Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

30 éven belül Európa muzulmán lesz - Henri Boulad jezsuita szerzetes
Wagner Otto
hétfő, 2017. március 27. 08:30
3 . A szerzetes véleménye szerint az európaiakat a PC-beszéd (politikai korrektség) megfosztotta minden jogától, amelyet a muzulmánokra ruháztak át, így 30 év múlva az iszlámé lehet Európa. Ehhez pedig nem kell tudósnak lenni, hisz a muszlimok sokkal több gyereket vállalnak mint a keresztények.

Boulad kiemelte, nem a muzulmánok, hanem az iszlám ellen emeli fel szavát. Később hozzátette: az iszlám európai térhódításában a migráció és a demográfiai jellemzők mellet ugyanakkor fontos szerepet játszik, hogy Európában hatalmas űr tátong, amelyet az iszlám vallás képes betölteni.
Wagner Otto
hétfő, 2017. március 27. 08:31
4 . A magyar miniszterelnökről:

Orbán Viktort ultarkonzervatív politikusnak bélyegzik, miközben a magyar miniszterelnök egy próféta, aki ajtót nyit a változás felé. Hozzátette, érdemes lesz megvárni a francia választási eredményeket, amely éppolyan váratlan fordulatot hozhat, mint az amerikai elnökválasztás.

Döntő pillanatban vagyunk amikor minden megváltozhat, Európa fordulópontra érkezett"
– hangsúlyozta hozzátéve, a magyarok sem hódoltak be a brüsszeli diktátumoknak, inkább gyökereikhez tértek vissza.

Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.
Europe shall be Christian, or shall cease to be. (Robert Schuman)

Ébresztő!
Az Őrségi Nemzeti Park (Őrség-Vendvidék)
Wagner Otto
vasárnap, 2017. március 26. 06:58
3 . A 2002-ben létrehozott Őrségi Nemzeti Park az 1978-ban alapított Őrségi Tájvédelmi Körzet, valamint a Belső-Őrség és a térség határán futó Rába-völgy még természetközeli állapotban lévő területeit öleli fel.
Ebből 3104 hektár fokozottan védett. A park igazgatósága 2007 február 1-jétől beolvadt a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatóságába, azonban 2008 áprilisától ismét önálló.
Wagner Otto
vasárnap, 2017. március 26. 06:58
4 . Az Őrség és a Vendvidék az ország legnyugatibb vidéke, ahol dombok és patakok vájta völgyek, lomb- és fenyőerdők, üdezöld kaszálók, jégkorszaki maradványnövényeket őrző láprétek, kristálytiszta vizű források és patakok váltják egymást.
A csend és friss levegő, a változatlan formában megőrzött népi hagyományok és szokások, az önellátó kisparaszti gazdálkodás hagyományai és termékei vonzzák a látogatókat.
Dávid nyerhet Góliát ellen!?
Wagner Otto
péntek, 2017. március 24. 18:37
3 . A helyzet odáig fajult, hogy Magyarországon több településen bojkottra hívták fel a lakosságot a Heineken ellen, amiben elöl járt Hódmezővásárhely. A történések során aztán a magyar kormány is belépett a vitába és szárnyai alá vette az Igazi Csíki Sört. A manufaktúrába tett látogatás során a gyár körbejárása után egy sajtótájékoztatót is tartottak, ahol a miniszter mellett jelen voltak annak a Hódmezővásárhelyi képviselő testületnek a tagjai, akik szintén beszálltak a Heineken elleni bojkottba.
Wagner Otto
péntek, 2017. március 24. 18:37
4 . „Ott szövetségesek, ahol kell” – így fogalmazott a sajtótájékoztatón a miniszter látogatásával és a magyar kormány támogatásával kapcsolatosan Borboly Csaba.
A több éves vita és pereskedés, ami még néhány hetes leállást is eredményezett a manufaktúra számára, lassan a végéhez közeledik, a magyar kormány nyomására már vannak előrelépések az ügy békés lezárása érdekében.

