendás 3:6-os győzelme a szigetországban. Helyette viszon ott van a kevésbé ismert 7:1, amely az évszázad mérkőzésének kvázi visszavágója volt Budapesten.
Tűzkerék - Megátkozott Ember
Hajnal Miki
szombat, 2022. június 11. 11:41
1 . A Radics Béla emléktársaság által kiadott Tűzkerék lemez.

Kiadványunkban megpróbáltuk visszaidézni az egykori Tűzkerék koncertek hangulatát, elsősorban a zenekar legjobb időszakának számító 1978-79-es évek koncertfelvételei alapján, másrészt az elmaradt nagylemezt pótolni. A számok a legtermékenyebb Taurus, illetve az azt követő Alligátor korszakból, azaz 1972-73-ból származnak. A lemez több 1978-79-ben rögzített hangverseny anyagából állt össze, de hűen követi a Tűzkerék koncertek szokásos felépítését.

Ez a szám a Megátkozott ember címet viseli. Szövegírója Horváth Attila, zeneszerző Radics Béla.
Tűzkerék XT 2020.11.07. Csili A kőfalak leomlanak
Hajnal Miki
szombat, 2022. június 11. 11:39
1 . Negyven éve nem hallott Radics-nótát játszanak a rocklegenda emlékkoncertjén
1982-ben halt meg a hard rock egyik, ha nem a legjelentősebb magyar gitárosa, Radics Béla, 36 éves korában. Már rövid életében nagy hatással volt a magyar rockzenére, de életműve, munkássága máig meghatározó. Egyik legnagyobb rajongója Kosik Kristóf ügyvéd és rockzenész, aki nem csak érti a műfajt és járatos a történelmében, de kiváló művelője is egyben. Együttesével éppen a „magyar gitárkirálynak" nevezett legenda esztergomi Kalifa-tanyába, június 18-ára tervezett emlékkoncertjére készült, amikor utolértük.
Húsvéti Maci Laci
kedd, 2021. január 5. 20:46
3 . Nagyon tetszik az oldal . Sokszínű és igényesen átgondolt .
hétfő, 2022. június 6. 20:51
4 . Maci laci
GLOBALink | Stunning aerial view of China-constructed bridge in Croatia
Hajnal Miki
hétfő, 2022. május 30. 19:38
1 . Elkészült a kínai híd Horvátországban, ami 3 óra helyett 3 percre rövidítheti az utazást
.
Júliusban átadják a 2,4 km hosszú, 55 méter magas Pelješac hidat, amely a bosznia-hercegovinai határátkelőket elkerülve köti össze Komarnát a Pelješac-félszigettel.

A hosszú horvát tengerpartba beékelődő, alig 9 km hosszú boszniai határszakasz már most is akadályt jelent az utazók számára a határátkelés miatt, 2024-től pedig, amikor Horvátország is csatlakozik a schengeni övezethez, még durvábbak lennének a forgalmi dugók. A probléma feloldására többféle ötlet született, híd helyett egy kompjárat, egy tenger alatt futó alagút és egy zárt autópálya-folyosó lehetősége is felmerült .
Hajnal Miki
hétfő, 2022. május 30. 19:38
2 . A négysávos híd építési munkálatait végül 2018-ban kezdte meg a szlovén Marjan Pipenbaher tervei alapján China Road and Bridge Corporation. A 438 millió dollár, vagyis jelen árfolyamon mintegy 161 milliárd forintos beruházás költségeinek 85 százalékát az Európai Unió állja, a maradék 15 százalékot Horvátország.
Míg a horvát területet megszakító, Bosznia-Hercegovinához tartozó rövid autópályája-szakaszon fekvő Neumban borúlátóak a helyiek, félnek, hogy a híd megnyitásával az átmenő forgalom eltűnését végzetesen megsínylik majd a turistákat kiszolgáló vállalkozások, az autópályától távolabb már egész más a hangulat.
Komarnában, amely júliustól az autósok számára teljes pompájában kínálkozik fel, turisták tömegére számítanak. Egy helyi vállalkozó, Ivo Jerkovic például már javában készülődik, a városban működő étterme arculatot vált, és – a teraszról feltáruló kilátás által ihletve – a névtáblán lévő felirat is megváltozik, és azt hirdeti majd, hogy “A Híd”.
Vangelis - Chariots Of Fire
Hajnal Miki
csütörtök, 2022. május 19. 21:47
1 . Meghalt Vangelis
Elhunyt a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász zenéinek szerzője, Vangelis.
Hetvenkilenc éves korában meghalt Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző – írja a Guardian. A lap szerint egy franciaországi kórházban hunyt el, halálának okáról nem árultak el részleteket.
Vangelis legismertebb művei közé tartoznak a Tűzszekerek, a Szárnyas fejvadász, az 1492 – A Paradicsom meghódítása és a Nagy Sándor, a hódító című filmekhez komponált zenéi.

