Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

A Soros-birodalom megtámadta Magyarországot
Gembicki Dénesné
péntek, 2018. február 23. 22:40
6 . Mint Tuzson Bence mondta, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet az, amikor ezt a típusú távoltartást el lehet rendelni. Rámutatott: az elrendelés időtartama hat hónap, de ha a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet meghosszabbítja, akkor az érintett személy kérheti a korábbi határozat felülvizsgálatát.

Az államtitkár rámutatott: a tömeges bevándorlás súlyos biztonsági kockázatot hozott Európának, romlott a közbiztonság, nőtt a terrorveszély.

Kitért arra is, hogy a törvényjavaslat sarkalatos pontokat is tartalmaz, ezen elfogadása nélkül ez a törvénycsomag nem fogja elérni a célját. Azt kérdezte: számíthatnak-e arra az ellenzékre, amelyik folyamatosan tagadta és tagadja a bevándorlás problémáját, a kvóták létét, a Soros-terv létezését, folyamatosan támadta határvédelmet, a kerítés felépítését.

A kormány azonban mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot, nem érvényesülhet Magyarországon a Soros-terv,annak végrehajtását meg kell akadályozni, betelepítés nem lehet - hangoztatta.
Gembicki Dénesné
péntek, 2018. február 23. 22:40
7 . Tuzson Bence úgy fogalmazott: nekik Magyarország az első.

Kijelentette: a migráció rövid távon biztonságunkra, hosszabb távon jólétünkre, és keresztény kultúránkra is káros hatással van, alá fogja ásni kultúránkat.

A magyar kormány mindig is komolyan vette a problémát, és 2015-től 270 milliárd forintot fordított határvédelemre, megépítette a kerítést a déli határ mentén, létrehozták a jogi határzárat, és az 1100 kilométeres schengeni határon magyar rendőrök és katonák védik a határt, ami az unió határa is. Sajnálatának adott hangot, hogy az ellenzéki képviselők nem szavazatán megbukott az alaptörvény módosítása, kivéve ezzel egy fontos jogi eszközt a határvédelemről.

A biztonság érték, és ebben nem lehet kompromisszumot kötni - mondta Tuzson Bence.

Magyarország Kormánya
Magyarország kiléphet az ENSZ migrációs csomagjáról folytatandó tárgyalássorozatból
Gembicki Dénesné
péntek, 2018. február 23. 22:36
1 . Magyarország kilép az ENSZ migrációs csomagjáról folytatandó tárgyalássorozatból, ha nem lesz pozitív elmozdulás

Ha az ENSZ migrációs csomagjának első tervezetében nem lesz elmozdulás pozitív irányba, Magyarország álláspontja felé, elindítják Magyarország kilépési folyamatát a tárgyalássorozatból - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Magyarország Kormánya
Vörös kód riasztás lép életbe szombaton a várható extrém hideg miatt
Gembicki Dénesné
péntek, 2018. február 23. 22:33
3 . A riasztás a mostani meteorológiai előrejelzések alapján várhatóan egy hétig lesz érvényben.

Czibere Károly kitért arra: az extrém hideg miatt a kormány a krízisidőszak 360 millió forintos kerettámogatását további ötvenmillió forinttal emelte, ezt ezekben a napokban fogják felhasználni alapvetően takarók, hálózsákok és egyéb többletkiadások fedezésére.
Gembicki Dénesné
péntek, 2018. február 23. 22:33
4 . A krízisidőszakban megerősítették a hajléktalanokat ellátó szolgáltatási rendszert, az átlagosan meglévő 9600 férőhely mellé további 1500 férőhely megnyitásáról döntöttek és biztosították a férőhelyek finanszírozását is.

A hajléktalanokat ellátó intézmények országos kihasználtsága januárban 78 százalék volt, februárban 84 százalék, tehát van még üres hely a szállókon, senkinek nem kell az éjszakát az utcán töltenie - közölte az államtitkár.

Magyarország Kormánya
Ütőképes Magyar Honvédség nélkül nincs szuverén állam
Gembicki Dénesné
péntek, 2018. február 23. 08:12
12 . A szülőföld védelme a mindenkori Magyar Honvédség katonáinak küldetése - emelte ki a miniszter, de egyúttal megjegyezte: minden ember "valós és értékálló küldetése" a haza szolgálata.

