Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

2019.08.18. - Kaotikus állapotok a szerb-magyar határátkelőknél
Hajnal Miki
hétfő, 2019. augusztus 19. 23:45
1 . Káosz alakult ki ma a szerb-magyar határátkelőhelyeken és az azok irányába vezető utakon.
Csak a Horgos-Röszke autópálya átjárón 24 óra leforgása alatt több mint 40 ezer személy kelt át a határon, legtöbbjük Magyarország irányába. Emiatt egyesek akár fél napot is vesztegeltek, amíg sikerült elérniük a horgosi kilépőkapuk valamelyikét.
2019.08.19. - A gunarasi Oroszi János nyerte el a legnagyobb paraszt címet
Hajnal Miki
hétfő, 2019. augusztus 19. 23:44
1 . A gunarasi Oroszi János nyerte el a legnagyobb paraszt címet és az azzal járó négyszáz euró értékű főnyereményt, egy anyakocát a IX. Vajdasági Parasztolimpián.
A legügyesebb parasztmenyecske a szintén gunarasi Kocsis Krisztina lett. Az ifjak mezőnyében a zentagunarasi Tari Ádám győzedelmeskedett. Az egész napos program keretén belül hagyományos főzőversenyen is volt, negyvennégy bográcsban rotyogott a marhapörkölt.
2019.08.19. - Meggyújtották az összetartozás lángját Újvidéken
Hajnal Miki
hétfő, 2019. augusztus 19. 23:44
1 . Ünnepi istentisztelettel, szentmisével, kenyérszentelővel, alkalmi műsorral emlékeztek vasárnap Újvidéken államalapító királyunkra.
A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban meggyújtották a magyar összetartozás lángját.
2019.08.19. - Székelykevei Nyári Estek
Hajnal Miki
hétfő, 2019. augusztus 19. 23:42
1 . 20 éve minden évben megszervezik a magyar szórványközösség egyik közkedvelt rendezvényét.
Nagyszerű zenék, fergeteges hangulat, számos fellépő - egyebek között erről szól a székelykevei Nyári Estek programjai. Az elmúlt néhány napban minden este más előadást láthatott a közönség a székelykevei általános iskola előtt felállított színpadon.
2019.08.19. - Jó reggelt kívánok! A 107,1 MHz-en a Szabadkai Magyar Rádió hallhatják!
Hajnal Miki
hétfő, 2019. augusztus 19. 23:42
1 . Mától már a 107,1 megahertzen sugározza adását a Szabadkai Magyar Rádió.
Maradnak a megszokott műsorok a kedvelt műsorvezetőkkel, riporterekkel. Az viszont újdonság, hogy ezentúl éjszaka is szól majd a zene. Mától egy hónapon keresztül nyereményjátékkal kedveskedik az SZMR mindazoknak, akik az új hullámhosszon is követik műsorát. A betelefonálók utazásokat, ajándékcsomagokat, sőt, rádiót is nyerhetnek.
The wolf pack
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. augusztus 15. 14:40
1 . Az éj leple alatt bandukoltak az erdőben.
Farkasokat rögzített az Aggteleki Nemzeti Park területén telepített vadkamera. A videót Szabó Ádám, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) zoológiai szakreferense készítette még június végén, azonban csak nemrég töltötte fel a YouTube-ra. Az éjszakai felvételen látható, ahogy a kamera előtt több farkas is áthalad az erdőben.
2019 Audi e-tron moderate overlap IIHS crash test
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. augusztus 15. 14:39
1 . Az Audi e-tron az első elektromos SUV, amely megkapta az IIHS legmagasabb minősítését
Az IIHS tegnap közzétette az Audi e-tron ütközésteszt eredményeit, amelyből megtudhattuk, hogy az e-tron elnyerte a 2019 TOP SAFETY PICK+ minősítést. A legmagasabb minősítéshez a járműnek a törésteszten hat szempont alapján jó, az első ütközésvédelem tekintetében kiemelkedő vagy kiváló, az első fényszóró vizsgálata során pedig jó minősítést kell megszerezni.
Az e-tron jól teljesített a törésteszten, jó eredményeket szerzett a vezetőoldali kis átfedéses és az utasoldali kis átfedéses, az első, oldalsó közepes átfedéses, a tető szilárdsági, valamint a fejtámla teszteken.