Vangelis a színpadon az Aan de Maasban, Rotterdamban, Hollandiában, 1991. június 18-án (Fotó: Rob Verhorst/Redferns)
Vangelis 1943-ban született Evángelos Odysséas Papathanassíou néven. 1981-ben Oscar-díjat nyert a Tűzszekerek című filmhez készült zenéjével.
A Szökés 1.évad 1.rész.mp4
Ujváriné Judit
kedd, 2022. május 10. 14:58
1 . Sajnos nem találok a 4. évadból 11, 13, 16, 19 részt, és az 5.-ből a 4. részt
Ujváriné Judit
kedd, 2022. május 10. 15:27
2 . A linkekre kattintva a hiányzó részek megnézhetők, de az oldalra nem lehet felrakni.

4. évad 11. rész
https://dood.so/d/37er8qw5jx65

4. évad 13. rész
https://dood.so/d/rjmee3e6k8c5

4. évad 16. rész
https://dood.so/d/ac9lu7aak6ta

4.évad 19. rész
https://dood.so/d/nhxdepoj3ywg

5. évad 4. rész
https://dood.so/d/05d40bcpkjsa
Budapest 1930 (Fox hangos híradó)
Hajnal Miki
szerda, 2022. április 20. 01:24
1 . Ilyen volt Budapest a '30-as években: amerikai filmhíradó archívumából kerültek elő korabeli felvételek
Egy Budapestről készült nagyon korai hangosfilm most a magyar internetezők kedvence. A Fox tévécsatorna 1930-ban készített felvételeit csodálja mindenki.
Íme, az első budapesti hangos filmhíradók egyike
Az elmúlt években több, majdnem száz éves mozgókép is felkerült a magyar fővárosról a világhálóra, melyeken látni a korabeli Budapest lenyűgöző szépségét, ami néhol még ma is meghatározza a várost. A most felkapott felvétel, amin az amerikai Fox tévécsatorna híradója látható, több szempontból is különleges: egyrészt vágatlan képsorokat láthatunk a huszadik század első feléből Budapestről, másrészt hanggal rendelkezik, ami ekkor újdonságnak, sőt világszenzációnak számított – írja az Euronews. Az elmúlt napokban igencsak megsokasodtak az archív felvétel YouTube-feltöltésén a kommentek, és a megtekintések száma már a 70 ezren is túl van, ami a képsorokat elnézve nem is csoda.
Az anyag, mellyel ritka bepillantást nyerhetünk fővárosunk majdnem 90 évvel ezelőtti életébe, a Fox hangos híradó számára készült 1930. április 12-én. Az eredeti kameranegatívok az Észak-Karolinai Egyetem mozgóképes gyűjteményében maradtak fent. A film három tekercsből áll, ezek sorrendjét a feltöltő megváltoztatta, mivel biztosnak tekinthető, hogy az 1. után a 3. következik. Sajnos a harmadik tekercs vége sérült, de még így is egyedülálló élmény megtekinteni.
Hajnal Miki
szerda, 2022. április 20. 01:25
2 . Különösen érdekes a Hauszmann-féle várpalota látványán túl a dunai gőzhajózás látványa. Egyre kevesebben tudják már, hogy míg Londonban a hidat nyitják fel a hajóknak utat engedve – ennek leghíresebb példája a Tower Bridge a Temze felett –, addig Budapesten a hajók alkalmazkodtak a hidakhoz, és döntötték hanyatt magasra törő gőzkéményeiket, hogy átférjenek. Lenyűgöző ezen kívül Buda és Pest látképe a Gellérthegyről a Tabánnal, a háború előtti kupolával ékeskedő Budavári Palota látványa, valamint megnézhetjük az alsó rakpartot a Parlament előtt, illetve az Akadémia utcát a Zoltán utca kereszteződésénél. A Nagykörúton igazi időutazást tehetünk, több helyszínen is. A felvételekre nem beszél rá tudósító, így az utca zaját hallgatva olyan, mintha mi magunk sétálnánk a múlt évszázadban az Alkotmány utcán, a Ferenciek terén vagy az Erzsébet híd budai hídfőjénél.
Bár az utolsó felvétel sérült, ennek ellenére így is fantasztikus megnézni. Az Erzsébet hídat látjuk, amelynek a menekülő német megszállók által a második világháború végén felrobbantott régi szerkezete még lánchíd volt, míg az új hidat már kábelhídnak építették a háború után. Érdekessége, hogy a régi híd pillértalapzataira épült, így fesztávolsága ugyanakkora, látványa ezért összhatásában megegyezik a régivel. A második világháború után, a hiánygazdaság évtizedeiben egyébként is nagy erőfeszítés volt romjaiból újjáépíteni a magyar fővárost, így már az önmagában óriási teljesítmény, hogy sikerült helyreállítani az eredeti városképet, amit ma is élvezhetünk.
.The.Queens.Gambit.S01E01.
Ujváriné Judit
péntek, 2022. április 15. 19:10
1 . Megtaláltam videán is a sorozatot, ez is feliratos, a feliratot be kell kapcsolni.
A másik vidoza linkes, (az a reklámos, reklámblokkolóval nem)
Fedezzük fel Torockó környékét! Explore the area of Rimetea, Transylvania
Hajnal Miki
szombat, 2022. április 9. 16:35
2 . Története és nevezetességei