A honvédelmi miniszter a Magyar Nemzeti Színházban rendezett esten tiszteletét fejezte ki a honvédség hősi halottai előtt, és köszönetet mondott a Magyar Honvédség egykori és jelenlegi katonáinak, kiemelve: az ő szolgálatuk nélkül Magyarország ma nem lehetne a világ egyik legbiztonságosabb országa.

A miniszter hangsúlyozta: katonai hagyományainkat, értékeinket tisztelő, jó szellemiségű, ütőképes honvédséget szeretnének felépíteni.

Ezt a célt szolgálja a Zrínyi Miklósról elnevezett Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési terv - tette hozzá.
Gembicki Dénesné
péntek, 2018. február 23. 08:13
13 . A 170 éves a Magyar Honvédség elnevezésű programsorozat nyitórendezvényét délelőtt a budai Várban, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartották. A rendezvényen meghirdették a "170 éves a Magyar Honvédség" rajzpályázatot és a "Tölts fel egy katonafotót!" online pályázatot. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum az évforduló alkalmából vándorkiállítást is szervezett, amelyet az év folyamán országszerte több településre is elvisznek.

A modern magyar hadsereg megalakulása 1848 május végére tehető, amikor Batthyány Lajos miniszterelnök utasítására felszereltek tíz reguláris gyalogzászlóaljat, amelyet már a hivatalos iratokban is "honvédségként" emlegettek.

A magyar állam ellen irányuló külföldi agresszió fenyegetése és a belső nemzetiségi fegyveres mozgalmak veszélye miatt Kossuth Lajos kérésére 1848. július 11-én Pesten az Országgyűlés képviselői 200 ezer újoncot és 42 millió forint azonnali hatályú hadihitelt szavaztak meg, hivatalosan is létrehozva ezzel a nemzet reguláris véderejét, a honvédséget.


Magyarország Kormánya
Már 66 ezer család vette igénybe a csokot
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 22:37
3 . Emlékeztetett, idén további ötezer forinttal, havi 35 ezer forintra nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, emellett pedig új támogatási formákat is bevezetnek. A köldökzsinórprogramon keresztül kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a nem Magyarországon született, de magyar állampolgárságú gyerekekre is.

Ettől az évtől harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásokat, a diákhitellel rendelkező nők pedig - attól függően hányadik gyermekük születik - igényelhetik hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését - ismertette Novák Katalin.
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 22:37
4 . Az államtitkár kiemelte, a sokféle támogatás csak akkor ér valamit, ha az érintettek tudnak is róla, ezért közérthető kiadványokon keresztül is szeretnék eljuttatni az információkat az emberekhez. A csokról, a családok által igénybe vehető támogatásokról és a köldökzsinórprogramról szóló információs füzetek a kiállítás ideje alatt elérhetők a minisztérium standján, ahol a tárca munkatársai a felmerülő kérdésekre is válaszolnak - tette hozzá.


Magyarország Kormánya
Az NFM és az ÁNTSZ az influenzás megbetegedések megelőzésére hívta fel a figyelmet
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 22:35
3 . Az államtitkár kiemelte: az érintett dolgozóknak ingyenesen biztosítják az influenza elleni védőoltást, továbbá a közlekedési és nagyobb ügyfélforgalommal rendelkező cégeknél elrendelték a napi többszöri, fokozott takarítást, fertőtlenítést a járvány visszaszorítására.

Homolya Róbert kifejtette: mintegy 100 ezer munkavállaló dolgozik az érintett területeken, ezért fontos a dolgozók megfelelő felkészítése a járványra.

Ugyanakkor kitért rá: fontos, hogy ne csak az állam tegyen meg mindent azért, hogy felhívja a figyelmet az influenzajárványra és arra, hogyan előzhető meg a terjedése. Már évek óta a cégek is segítenek, hogy még több emberhez jussanak el ezek az információk - közölte. Mint mondta, a figyelemfelhívó kampányuk középpontjában az áll, hogy óvatosabbnak kell lenni ebben az időben és "vigyázni kell egymásra".
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 22:36
4 . Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos az influenza elleni védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet. Azt kérte, akiknek ajánlják, az vegye igénybe az ingyenes védőoltást.