A SUV ütközés-megelőző rendszere kiemelkedően magas eredményt kapott az IIHS vizsgálata során. A 40 km/h sebességű teszten elkerülte az ütközést, 19,2 km/h sebességnél pedig átlagosan 17,6 km/h-val csökkentette a sebességet. Az első ütközésre figyelmeztető rendszere megfelel az IIHS követelményeinek.
Az e-tron egyetlen fényszóró típussal kapható, statikus LED távolsági fényszóróval, amely jó minősítést kapott. Az automatikus távolsági fényszóró átkapcsolási rendszere önműködően vált a távolsági és a tompított fényszóró működése között a forgalomban részt vevő egyéb járművek jelenlététől függően.
A töréstesztről a szervezet több videót is közzétett (az első után következőket is érdemes megnézni)
Motorcycle Carries Horse Along Highway || ViralHog
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. augusztus 15. 14:38
1 . Van lova, de hosszabb távokra másképp utaznak.
A cowboy felénk elég ritkán használt kifejezés már, utoljára talán a Bëlga tizennyolcpluszos számában hallottuk utoljára, és az se tegnap volt. Ettől még Észak-Amerikában létezik a műfaj – de ahogy ez a videó mutatja, már kicsit másképp.
This Sahara Railway Is One of the Most Extreme in the World | Short Film Showcase
Hajnal Miki
vasárnap, 2019. augusztus 11. 22:24
1 . Fél évszázada dübörög a sivatagban a világ leghosszabb vonata
Nemcsak Afrika, hanem egyben a világ egyik legszegényebb országában, a kontinens nyugati felén fekvő Mauritániában üzemel a világ egyik legkülönlegesebb vasútvonala. Ezen pedig a földkerekség leghosszabb vasúti szerelvényei járnak. A közel 700 kilométeres vonal átszeli a sivatagot, hogy a semmi közepén lévő bányákból kinyert vasércet az óceánparti kikötőkbe szállítsa.
Egészen különleges helyeken, sivatagos terepen haladnak át a világ leghosszabb és egyben legnehezebb vasúti szerelvényei a Szaharában, a marokkói megszállás alatt lévő, önállóan nem létező Nyugat-Szahara országa és Mauritánia határán. A mintegy 700 kilométer hosszú vonalon a nagyjából 40 ezres lakosú Zouérat városának bányáiból érkezik az értékes nyersanyag az ország fontos tengerparti városába, Nouadhibouba.
ZIRKUS DER AUTOBUSSE  - Verlassenes Bus Depot mit über 100 Bussen gefunden! | Lost Place Erkundung
Hajnal Miki
vasárnap, 2019. augusztus 11. 15:35
1 . A kijevi 7-es számú buszgarázst már elérte a világvége
Bármilyen zombis, apokalipszises, sci-fi vagy horrorfilmhez tökéletes helyszín lenne.
Nyolc évig épült, 1973-ban nyitott meg, az egész Szovjetunióban nem volt hasonló. Fénykorában ezernégyszáz ember dolgozott benne, napi négyszáz járatot indítottak belőle nemcsak belföldre, hanem például Csehszlovákiába vagy Lengyelországba is.
TRABANT - Every Car is a Drift Car
Hajnal Miki
vasárnap, 2019. augusztus 11. 15:33
1 . Nincs olyan autó, amit ne lehetne driftre fogni, és tudja ezt jól Olivér, aki legújabb kihívásként egy bőröndökkel felpakolt Trabit vitt el, hogy keresztben autózzon vele.
2019.08.10. - A Tisza-parton ünnepelik a falunapot Péterrévén
Hajnal Miki
vasárnap, 2019. augusztus 11. 14:44
1 . Főzőversenyt is szerveztek a nyolcadik Péterrévei Napon. Emellett gyermekműhelyekkel, sportjátékokkal és kultúrműsorral is várják a szórakozni vágyókat.
Közel-kép - II. Gyulai Kézműves Sörfesztivál
Hajnal Miki
szombat, 2019. augusztus 10. 22:18
1 . A folyékony kenyér, vagyis a sör volt a középpontban a II. Gyulai Kézműves Sörfesztiválon. Folyékony, hűs nedűk, jókedvű látogatók, valamint sztárfellépők. Tartsanak velünk!
