Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

Taddy Skates- Best Cat Snowskate Video Ever! "Hustle To Meowtivate"
Hajnal Miki
szerda, 2022. január 12. 15:13
1 . A legmenőbb macska
Ha jó a hó, kiugrik hódeszkázni.
A legnagyobb magyar találmányok, amik megváltoztatták a világot
Hajnal Miki
szerda, 2022. január 12. 15:12
2 . A 6000 négyzetméteres kiállítótérben az infokommunikáció, valamint az ipar- és energiaszektor leleményei is bemutatkoznak: Jedlik Ányos villanydelejes forgonyától az Eötvös-ingán és Bláthy Ottó villanyóráján keresztül az atomenergia hasznosítását lehetővé tevő eredményekig. A mezőgazdaság témája köré épített látványos részben többek között a precíziós gazdálkodásról és a vertikális farmokról tudhatnak meg többet a látogatók - olvasható az MTI-n.
A tárlat egyik legizgalmasabb része a tér tudománya nevet viselő kiállításrész, ahol a matematika, a repüléstudomány, az űrkutatás kiemelkedő magyar hozzájárulásainak megismerését VR- és dómvetítés színesíti. A tárlatból kiderül az is, hogy a magyar szellemi hozzájárulásnak mekkora szerepe van az elektromos autózásban, a napenergia hasznosításában vagy épp a számítógépek világában. Nem is beszélve arról, hogy milyen lenne a világ biztonsági gyufa, golyóstoll, poroltó, transzformátor vagy vízóra nélkül.
Hajnal Miki
szerda, 2022. január 12. 15:12
3 . Magyarország eddigi leglátogatottabb időszaki kiállításának, a 20 évvel ezelőtti Álmok Álmodóinak a hagyományait követi a tárlat, ezúttal új megközelítésben, tudományterületek köré szervezve jelenik meg a tartalom. A témák között szerepel a mobilitás, amelyben egy különleges autószalonban, műhelyben és dizájnstúdióban láthatók a magyar újítások, emellett a vasúthálózat fejlődése is megelevenedik. Az orvoslást és élettudományokat bemutató térben a múlt vívmányai mellett napjaink eredményei is helyet kapnak a járványtörténettől a nanotechnológiáig.
2022.01.05. Az idei Dakar-rali leghosszabb szakaszán vannak túl a versenyzők
Hajnal Miki
szerda, 2022. január 5. 21:34
1 . Az idei Dakar-rali leghosszabb szakaszán vannak túl a versenyzők
Saghmeister Gábornak és Gyenes Emánuelnek ma gondmentesen telt ez az etap.
Az észak-keleti hideg időt végre leváltotta a kellemesebb éghajlat a 2022-es Dakar-ralin, ahol a negyedik mért szakaszt a motorosok között a spanyol Juan Barreda Bort nyerte a Hondával. Ugyancsak második szakaszgyőzelmét jegyezte a katari Nasser Al-Attiyah a Toyotával az autósok között.

A szerdai mért szakasz volt az idei Dakar-rali leghosszabb etapja. A versenyzőknek 465 kilométert kellett megtenniük. A motorosok között a Hondát vezető Juan Barreda Bort nyert, akinek ez a második szakaszgyőzelme. A szabadkai Saghmeister Gábor a 120-ik helyen ért célba.
„Leghosszabb etap. Féltem is tőle, mert félek a sötétben, és nem szeretek sötétben motorozni, de sikerült fél 5-kor beérnem, úgyhogy teljesítettem a távot úgy, ahogy kellett. A motor tökéletesen működött, én jól éreztem magam. Elég jó tempóban tudtam jönni. Az első 300 kilométeren 4-5-en jöttünk úgy, hogy cserélgettük egyfolytában egymást, mint a biciklisták. Aztán volt egy dűnesorozat, ahol szétesett a társaság. Aztán mindenki egyedül ment a végéig.”
Hajnal Miki
szerda, 2022. január 5. 21:34
2 . Gyenes Emánuelnek jól ment a KTM-je, ami az eredményen is látszik, hiszen megismételte tegnapi helyezését, amikor 42.-ként ért célba.