Az influenza terjedésének megelőzéséről azt mondta: aki megbetegedett, az ne menjen közösségbe, zsúfolt helyekre, ha azonban ez elkerülhetetlen, vásároljon egyszer használatos maszkot és azzal közlekedjen. A tömegközlekedést használva az alapos kézmosásnak kell lennie az elsőnek hazaérkezéskor - hangsúlyozta. Hozzátette: lényeges betartani a higiénés utasításokat, mert ezzel jelentősen csökkenthető a megbetegedések száma.

Az Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát! elnevezésű kampány sajtótájékoztatója után bemutatták, hogyan takarítanak ki egy vonatot.

Magyarország Kormánya
62 millió forintból felújítják a váci mentőállomást
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 12:48
5 . Az államtitkár felidézte: az elmúlt időben Magyarországon 104 mentőállomás újult meg, 30 újat építettek, továbbá a mentőszolgálat dolgozóinak plusz 10 százalékos béremelést adtak január 1-jétől.
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 12:49
6 . Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte: folyamatosak a fejlesztések, és a kormány ezzel fejezi ki megbecsülését, tiszteletét a mentőszolgálat felé.

A jelentős lépések között említette a gépjárműfejlesztéseket, a mentőállomások felújítását és újak átadását, továbbá az eszközvásárlásra biztosított forrásokat. Mindezek eredményeként óriásit léptek előre a 21. századi mentőszolgálat megteremtése felé - vélekedett Csató Gábor.

Magyarország Kormánya
A házasság ma a reneszánszát éli
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 09:57
9 . Az NGM adatai szerint 2017-ben mintegy 25 ezer új Start-számlát nyitottak, amely 9 százalékkal több, mint 2016-ban. A családtagok által teljesített átlagos befizetések tavaly 55 ezer forintra emelkedtek.
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 09:58
10 . Az államtitkár elmondta, hogy minden Magyarországon született gyermeknek az állam 42 500 forint értékű életkezdési támogatást nyújt, az idéntől pedig az életkezdési támogatást, a babakötvényt és az anyasági támogatást már a 2017. június 30. után külföldön született és külföldön élő magyar gyermekek után is igénybe lehet venni.

Hornung Ágnes megjegyezte, hogy a kormány további lépéseket is tett a demográfiai mutatók javulásáért, a magyar népesség növekedéséért, példaként említette a bölcsőde programot, továbbá, hogy a lakáshitelt felvevő családoknál a harmadik vagy további gyermek születése után az állam a hitel összegéből elenged 1-1 millió forintot. Ezeknek a lépéseknek a pozitív hozadéka a gazdaság növekedése és a fenntartható nyugdíjrendszer - fűzte hozzá.

Magyarország Kormánya
Az ENSZ migrációs tervezete olyan, mintha a Soros-tervből másolták volna
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 00:04
6 . Orbán Viktort kérdezték a Christoph Schönborn bíborossal, bécsi érsekkel létrejött találkozójáról, annak egyik fő témájáról, a keresztényüldözésről is. A kormányfő úgy fogalmazott: a muszlim világ színes, "mi most azt szeretnénk, hogy ha az őshonos keresztény közösség megmaradhatna annak a kevert világnak egy értékes színfoltjaként".

Európa ezzel szemben mindig is keresztény kultúrájú kontinens volt - folytatta -, de azzal, hogy ide muszlim tömegeket engednek be, kevert népesség jön létre, a keresztény kultúrára épülő életforma veszélybe kerül, "az otthonosságérzés kezd eltűnni".

Nyugat-Európában ez az életérzés már rendkívül erős, és "nem akarjuk, hogy Magyarország is erre a sorsra jusson" - mondta. Mindezek alapján helyesnek tartja azt a politikát, amely Európában a keresztény kultúrát védi, innen délre viszont az őshonos keresztény kisebbségek fennmaradásáért emel szót.