A vár egykor Székelykő 1117 méteres nyugati, Várkő nevű csúcsán állott, amit a Toroczkai család építtetett, 1241-ben azonban a tatárok jóformán porig rombolták. A vár ostromának kézdi székelyek vetettek véget, így a király 1257-ben nekik ajándékozta az épületet, amit 1271-ig birtokolták. Toroczko neve ilyen formában az 1257-es adománylevélben szerepelt először, egyúttal ez a falu első írásos emléke. A várat közben helyreállították, majd 1285-ben sikeresen megvédték az újratámadó tatárok ellen. Napjainkban azonban már csak az alapfalai láthatók.
Mivel a tatárok és a kunok betörései miatt a magyar lakosság jócskán megfogyatkozott, így hamarosan németeket is telepítettek a faluba. III. Endre 1291. évi oklevelében az áll, hogy Torockó szabad hospesei a felső-ausztriai Eisenwurzenből telepedtek ide. 1514-ben a parasztsereg elfoglalta a települést: a Rákóczi-szabadságharc idején, 1702. november 17-én Rabutin, 1704. március 15-én pedig Tige(wd) labanc csapatai fosztogattak. Őrtornya 1864-ben még virágzott, 1874-re azonban teljesen elpusztították. A hegy oldalában számos barlang megbújik, a lakosság ezekbe menekült veszély esetén.
Hajnal Miki
szombat, 2022. április 9. 16:36
3 . Érdekesség, hogy 1910-ben a falu 1512 lakosából 1343 magyart és 136 románt tartottak számon. A trianoni békeszerződés megkötése előtt Torda-Aranyos vármegye Torockói járásának székhelye volt. 1992-ben – társközségével együtt – az összesen 1393 lakosból 1241 magyar, 128 román és 24 roma volt. Torockó 1999-ben elnyerte az Europa Nostra-díjat a kulturális örökség megőrzéséért.
A település legfőbb nevezetességei – a jellegzetes házakon és népviseleten kívül – egy 18. századi unitárius erődített templom; a falu iparművészeti múzeuma; az 1129 méter magas Székelykő, amely óriásként magasodik a település fölé; a vajor, egy eredetileg fából épült medencécske a Templom téren, amely felfogja a Tilalmasról lefolyó patak vizét, ezzel gazdagítva az amúgy is csodás látképet, és egyébként a helyi asszonyok is itt mossák szőnyegeiket, nagyobb kelméiket. (A medencét újjáépítették, ma már egy betonból készült változattal találkozhatnak a turisták.); valamint a főtér fehér házai, sejtelmes sikátorai és romantikus utcái.
Top 10 Budapest Short Face pigeons 2020
Hajnal Miki
szombat, 2022. április 2. 20:32
1 . Nem karikatúra: tényleg így néz ki a budapesti rövidcsőrű galamb
A galambfajta akár 5 órát is tud repülni szünet nélkül, és 800 kilométer körüli távot teljesít.
A Budapest Short Faced Tumbler, vagyis budapesti rövidcsőrű galamb egy ritka galambfajta, amely különös, már-már idegenszerű megjelenéséről híres, kidülledt szemekkel, apró csőrrel és háromszögletű fejjel.
Amikor az 1900-as évek elején a Poltl fivérek, a budapesti galambversenyzés szerelmesei egy új galambfajta létrehozását tűzték ki célul, szelektív tenyésztéssel egy páratlan állóképességű, magasan repülő madarat tenyésztettek. Céljukat sikerült elérniük, hiszen a budapesti rövidcsörű galamb akár 5 órát is tudott repülni szünet nélkül, és 800 kilométer körüli távot teljesített. Az Endurance volt a középső neve, de akik először látták, kevésbé törődtek repülési képességeivel, inkább egyedi megjelenésével. A kis arc és a csőr a kidülledő, békaszemekkel ellentétben felvillanyozta vagy kiborította az embereket.
Hajnal Miki
szombat, 2022. április 2. 20:32
2 . Nem világos, hogy a Poltl testvérek miért vették figyelembe ezeket a szinte karikatúraszerű fizikai jellemzőket a galamb megalkotásakor. Egyes feltételezések szerint a nagy szemek segítettek feljebb repülni, de senki sem tudja biztosan. Azt tudjuk, hogy ez a szokatlan megjelenés tette népszerűvé őket sok tenyésztő körében, akik esztétikai értékük miatt nevelték őket.
A rövidcsőrű galambok gyakran nehezen kelnek ki tojásaikból, mert kicsi csőrük és nagy szemeik vannak, amelyek párnaként működnek, amikor megpróbálják megpiszkálni a tojáshéjat. Mivel ennek a fajtának a halálozási aránya magas, a galambtenyésztők gyakran megpróbálják előbb kinyerni a fiókát a tojásokból, mielőtt az elpusztulna a a tojás belsejében.
The Womb Cave, Kardzali, Bulgaria/ Пещера Утробата, Кърджали, България
Hajnal Miki
szerda, 2022. március 30. 22:27
1 . Van a szomszédunkban egy ősi pogány barlangtemplom
A Nagy Istenanya sziklába vájt szentélyét, a trák termékenységi rituálék egykori helyszínét pedig minden évben egyszer megtermékenyítik a nap sugarai.