„Nagyon kellett koncentrálni, mert nagy sebességgel mentünk odakint. Minden kőre oda kellett figyelni, és nagyon sok kő volt ma. Tehát mentálisan nagyon lefárasztott ez a mai szakasz. Egész nap egy 4-5 fős bolyban motoroztunk, úgyhogy por is volt, de élveztem a mai szakaszt. Nagyon gyors volt. Nem volt semmi hiba, szerencsére. A motor is nagyon jól ment, úgyhogy nagyon élveztem.”
A szaúd-arábiai fővárosban érezhetően kellemesebb az idő, mint a haili térségben volt, így kényelmesebb lesz a motorozás is a rijadi sivatagban, ahol csütörtökön egy 345 kilométeres mért szakasz vár a versenyzőkre.
1Parizsban.mp4
Ujváriné Judit
szerda, 2022. január 5. 13:04
1 . Az első évad égetett feliratos, a második évad hozzáadott feliratos, vagyis ha nem jelenik meg, a második évadnál be kell kapcsolni a feliratot.
Dobos Attila
Hajnal Miki
szerda, 2022. január 5. 00:22
1 . A legenda élete alkonyán is sokat dolgozott és nem hagyott fel a zeneszerzéssel és a szövegírással. Egyik utolsó szerzeményével éppen január 1-jén köszöntötte a világban élő összes magyart újév alkalmából. Dobos Attila a Magyarok világhimnusza című dalát éppen két évvel ezelőtt mutatta be a közönségnek.
Dobos Attila - kövek a vízparton  (Retro Disco - Muzsika TV)
Hajnal Miki
kedd, 2022. január 4. 23:37
1 . Meghalt Dobos Attila
Nyolcvanéves korában meghalt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila .
Az ismert előadó 1941. április 27-én született és már a húszas éveire befutott énekes lett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámú kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.
Bár a könnyűzenében páratlan sikereket tudhatott magáénak, fogorvosi szakmájában is előszeretettel tevékenykedett, egészen addig, amíg el nem tiltották tőle, mondván, hogy döntse el, orvosként vagy inkább a szórakoztatóipar tagjaként akar dolgozni .
Hajnal Miki
kedd, 2022. január 4. 23:37
2 . Mivel a döntés értelmében ÉRVÉNYTELENÍTETTÉK A DIPLOMÁJÁT, A DALAI SZERZŐI JOGAINAK FELÉT PEDIG AKKORI FELESÉGÉNEK ÍTÉLTÉK, GYAKORLATILAG FÖLDÖNFUTÓVÁ VÁLT, EZÉRT ELHAGYTA AZ ORSZÁGOT.
Dobos Attila ezt követően Németországban telepedett le. Dalai sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, majd a boltokból megsemmisítés céljából minden példányát visszavonták.
Később aztán visszatért Magyarországra és újra bizonyította tehetségét, 1985-ben például megjelentette második, Dobos Attila új dalai című nagylemezét.
KALANDOS ÉLETE SORÁN NÉGYSZER IS MEGNŐSÜLT, párjai között volt például Mary Zsuzsi énekesnő is, akivel annak idején közösen hagyták el az országot.
Végül a nála 34 évvel fiatalabb Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, aki akkor is mellette volt, amikor egészségi állapota romlani kezdett.
Szent péter esernyője 1958 tvrip
kedd, 2021. december 28. 11:26
1 . Az unokámnak olvasom a Szent Péter esernöje c. regényt, elég nehéz neki a régies nyelv ( nekem ez a legjnagyobb élvezet benne),
Ezért keresem a filmet. Regisztráltam az oldalukon, de nem férek hozzá . Tudnak segíteni?
Köszönettel
Bartik Mária
Ujváriné Judit
kedd, 2021. december 28. 16:22
2 . Kedves Maria, ha megnézi az üzeneteit az oldalon, ott talál segítséget.
WGSM TV /EP11/ - BEVETTÜK AZ ÚJ ARÉNÁT A FŐPRÓBÁN!
Hajnal Miki
hétfő, 2021. december 20. 19:42
1 . LÁTVÁNYOS FELVÉTELEK KÉSZÜLTEK AZ ÚJ NÉPLIGETI CSODAARÉNA FŐPRÓBÁJÁN - VIDEÓ
A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kommunikációs csatornája, a WGSM TV 11. adása a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok főpróbáján készült.