A kormányfő arról is szólt, hogy az Európai Unió elveszítette korábbi stratégiáját, ugyanis a közös európai valutára, a "Lisszabontól Vlagyivosztokig" tartó szabadkereskedelmi övezetre, valamint a technológiai fejlődésre vonatkozó célok "elvesztek a horizontról". Ezért szerinte új célokat kell adni az EU-nak, mert egyébként nem lesz, ami összetartsa a tagállamokat.
Gembicki Dénesné
csütörtök, 2018. február 22. 00:04
7 . A múlt heti V4-csúcstalálkozóval kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, az úgynevezett visegrádi fejlesztési bank ügyében Andrej Babis cseh ügyvivő miniszterelnök meggyőzte a visegrádi államokat, hogy először a nagy közös gazdasági projekteket kell kidolgozni, és ha kiderül, hogy ezekhez szükség van valamilyen pénzintézetre, akkor kell alapítani ilyet.

A lehetséges nagy projektek között említette az észak-déli infrastrukturális összeköttetést szolgáló fejlesztéseket, például a Budapest-Varsó közötti gyorsvasutat, valamint autópálya-beruházásokat.

Magyarország Kormánya
Az elmúlt nyolc év eredményeit összegzi a Hajrá, magyarok!
Gembicki Dénesné
szerda, 2018. február 21. 22:15
3 . Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: a kormány felismerte, hogy a sport az élet minden szegmensére kihat, s ezért nemzetstratégiai ágazatként kezeli ezt a területet. A 2010 óta elért eredmények közül példaként említette a versenyengedéllyel rendelkezők számának ugrásszerű növekedését (2010: 242 ezer, 2017: több mint 500 ezer), a támogatott sportesemények számát (2010: 35, 2017: 113) és az infrastruktúra fejlődését. Kiemelte, hogy a versenyengedéllyel rendelkezők több mint fele utánpótlás korú, s a mindennapos testnevelés bevezetésével ma már 1,2 millió gyerek mozog naponta legalább 45 percet. Emlékeztetett még a tavalyi év nagy hazai sporteseményeire, a vizes világbajnokságra, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra és a cselgáncs-vb-re, és kijelentette: Magyarország igazi sportnemzet, s a sport közös nemzeti ügy.
Gembicki Dénesné
szerda, 2018. február 21. 22:15
4 . Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a miniszterelnöki kabinetiroda szakértője azt mondta, megható számára a bemutató helyszíne, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum, amely tele van emlékekkel. Szerinte ez a kiadvány is ezen relikviák közé fog tartozni, mert az általa bemutatott időszak történelmi a magyar sportban, miután ennyi sportfejlesztés korábban soha nem volt még az ország történetében. Egyben bejelentette: februárban és márciusban országjárásra indulnak Szabó Tündével és Sárfalvi Péter helyettes államtitkárral, minden megyei jogú városba ellátogatnak, hogy a lehető legtöbb helyre eljusson a Hajrá, magyarok! és hogy folytassák a párbeszédet a sportszakemberekkel, a pedagógusokkal, a versenyzőkkel. Kiemelte: rengeteg dolog van még, amit szeretnének megvalósítani a gyerekek rendszeres sportolása, a létesítmények és a versenyrendezés területén.

A bemutatón elhangzott, hogy a 100 ezer példányban megjelenő, 36 oldalas kiadvány terjesztésében a Nemzeti Sport is főszerepet vállal.

Magyarország Kormánya
Kallós Zoltán búcsúztatása a Házsongárdi temetőben
Wagner Otto
kedd, 2018. február 20. 17:36
2 . Köszönjük Andrea!
Ha ellátogat oldalaimra ,sok cikket talál Kallós Zoltán -ról:
www.magyarvagyok.hu/oldalak/sajat .

Köszönet Andrea !
Bodnár Andrea
szerda, 2018. február 21. 13:36
Kormányinfó 109 - Magyarország harcba száll az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában
Gembicki Dénesné
szerda, 2018. február 21. 09:41
5 . Ugyanezen szervezetek 25 százalékos illetéket is kötelesek fizetni, a bevétel a határvédelmi költségvetésbe megy - mondta Lázár János, hozzátéve: a belügyminiszter pedig arra kap felhatalmazást, hogy alkalmazza az idegenrendészeti távoltartás lehetőségét azokkal szemben, akik sértik az ország nemzetbiztonsági érdekeit.

