Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

Elit játszma /Molly's Game/ DVD. Hun.
szombat, 2020. november 28. 12:07
1 . remek film
Balázs Fecó -Hazafelé koncert
Hajnal Miki
péntek, 2020. november 27. 12:22
1 . Balázs Fecó emlékére
Maradj velem
Hajnal Miki
péntek, 2020. november 27. 12:11
1 . Meghalt Balázs Fecó
A zenészt koronavírus-fertőzéssel ápolták a kórházban.
69 éves korában elhunyt Balázs Fecó billentyűs zenész, számos népszerű sláger szerzője és előadója. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész koronavírus-fertőzéssel került kórházba, múlt hét közepén már arról jöttek a hírek, hogy válságos állapotban, lélegeztetőgépen van.
A hírt az Apostol együttes írta meg a Facebookon.
Ismét megtörve és megrendülve búcsúzunk zenész barátunktól. Balázs Fecó Nyugodj Békében. Az Apostol együttes tagjai mély fájdalommal búcsúznak tőled
– írták a zenekar Facebook-oldalán.
A Balázs Ferenc néven anyakönyvezett zenész 1951-ben született Budapesten, ahol zenei középiskolába járt. Fiatalon komolyzenésznek vagy futballistának készült:
Volt a Fradinak egy nemzetközi kupameccse, és előtte gesztusként a csapat tizenévesei játszhattak egymással a közönség előtt a pályán. Én az első öt percben ráestem a kezemre, ami eltört, és másnap lett volna a zongoravizsgám. Ezért is hiszek a sorsszerű dolgokban: végül nem lettem futballista, és az sem biztos, hogy klasszikus zenében annyira sikeres lettem volna
– mondta erről a Quart.hu-nak 2011-ben.
Hajnal Miki
péntek, 2020. november 27. 12:12
2 . A Balázs Ferenc néven anyakönyvezett zenész 1951-ben született Budapesten, ahol zenei középiskolába járt. Fiatalon komolyzenésznek vagy futballistának készült:
Volt a Fradinak egy nemzetközi kupameccse, és előtte gesztusként a csapat tizenévesei játszhattak egymással a közönség előtt a pályán. Én az első öt percben ráestem a kezemre, ami eltört, és másnap lett volna a zongoravizsgám. Ezért is hiszek a sorsszerű dolgokban: végül nem lettem futballista, és az sem biztos, hogy klasszikus zenében annyira sikeres lettem volna
– mondta erről a Quart.hu-nak 2011-ben.
Gyorsan el is csábította a beatszíntér: első neves zenekara a Neoton volt 1967-ben, melynek ő énekelte a Kell, hogy várj című első nagy slágerét. Öt év után Som Lajossal kivált az együttesből, és megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t, amely 1973-ban feloszlott. Két év külföldi vendéglátózás után hazatért, és Koncz Zsuzsa kísérőzenekarához került, majd 1978-ban ezekre a zenészekre építve megalapította a Korál együttest. A hard-rock stílus dallamosabb változatát játszó, több tagcserén is áteső zenekar az 1981-es táncdalfesztiválon a Homok a szélben című dalával vált országosan népszerűvé, Balázs Fecót pedig egymás után hatszor választották az év billentyűsévé.
1986-ban a Korál feloszlott, ezért szólókarrierbe kezdett, főleg filmzenékkel, melyek közül a Nyolc évszak című tévésorozatban megismert Évszakok című dal aratott újra országos sikert. Belefogott a romos sitkei kápolna a felújításába, megszervezte a Sitkei Kápolna Kulturális Egyesületet, amelynek elnöke is lett, koncerteket rendeztek, és a bevételekből állták a felújítás költségeit. 1988-ban Kőfalak leomlanak címmel oratóriumot írt. A kilencvenes években továbbra is szólóban folytatta, de időközben újra koncerteztek a Korállal is. 1998-ban Liszt Ferenc-díjat kapott, majd a számos állami kitüntetés közül a legmagasabbat, a Kossuth-díjat is megkapta 2016-ban.