A 2022. január 14. és 30. között sorra kerülő férfi kézilabda Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg.
Elkészült a Magyar Zene Háza látványos épülete - Liget Budapest
Hajnal Miki
csütörtök, 2021. december 16. 19:30
2 . „A Magyar Zene Háza a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében épült fel. A 2018 óta tartó, s most lezárult kivitelezésnek köszönhetően a magyar főváros egy, a világelithez tartozó, nemzetközi sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett, ikonikus kortárs épülettel lett gazdagabb, a Városliget pedig megújítva visszakapott egy itt korábban évtizedekig elzárt, rendkívül elhanyagolt állapotú 7 ezer négyzetméternyi zöldfelületet" – emelte ki Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa. Sou Fujimoto tervét nyílt pályázaton 2014-ben választották ki 168 pályamű közül.
A képre kattintva megtekintheti a Magyar Zene Háza épületéről készült felvételeket:
15A képre kattintva megnyílik a galériaFORRÁS: LIGET BUDAPEST
A megvalósulást az eredményhirdetés óta világszerte komoly figyelem övezi:
A CNN ÉS A WORLD ARCHITECTURE COMMUNITY (WAC) IS 2021 EGYIK LEGJOBBAN VÁRT ÚJ ÉPÜLETÉNEK NYILVÁNÍTOTTA.
A házat már a tervei alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megmérettetésen, ami az ingatlanszakma egyik legnagyobb, széles körben jegyzett elismerése. 2020-ban pedig a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat kapta meg: az amerikai Music Cities Awards kiírásában, a legjobb zenei tematikájú ingatlanfejlesztésnek járó kitüntetését.
Hajnal Miki
csütörtök, 2021. december 16. 19:30
3 . Hármas osztatú ház – egyedülálló zenei beavató intézmény
Az épület tervezői víziója feloldja a határokat a Magyar Zene Háza és a Városliget parkja között, az épületbe belépve olyan élménye támad a látogatónak, mintha továbbra is a természetben sétálna. Ezt a fajta légiességet és transzparenciát elsősorban a hatalmas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli homlokzati üvegfalak adják, pontosan 94 darab, melyek mindegyikét egyedileg gyártották le, és amelyek egyes szakaszokon elérik a közel 12 méteres magasságot is. A ház és természet harmonikus összeolvadását pedig az álmennyezetben elhelyezett többezer, stilizált növényi levelet mintázó díszítő elem is hangsúlyozza, melyek aranyló színezete folyamatosan reagál a fényviszonyok változásaira. A ház másik ikonikus jellemzője az organikus, lebegő tetőszerkezete, melyet a hang rezgésének vizuális képéből, a hanghullámból kiindulva formált meg a tervező. A tetőzetében szinte nincsenek szögletes elemek, csak kizárólag hullámzó formák; felületét közel száz egyedi tervezésű fénykút töri át, amelyek közül több átvezeti a természetes fényt a belső terekbe, és ezzel különleges atmoszférát teremt.
300 fős szarvasrudli.
Hajnal Miki
csütörtök, 2021. december 16. 13:58
1 . 300 SZARVAS VONULÁSÁT FILMEZTÉK LE BARANYÁBAN - RITKA VIDEÓ
Szarvasrudli
Nem mindennapi látvány! Csodálatos videó készült Baranya megyében egy körülbelül 300 egyedet számláló szarvascsorda vonulásáról a napokban. A videót mi is megosztjuk veletek, de előtte néhény fontos tudnivaló az autóban keletkező vadkárokról.
Az év bármely időszakában szembe találhatjuk magunkat az erdős, bozótos, esetleg nádas területekről az úttestre szaladó vadakkal, ám ősszel különösen megnő az ilyen típusú autós balesetek veszélye. A vadveszélyes területeken az illetékes vadásztársaságoknak figyelmeztető táblákat kell kihelyezniük az utak mentén, ami azt jelenti, hogy csak akkora sebességgel haladhatunk, amekkorával a vad hirtelen felbukkanása esetén is le tudunk fékezni és el tudjuk kerülni az ütközést. Ám bármennyire is lassan haladunk, egy ijedt szarvas vagy vaddisznó még az álló járműnek is nekimehet. Egy ütközés pedig a kocsiban jelentős károkat okozhat, amit szintén a teljes körű CASCO-biztosítás téríthet meg a legtöbbször töréskárként, vagy a KGFB-hez kötött vadkár-kiegészítő biztosítás fedez. Csak akkor lehetünk azonban jogosultak kártérítésre, ha az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedtünk.
