Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

20 EPIC MOMENTS WITH ANIMALS ON THE FOOTBALL PITCH
Hajnal Miki
kedd, 2020. szeptember 22. 23:53
1 . Olyan elő szokott fordulni, hogy állatok zavarnak meg egy focimeccset. Voltak már bent a pályán kutyák, macskák, kacsák, de még tehén is.
1979 Trabant 601 S | TEST DRIVE and TOP SPEED | POV
Hajnal Miki
hétfő, 2020. szeptember 21. 12:23
1 . Padlóig nyomták a gázt a 41 éves Trabantban, nem fogja elhinni, mennyi a vége - videó
1979-es Trabant 601-es végsebességét tesztelte egy videós.
Arra vállalkozott egy videós, hogy közúton tesztelje egy, az átlagosnál sokkal jobban felszerelt (S = Sonderwunsch), 1979-es Trabant 601-es végsebességét. A 26 lóerős autó gyári végsebessége 110 km/h, érdemes megnézni, hogy most, a Tranbant 41 éves korában meddig ment el a kilométeróra.
Csendes éj - Komjáthy György-Cseke László
Páles Éva Judith
szombat, 2020. szeptember 19. 18:16
1 . Köszönöm a karácsonyi dalokat a kinálatból a két műsorvezetőtől
Boldog Karácsonyt!. 2020 évre is ♥ !
Jó volt hallgatni a kedves ünnepi műsort! ...... Itt a Magyar vagyok web lapján.
Rod Stewart - Live at Copacabana Beach, Rio De Janeiro, Brasil 31 – dec – 1994 REMASTER
Hajnal Miki
péntek, 2020. szeptember 18. 13:00
1 . 1. Rod Steward, Copacabana Beach (Rio de Janeiro), 1994 – 4,2 millió
Ez már a második koncert az 5-ös listán, amit az Atlanti-óceán híres riói partján tartottak. Sokan szigorúan mérik a koncertre látogatók számát ebben az esetben, ugyanis szilveszter napján tarották ezt az ingyenes rendezvényt, és emiatt feltételezik, hogy sokan nem is kifejezetten Rod Stewart zenéje, hanem csupán az óév búcsúztatása miatt jelentek meg a Copacabana Beachen. (Az ilyen számítások általában Jean-Michel Jarre moszkvai koncertjét teszik az első helyre.) Ennek ellenére a Guinness Rekordok Könyve elfogadta a 4,2 milliós nézőszámot, és mi nem is szeretnénk ezzel vitatkozni.
Összesen 22 dalt játszott el Rod Stewart és együttese. Rod Stewartot egyébként még abban az évben beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be (John Lennonnal, Elton Johnnal és Bob Marley-val együtt) – valamennyiüket szólóelőadóként.
Oxygen in Moscow (Full Video) - Jean Michel Jarre
Hajnal Miki
péntek, 2020. szeptember 18. 12:59
1 . 2. Jean-Michel Jarre, Moszkva, 1997, 3,5 millió
Hét évvel a párizsi nagykoncert után szintet ugrott Jarre, akit a Moszkva megalapításának 850. évfordulójára hívtak meg az orosz fővárosba 1997-ben. A koncert egy napon volt Diana hercegné temetésével, ezért Jarre az ő emlékének ajánlotta a Souvenir de Chine című szerzeményt aznap este.
A koncertet Moszkva legmagasabb pontjára tervezték, hogy a város minden pontjáról látható legyen a fény- és lézershow, Négy Su-27-es vadászgép repült el a helyszín felett, hogy megadják a lökést a koncert kezdetéhez. Persze volt tűzijáték is.
Paris La Defense (Full Video) - Jean Michel Jarre
Hajnal Miki
péntek, 2020. szeptember 18. 12:58
1 . 3. Jean-Michel Jarre, Párizs, 1990 – 2,5 millió
A elektronikus zene francia királya 1990-ben, a forradalom napján, azaz július 14-én adta ezt a hatalmas koncertet Párizsban. Az ingyenes rendezvényt a kulturális minisztérium és néhány párizsi üzletember finanszírozta. Jarre a 2,5 milliós tömeggel akkor Guinness-rekordot állított fel, korábban soha nem voltak annyian koncertjén.
Jean-Michel Jarre eljátszott néhány szerzeményt a jó egy hónappal korábban megjelent lemezéről, az En attendant Cousteau-ról. A koncertről készült egy 50 perces vágott videoanyag, amit a tévátársaságoknak küldtek szét, később pedig összállítottak egy 75 perces verziót is, ami VHS-en jelent meg 1992-ben. Egy nem hivatalos, viszonylag jó minőségű dupla CD-s videófelvétel azóta is terjed a legkomolyabb rajongók között. Jarre összesen 17 szerzeményt játszott el 30 évvel ezelőtt.