A miniszter jelezte, hogy a csomagnak kétharmados többséget igénylő rendelkezései is vannak. Bíznak a pártok támogatásában, ha nem most, akkor április 8. után lehetőség nyílik az elfogadásra - jegyezte meg.

Kérdésre elmondta azt is, hogy "szinte borítékolható", hogy a Stop Soros törvénycsomag elfogadása után az EU kötelezettségszegési eljárást indít. "Ebben a kérdésben megállíthatatlanok vagyunk" - fogalmazott.
Gembicki Dénesné
szerda, 2018. február 21. 09:41
6 . Lázár János reagált Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának nyilatkozatára, aki aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomag tervezett bevezetésével kapcsolatban. erre azt mondta, a törvényjavaslat szövegéből kiderül, hogy nem a politikai menekülteknek segítséget nyújtó szervezetekre vonatkozna a jogszabály, hanem azokra, amelyek illegális bevándorlókat vagy gazdasági migránsokat segítenek és így vissza akarnak élni a nemzetközi joggal.

Szólt arról is, hogy a február 23-i Európai Tanácsi ülésnek fontos témája lesz a dublini rendszer reformja. A miniszterelnök február 19-én Bulgáriába utazik, hogy az unió elnöki tisztét betöltő Bulgária miniszterelnökével találkozzon és ismertesse a magyar javaslatot - tette hozzá.


Magyarország Kormánya
90 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg Egerben
Gembicki Dénesné
szerda, 2018. február 21. 00:06
6 . Végül a miniszter emlékeztetett: szintén a Modern Városok Program keretében zajlik Egerben a déli iparterület 10 hektáros részének fejlesztése is, mely akár újabb területekkel kiegészülve hosszabb távon lehetőséget nyújt a helyi vállalkozások megerősödésére, terjeszkedésére.
Gembicki Dénesné
szerda, 2018. február 21. 00:07
7 . Habis László polgármester az eseményen méltatva a tárcavezető és az önkormányzat együttműködését kijelentette: "a Modern Városok Program egri fejlesztéseinek előkészítése és megvalósítása kapcsán sok munka van mögöttünk."

A város és a térség jövőjét meghatározó beruházás-sorozatból kiemelte az M25-ös út építését, melyet a helyiek háromnegyede az első helyre sorol a legfontosabb fejlesztések sorában. Úgy vélte, annak újragondolása fontos és reményt keltő a legjobb megoldás érdekében, míg az egri vár felújítása kapcsán megjegyezte: a munka a Zárkándy bástya helyreállításával válhat teljessé.

Szólt arról is, hogy az egri úszó- és vízilabdasport leendő fellegvárát: a megújult Bárány uszodát reményei szerint már idén nyáron átadhatják és az MVP többi projekteleme is intenzíven halad, melyek közül a déli iparterület többlépcsős fejlesztésével a város gazdasági mozgástere, foglalkoztatási szerepe, élhetősége és attraktivitása is jelentősen javul.

Magyarország Kormánya
Közel a duplájára emelkedett a mentősök bére 2010-hez képest
Gembicki Dénesné
kedd, 2018. február 20. 18:16
4 . Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott, a mentők helyzete 2010-ben "nem volt rózsás". A mentőállomások felét azóta felújították, és 30 új állomást is építettek - jelezte. 2010 előtt három éven át nem volt mentőautó-beszerzés sem, pedig évente legalább száz új autóra lenne szükség ahhoz, hogy ne emelkedjen a kocsik átlagéletkora.
Gembicki Dénesné
kedd, 2018. február 20. 18:16
5 . Ezért tavaly és idén összesen több mint háromszáz új mentőautót szereznek be, amelynek köszönhetően Európa egyik legfiatalabb flottája jön létre Magyarországon - mondta el az államtitkár.

Hozzátette, új szolgálati ruhákat is kapnak a mentősök, amelyek minőségi anyagokból készülnek, és a szakma elismertségéhez méltóak lesznek.

Magyarország Kormánya
A magyar ápolók napját ünnepelték Budapesten
Gembicki Dénesné
kedd, 2018. február 20. 12:41
3 . Arról is szólt, hogy az elmúlt időszakban vidéken mintegy 500 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg az egészségügyben, a következő 8-10 évben pedig több mint 700 milliárd forintból újul meg a főváros egészségügyi ellátása.