Hajnal Miki
csütörtök, 2021. december 16. 13:59
2 . Hívni kell a rendőrt
A vaddal való ütközés közlekedési balesetnek számít, ezért ilyenkor azonnal hívjuk a rendőrséget. Ők a helyszínelés során jegyzőkönyvet készítenek, ami a kártérítési igény benyújtásának feltétele, és értesítik a helyileg illetékes vadásztársaságot. A vad az állam, az elhullott vad pedig a vadásztársaság tulajdona, ezért ne nyúljunk hozzá és semmiképpen se vigyük magunkkal, különben lopással vádolhatnak bennünket. Ha a vad nem pusztult el és elmegy a helyszínről, akkor készítsünk fényképeket a nyomokról, és kérjük meg erre a rendőrt is.
Fontos, hogy ha állattal ütköztünk és rendelkezünk ilyen biztosítással, akkor 24 órán belül értesítsük erről a biztosítót, de a vad által okozott kárt a vadgazdálkodást folytató szervnél is be kell jelenteni, és az erről szóló jegyzőkönyvet is be kell mutatni a biztosítónak a kárbejelentéskor.
Sukhoi S-70 Okhotnik: Russia’s newest combat drone | RT Documentary
Hajnal Miki
szerda, 2021. december 15. 08:48
1 . Az orosz légierő bemutatta a Vadász nevű gyilkos drónt - videó
Nemrég bemutatták Oroszországban a legújabb, fejlett lopakodófunkciókkal ellátott harci drónt (UAV). A Sukhoi S-70 módosított változata az Okhotnik, vagyis a Vadász kódnevet kapta. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint a lopakodó drón az orosz hadiipar eddigi legjelentősebb fejlesztése, és minden szükséges technológiával el van látva. Jelenleg még a földről ember irányítja, azonban a jövőben a mesterséges intelligenciának köszönhetően a Vadász teljesen önállóan is képes lesz bevetéseket végrehajtani.
Omega: Én elmegyek (Oratórium / Oratory - 2013) - Audio
Hajnal Miki
hétfő, 2021. december 6. 16:23
3 . Énekesi pályafutása szinte teljesen az Omegához kötődik, ugyanakkor az Omega-stúdióban számos lemez készítésében vett részt producerként, zenei rendezőként, hangmérnökként. Első közreműködése más produkcióban a Scorpions budapesti és kassai koncertje volt 2009-ben, ezzel Klaus Meine és Rudolf Schenker 1994-es vendégszereplését viszonozta. 2010-ben elkészítette az Omega Rhapsody albumot, amit szólóalbumként harangoztak be, de címéből is kitűnik, hogy nagyban az Omegához kapcsolódó anyagról van szó. 2011-ben élőben is bemutatták a művet. 2012-ben megjelent magyar változata is az Omega Szimfónia & Rapszódia dupla albumon, majd 2013-ban az Omega Oratórium album következett, amelyet templomi koncerteken mutattak be élőben. A bátaszéki templom tornyának felújítására ez motivációként hatott. 2014-ben Kóbor régi vágya teljesült – koncertet adhatott a rendszerváltás 25. évfordulójának tiszteletére a Hősök terén. A koncerten fellépett a Scorpions is, Kóbor együtt énekelte a Wind of Change-t Klaus Meinével. 2018-ban A Dal című műsor első válogatójának extra produkciójaként kivételesen nem az Omegával lépett fel: a Balkan Fanatikkal közösen adta elő a Régi csibészek feldolgozását. Ugyancsak kivételes alkalom volt vendégszereplése Demjén Ferenc év végi koncertjén 2019-ben: három Omega-dalt adott elő, valamint duettben a Sohase félj című Demjén-dalt. Utóbbiról készített egy saját demófelvételt is.