Metallica - Monsters Of Rock, Moscow 1991
Hajnal Miki
péntek, 2020. szeptember 18. 12:57
1 . 4. Monsters of Rock, Moszkva, 1991 – 1,6 millió

A Monsters of Rock egy évente megtartott hard rock és heavy metal fesztivál volt, amit 1980 és 1996 között néhány kihagyással minden évben megtartottak az angliai Castle Donington nevű faluban. A rendezvénynek voltak nemzetközi levezető állomásai is, leginkább csak Európában. Ilyenkor a főrendezvény fellépői leadtak még pár koncertet néhány országban a következő nagyjából egy hónapban. 1991-ben augusztus 17-én volt az angliai minifesztivál, és szeptember 28-án volt a moszkvai megálló, ahol a város északnyugati részén található Tushino reptéren tartották a koncerteket.
A szovjet fővárosban az AC/DC, a Metallica, a Pantera, a The Black Crowes és az orosz E.S.T. léptek fel. Ez volt az első, világhírű nyugati együtteseket felvonultató rendezvény Moszkvában. A rendezvény különlegessége, hogy 1991 már a Szovjetunió utolsó éve volt. A hatalmas ország szétesését hivatalosan december 25-ével határozták meg, ez a koncert pedig csak három hónappal előtte ment le. Korábban nem is igen tudott volna, hiszen a nyugati rockzene tiltva volt még a nyolcvanas évek előtt az országban.
The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satsfaction (Live) - OFFICIAL
Hajnal Miki
péntek, 2020. szeptember 18. 12:55
1 . 5.The Rolling Stones, Copacabana Beach (Rio de Janeiro), 2006 – 1,5 millió
A The Rolling Stones 2005-ben adta ki sorban a 22 albumát A Bigger Bang címmel. Ezt a nevet kapta a következő évben Rio de Janeiroban, a Copacabana Beachen tartott ingyenes koncertjük is. Jaggerék összesen 20 dalt játszottak el, és ezek közül csupán négy volt olyan, ami az A Bigger Bang-en jelent meg. Nagyjából másfél milliósra saccolták a tömeget, ami a híres partszakaszon elterült. Összesen 10 ezer rendőr, tűzoltó és egészségügyi szakember biztosította a február 18-án tartott rendezvényt. Annak ellenére, hogy Rióról nem szerepel jól a legbiztonságosabb nagyvárosok versenyében, állítólag csak 33 lopást jelentettek a rendőrségnek a rendevény ideje alatt.
A parthoz közeli szállodák szobáit jó előre lefoglalták a tehetősebbek, pedig állítólag rendesen emeltek az árakon a hotelek. A koncertet egyébként Rio városa és két nagy telekommunikációs cég finanszírozta. Az eseményt rádió- és tévécsatornák is közvetítették, de az interneten, sőt, Amerika-szerte mozikban is élőben vetítették. Az A Bigger Bang turné már a lemez kiadásának évében, azaz 2005-ben elkezdődött, és 2006-ban az volt a legtöbb pénzt hozó koncertsorozat. Csak 2005-ben, a riói ingyenkoncert előtt 437 millió dolláros bevételt hozott
A kaliforniai erdőtüzek füstje Magyarország felett
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. szeptember 13. 22:47
1 . Több webkamera is rögzítette a vasárnap hajnalban már jól látható jelenséget.
Az Időkép beszámolója szerint a kaliforniai erdőtüzek füstje a Kárpát-medence fölé sodródott, ez több kamerán is jól látszódott.
Napkelte előtt kelet felé tekintve sárgás, a horizonthoz közelebb barnás, vöröses sávokat lehetett megfigyelni.
Fontos megjegyezni azonban, hogy a horizont feletti barnás, szürkés réteg, a légkör alsó 3 kilométer vastag rétegében felhalmozódó aeroszol részecskéknek köszönhetően jelenik meg. Az anticiklonális időjárást jellemző gyenge légmozgás miatt ugyanis nem keveredik át megfelelően a felszínközeli légréteg. Az erdőtüzek füstje nagyobb magasságban, (a LIDAR mérések szerint) 6500 méter fölött utazik az erős magassági szelek szárnyán.
2020.09.13. - Ajvár-bajvívó bajnokságot tartottak Velebiten
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. szeptember 13. 21:59
1 . Ajvár-bajvívó bajnokságot rendeztek ma Velebiten, ahol a helyiek mérhették össze ajvárfőző tudásukat. Az országjáró rendezvény célja, hogy megtalálják a sokak által közkedvelt ajvár legjobb receptjét.
2020.09.13. - Zarándoklat az aracsi pusztatemplomhoz
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. szeptember 13. 21:58
1 . Fiatalok és idősek együtt vettek részt azon a zarándoklaton, amelyet az aracsi pusztatemplomhoz szervezett a Délvidéki Háló Mozgalom.
