Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

Stratolaunch Taxi Test
Hajnal Miki
kedd, 2018. augusztus 21. 22:35
1 . A világ legnagyobb, 117 méteres repülője felszállásra kész

A repülőt Paul Allen, a Microsoft társalapítója álmodta meg. 2017-ben mutatták be a 28 kerekes, 6 hajtóműves és 2 pilótafülkés monstrumot, amelyben 747 jumbo jet meghajtására elég erő van. De mire lesz jó?
A tervek szerint rakétákat és űrhajókat visz majd fel az atmoszféra szélére a két repülőgéptörzs között, innen ugyanis könnyebb elstartolni a műholdakat szállító rakétákat és az űrhajókat. Allen a Wirednek adott interjújában azt mondta, hogy

amikor meglátod, akkor elég őrültnek tűnik ez a hatalmas gép. Komolyak a szándékaink, és nagyon jó lesz repülni látni, de még jobb lesz, amikor végre munkába áll, és elkezdi szállítani a műholdakat.
Ha minden jól megy, most ősszel felszáll, ezután pedig 2022-ben elkezdhetik felvinni vele a rakétákat. Szerintük ez olcsóbb és hatékonyabb lesz, mint a Föld felszínéről indítani ezeket. Ezzel beszállnak az űrversenybe, ahol Elon Musknak már így is akad kihívója. 30 millió dollárért visznek fel egy szállítmányt az alacsony Föld körüli pályára, a SpaceX dupla ennyiért indít el egy Falcon 9 rakétát.

Több rakétát és műholdat lesz képes felvinni egyszerre, ezekből már építik is a sajátjaikat, a SpaceX egyik volt igazgatójának, Jeff Thornburg vezetésével.
2018.08.19. - Aracs a vajdasági magyarság legősibb és legértékesebb műemléke
Hajnal Miki
hétfő, 2018. augusztus 20. 23:35
1 . Egy legenda szerint István királyt a Délvidéken, az aracsi Pusztatemplom alá temették.
A vajdasági magyarság legősibb és legértékesebb műemléke évszázadok óta hirdeti a rónaságon a magyarok jelenlétét és keresztény hitét. Az omladozó templomhoz köthető legendák szerint minden augusztus 20-a környékén megnyílik a templom földje.

Egy legenda szerint István király az aracsi Pusztatemplom alagsorában van eltemetve. Vicuskát, a libapásztorlányt egyszer levezette a jótündér István királyhoz. A nagyszakállú, drágakövekkel ékesített koronával a fején alvó királynak a kislány elpanaszolta, milyen rossz sora van családjának. A király felébredt és azt ígérte, amikor majd újra megszólalnak a harangok a Pusztatemplomban, akkor ő feljön a mélyből és megsegíti a Délvidéken árván maradt, szenvedő magyarságot. A nagy király arra kérte Vicuskát, addig is őrizzék meg a templomot.
Hajnal Miki
hétfő, 2018. augusztus 20. 23:35
2 . A néphiedelem szerint minden tizenharmadik év Szent István-napjának éjszakáján a Pusztatemplomnál több helyen kék lángok láthatók, majd az éj közepén megnyílik a föld valamelyik kék láng helyén, és a földből kiemelkedik egy tüzesen izzó üst, tele vakítóan csillogó sárga arannyal. Az üst mellett egy tündér áll, aki angyali hangon megszólal: „Jöjjetek, jó emberek, itt az arany! Építsétek vele újjá Pusztatemplomunkat!"

Eddig már sokan megpróbálkoztak, de csak színlelték a jóságot. Lelkük mélyén rosszak, gonoszak, kapzsik voltak, így megégett kézzel, jajgatva távoztak az izzó üsttől. Az arany ott maradt, az izzó üst pedig a hajnal közeledtével az arannyal együtt visszasüllyedt a földbe, szól a legenda.
2018.08.20. - Kiosztották a Külhoni Magyarságért Díjakat
Hajnal Miki
hétfő, 2018. augusztus 20. 23:29
1 . Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heat wave of 1911.mov
Hajnal Miki
hétfő, 2018. augusztus 20. 00:18
1 . A jelenlegi forróságnál is mostohább körülményeket lehetett tapasztalni 1911 júliusában az Egyesült Államok keleti partján, ahol a napokon át tartó hőség több tucat ember halálának okozása mellett sokakat az őrületbe kergetett.