A beszámolók szerint a gigászi vulvabarlangot – amely egyébként egészen 2002-ig csak a környékbeliek és néhány beavatott szakember számára volt ismert – nem is olyan egyszerű megközelíteni: a legközelebbi falutól úgy 40-60 percnyi gyaloglásra fekszik, vad emelkedőkkel nehezített terepen, a végén pedig még egy korhadt falépcsőt is meg is kell mászni. De mindenképpen megéri, és nemcsak azért, mert infantilis, ám maximálisan Instagram-kompatibilis fotókat lehet itt készíteni, hanem azért is, mert az összkép ennél jóval izgalmasabb. Ha behatolunk (persze csak gyengéden és érzéssel!) a barlangba, egy nagyjából 22 méter hosszú, részben mesterségesen kibővített járat, vagyis inkább folyosó következik, amelynek a végén egy sziklába vájt, ősi pogány oltár terpeszkedik: ezt évezredekkel ezelőtt – talán Kr. e. úgy 500 évvel, talán még sokkal régebben – valószínűleg különféle misztikus termékenységi rituálékhoz használtak a Balkán-félsziget, illetve elsősorban Bulgária harcos, barbár őslakosai, a trákok.
Hajnal Miki
szerda, 2022. március 30. 22:27
2 . Állítólag minden évben egyszer (vagy februárban vagy márciusban, ez nem teljesen egyértelmű), valamikor a déli órákban a nap pont úgy süt be a barlangba, hogy a sugarai egészen a járat végéig elnyúlnak, és még az oltárt is fénybe borítják; ez a természeti jelenség pedig egészen olyan hatást kelt, mintha egy hosszú, aranyszínű, égi pénisz járná át a roppant sziklavaginát, és valamiféle szent frigyben egyesülne a Napisten a Nagy Istenanyával. Épp ezért az Utrobata-barlangot (most már azt is elárulhatjuk, hogy az utrobata szó jelentése anyaméh) a mai napig előszeretettel látogatják olyan párok, akik gyerekre vágynak, ám eddig nem jártak sikerrel.
Kisfilm készült a  szabadkígyósi Wenckheim-kastélyról
Hajnal Miki
szerda, 2022. március 23. 23:08
1 . Bámulatos kisfilm készült a megújított szabadkígyósi Wenckheim-kastélyról - videó
A napokban adták át a megújított szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt. A turisztikai célú fejlesztés ünnepélyes átadásáról az Origo ebben a cikkében számolt be, melyben fantasztikus képeken is bemutatkozik a csodálatos épület.