A magyar kormány által támogatott rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés, hatvanan látogattak el a templomromhoz.
Már a kora reggeli órákban gyülekeztek a törökbecsei Assisi Szent Klára-templom udvarában mindazok, akiknek az úticélja az aracsi pusztatemplom volt. Egyesek gyalogosan, mások személygépkocsival, de volt olyan is, aki traktorral vagy éppen bringával vágott neki az útnak. Kossuth Lajos több mint 100 kilométert kerékpározott, azzal a céllal, hogy láthassa az emlékhelyet.
2020.09.06. Ilyen volt a 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. szeptember 6. 22:42
1 . Szombaton délben kezdődött, vasárnap délben zárult - ez volt a 14. Palicsi Nemzetközi Ultramaraton.
2020.09.05. - Eldőlt, kik Vajdaság legjobb lovasai és lovai
Hajnal Miki
szombat, 2020. szeptember 5. 21:32
1 . Gulyás Szabolcs és Déva Szándék, Cékus Árpád és Bessie, Báló Attila és Montana, valamint a kishuszár Koncz Dorottya és lova, Bohóc – ők Vajdaság legjobb lovasai és lovai.
Ők lesznek ott a budapesti Nemzeti Vágtán a címvédő, Temerint képviselő Nagy Arnold mellett - ez derült ki ma este a szabadkai lóversenypályán. A Vajdasági Futam döntője izgalmas megmérettetést hozott, végül a csatát Zenta lovasa, Gulyás Szabolcs nyerte meg Déva Szándék lovával, második Kishegyes lovasa, Cékus Árpád Bessie lovával, harmadik Szabadka lovasa, Báló Attila Montana nevű lovával lett.
Közel-kép - Megújult a Móra Ferenc Múzeum Szegeden
Hajnal Miki
péntek, 2020. szeptember 4. 22:53
1 . Megújult a Móra Ferenc Múzeum Szegeden
Hosszú kihagyás után újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a megújult Móra Ferenc Múzeum Szegeden. A hozzá tartozó Vár és Kőtár is új, izgalmas elemekkel bővült. Az interaktív kiállítás részleteiről többet is megtudhatnak a Közel-képből.
SkyDrive Piloted Flight Demo
Hajnal Miki
szombat, 2020. augusztus 29. 14:57
1 . Újabb személyi drón emelkedett a magasba emberrel a fedélzetén, ezúttal Japánban

Bár légitaxikból napról-napra egyre több van, az még mindig eseményszámba megy, ha egy ilyen jármű emberrel együtt emelkedik a magasba. Pláne, ha mindez Japánban történik, ahol a kormány tervei szerint már három éven belül engedélyezni fogják az ilyen eszközök polgári használatát. "A világon létező több mint száz repülő autó projekt közül csupán egy maréknyinak sikerült eddig emberrel felszállnia" - nyilatkozta Tomohiro Fukuzawa, a SkyDrive elnöke, amelynek a járműve néhány méteres magasságban lebegett a talaj felett. A végleges változat a cég szerint óránkénti száz kilométeres sebességgel is képes lesz repülni, a hatótávolsága pedig néhány tíz kilométer lesz.
Snow Doesn’t Stop Kangaroos Getting Out and About || ViralHog
Hajnal Miki
szombat, 2020. augusztus 29. 14:54
1 . Ilyet sem látott még: kenguruk ugrálnak a hóban!
Többnapos havazás, 15 éve nem tapasztalt hideg lepte meg Ausztrália déli részét. A hegyekben néhol közel méteres hó hullott.
Közel egy hét havazással búcsúzik a tél Ausztráliában, ahol eddig vegyes szezont zártak a síterepek. Ott szeptemberben kezdődik a tavasz, így a mostani havazás jókor jött a tavaszias időjárás előtt. Például Perisher síterepén múlt szerdán kezdődött a havazás, írja az Időkép.hu. Napi átlagban 5-15 cm hullott, a legerősebb 24 órában 25 cm havat kapott a síterep, mely egy hét alatt összesen 96 cm hóval gazdagodott.
A nagy havazást és hideget egy sarkvidéki betörés okozta, amely számos helyen 15 éve nem tapasztalt hideget hozott. Új-Dél-Wales és Victoria államokban már 300 méteres magasságban is havazott. Itt a szokásoshoz képest 10 fokkal mértek hidegebb hőmérsékleteket. Victoria államban kenguruk ugrándoztak a szakadó hóesésben.
Miss Bikini 2020 Balatonboglár
Hajnal Miki
péntek, 2020. augusztus 28. 22:46
1 . Ő lett a 2020-as Miss Bikini: nézegess csodás képeket Sirkó Patríciáról
Szombaton tartották a Miss Bikini 2020 szépségkirálynő választást Balatonbogláron.