A legforróbb New York-i nyáron Manhattanben, a Pike Streetnél egy fiatalember ugrott le a mólóról a vízbe, miután az árnyas sarkok sem hűsítették le testét. Az ugrás közben ezt kiáltotta: „Nem bírom ezt tovább!” Eközben Harlemben egy munkás akarta magát a vonat elé vetni, őt kényszerzubbonyban vezette el a rendőrség – idézi fel visszaemlékezésében a Múlt-kor történelmi magazin. A New York Tribune napilap akkori cikke szerint egy részeg férfi, aki részben a hőségbe is beleőrült, egy húsdarálóval támadott meg egy rendőrt.

A múltidéző cikk szerint Bostonban mintegy ötezer ember döntött úgy, hogy az otthonaiknál hűvösebb, nyilvános helyeken töltik az éjszakát. Sok csecsemő sem tudot rendesen elaludni, ezért az éjjel nem a csendet hozta el, hanem városszerte a gyereksírás hangját. Sokan az óceánokban, tavakban vagy a folyókban kerestek menedéket a hőség elől, és olykor azt is figyelmen kívül hagyták, hogy nem tudnak úszni.A városi hatóságok igyekeztek mindent megtenni, hogy a lakosság hőérzete csökkenjen, a tűzcsapokat is sokszor kinyitották, a kocsmatulajdonosok pedig víztartályokat vitettek a parkokba. A korabeli tudósításokat összegyűjtő Múlt-kor azt írja: több utcában az aszfalt megolvadt, szirupos felszínét pedig felszántották a kerekek, illetve a járókelők talpai.

Az 1911-es New York-i csúcshőmérséklet 41 °C volt, Bostonban pedig azóta is rekordnak számít az akkori 40 °C. Ez talán nem is tűnik olyan soknak, de amellett, hogy a 11 napos hőség 5 napon át szinte folyamatosan rekordközelben járt, érdemes felidézni, hogy akkoriban nem létezett a modern légkondicionálás. Most ugyan létezik, de azért akadnak vele problémák. A fenntartható energiafelhasználással foglalkozó szakemberek azonban nemrég figyelmeztetést adtak ki: nem csak a hűtés, hanem annak hiánya miatt is rengeteg ember kerülhet veszélybe.
New For 2019 - Yukon Striker
Hajnal Miki
vasárnap, 2018. augusztus 19. 13:25
1 . Brutális élmény lesz felülni az új kanadai hullámvasútra

Szó szerint szédületes hullámvasutat adnak át jövőre egy kanadai vidámparkban. A torontó melletti Canada's Wonderland egy olyan szerkezet terveit tette közzé, amely több rekordot is megdönt majd. Az ismertető szerinta Yukon Striker lesz a legmagasabb, leggyorsabb és leghosszabb hullámvasút,ahol az utazó függőlegesen zuhanhat egy szakaszon (dive coaster).
Konkrét számokban ez azt jelenti, hogy a bátor vállalkozók 130 km/h-ra gyorsulhatnak fel, miközben 75 méter magasból egy alagútba rohannak bele - írja a Daily Mail. A pálya 1105 méter hosszú, és 3 perc 25 másodperc alatt lehet megtenni. Az élmény négy olyan szakasz fokozza, ahol az utazók fejjel lefelé száguldanak.
Az alábbi videón ön is megnézheti a Yukon Striker látványtervét.
Terrorizing the Streets of Monaco in a Straight Piped Ferrari F40 !
Hajnal Miki
szombat, 2018. augusztus 18. 13:53
1 . Háborút csinált egy Ferrari F40 Monte Carlóban – videó

Akár egy jó veterán július 4-én, úgy durrogtat Monaco utcáin egy klasszikus Ferrari F40-es egész nap, amit a szemfüles járókelők meg is örökítettek. No persze nem holmi gyári kipufogórendszer duruzsol az olasz paripa alatt, hanem egy Tubi csövezés…

Nem mintha gyári hangja vérszegény lenne, de a megfelelő csövezéssel igazi félelemkeltő szörnyeteget lehet varázsolni a Ferrari F40-es modelljéből.