Minden magyar vállalkozás számíthat a magyar kormányra – hangsúlyozta Lázár János a sajtótájékoztatón.
Kárpát Expressz 2017.03.19 - Magyar Állami Népi Együttes Beregszászon
Wagner Otto
csütörtök, 2017. március 23. 19:32
3 . Idén a már megszokott szekciók – népi ének, néptánc, hegedű, brácsa, nagybőgő, fúvós hangszerek – mellett citerára is jelentkezhettek a tanulni vágyók. A résztvevők énektudásukat Pál Eszter, táncmozgásukat Kiss Balázs és Farkas Fanni mentorálásával fejleszthetik, míg Pál István és Gombai Tamás a hegedű, Karacs Gyula a brácsa, Doór Róbert a nagybőgő, Gera Attila a klarinét és a tárogató és Berta Alexandra a citera csínját-bínját ismerteti meg a népzenészekkel. A képzés oktatói anyagát az erdélyi magyarpalatkai muzsika és tánc képezi.
Wagner Otto
csütörtök, 2017. március 23. 19:32
4 . Az idei mesterképzésre közel 250 fő nyújtotta be jelentkezési lapját. Köztük idén is többen a határon túlról érkeztek. A továbbképzés havi rendszerességgel kerül megrendezésre. Az első foglalkozásokat február 19-én tartották meg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. A tanfolyamon való részvétel díjtalan. A résztvevők a képzésről szóló okleveleiket július 16-án, a tiszapéterfalvi KurucFeszt keretén belül vehetik át.
Kárpát Expressz 2017.03.19 - 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékfutás (Erdély)
Wagner Otto
szerda, 2017. március 22. 19:57
3 . A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tavaly ünnepelte megalakulásának huszonötödik évfordulóját. Az egyesület életre hívásának ötlete a Mikes-futásról hazafelé jövet született meg – idézte fel a régi emlékeket Csutak Tamás, a megyeszékhelyi klub frontembere. A kezdeti elképzelést gyorsan tettek követték, és 1991 nyarán már hivatalosan is jegyezték a futókört. Az első hazai versenyük a Petőfi utolsó útja nevet viselő viadal volt, amelyet Székelykeresztúr és Fehéregyháza között tartottak meg. Kevéssel később sor került a nemzetközi bemutatkozásra, amely csak a kezdete volt az azóta is íródó negyedszázados sikertörténetnek.
Wagner Otto
szerda, 2017. március 22. 19:57
4 . Gáll Lajost három megye, Hargita, Brassó és Kovászna tiszteli, vallja magáénak. Térségünk két világháború közti időszakának egyik legjobb maratoni futója Csíkdánfalván született, a Brassói IAR és a Kolozsvári AC színeiben sportolt, Sepsiszentgyörgyön lakott, és itt alussza örök álmát. Szülőfalujában, Csíkdánfalván tornatermet neveztek el Gáll Lajosról, Sepsiszentgyörgyön Kövér Sándor testnevelő tanár kezdeményezésére 1978 óta rendezik meg a Gáll Lajos futóversenyt, és 1990. óta futókör viseli nevét.
Kárpát Expressz 2017.03.19 - Három Torda Találkozó (Délvidék)
Wagner Otto
kedd, 2017. március 21. 22:23
3 . A három Torda közös műsora egyben fellépési, bemutatkozási lehetőséget kínál a települések fiataljainak.
Ádámosi Klára, korábbi önkormányzati képviselő, Aranyostorda, Románia: „Nekünk nagy örömünkre szolgált az, hogy közben ott megalakult az önálló magyar iskola és gyerekeinket elhozhattuk, ide, fellépni is. Ez motiválta abban őket, hogy néptáncoljanak, cserkészkedjenek. És annyira besegítettek a tordai közösség kicsit összekovácsolásába, hogy megérte.”
Magyarországon élők így megismerhetik, ki hogyan őrzi hagyományait, kultúráját, a magyarságát.
Wagner Otto
kedd, 2017. március 21. 22:23
4 . Szabó József, egykori polgármester, Bihartorda, Magyarország: „Megtanultuk a torontáltordaiaktól, akik szórványban, nehéz körülmények között – magyarként boldogulnak – hogyan lehet szépen magyarul beszélni, hogyan lehet megőrizni a nyelvi és kulturális hagyományokat.”
A Tordai Est egyben az elszármazottak találkozója is.
Mészáros Ibolya, Nagykikinda: „Anyukám itt él, nagybácsim itt él, úgyhogy én szeretem az én falumat mindig. És szívesen eljövök ide, bármikor valami esemény, ha van alkalom rá – eljövök.”
A rendezvényen sütemény-versenyt tartottak. A három Torda képviselői tárgyaltak a további együttműködés lehetőségeiről és megkoszorúzták a kopjafát, amelyet Bihartorda ajándékaként az 1848/49-es forradalom emlékére állítottak fel 2010-ben a Művelődési Otthon előtt.
Balassagyarmat Szentháromság Plébániatemplom
Wagner Otto
hétfő, 2017. március 20. 23:31
2 . Balassagyarmat város Nógrád megyében, az Ipoly folyó bal partján, határátkelőhely Szlovákia felé. A Szentháromság tiszteletére szentelt főplébániatemplom tornyában 3 harang lakik. A nagy- és a kisharangot Szlezák László öntötte 1926-ban, a középső harangot Szlezák Ráfael 1948-ban.