Hajnal Miki
hétfő, 2021. december 6. 16:24
4 . NYUGODJÁL BÉKÉBEN................................
Fapipa I Belvárosi Betyárok (Az ibafai papnak fapipája van)
Hajnal Miki
szombat, 2021. december 4. 22:26
1 . Megzenésítette az ismert nyelvtörőt a magyar zenekar, letiltotta őket a Facebook hosszú ideje a magyar nyelv egyik legismertebb nyelvtörőjének számít. !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hajnal Miki
szombat, 2021. december 4. 22:27
2 . A győri Belvárosi Betyárok zenekart olyannyira megihlette a sokak nyelvének nehézséget okozó mondóka, hogy megzenésítették, történetét pedig egy videóklipben is megörökítették.
A zenekar a videót fel is töltötte a legnagyobb videómegosztóra, ahol jóval nagyobb nézettséget hozott az előzetesen reméltnél. Ekkor azonban egy nem várt fordulat következett, ugyanis a fapipát dohányterméknek titulálta a Facebook, így nem engedte, hogy a videó megjelenjen az oldalon a címben és a képben egyaránt megjelenő pipa miatt.
Amikor először visszadobta a Facebook, kértem egy másodellenőrzést, de másodszor is ugyanaz történt. Ezután nem láttam értelmét tovább erőltetni a dolgot, már csak azért sem, mert a végén még nemcsak egy algoritmust haragítok magamra, hanem egy élő adminisztrátort is. Rám sütik, hogy a dohányzást ráadásul gyermekközönség előtt népszerűsítettem, s az egész Facebook-csatornám kerül veszélybe. Bevallom, nem számítottam erre a fordulatra, arra sokkal inkább, hogy esetleg a papok ábrázolását – bár semmi sértő nincs benne – érzi majd valaki profánnak. Viszont a YouTube-analitikát látva megnyugodtam. Katolikus közösségek, lelkészek osztották meg, személyes visszajelzések szerint is tetszik nekik, és semmilyen negatív kritikát nem kaptam miatta. Hozzáteszem, kritika a fapipa miatt sem érkezett

– idézte a Telex Váray László, az együttes tagjának szavait.
Weaving the Bridge at Q’eswachaka
Hajnal Miki
szombat, 2021. december 4. 15:41
1 . PERU, AHOL A FŰHIDAT MINDEN ÉVBEN ÚJRAFONJÁK
Mindeközben Peruban már hatszáz éve él az a hagyomány, amely szerint a helyiek a legendás inka birodalom utolsó, Q'eswachaka néven fennmaradt függőhídját, minden év júniusára nagy gondossággal újjáépítik az Apurimac folyó felett. Persze, a fentiekhez hasonlóan ezt sem építik, hanem fűből szövik, fonják és csomózzák, szerszámok, gépek és modern anyag használata nélkül.
FORRÁS: DANITA DELIMONT / SHUTTERSTOCK
A hídszövés tudományát a helyiek generációról generációra örökítik tovább az ott élő közösségeken belül, gondosan leosztva azt is, hogy ki, melyik részén dolgozhat a kötélnek. A hagyomány szerint a híd nagyobb "alkatrészeit" a férfiak készítik, a nők csak a kisebb, vékonyabb köteleket fonhatják meg. Ahhoz azonban, hogy a száraz fűvel dolgozni tudjanak, előbb megcsapkodják lekerekített peremű kövekkel a fűcsomókat, majd vízbe áztatják, hogy hajlíthatóvá, rugalmassá váljanak.
A hidat hat vaskosabb, háromrétegű kötélkábel tartja, ezek átmérője nagyjából harminc centiméter, és mind a hat köteget egyenként 120 vékonyabb kötélből sodorják össze. Ha sikerült összeszőni az összes fonatot, négy vaskosabb darabot padlóként, kettőt pedig korlátként használnak. Ha ezek is összeálltak, akkor egyszerűen levágják a régi függőhidat, hagyják belezuhanni a folyóba, amely aztán addig sodródik majd, amíg egy idő után magától lebomlik.