Eközben elindult a nővérszállók felújítását célzó, 10 milliárd forint értékű program, és 8 milliárd forint jut az ápolói eszközpark fejlesztésére - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán.
Gembicki Dénesné
kedd, 2018. február 20. 12:42
4 . Az ünnepségen miniszteri elismerést, Pro Sanitate-díjat vehetett át Benkő Lászlóné, Blachné Papp Eleonóra, Fedor Szilvia, Magyar Mónika és Társi Jánosné. Kossuth Zuzsanna-díjban részesült Bodáné Gyűrű Vanda, Boros Károlyné és Schmittné Makray Katalin.

Az ötezer tagot számláló Magyar Ápolási Egyesület, Kossuth Zsuzsannának, a magyar ápolás nagyasszonyának az 1848/49-es szabadságharc alatt nyújtott ápolói tevékenységére emlékezve ünnepli meg évről évre a magyar ápolók napját.

A mostani ünnepség volt a záróakkordja a Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából tartott emlékévnek.

Magyarország Kormánya
Nekünk Magyarország az első
Gembicki Dénesné
hétfő, 2018. február 19. 20:58
8 . Ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz

Az elemzések szerint a bevándorlás miatt Magyarország felett sötét felhők gyülekeznek – állítják az írástudók. Ami a mostani elemzésekben aggasztó, hogy lényegében matematikai természetűek. Számokról beszélnek csupán, amelyeknek mindig súlya van, akkor is, ha azok becslések – mondta a kormányfő.

A legtöbb német nagyvárosban a született németek visszaszorulóban vannak, a bevándorlók először mindig a nagyvárosokat foglalják el. Ez az a jövő, ami Németországban már a jelen, a NATO-jelentések szerint 2020-ig hatvan millió ember indul meg Európa felé – közölte.

„Ha a több száz millió fiatalnak megengedik, hogy meginduljon észak felé, akkor Európára óriási nyomás nehezedik majd. Ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz” – hangsúlyozta a miniszterelnök.
Gembicki Dénesné
hétfő, 2018. február 19. 20:58
9 . Az ENSZ szerint szabályozott migrációs útvonalakat kell létrehozni

Orbán Viktor az ENSZ migrációs tervezetével kapcsolatban elmondta: az ENSZ el akarja fogadtatni azt az álláspontot, amely szerint a bevándorlás kedvezően járul hozzá Európa gazdasági fejlődéséhez. Az ENSZ szerint biztonságos és szabályozott migrációs útvonalakat kell létrehozni Európában – fogalmazott.

„Magyarország nem zavart elméjű emberek országa, értjük, hogy Soros György emberei már az ENSZ-hez is befészkelték magukat. Soros nem csak velünk, hanem az angolokkal, Trump elnökkel és az izraeliekkel is tengelyt akasztott. A téma minden esetben ugyanaz: a migráció elfogadtatása” – mondta Orbán Viktor.

„De nem vagyunk egyedül, meg fogjuk fékezni Soros György tervét, ha lesz elég szövetségesünk, sikerrel is járunk” – jelentette ki.

Magyarország Kormánya
Kedvezőek a magyar gazdaság kilátásai 2018-ban
Gembicki Dénesné
hétfő, 2018. február 19. 15:51
12 . A költségvetés hiánya 2 százalék körül alakult, ami kedvezőbb a tervezettnél. Idén is alacsony hiánnyal számolunk, a választási év sem befolyásolja a költségvetés stabilitását. Az államadósság csökkenő pályán marad, az Eximbank tartozásával együtt a 2016-os 76 százalékról 2017 végére 74,5 százalékra csökkent az adósságráta előzetes számítások szerint.


A kormány folytatja az adócsökkentéseket is. 2017-től 9 százalékra csökkentettük a társasági adó kulcsát, ami az EU-ban a legalacsonyabbnak számít. Tavaly 5 százalékponttal csökkent a szociális hozzájárulási adó (27 százalékról 22 százalékra), 2018-ban pedig további 2+0,5 százalékpont mérséklődés valósul meg (22 százalékról 19,5 százalékra). A csökkentés idén 200 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál - sorolta Varga Mihály.