Múlt hétvégén került sor a 2020-as Miss Bikini döntőre, amit ezúttal Balatonbogláron rendeztek meg. A program eredetileg a 44. boglári szüreti fesztivál égisze alatt valósult volna meg, de a koronavírus elleni óvintézkedések miatt a fesztivált sajnos kénytelen voltak elnapolni a szervezők – írja a balaton.hu. Ettől függetlenül a bikinis hölgyek divatbemutatójára nagyon sokan voltak kíváncsiak.
A zsűriben többek között Sebestyén Ági is helyet kapott, aki stílusosan bikiniben adta át a díjakat.
A zsűri Sirkó Patrícia Alexandrát ítélte a legszebbnek, két udvarhölgyének pedig Redl Zitát és Baki Bettinát választották meg. A királynőt a korona feljogosítja egy nemzetközi bikinis szépségversenyen való részvételre a jövőben, bár egyelőre nem tudni, hogy a bizonytalan helyzet miatt erre mikor lesz lehetőség.
50 Megaton Tsar Bomba Declassified • Ivan RDS-220 Hydrogen Bomb
Hajnal Miki
szerda, 2020. augusztus 26. 23:46
1 . Az oroszok nyilvánosságra hozták a világ egyik legnagyobb atomrobbanásának felvételeit
A Cár-bombát 1961-ben robbantották fel.


Az orosz nukleáris ipar 75. évfordulója alkalmából feloldottak egy eddig titkosított felvételt az 1961-es Cár-bomba felrobbantásáról, amelyet a Roszatom saját Youtube-csatornájára töltött fel - írja a LadBible.
A mintegy hatvan évig titokban létező negyvenperces propagandafelvétel a Cár-bombára keresztelt 50 megatonnás hidrogénbomba megtervezését, megépítését és végül tesztelését, azaz felrobbantását mutatja be. Ez utóbbi 1961. október 30-án következett be a Jeges-tenger közelében található lakatlan Severny Island partjainál.
A bomba 3333-szor volt erősebb annál, amit Hiroshimában dobtak le (a Little Boy 15 megatonnás volt), sőt, annál az amerikai bombánál is, amelyet 1954-ben robbantottak fel.
A 27 tonnás és nyolc méter hosszú mostrumot egy Tu-95V típusú orosz bombázó vitte fel levegőben, amelyből ki kellett szerelni több üzemanyagtartályt is, hogy elbírja a szerkezetet. A bombát kb. 10 kilométeres magasságból dobta le a pilóta, majd nagyjából 4000 méter magasan robbant fel. Ereje akkora volt, hogy az akkor már 120 kilométerrel odébb járó bombázót is elérte a lökéshullám, ám az orosz pilótának végül sikerült épségben leszállnia.
Explore China's Red Beach
Hajnal Miki
kedd, 2020. augusztus 25. 14:55
1 . Virágzik a kínai vörös tengerpart
Lassanként megjelenik Kína észak-keleti régiójának jellemző őszi látványossága.

A sóballa-félék családjába tartozó helyi virág szeptembertől októberig festi vörösre az ország észak-keleti régiójában található Pancsin környékét.
Ugyan valóban egy tengerpartról van szó, de mégsem találni itt homokot, mert a környéket a világ legnagyobb nádas lápvidéke veszi körbe.
A vörösbe borulásért pedig a suaeda salsa nevű sóballa-féle felelőős. Ez a növény tavasszal kezd nőni és őszre hozza a rá jellemző vörös virágokat.
A virágtenger egy 18 kilométeres szakaszon terül el és 1988 óta védettséget élvez, így csak egy speciális, erre kialakított fapallón közlekedhetünk közöttük. Ha erre járnánk (persze a mostani fura időszak következtében lehet, jobban járunk, ha csak a bakancslistánkra vesszük most fel ezt a csoda helyet), érdemes arról is tudni, hogy több száz vad és madárfaj otthona ez a terület, így nem csak különleges virágokat kaphatunk itt lencsevégre.
BTS (방탄소년단) 'Dynamite' Official MV
Hajnal Miki
kedd, 2020. augusztus 25. 01:04
1 . Új YouTube-rekord: 24 óra, 100 millió megtekintés
Úgy tűnik, a K-pop letarolja a világ zenei piacát.
A BTS elnevezésű K-pop-formáció új, Dynamite című számának klipje 24 óra alatt 101,1 millió megtekintést szerzett a YouTube-on, ezzel Blackpink korábbi 86,3 milliós rekordját döntötték meg.
Az együttes saját korábbi csúcsa 74,6 millió megtekintés volt 24 óra alatt.
A klip egyébként a YouTube valaha volt legnézettebb premierje is lett, több mint 3 millióan nézték egyidőben.