A templom 5 harangja közül a 3 legnagyobb szól. A 123 és 82 cm alsó átmérőjű harangokat Szlezák László öntötte 1926-ban Budapesten, a 104 cm alsó átmérőjűt pedig Szlezák Ráfael Rákospalotán 1948-ban.
Wagner Otto
hétfő, 2017. március 20. 23:32
3 . Balassagyarmat, Szentháromság római katolikus templom

A ma álló templom két elődjéről vannak feljegyzések: egy, a feltehetően a középkorban épült templom 1634-ben még ismert volt, majd 1695-97 között építettek újabbat. A város egyik kegyura, Balassa Pál kezdeményezésére létesült a mai Szentháromság templom, építése 1746-ban fejeződött be.

A kegyurak nem fukarkodtak, a berendezés gazdagságát az 1755-ös egyházlátogatási jegyzőkönyv méltatja. Révay Antal püspök kereken 250 évvel ezelőtt, 1759. augusztus 20-án szentelte fel az új Istenházát, és helyezte el a szentről nevezett egyik mellékoltáron Szent Felicián testereklyéjét, amelyet a templomépítő Balassa XIII. Kelemen pápától kapott.
Kárpát Expressz 2017.03.12 - Balázs Antal sepsiszentgyörgyi fafaragómester
Wagner Otto
vasárnap, 2017. március 19. 19:06
3 . Balázs Antal igazi székely ezermester, 1936. január 1-jén született a Nyikó menti Csehétfalván. Elemi iskoláit szülőfalujában végezte, majd 1950 és 1954 között a székelykeresztúri tanítóképző diákja. 1973-ban a sepsiszentgyörgyi Tanulók Klubjához kerül, ahol kerékpártúrákat szervez, tanulóival bejárja az országot, külföldre is elviszi őket. Részt vesz a város kulturális életében, tagja a Városi Művelődési Ház tánccsoportjának, énekel a Cantus Firmus kórusban és az unitárius egyház Kriza János Énekkarában. Közel négyszáz nagyméretű kopjafát, több székely kaput és megszámlálhatatlan kisméretű emlékkopját készített.
Wagner Otto
vasárnap, 2017. március 19. 19:06
4 . A nyolcvanegyedik évében járó faragómesterről írt laudációjában Kisgyörgy Zoltán újságíró így fogalmaz: tudott Balázs Antal pionír házhoz kinevezett oktatóként is embert faragó erővel foglalkozni tanítványaival, hogy olyanokká legyenek, akik bárhol és bármikor a legtökéletesebb emberi magatartás példaképei lehessenek. Tudott szeretett néptanítója lenni a mikóújfalusi gyerekeknek is, aki Fejér Ákos tornatanár barátjával szervezte, örvendezett és együtt kerékpározott azokkal a fiatalokkal, akik a legsötétebb diktatúra idejében bejárták egész Európát, s akiknek megadatott, hogy emlékkopját vihessenek Mikes Kelemen rodostói emlékhelyére!
EGY RÜGY A NAPHOZ  REMÉNYIK SÁNDOR  MIHI 2017
Wagner Otto
szombat, 2017. március 18. 20:31
3 . Azt akarod, hogy levél legyek,
És nyári napok gyötrelmes során
Megbarnítson majd perzselő heved,
S hazámtól, fámtól eltépjen az ősz?
Mit akarsz velem, örök napmeleg?
Wagner Otto
szombat, 2017. március 18. 20:31
4 . Vagy talán abban nyugodjunk mi meg,
Mi hervadásra ítélt levelek,
Hogy forró, gyilkos órán árnyat adtunk
Valakinek, ki megpihent alattunk?
MAGYAR AKAROK MARADNI  SÁRDY BARBARA  MIHI  2017
Wagner Otto
péntek, 2017. március 17. 21:23
3 . Keserűédes szó, amit
más nyelvek nem ízlelnek és
gondolat, ami szavakból fakad…
Wagner Otto
péntek, 2017. március 17. 21:23
4 . Szép és szabad
magyar akarok maradni!
Élni, ölelni,ölni, halni,
szerelmet vallani!
Trevor Something - Fade Away [Explicit]
Döring Robert
péntek, 2017. március 17. 19:27
1 . I love the guys voice... It captures the type of singing in many of the bands in the 80's...
MA IS AKTUÁLIS - KLEBELSBERG KUNO - BESZÉD 1928.-BAN - MIHI - 2017
Wagner Otto
csütörtök, 2017. március 16. 20:12
3 . Milyen a negatív ember? A negatív ember a felmerülő kérdésekkel szemben rendesen nemet mond. Ha valamelyik új eszme vagy terv merül föl, akkor nem azon töri a fejét, hogy meglehet-e azt valósítani, hanem csak a nehézségeket és az akadályokat nézi.