Balázs Fecó haláláig koncertezett és írt új zenéket, és augusztusban fellépett a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került iparág megmentése érdekében létrehozott raktárkoncerten is.
top 10 goals Maradona
Hajnal Miki
péntek, 2020. november 27. 11:54
1 . DIEGO MARADONA TÍZ LEGENDÁS GÓLJA - VIDEÓ
Szerdán meghalt Diego Maradona, minden idők egyik legjobb futballistája - jelentette be az egykori argentin klasszis jogi képviselője. A világbajnok labdarúgó halálát szívroham okozta. Az isteni Diego számtalan legendás gólt hagyott az utókorra.
Maradona a válogatottban 91 mérkőzésen 34 gólt szerzett, de klubszinten sem lehetett rá panasz, a Serie A-ban 81-szer, a La Ligában pedig 27-szer volt eredményes. Előbbit a Napoli színeiben 187 meccsen érte el, utóbbit 62 mérkőzésen a Barcelonánál és a Sevillánál.
Diego Maradona ● Craziest Dribbling Skills Ever ► HD
Hajnal Miki
csütörtök, 2020. november 26. 22:44
1 . Maradonnára emlékezve.............
Deepspot - first dive
Hajnal Miki
csütörtök, 2020. november 26. 14:18
1 . Így néz ki a világ legmélyebb úszómedencéje
Igazi búvárparadicsom lesz a 8000 köbméter vízzel megtöltött mesterséges medence. Akár két olimpiai medencével is felér gigantikus építmény.
GUINNESS-REKORD
Varsótól nem messze építették fel a 45 méter mély úszómedencét. A hatalmas objektum nem csak a profi búvárokat várja, lehet majd úszni is benne, illetve azokat is örömmel fogadják, akik egyáltalán nem szeretnének vízbe menni. A Guinness-rekordot állító létesítményben ugyanis van egy üvegfolyosó, amiben sétálva bejárhatjuk a medencét anélkül, hogy akár egy csepp víz érne minket. Arra azonban ne számítsunk, hogy gyönyörű állatokat, növényeket vagy különböző dekorációs elemeket látunk. Ahogy azt az Independent írja, a hatalmas medencének nem célja, hogy megidézze a tengerek élővilágát, de egy igazi játszótér lesz a búvárkodás szerelmeseinek.
Omega - Nem tudom a neved - old b/w record
Hajnal Miki
szombat, 2020. november 21. 20:39
1 . Elhunyt Mihály Tamás, az Omega együttes basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, az Omega Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa közölte az együttes hivatalos közösségi oldalán szombaton.
Mihály Tamás (1947-2020) meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak - írták az oldalon. Mihály Tamás 1967-től volt az Omega együttes tagja. Presser Gáborral nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az Omega a magyar beategyüttesek élvonalába került. Presser Gábor kilépése után a legtöbb Omega-dalt ő írta. Mihály Tamás 1983-ban szólóalbumot készített Szintetizátor-varázs címmel, amelyen Liszt Ferenc és Richard Wagner szerzeményeit dolgozta fel. Ő komponálta 2006-ban az 1956-os forradalom jubileumára készült 56 csepp vér című musical zenéjét. Munkásságát 1987-ben Liszt Ferenc-díjjal, 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, 2000-ben Huszka Jenő-díjjal, 2007-ben Artisjus-díjjal ismerték el, majd 2013-ban az Omega együttes tagjaként megosztva Kossuth-díjat kapott. Mihály Tamás 2014-ben Basszus! Omega! Egy életre szól címmel könyvet írt az együttes történetéről
Hajnal Miki
szombat, 2020. november 21. 20:40
2 . Haver nyugodjál Békében +
First Insights into the New Mercedes-Maybach S-Class 2021
Hajnal Miki
péntek, 2020. november 20. 14:34
1 . Bemutatták az autót, ami valószínűleg most az egész világon a legjobb
Az új Maybach képes vádlimasszírozásra és önvezetésre, a burkolathoz igazítja a rugózását, a lámpáival ábrákat vetít az útra, és 18 légzsákja van.
