Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

Tomokazu Harimtoto vs Lin Gaoyuan | 2018 ITTF World Tour Grand Finals Highlights (Final)
Hajnal Miki
vasárnap, 2018. december 16. 22:32
1 . A mindössze 15 éves japán Harimoto Tomokazu nyerte a férfiak versenyét az asztaliteniszezők World Tour-döntőjében, a dél-koreai Incshonban.

A csodagyerek a sportág történetének legfiatalabb egyéni bajnoka lett.

A világranglistán a már ötödik Harimoto a nála egy hellyel előrébb rangsorolt kínai Lin Kao-jüant verte 4-1-re. Az eddigi legfiatalabb WT-döntő bajnok a kínai Vang Hao volt, aki 2003-ban egy nappal 20. születésnapja előtt nyert.
2018.12.16. - Ízelítő a csángó hagyományokból
Hajnal Miki
vasárnap, 2018. december 16. 22:16
1 . Ízelítő a csángó hagyományokból
A magyarság legkeletibb és talán legelszigeteltebb közössége a moldvai csángóké. A sok szempontból elszigetelt közösség kultúráját most a Délvidéken élők is testközelből ismerhették meg.
A Forrófalvi Hagyományőrző Csoport a Bethlen Gábor Alap, valamint Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával Vajdaságban is több helyszínen lépett fel.
Énekkel kezdődött a csángó magyar villámcsődület Szabadka főterén. A Magyarfaluból és Forrófalváról érkezett csoport tagjai Temerinben lépnek majd fel, ami után Horvátországba utaznak. A Vajdasági körút részeként Szabadkán is bemutatták hagyományaikat.
A dalok után táncra is perdültek a moldvai csángók, és szinte a teljes tánckultúrájukba betekintést nyerhettek azok, akik Szabadka központjában jártak vasárnap délután. A tűz lángját, hojnát és kezest is táncoltak a hagyományőrzők. Mindnyájan először járnak Vajdaságban.

Istók Annamária, Magyarfalu, Románia: „Nagyon tetszik, mert mi azt álmodni sem mertük, hogy mi ide eljutunk, hogy megmutassuk a kultúránkat. Nagyon örülünk, hogy meghívtak bennünket ide. Nagyon tetszik nekünk.” A Forrófalvi és a magyarfalusi Kerek alma falapi hagyományőrző csoportok tagjai a Jöjjenek divatba a csángók! elnevezésű turné keretein belül most a Délvidéket járják körbe.