És többnyire azt jósolgatja, hogy nem lesz az egészből semmi, amivel még azokat is elcsüggesztheti, akiknek az alkotó munkához hajlamunk és kedvük van. A negatív ember irigy. Mások hibáit nagyítja, kiszínezi. Az iparkodókat leszólja, a bizakodókat kigúnyolja. Rendesen sokat beszél, másokat fölényes hangon bírál, és eközben többnyire ki is adja az erejét, nem marad már benne energia a hasznos cselekvésekre.
Wagner Otto
csütörtök, 2017. március 16. 20:12
4 . Milyen ezzel szemben a pozitív ember? A pozitív ember bizakodó és jóakaratú. Magával szemben szigorú, mások hibáival szemben elnéző, mert az alkotó munkából jól tudja, hogy milyen nehéz valamit megcsinálni, és milyen könnyű tévedni.

A pozitív ember szolgálatkész, és amennyire teheti, segít mindenkin, aki igazságos ügyben fárad, a szót nem igen fecsérli, inkább kevés beszédű, viszont a munkában öröme telik, életének fő célja az alkotás. Az olyan nemzet, amelyek sorában a negatív emberek többségre jutnak, veszve van. Magyar Fiúk! Magyar Lányok! Legyetek ennek a hazának dolgos, pozitív gyermekei… (Klebelsberg Kunó rádiószózata a magyar ifjúsághoz, 1924 [részlet].)
Esküszünk,hogy rabok tovább nem leszünk
Wagner Otto
szerda, 2017. március 15. 21:43
3 . Ó Bujdosó székely, tekints fel az égre
Nézd meg, hogy tőled milyen keletre
Nézd meg, hogy a felhő hogyan keletkezik
Székelyország felé hogyan közeledik

Hol vagytok, székelyek, e földet bíztam rátok
Elvették tőletek, másé lett hazátok

Hol vagytok, székelyek, e földet bíztam rátok
Elvették tőletek, másé lett hazátok
Wagner Otto
szerda, 2017. március 15. 21:43
4 . Erdély meg volt verve, meg volt ostromozva
Kárpátok szent bércét tövis koszorúzza
Őseinknek sírja, hogyha kinyílana

Árpád vezér hangja onnan kiszólana

Hol vagytok, székelyek, e földet bíztam rátok
Elvették tőletek, másé lett hazátok