Az alábbi, Monacóban randalírozó példányra például a Tubi rendszerét szerelték fel, s így nem csak kigyorsításkor zenél fülsiketítően, hanem gázelvételkor haragos durrogással és csattogással örvendezteti meg a környéket a 2.9 literes V8-as duplaturbó aggregát – mintha egy háború közepén lennénk. Ráadásul még 2018-ban is brutálisan fest a piros szépség!
Kommentár nélkül
Hajnal Miki
péntek, 2018. augusztus 17. 14:24
1 . Az év legdurvább videóját mutatta meg a rendőrség
Egyelőre nem tudni, hogy prevenciós jelleggel-e, de egy gázolás videóját tette közzé a rendőrség. Figyelemfelkeltő, az biztos!!!!!!!!!!!
Hajnal Miki
péntek, 2018. augusztus 17. 15:08
2 . Zebránál csak ÓVATOSAN!!!!!!!!!!
Crollo ponte Morandi sulla A10 a Genova
Hajnal Miki
kedd, 2018. augusztus 14. 23:54
1 . Leszakadt egy sztrádahíd Genovánál, 35 halott - videóval

A legfrissebb jelentések szerint 35-re emelkedett a genovai hídomlás halálos áldozatainak a száma - az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt.
BMW X7 undergoes endurance tests under extreme conditions.
Hajnal Miki
hétfő, 2018. augusztus 13. 12:56
1 . Kedvcsináló videón a sivatagban és hóban nyúzott BMW X7
Sydney Guitar Festival Highway to Hell World Record
Hajnal Miki
hétfő, 2018. augusztus 13. 12:47
1 . Elképesztő: ilyen, amikor 457 gitáron szól egyszerre a Highway To Hell
Sydney - Rekordot szerettek volna dönteni egy gitárfesztiválon: összesen 457 gitáros játszotta egyszerre az AC/DC népszerű slágerét, a Highway to hellt. A mostani kísérlet pedig minden bizonnyal be is fog kerülni a Guinness Rekordok Könyvébe, ám erre picit várni kell, mert körülbelül hat hét az átfutási idő: a rekordot ősszel ismerhetik el.
Mercedes-AMG E63 S vs GT R - DRAG RACE, ROLLING RACE & BRAKE TEST | Mat vs Shmee pt 2/4
Hajnal Miki
vasárnap, 2018. augusztus 12. 19:30
1 . Családos Merci tanítja móresre a sportos testvért – videó

Vajon képes-e 400 méteren lepipálni az összkerekes Mercedes-AMG E63 S kombija a csak hátul hajtó AMG GT R-T, amelyben a gyárinál is több paripa, szám szerint 672 teljesít szolgálatot. De a tapadás néha fontosabb, mint az erő…

A carwow csapata összehozott egy izgalmas gyorsulási versenyt két vad Mercedes között.

Az egyik egy gyári állapotú E63 S kombi, amely 4.0 literes duplaturbós V8-asából kifacsart 612 lóereje és 850 Nm csúcsnyomatéka igazán gyors utazásokra teszi képessé akár öt ember és csomagjaik számára is kielégítő hellyel a fedélzeten. Az autó ütőkártyái közé tartozik összkerékhajtása, melynek köszönhetően villámgyorsan katapultál álló helyzetből, valamint a kilencfokozatú automataváltó.

Ezzel szemben a népszerű autóblogger, SHMEE saját tulajdonú Mercedes-AMG GT R modellje 577 paripa helyett 672-t képes az aszfaltra fektetni 800 Nm csúcsnyomaték kíséretében, viszont csak a hátsó kerekeken keresztül. Az erőt egy hétsebességes automataváltó továbbítja a motortól.