A kis- és középvállalkozások számára kedvező változás, hogy
a kisvállalati adó kulcsa 2018-ban további 1 százalékponttal csökken 13%-ra.


A KATA esetén 2018-tól a nappali tagozatos hallgatóként tanulmányokat folytató és tanulmányai mellett vállalkozói tevékenységet folytató magánszemélynek 25 ezer forintos adóterhet kell csak fizetnie. A társasági adóban fejlesztési adókedvezményt vehetnek igénybe a cégek termék-diverzifikációt eredményező induló beruházás, valamint az új eljárási innovációt eredményező induló beruházás esetén is.
Gembicki Dénesné
hétfő, 2018. február 19. 15:52
13 . A hatéves bérmegállapodás értelmében

2018-ban tovább nőtt a minimálbér – 127.500-ról 138 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig 161 ezerről 180.500 forintra.


Magyarország Kormánya
Űnnepség a Hazatérés napja 94. évfordulóján, Somoskőújfalu 2018.
Bodnár Andrea
hétfő, 2018. február 19. 12:58
1 . A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Kövér László (Fidesz), az Országgyűlés elnöke az ünnepségen arra kért minden magyarországi települést, hogy soha ne feledjék a határon kívül maradt magyar településeket.

A Nógrád megyei Somoskőújfalu Somoskővel együtt négy évig Csehszlovákia része volt a trianoni döntés után. Az Országgyűlés december 12-én a fideszes Balla Mihály és Becsó Zsolt képviselők kezdeményezésére a Hazatért falu (Pagi ad Patriam reversi) címet adományozta a két településnek.
Bodnár Andrea
hétfő, 2018. február 19. 13:01
2 . Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője beszédében felidézte, hogy az 1920. június 4-én aláírt trianoni békeszerződés Csehszlovákiának ítélte Somoskőújfalut, Somoskő várát és Somoskő községet. Krepuska Géza orvosprofesszor és Liptay B. Jenő, a Rimamurányi Vasmű Rt. akkori igazgatója határkiigazítási kérelmére, Auer Pál jogi szakértőként való közbenjárására, többéves tárgyalássorozat eredményeként a Népszövetségi Tanács 1924. február 15-i hatállyal csatolta vissza Magyarországhoz a községeket. A képviselő köszönetet mondott e hazafias tettet végrehajtóknak, a Somoskői Váralja és a Somosi Kultúráért Egyesületeknek mint az évforduló életben tartóinak és az Országgyűlésnek, amely címadományozással ismerte el a történelmi eseményt.

Tóth László, Somoskőújfalu polgármestere arról szólt a rendezvényen, hogy 1924. február 15-én a somoskői és somoskőújfalusi lakosok álmai, reményei valóra váltak, de ezernyi elcsatolt város és falu, milliónyi ember hiába remélt, nem élhette meg a hazatérés semmivel össze nem hasonlítható élményét.
Minden aláírásra szükség van az őshonos kisebbségek érdekében
Bodnár Andrea
hétfő, 2018. február 19. 12:39
Szigorított formában nyújtják be a "Stop Soros" törvénycsomagot kedden
Gembicki Dénesné
vasárnap, 2018. február 18. 17:31
6 . Egy újságíró megkérdezte, hogy meddig tervezik kint hagyni a “Stop Soros” plakátokat. Tuzson Bence jelezte: a törvénycsomag tájékoztató szakasza véget ért, ezért a plakátok most lekerülnek. Innentől a törvényalkotás következik, amely más típusú munka – tette hozzá. Egy felvetés szerint a Fidesz 33 százalékkal olcsóbban jutott plakáthelyekhez, vagyis a nagyobbik kormánypárt áthágta a saját maga alkotta plakáttörvényt. Tuzson Bence válaszában egyrészt kiemelte, hogy ez nem kormányzati, hanem pártkérdés, másrészt kijelentette, hogy álhírről van szó. A megállapítás téves, és a Fidesz már reagált rá – fűzte hozzá. A nagyobbik kormánypárt listaáron vásárolt, betartotta a jogszabályokat – hangoztatta.

Magyarország Kormánya
hétfő, 2018. február 19. 05:03
7 . Gembicki elvtarsno a Soros tanitvany Orban Viktor es Fideszes tarsai mar vegrehajtottak a Soros tervet !!!