Antal-Vajda János, művészeti vezető, Forrófalvi Hagyományőrző Csoport, Románia: „Rég szerettem volna, hogy meglássam az idevalósi magyarokat. Sokan nem tudják, hogy vannak még csángó magyarok és az a célunk, hogy ami még maradt a gyönyörű csángó hagyományból megmutassuk.” A körút Temesváron kezdődött, Vajdaságban Tóthfalut, Zentát, Temerint, valamint a villámcsődület erejéig Szabadkát érintette. Horvátországban pedig Vukovárra, Eszékre és Csúzára várják a csángókat az elkövetkező napokban.
Igazságot Béke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak konferencia (élő)
péntek, 2018. december 14. 23:45
1 . Igazi pancser szervezes volt a mai budapesti FIDESZ-es Beke Istvanert es Szocs Zoltanert "konferencia".
Aranyelet.S01E01.HUN.
Ujváriné Judit
kedd, 2018. december 11. 00:35
1 . A 2. évad részeit nem találni olyan linken, ami ide betehető, úgyhogy az egyenlőre nincs meg. Az 1. és 3. évadot cseréltem.
U.S. TESTED WORLD FIRST HYPERSONIC WEAPON
Hajnal Miki
hétfő, 2018. december 10. 20:08
1 . Washingtoni források szerint az USA-ban gyors fejlesztésekkel igyekeznek helyreállítani az egyensúlyt. Az amerikaiak egyebek mellett az ugyancsak húszsoros hangsebességre képes ARRW (arrow/nyíl) nevű rendszert fejlesztik, amely várhatóan 2021-re juthat el az amerikai haderőhöz. Egy évvel később léphetne hadrendbe a Hiperszónikus Hagyományos Csapásmérő Fegyver, a (HCSW), más néven Hacksaw, amely ugyancsak többszörös hangsebességgel csapna le a célpontokra.
WHY RUSSIA’S 'POSEIDON' UNMANNED UNDERWATER DRONE IS A DOOMSDAY WEAPON?
Hajnal Miki
hétfő, 2018. december 10. 20:06
1 . Az orosz hadsereg ugyancsak fejleszt nukleáris meghajtással működő, s ezért gyakorlatilag végtelen hatótávolságú manőverező robotrepülőket, valamint Poszeidon névre keresztelt, ugyancsak atomhajtású víz alatti drónokat, amelyek szintén alkalmasak hagyományos, illetve atomtöltetek hordozására. Utóbbi egyébként igencsak hatásos fegyver: a hajókról, vagy tengeralattjárókról indítható eszköz 150-180 kilométeres óránkénti sebességgel halad a víz alatt, és képes akár tízezer kilométeres távolságra is eljutni. A kikötők, vagy vízparti városok közelében felrobbantott, akár száz megatonnás atomtöltet 500 méter magas, radioaktív anyagokkal szennyezett hullámot indítana be, amely partot érve hatalmas és hosszú ideig ható pusztítást végezne.
A készülőfélben lévő új orosz fegyvereknek egyetlen hadsereg, még az amerikai sem lenne képes ellenállni.
Russia successfully test-fires RS-28 Sarmat ICBM InterContinental Ballistic Missile.
Hajnal Miki
hétfő, 2018. december 10. 20:05
1 . Folynak a tesztek a Szarmat nevű nehézrakétával is, amely egyik előnye, hogy nagyon kis idő alatt gyorsul fel nagy sebességre, és ezért a korábbi rakétáknál jóval nehezebb megsemmisíteni. A Szarmat 10 tonna terhet képes célba juttatni, így 10-15 nukleáris robbanófej is elhelyezhető a hordozóeszközön.
Aranyélet.S02E03.HUN.
hétfő, 2018. december 10. 19:46
1 . A 2. evadtol sajnos nem ertem el lejatszhato linket. Ha talalnatok es megosztanatok itt, nagyon orulnek es megkoszonom.
Systema Master  Mikhail Ryabko
Hajnal Miki
hétfő, 2018. december 10. 14:25
1 . A Szpecnaz egyébként nem csak a fegyvereseikről hírhedt, hanem az oroszok által kifejlesztett közelharc-módszerről, a Systema-ról is, amiről a Youtube-on is számos felvétel van, ahogy kövérkés, joviális, orosz bácsik művelnek olyanokat, hogy a szem is alig tudja követni.
Flying a Wingsuit at 120 MPH || ViralHog
Hajnal Miki
szombat, 2018. december 8. 15:59
1 . Embertelen dolgot csináltak a svájci Alpokban, tériszonyosok ne kattintsanak!
Nem kis bátorság kell ahhoz, hogy valaki leugorjon és közel 200 km/h-s sebességgel végigszáguldjon a svájci Alpok hegygerincein. Márpedig egy ismeretlen férfi pontosan ezt csinálta a 3970 méter magas Eigernél. Elképesztő videó, aki fél a magasságtól, ne kattintson!
More Audible Sounds from InSight's Seismometer on Mars
Hajnal Miki
péntek, 2018. december 7. 21:01
1 . Hallgassa meg: ilyen hangja van a Marson fújó szélnek

A történelem során először hallhatja az emberiség, hogyan fúj a szél egy idegen bolygón. Az InSight véletlenül rögzítette a hangot.
BUZZCOCKS - Ever Fallen In Love  (1978 Top Of The Pops UK TV Appearance) ~ HIGH QUALITY HQ ~
Hajnal Miki
péntek, 2018. december 7. 14:42
1 . Tragikus hír jött, szívrohamot kapott és meghalt a legendás énekes
Az utolsó éveiben feleségével annak szülőhazájában élt.
63 éves korában meghalt az egyik legnagyobb hatású brit punk rockzenekar, a Buzzcocks énekes-dalszerző-gitárosa - írja a BBC. Legismertebb dala a sokszor feldolgozott Ever Fallen In Love (With Someone You Shouldn't've) volt.
Протест против системы
Hajnal Miki
csütörtök, 2018. december 6. 12:40
1 . Óriási, ahogy az autósok hülyét csináltak a rendőrökből, jól megkapták
Az orosz rendőrök nem nézték jó szemmel, hogy több tucat autós driftelgetni szeretett volna egy behavazott téren.