A csapat három különböző tesztet hajt végre az autókkal: az első egy 400 méteres gyorsulási verseny, a második egy repülőrajtos sprint (50 mérföldes tempóról), míg az utolsó egy fékteszt (70 mérföld/óráról). Bár elsőre egyértelműnek tűnik mindegyik párbaj végeredménye, meglepetést okoz az egyik menet.
combital.113-lbas
Merle Viktor
péntek, 2018. augusztus 3. 21:59
1 . A hiányzó részeket meg lehet szerezni? Köszi előre is.
Ujváriné Judit
hétfő, 2018. augusztus 6. 15:25
2 . Megvan az 1. évad
TV BEČEJ: Egy fiatal óbecsei lány szeli Európa autópályáit
Hajnal Miki
hétfő, 2018. augusztus 6. 11:59
1 . A kamionozás tipikusan férfimunka, de akadnak azért képviselői a "gyengébbik" nemből is, és ők is elég ügyesen terelgetik a vasat.
A férfi és női munkák közötti határ lassan kezd eltűnni, ezt bizonyítja a 23 éves óbecsei Alács Angéla története is, aki szintén kamionsofőrként tevékenykedik.
Honda Civic Type R Jenson Button Hungaroring GP Lap Record
Hajnal Miki
hétfő, 2018. augusztus 6. 11:50
1 . Jenson Button pályacsúcsot döntött a Hungaroringen....
Mustang EXPLODES Tire on Dyno at 150MPH!
Hajnal Miki
vasárnap, 2018. augusztus 5. 13:13
1 . 240-nél durran szét a Mustang kereke – videó

Ilyen károkat tud okozni egy nagyobb tempónál szétrobbanó gumiabroncs, pedig csak egy átlagos teljesítménymérésnek indult, ám a Ford Mustang bal hátsó papucsa nem bírta a 240 km/órás tempót és kidurrant, szétverve ezzel az egész hátsó kerékívet.

Talán senki nem gondol bele abba a ténybe, hogy közlekedni minden pillanatban veszélyes, hisz milliónyi alkatrész hibátlan működésére vagyunk bízva, amelyek közül elég csak egynek felmondania a szolgálatot – például az autópályán – és hiába markolnánk már két kézzel a kormányt, az irányítást átveszi a fizika.

Ilyen veszélyes tud lenni egy durrdefekt, amit minél nagyobb tempónál élünk át, annál nehezebb korrigálni, ráadásul autónk is annál nagyobb károsodást szenvedhet. Jó példa erre az alábbi videó, melyen szerencsére senkinek nem esett baja, de garantáltan mindenkit levert a víz, ugyanis egy teljesítménymérő padon kihuzatott Ford Mustag bal hátsó abroncsa mondta fel a szolgálatot 240 km/órás tempónál.

Ahogy a szerencsétlenséget követő felvételeken látszik, az izomautó kerékíve, futóműve és hátsó lökhárítója csúnyán megviselte a gumimaradványokkal való találkozást, de talán a videóból befolyó bevételek hozzájárulnak a pórul járt tulajdonos költségeihez.
Moment Maduro’s speech cut midway by explosion, panic ensues
Hajnal Miki
vasárnap, 2018. augusztus 5. 13:06
1 . Itt a videó, ahogy a testőrei eltakarják Madurót a robbanás után

Nicolás Maduro venezuelai elnök verziója szerint a kolumbiai elnök, a saját ellenzéke és floridai imperialisták fogtak össze, hogy robbanószerekkel megpakolt drónokkal törjenek az életére.

Ezen a videón az látszik, hogy egy robbanásnak tűnő hang után a testőrök védik a golyóktól a pódiumon addig szónokló elnököt.
Dog mowing lawn
Hajnal Miki
szombat, 2018. augusztus 4. 11:45
1 . Az ember legjobb barátja............
Buksika lenyírja a füvet a kertbeb. Már csak a sört kellene behoznia...
Vogelbeobachtung in Spitzbergen mit birdingtours
Hajnal Miki
péntek, 2018. augusztus 3. 23:04
1 . Ha csak egy percre is, de ez a videó enyhülést jelent a tomboló nyárban.