Hol vagytok, székelyek, e földet bíztam rátok
Elvették tőletek, másé lett hazátok
EGY GONDOLAT BÁNT   PETŐFI  MIHI 2017
Wagner Otto
kedd, 2017. március 14. 20:35
3 . S ezt elharsogják,
Elharsogják kelettől nyúgatig,
S a zsarnokság velök megütközik:
Ott essem el én,
A harc mezején,
Ott folyjon az ifjui vér ki szivembül,
S ha ajkam örömteli végszava zendül,
Hadd nyelje el azt az acéli zörej,
A trombita hangja, az ágyudörej,
Wagner Otto
kedd, 2017. március 14. 20:36
4 . S holttestemen át
Fújó paripák
Száguldjanak a kivivott diadalra,
S ott hagyjanak engemet összetiporva. –
Ott szedjék össze elszórt csontomat,
Ha jön majd a nagy temetési nap,
Hol ünnepélyes, lassu gyász-zenével
És fátyolos zászlók kiséretével
A hősöket egy közös sírnak adják,
Kik érted haltak, szent világszabadság!
Temesköz - Temesvár és vidéke
Wagner Otto
hétfő, 2017. március 13. 21:14
3 . Ilyen Temesvár vidékének síkföldje. Az egész tájképet, négy vármegyének, Torontál, Temes és a már teljesen hegyvidéki Krassó-Szörény megyének egybefoglalt területét, három oldalról, vagyis Erdély felől a Godjan-Szárko és a Pojána-Ruszka hegylánczok foglalják díszes természeti keretbe s teszik önállóbb földrajzi egyeddé.
Wagner Otto
hétfő, 2017. március 13. 21:14
4 . Temesvárt szerencsés fekvése emelte hosszú századok folytán kiválóbb jelentőségre. A „tartomány” középpontján épülvén, koronája, kulcsa és főtényezője volt mindig a délvidék hadmíveleti, népességi, szorgalmi és művelődési összes mozgalmainak. Dús televényű környékének lapályain hat folyó kígyózik el egymás mellett: a Temes, Béga, Beregszó, Berzava, a Karas és Néra. E folyók már a legrégibb időkben nyílt útakúl szolgáltak minden irányban a legkülönbözőbb népek sűrű közlekedése számára. Temesvár volt első állomása a kelettel érintkező nyugatnak.
Rózsa.Sándor.1.1971.
Ujváriné Judit
hétfő, 2017. március 13. 13:22
3 . Nem emlékszem, hogy csak egyes részek lettek-e cserélve, vagy egyáltalán nem volt itt link, és akkor egy helyről volt mind a 12 rész. Minden esetre most egy helyről van cserélve a 12 rész. Ha nem jó, akkor a neten is már össze-vissza van.
Két helyen is megtaláltam, mindegyik ugyanez, és nagyon gyanús, hogy nincs másik, mert az első 7 rész nem tudni honnan van, a 8-tól viszont az M1 csatornáról lett átvéve.
Minden esetre nincs más.
hétfő, 2017. március 13. 14:14
4 . Idokozben én is utána néztem, talán egy helyen lenne még remény, de sajnos nincs hozzáférésem.
Hatalmas kis hazugságok /Big Little Lies/ 1. évad 2. rész -szinkronizált-
Ujváriné Judit
hétfő, 2017. március 13. 12:37
1 . 2. rész kicserélve szinkronizáltra. Az előző rész tartalma nincs szinkronizálva, kb. 1 perc 10 mp.
Memento
vasárnap, 2017. március 12. 20:51
1 . Zseniális film, nagyon jó.
AUTONÓMIÁT SZÉKELYFÖLDNEK!  MIHI  2017
Wagner Otto
vasárnap, 2017. március 12. 20:34
5 . Szép Erdélyország nagy hegyei alján,
Elhervadt mind az apró kis virág,
Sok vitéz székely hősies harcán,
Nincs, aki buzdul, nincs, ki vigyáz,
Wagner Otto
vasárnap, 2017. március 12. 20:34
6 . És ím csak egyszer a sírhantok szélén,
Százezer székely öregbaka áll,
Százezer kürtből fújja könyörögve,
Minden magyarnak a hívó imát.


ESKÜSZÜNK, MI SZÉKELYEK
https://www.youtube.com/watch?v=tI6PTlPiq9E
HÚSVÉT ELŐTT  BABITS MIHÁLY  GÁTI OSZKÁR  MIHI – 2017
Wagner Otto
szombat, 2017. március 11. 20:44
3 . Van most dícsérni hősöket, Istenem!
van óriások vak diadalmait
zengeni, gépeket, ádáz
munkára hűlni borogatott
ágyúk izzó torkait:
de nem győzelmi ének az énekem,
érctalpait a tipró diadalnak
nem tisztelem én,
sem az önkény pokoli malmát:
Wagner Otto
vasárnap, 2017. március 12. 06:23
4 . Ó, béke! béke!
legyen béke már!
Legyen vége már!
Aki halott, megbocsát,
ragyog az ég sátra.
Testvérek, ha túl leszünk,
sohse nézünk hátra!
Ki a bűnös, ne kérdjük,
ültessünk virágot,
szeressük és megértsük
az egész világot:
egyik rész a munkára,
másik temetésre:
adjon Isten bort, buzát,
bort a feledésre!