Amikor két autóst is igazoltattak, tiltakozás gyanánt hirtelen tucatnyi autós gurult a „pályára”, és a rendőrök szeme láttára kezdtek bohóckodni. A rendőrök végül hívtak egy munkagépet, ami végleg véget vetett a mókának.
Hajnal Miki
péntek, 2018. december 7. 01:11
2 . Köszi, kedves Gáborhelyi Zsuzsa... :)
100km (62 Miles) in 26 Minutes on German Autobahn with Golf GTI Performance ✔
Hajnal Miki
szerda, 2018. december 5. 21:08
1 . Brutális videó, ez az autós száz kilométert tett meg 26 perc alatt padlógázon
Jól jött ki a lépés egy német autósnak az Autobahnon.

A Volkswagen Golf GTI-vel egy 26 perces utat rögzített, ebből 25-ben padlóig nyomhatta a gázt. Ha valaki ennyi ideig autózik 240-250-es tempóval, akkor nem csoda, hogy gyorsan maga mögött hagy száz kilométert...
Bemutatjuk az új Néprajzi Múzeum épületét - Liget Budapest
Hajnal Miki
kedd, 2018. december 4. 14:35
1 . Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete.
Európai határok változása az elmúlt 1000 esztendőben
Hajnal Miki
kedd, 2018. december 4. 14:34
1 . Európai határok változása az elmúlt 1000 esztendőben
USNK - #tevagya
Hajnal Miki
vasárnap, 2018. december 2. 01:36
1 . Az USNK vadonatúj dala:
Stolen Beat - Hol vagy? - Official Music Video
Hajnal Miki
vasárnap, 2018. december 2. 01:35
1 . X-Faktor: Itt az új USNK és Stolen Beat klip, máris hatalmasat robbantak
A víg özvegy (rádióoperett, 1941.) - töredék
Hajnal Miki
szombat, 2018. december 1. 14:42
1 . Előkerült egy elveszettnek hitt Honthy Hanna-felvétel
A Blikk írta meg, hogy a Filmalap tavaly egy diósdi családi gyűjteményben talált rá A víg özvegy hangfelvételére. Az 1941-es operettről készült lemez egyedüliként élte túl a második világháborút. Az 1945-ös ostrom alatt minden rádiófelvétel megsemmisült, Honthy Hanna mellett csak Madách Imre drámája, Az ember tragédiája maradt fent, mivel az 1938-as hangjátékot forgalomba hozták.

Kurutz Márton, a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum gyűjteményi és kutatási vezetője szerint egy alkalmazott menthette ki a 140 perces felvétel egyik felét. Azt ő sem tudja, hogy miért csak 74 percet őriztek meg Honthy Hanna Víg özvegyéből, és maradt hátra a másik lemez. Kurutz a lapnak azt nyilatkozta, hogy elképzelhető, hogy a hangfelvétel a rádió diósdi adótornyában lehetett sugárzásra előkészítve az orosz bevonulás időszakában, de valaki elrakta.
Why this London hotel costs £20,000 a night to stay in - BBC
Hajnal Miki
péntek, 2018. november 30. 23:07
1 . Ezt tudja a londoni hotel, ahol egy éjszaka 7,2 millió forintodba kerül
Ennyi pénzből vidéken házat vehetsz, vagy mondjuk egy új Audi A4-est. De persze dönthetsz úgy, hogy egy éjszakát eltöltesz a Corinthia Hotelben.

Az egykori kormányzati épületben helyet kapó luxushotel a Trafalgar téren található, de 1885-től már szállodaként üzemel.
Az, hogy van három tévé és dolgozószoba, nem annyira izgalmas, de a kilátás azért elég erős, ezt el kell ismerni.