Q'eswachaka híd szárított fűszálakból csomózvaFORRÁS: BCHYLA / SHUTTERSTOCK
A fűhíd-készítés harmadik napján az új hidat a kanyon két oldalához rögzítik, és az első, legbátrabb férfiak egyből tesztelik is annak strapabírását. Ekkor viszik magukkal azokat a vékonyabb fonatokat, amelyekkel – a biztonságos áthaladás érdekében – kerítésszerűen egymáshoz rögzítik a padlót és a korlátokat. Ha pedig úgy érzik, hogy sikerült kellően biztonságossá tenni a függőhidat, akkor a negyedik napon együtt örülnek, esznek, isznak és megünneplik azt, hogy ismét sikerült kapcsolatot teremteni a folyó két partjával. És ezt minden év júniusának második vasárnapján ugyanígy megteszik.
A Cusco régióban található kézműves kötélhidat 2013-ban még az UNESCO is felvette világörökségi listájára, amely egykoriban a legfontosabb inka városok összeköttetését biztosította a birodalmon belül. Két évvel ezelőtt a BBC egy gyönyörű fotósorozatot közölt a hídkészítésről, ezt itt érdemes megnézni. Az alábbi háromperces videóban pedig a négy napig tartó ceremónia legfontosabb pillanatait lehet látni.
Kazurabashi vine bridge
Hajnal Miki
szombat, 2021. december 4. 15:40
1 . JAPÁN, AHOL INDÁKBÓL ÉPÍTENEK ÁTJÁRÓT
A Tokushima prefektúrájában fekvő Iya-völgy az Iya folyó felett lógó, különleges indahídjairól (az úgynevezett "kazurabashik"-ról) híres, amelyek mindegyike a környező hegyekből begyűjtött Wisteria floribunda, vagyis egy japán lilaakác néven ismert kúszónövény több tonnányi indájából készül.
A leghíresebb Kazurabashi hídFORRÁS: GOROSAN / SHUTTERSTOCK
A szigetországban régen az ezekből készült függőhidak jelentették az egyetlen lehetőséget arra, hogy átjussanak az Iya-völgyben futó folyón, és áruikat is eljuttassák a folyó túloldalán élő embereknek. Egykor – a legendák szerint még a XII. században – 13 híd ívelte át a völgyet, ma már csak három maradt fenn. Közülük is a 45 méter hosszú, Iya-no-Kazurabashi nevű a legismertebb és egyben legnagyobb híd, amelyen ha valaki átkel, 14 méteres magasságból szemlélheti az alatta sebesen robogó folyót.
FORRÁS: TRIALIST / SHUTTERSTOCK
Az indákból összefont hidat mindkét végén magas cédrusfákhoz rögzítették, a biztonság érdekében pedig acélkábeleket fontak közé. A hosszúra nyúlt indák között, egymástól 20 centiméteres távolságra pallókat erősítettek a fonatra, és a híd két oldalára kapaszkodókat applikáltak, amely az első ilyen típusú hidaknál bizony még hiányzott, így aztán akkoriban kétszer is meggondolta az ember, hogy tényleg vágyik-e a túlpart ismeretlenségére. Manapság az indákat három évenként cserélik a hídon, amelyen csak egy irányban lehet átkelni, az áthaladásért pedig fejenként 500 jent (~1450 forintot) kell fizetni.
Ed Sheeran & Elton John - Merry Christmas [Official Video]
Hajnal Miki
péntek, 2021. december 3. 15:14
1 . Kihívója érkezett minden idők karácsonyi dalainak? Ed Sheeran és Elton John duója szolgáltathatja az idei ünnep slágerét!
Hajnal Miki
péntek, 2021. december 3. 15:15
2 . Már egy éve készült közösen Elton John és Ed Sheeran, hogy bemutathassák új karácsonyi dalukat, amihez egy klipet is forgattak.
Ed Sheeran és Elton John egy új karácsonyi dalt adtak ki, amely december 3-tól, vagyis a mai naptól elérhető a YouTube-on.
„Majd' egy éve felkerestem Ed Sheerant, hogy nincs-e kedve velem csinálni egy karácsonyi dalt, és most itt vagyunk” – osztotta meg Elton John a Twitteren a dal születésének körülményeit.