A fejlesztésről elkészült egy, további érdekességeket, izgalmas történeti részleteket is bemutató kisfilm, melyet az alábbi videós beágyazásban tekinthet meg.
Egy bolond százat csinál (2006) Magyar film
hétfő, 2014. január 13. 09:57
4 . Hatalmas az érdeklődés:

Megnézték:-10 113- www.youtube.com/watch?v=N_Qobc2diDc

Megnéz 167 050 - uzemanyag.hupont.hu/14/rendeles-4-oldal
vasárnap, 2022. március 20. 10:26
5 . Szórakoztató.
200324CN! KEZDJÜK BILLEL! - Kubínyi Tamás - Álmos Király Televízió
Bőhmné Klaudia
szombat, 2022. március 19. 21:33
1 . Jó volna megnézni!
Boban Marković Orkestar – Mrak
Hajnal Miki
szerda, 2022. március 16. 15:27
1 . Boban Marković zenéjére készült Parádé Székesfehérváron
A legendás Boban Marković és zenekara 2019-ben készítette el Mrak (Sötétség) című lemezét, melyet egy magyar – elsősorban világzenére és népzenére specializálódott – kiadónál jelentetett meg. A kiadvány zenei anyaga egyszerre tradicionális és aktuális, ismerős és idegen, harsány és visszafogott, az egyes számok spontán módon születtek meg, az ihlet forrása pedig a közös muzsikálás öröme volt.
Ebből a zenéből nőtt ki a Székesfehérvári Balett Színház előadása, mely műfaját tekintve valahol a szcenírozott koncert és a kortárs táncszínház határán helyezkedik el.
A Parádé egy életérzést fogalmaz meg, Marković rendkívül dinamikus, egyúttal dramatikus zenei világa olyan jeleneteket, képeket hív elő, melyek egyszerre tűnnek ironikusnak és szarkasztikusnak, ugyanakkor összhatásukban egy teljes világot reprezentálnak.
Dawid „Zaleś” Zalewski - Da Crazy Hawaiian | KNOCKOUT |
Hajnal Miki
hétfő, 2022. március 7. 23:43
1 . Ez a könyörtelen pofon döntötte el Schwarzenegger pofozóbajnokságának döntőjét
Az arcod belesajdul.
Ebben a wannabe-bokszoló youtuber, Logan Paul lett a partnere, és ők ketten nemcsak a sportesemény PR-szekerét tolták, de kommentátorként is részt vettek a heppeningen.
A nem túl bonyolult, cserébe kőegyszerű pofonozóbajnokságnak természetesen a szupernehézsúlyú szegmensét kísérte a legnagyobb érdeklődés, hiszen nincs is annál látványosabb, mint amikor két irgalmatlan hústorony csépeli egymást, és természetesen itt láthatóak a legnagyobb KO-k is.
A döntőt az amerikai Koa Viernes és a lengyel David Zalewski játszotta le, és kettejük párharca bizony nem tartott túl sokáig. Először Viernes nyomott egy cseppet sem baráti sallert Zalewskinek, aki némi szédelgés után nem tartotta oda a másik orcáját, hanem visszaadta a pofont, de kamatostól.
Hajnal Miki
hétfő, 2022. március 7. 23:44
2 . Ez pedig annyira jól sikerült, hogy Viernes összeomlott, mint egy lágyra sikerült kocsonya. Ilyenkor 30 másodperce van az embernek lábra állni, de az amerikainak ez nem igazán jött össze, így a szupernehézsúly serlege a lengyelé lett.
A verseny nagy hiányzója egyébként a sportág igazi szupersztárja, az orosz Vaszilij Kamockij volt, aki érthető okokból nem lehetett jelen a megmérettetésen, de a lengyel megígérte neki, hogy ha végre összeakadnak, őt is kilapítja, mint egy békát.
GoPro: Rachel Atherton's Winning MTB Run - UCI Lenzerheide 2018
Hajnal Miki
vasárnap, 2022. március 6. 13:26
1 . Száguldás a hegyről
Nézd meg a versenyző szemével. Rachel Antherton győzelmet érő menete az downhill világbajnokságon a svájci Lenzerheideben.