Omega: Oratórium - Adventi koncertek - Bonus DVD [Oratory - Live] (Full concert - Video- 2014)
Hajnal Miki
szerda, 2020. november 18. 11:27
1 . Elhunyt Benkő László, a magyar rockzene meghatározó alakja
A Kossuth- és Liszt-díjas Omega együttes billentyűse, zeneszerzője szerdára virradó éjjel, 77 éves korában rákbetegségben hunyt el - erősítette meg Kóbor János, a zenekar énekese az MTI-nek.
Benkő László 1962-ben alapító tagja volt az Omegának, amely minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara. Az együttesnek mind a 17 stúdiólemezén játszott; az Omega 1968-ban első kelet-közép-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. A csapat világszerte több mint 50 millió albumot adott el.
1982 óta szólólemezeket is készített (Lexikon I., II., Ikarosz, Űropera, Omegamix, Impressio, Másik világ), emellett tévésorozatok, játékfilmek, balettek, színpadi művek zenéjét írta. 1992 és 1998 között a Hungaroton Gong Kft. lemezkiadó igazgatója volt.
Hajnal Miki
szerda, 2020. november 18. 11:28
2 . Haver nyugodjál békében!!!!!!!!!!!
GoPro: Kama The Surfing Pig
Hajnal Miki
szombat, 2020. november 14. 14:10
1 . Annak pedig, hogy egy állat szördeszkára áll, és megpróbálja meglovagolni a hullámokat, szinte külön műfaja van. A vaddisznók például előszeretettel állnak deszkára, ők a legbátrabb állatok. A kecskék, a kutyák és a macskák is előkelő helyet foglalnak el a szörföző állatok listáján.
A leghíresebb szörföző disznó amúgy Kama, aki Hawaii-on él, így számára mindig minden körülmények között biztosítottak a hullámlovaglás feltételei.
Kia Motors New 2½ton Medium Series Truck
Hajnal Miki
szerda, 2020. november 11. 16:39
1 . Katonai járműveket fejleszt a Kia
A koreai hadsereg megbízásából meglévő alapokra, illetve vadonatúj, dedikált padlóra fejleszt harci járműveket a Kia Motors.

A Kia Mohave szabadidőjármű csupasz alváza adja az alapját annak a tetőszerkezet nélküli katonai terepjárónak, amelynek fejlesztését már megkezdte a Kia. A megrendelő a koreai hadsereg, akik már 2021-ben szeretnék megkezdeni a jármű kiértékelését, 2024-ben pedig nagy tételben vásárolnának a speciális terepjárműből.

Ennél izgalmasabb, hogy a Kia Motors kifejezetten katonai célú platform kifejlesztéséhez is hozzálátott. A 2,5 és 5,0 tonnás harci járművek alapjait adó padló első prototípusainak tesztjei már idén megkezdődhetnek. Az új modellekkel a hadsereg jelenlegi gépjárműállományát kívánják lecserélni, illetve készül egy öttonnás, páncélozott gépkocsi is.
Az autókat 7,0 literes dízelmotorral, tolatóradarral, 360 fokos kamerarendszerrel, műholdas navigációs rendszerrel és fűthető ülésekkel szerelik fel. A moduláris padlólemeznek köszönhetően a jövőben gyorsan és hatékonyan fejleszthetnek különböző variánsokat.
Hajnal Miki
szerda, 2020. november 11. 16:40
2 . A padlólemezt egyébként akkumulátoros és hidrogén üzemanyagcellás hajtásláncok befogadására is felkészítik, illetve alkalmas lesz különböző szintű autonóm (önvezető) technológiák használatára. Katonai szakértők kifejezetten nagy jövőt jósolnak a hidrogén üzemanyagcellának, hiszen csendes és tiszta áramfejlesztésre is alkalmas, ami a dízel generátorokról nem mondható el.
A Kia nem zöldfülű újonc a hadi beszállításban, a mai napig mindegy 140 ezer katonai gépkocsit gyártott, a negyedtonnás apróságoktól egészen a 15 tonnás mentő- és szállítójárművekig.