Német madarászok egy csapata expedíciót szervezett a Spitzbergákra, ahol azért a Jeges-tenger más állataira is rácsodálkoztak. Még a Rembrandt van Rijn nevű vitorlásukkal is teljesen elégedettek voltak, csak azt jegyezték meg keserűen, hogy most kellett menniük, mert néhány év múlva talán már késő lesz.
CBS Coverage of Apollo 11 Lunar Landing
Hajnal Miki
csütörtök, 2018. augusztus 2. 21:42
1 . Eddig kevesen hallhatták a NASA most közzétett felvételeit
Neil Armstrong első holdi szavait már biztosan mindenki ismeri, de eddig arra nem volt lehetőségünk, hogy az Apollo-11 misszió többi hangfelvételét is meghallgassuk. Most a NASA összesen 19 ezer órányi audiót tett nyilvánossá, amit óriási munka volt digitalizálni.
Hajnal Miki
csütörtök, 2018. augusztus 2. 21:43
2 . Majdnem két évig hallgathatnánk folyamatosan az Apollo-11 hangfelvételeit, ha mindenki rádióját a misszió elejétől a végéig követni akarjuk – most már erre is van lehetőségünk, hiszen a NASA digitalizálta és nyilvánossá tette az összes audiót, ami a történelmi expedíció során készült. A 19 ezer órányi felvétel nagy része teljes rádiócsend, vagy az átlagember számára értelmezhetetlen kódok, de még ezek a jelentéktelennek tűnő, csak akkor és ott fontos adatok is elképesztően izgalmasak, ha belegondol az ember, hogy milyen történelmi jelentőséggel bírnak.

Persze a NASA nem csak feldobta az összes felvételt a világhálóra, egy egész csapat dolgozott azon, hogy digitalizálják és meg is vágják az audiót. A Texasi Egyetem kutatói rengeteg munkát öltek bele abba, hogy a felvételek fogyaszthatók legyenek, és több mint 200, egyenként 14 óra hosszú szalagot böngésztek át, amelyeken 30-30 felvételt rögzítettek a NASA tudósai 1969-ben.
Ráadásul a szalagokat csak egy speciális berendezés, a SoundScriber tudja lejátszani, ami egyszerre csak egy szalagot olvas be. Ha ezt használják, a kutatóknak minden egyes szalagot manuálisan ki-be kellett volna helyezniük, méghozzá felvételenként, ami nagyjából 170 évnyi munka lett volna. Éppen ezért kifejlesztettek egy olyan rendszert, amivel 30 felvételt egyszerre tudtak digitalizálni – a munka így is rengeteg időbe telt, de azért a 170 évet nem sikerült megközelíteni.

Az audióba egyébként nagy élmény belehallgatni: egy kattintásnyira van tőlünk Neil Armstrong, Michael Collins, és Buzz Aldrin beszélgetése a földi irányítókkal az egyik legnagyobb történelmi esemény, az első holdra szállás során. A NASA oldalán tematizálták is az audiót a felszállás, az űrutazás, a holdi séta és a leszállás alapján, a Texasi Egyetem weboldalán pedig a felvételeket eredeti verziójukban hallgathatjuk vissza.
Man Spotted Walking In The Clouds
Hajnal Miki
szerda, 2018. augusztus 1. 21:29
1 . Alabamában felbukkant Jézus? Egy felhőkön sétáló alakot kaptak lencsevégre...........
Hajnal Miki
szerda, 2018. augusztus 1. 21:30
2 . “Íme, eljön a felhőkön, és meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték, és siratja őt a föld minden nemzetsége. Úgy van. Ámen. Én vagyok az Alfa és az Ómega, így szól az Úr Isten, aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenható… Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó…” (Jel 1:7-8. 17). Igaz lenne a bibliai írás?

Bárhogy is legyen, Tuscaloosa városában, Alabamában Solo Dolo teljesen véletlenül készítette el a felvételt erről a misztikus alakról, aki konkrétan átsétált a felhőkön miközben vihar tombolt a település felett. Solo élő adásban jelentkezett be Facebook oldalán, hogy bemutassa az orkánerejű vihart ismerőseinek. Mindeközben fel sem tűnt a mocorgás a felhőkön. A videót így kommentálta: „Hello, van egy kis vihar itt. Nincs áram, mindent szétfúj a szél, fákat, dobozokat.”

És aztán a kamerát az egyetlen fényfolt felé fordította, ahol megjelent az alak is. Ekkor is csak annyit mondott „Nézzétek azt a lyukat az égen … ott van az energia. Megvéd minket, minden rendben van most már.”

Mindeközben Solonak fogalma sem volt, hogy épp egy árnyékszerű emberi alak halad át azon a kivilágított részen. Solo barátja, Lisa hívta fel a figyelmet először a jelenségre. „Ne mondja senki, hogy Isten nem létezik! Köszönöm Istenem, hogy Lisat használtad arra, hogy megmutasson nekem téged. Hogy lássam, hogy elhiggyem” - reagált erre Solo.