Közel-kép - Kirándulás a horvátországi Baranyában
Hajnal Miki
szombat, 2019. augusztus 10. 22:18
1 . Ismerje meg a horvátországi Baranya turisztikai lehetőségeit! A Közel-képben egy drávaszögi kirándulásra invitáljuk a nézőinket. Ellátogatunk a kiskőszegi Zöld-szigetre, finom borokat kóstolunk, csónakázunk a Kopácsi-rét Természetvédelmi Parkban és megkóstoljuk a helyi ízeket is. Színes összefoglalónkat a Közel- képben láthatják.
Watch Princess Charlotte Stick Her Tongue Out at Reporters!
Hajnal Miki
péntek, 2019. augusztus 9. 14:20
1 . Sarolta hercegnőnek azt mondták, integessen a tömegnek, ami ezután jött, még Katalin hercegnét is meglepte................
Dél-Bánság - Nándorfehérvártól Torontálvásárhelyig -
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. augusztus 8. 02:33
1 . A délvidéki Bánság, vagyis Temesköz déli végeibe, a Pancsovai-löszöshát délibábos rónájára látogat a Hazajáró. Elsőként Nándorfehérvárra, ahol a „Hunyadiak diadalmas hadai állottak őrt a Duna mentén és védelmezték Európát a keleti barbárok hordái ellen.” Ahol a régmúlt dicsősége után a tatár és török iga, az osztrák katonai kormányzat, majd annak nyomán a betelepített balkáni népek tömegei morzsolták fel a magyarságot. A termékeny torontáli síkon a legdélibb magyar nyelvszigeteket már az újabb korokban idetelepült székely falvak jelentik. A harangok már nem diadalt hirdetnek, inkább vészt jósolnak. Mégis van remény, mert él még a hit és szól még a magyar dal idelent. Előbb Nándorfehérvárról, majd Zimonyból tekintünk át a Duna túloldalára. Pancsován lépünk be a Bánság földjére, ahonnan egy hajókirándulás után ellátogatunk Hertelendyfalvára. Temesközi kirándulásunkat Torontálvásárhelyen zárjuk. A "Hazajáró" hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig - megannyi magyar emlék kíséri a "Hazajáró" soha véget nem érő útját.
51. Kékszalag egy 360fokos kamerán keresztül
Hajnal Miki
szerda, 2019. augusztus 7. 22:45
1 . Lenyűgöző 360 fokos videó készült az idei Kékszalagról........
Az Esernyős Ember egy teljesen új helyszínen
Hajnal Miki
szerda, 2019. augusztus 7. 13:29
1 . Az alábbi videó pedig bemutatja, hogyan egyensúlyozik az Esernyős Ember, Budapest egy újabb magas pontján.
NEC unveils flying car prototype
Hajnal Miki
kedd, 2019. augusztus 6. 00:17
1 . A japánok már a 2030-as években személyszállításra is használnának ehhez hasonló járműveket.
Egy elektromos "repülő autó" prototípusát mutatta be hétfőn Tokió közelében a japán NEC Corp. elektronikai cég. A vállalat abikói üzemében tartott bemutató során a négy propellerrel felszerelt drónszerű jármű 3 méteres magasságba emelkedett, majd nagyjából egy percnyi lebegés után visszaereszkedett a talajra.
A 3,9 méter hosszú, 1,3 méter magas és 3,7 méter széles "repülő autó" egy biztonsági okokból felállított gigantikus ketrecben hajtotta végre a tesztrepülést. A pilóta nélküli, 148 kilogrammos jármű a NEC Corp. által kifejlesztett szoftvert használja a repülésirányításhoz és a helymeghatározáshoz.
2019.08.04. -  Falunap és fokhagymafesztivál Ludason
Hajnal Miki
hétfő, 2019. augusztus 5. 13:29
1 . Fokhagyma-különlegességek, fesztiválhangulat, muzsikaszó és rengeteg résztvevő - ez jellemezte a szombati ludasi falunapot.
Az észak-bácskai település, Ludas fokhagymatermesztésről híres. Szinte minden házban foglalkoznak a növénnyel. A falunapot a helyiek minden évben fokhagymafesztivállal egybekötve ünneplik. A résztvevők a mulatozás mellett általában be is szereznek a közkedvelt fűszernövényből.