A dalhoz, amelynek a Boldog karácsony címet adták, természetesen egy klipet is forgattak, amelyben Ed Sheeran gitározik, Elton John pedig – nem meglepő módon – zongorázik. A dal már most, a megjelenés napján hatalmas sikert ért el, hiszen pár óta alatt kis híján félmillióan látták.
Bugatti Chiron vs Autobahn - Top Speed TEST
Hajnal Miki
szerda, 2021. december 1. 19:31
2 . Radim Passer a 33. leggazdagabb cseh üzletember, vagyonát 85 milliárd forint körülire becsülik. A mélyen vallásos, 58 éves milliárdos szereti a gyors autókat, pontosabban szólva a leggyorsabbakat. Így áll a garázsában egy-két Bugatti, és ezeket úgy használja, ahogy mindannyian álmodunk róla: padlógázon.
Fejébe vette, hogy közúton éri el Bugattija végsebességét. Ez nem is annyira egyszerű feladat, a Chiron esetén a 414 km/órát kell megfutni. Ekkora tempóhoz kellően hosszú, és üres útszakasz szükséges, az A2-esen választottak ki egy enyhén lejtős, tehát jól belátható, 10 kilométeres részt.
Radim Passer itt nyomott egy kövéret, és próbálkozása sikerrel járt, elérte a 414 km/órát, ami egész szürreálisan néz ki a külső felvételeken.
Hajnal Miki
szerda, 2021. december 1. 19:32
3 . Radim Passer a 33. leggazdagabb cseh üzletember, vagyonát 85 milliárd forint körülire becsülik. A mélyen vallásos, 58 éves milliárdos szereti a gyors autókat, pontosabban szólva a leggyorsabbakat. Így áll a garázsában egy-két Bugatti, és ezeket úgy használja, ahogy mindannyian álmodunk róla: padlógázon.
Fejébe vette, hogy közúton éri el Bugattija végsebességét. Ez nem is annyira egyszerű feladat, a Chiron esetén a 414 km/órát kell megfutni. Ekkora tempóhoz kellően hosszú, és üres útszakasz szükséges, az A2-esen választottak ki egy enyhén lejtős, tehát jól belátható, 10 kilométeres részt.
Radim Passer itt nyomott egy kövéret, és próbálkozása sikerrel járt, elérte a 414 km/órát, ami egész szürreálisan néz ki a külső felvételeken.
Előtte egy Bugatti Veyronnal szintén megfutotta a 400 feletti tempót, de ezt akkor csak harmadik kísérletre sikerült elérnie. Először az alacsony külső hőmérséklet miatt a Bugatti vezérlőelektronikája 375 km/óránál limitálta a maximális tempót, második alkalommal a váltóval akadt probléma, végül 2015-ben lett meg az első rekord:
A Bugatti jelenlegi szupersportkocsiját Louis Chironról nevezték el, aki még a 30-as években versenyzett a márkánál. Formája ugyan új lett, de a hajtáslánc nagyját elődjétől örökölte, így ebben is 8 literes, W16-os motor dolgozik az utastér mögött, melyet 4 turbófeltöltővel lélegeztetnek. 1500 lóerős teljesítményét 6700-as fordulaton adja le, míg 1600 Nm nyomatéka 2000 és 6000 között áll rendelkezésre. 6,5 másodperc alatt gyorsul 200-ra.
Kakafukaka 10.rész |Magyar felirattal| (Vége)
Melczerné  Szilágyi Ildikó
hétfő, 2021. november 29. 19:32
1 . Nagyon tetszett a sorozat,érdekes volt!
One Month of SUN - Remastered | 4K
Hajnal Miki
hétfő, 2021. november 22. 01:45
1 . 79 ezer fotóból készült lenyűgöző time-lapse mutatja meg a Nap egy hónapját:::::::::
Hajnal Miki
hétfő, 2021. november 22. 01:45
2 . A NASA Solar Dynamics Obszervatóriumának adatait felhasználva Seán Doran filmrendező készítette ezt a csodálatos, 44 perces videót, pontosabban egy time-lapse-et az ångström–171 által 2014 augusztusában készített 78 846 fotóból. Tudjuk, hogy a Nap egy varázslat, de más tudni, és más látni.
Van Helsing 2004.
Bárány Sándor
péntek, 2021. november 19. 12:27
1 . érdekes