Közel-kép - Hagyományos lakodalmi szokások Muzslyán
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. november 8. 19:33
1 . Pörkölt rotyogott a bográcsban, zenészek húzták a talpalavalót, de vőfélyek és koszorúslányok is bemutatkoztak. Milyen is egy lakodalom Muzslyán? Lakodalmi szokások a Közel-képben.
Feel the 300km/h - Germany ICE High speed trains - Frankfurt - Köln [4K]
Hajnal Miki
péntek, 2020. november 6. 22:27
1 . Az ICE nagysebességű vonatok fejlesztése Németországban 1985-ben kezdődött, a menetrend szerinti közlekedésük 1991-ben indult meg. 1985-ben indították el az első tesztszerelvényt az InterCityExperimentalt, rövidebb nevén ICE V-t. A szerelvényt elsősorban nagysebességű próbajáratokon használták, melyek során megdöntötte az aktuális sebességrekordot is: 1988. május 1-jén elérte a 406,9 km/h-t.
A jelenlegi ICE-hálózat hatféle szerelvénnyel már lefedi szinte az egész országot, illetve Svájcba, Ausztriába, Hollandiába, Belgiumba is utazhatunk ICE-vel. Az ICE vonatok már harmadik generációjuknál járnak. Az áramvonalas formájú ICE 3 vonatot a Siemens cég nyolcrészesre, több vontatási áramnemre, 300 km/h sebességre tervezte, amiből a holland vasutak is rendeltek.
A nemzetközi járatok közül főként a Thalys északi vonalon, továbbá a Köln–Frankfurt nagysebességű vasútvonalon és a LGV Est vonalon közlekednek ezek a szerelvények.
POV-Style: 2020 HGP Audi RS3 8V Sportback 618 PS chasing a 10876 PS Highspeed-Train
Hajnal Miki
péntek, 2020. november 6. 22:25
1 . Egy Audi lenyomta az autópályán a 300 km/órával hasító német vonatot
Ez az Audi RS3 kapott némi tuningot, és amikor a német autópályán a végsebességet próbálgatták, pont a pálya mellett haladt az ICE vonat, ami általában 300 km/órával szokott hasítani. Naná, hogy ráelőztek.
Kezdjük a nyers adatokkal, hiszen úgyis mindenkit az érdekel, hogy hány lóerős, hogyan gyorsul és mennyi a vége.
Szóval az Audi RS3-ast a német HGP műhely piszkálta meg, így a 2,5 literes öthengeres motorból 618 lóerőt hoztak ki, a nyomaték pedig 739 Nm. Nulláról százra 3,1 másodperc alatt gyorsul, de a kétszázhoz is csupán 9,5 másodperce van szüksége. Az átalakított RS3 végsebességét nem láthatjuk a videón, úgy tűnik, ahhoz túl nagy forgalom volt az Autobahnon, de az tuti, hogy a 300 km/órás sebességgel közlekedő ICE vonatot simán lenyomja.
Az Audi “alá” épített tuning nem kevesebb, mint 22 900 euróba került, ami nagyjából 8,2 millió forintnak megfelelő összeg. Ez magában foglalja a gyárinál nagyobb turbófeltöltőt, módosított hűtőket, áttervezett leömlőket, katalizátort, motor- és váltóprogramozást. Viszont hogy ne csak néhány keményebb mentet bírjon a motor, a HGP speciális hajtórudakat szerelt be, erősített csapágyazást és kovácsolt dugattyúkat is kapott a motor.
De néhány szót mindenképp ejtenünk kell a vonatról is, amely méltó ellenfele volt az Audinak.
Három egyszerű lépés és három nagyszerű termék a bőséged felé.
Vincze Gábor
csütörtök, 2020. október 29. 17:52
1 . Ha felkeltette vki érdeklődését jelentkezzen!
Még jó időben helyen vagy most 2020-ban
Vincze Gábor
csütörtök, 2020. november 5. 19:35
2 . Minden héten cég bemutatása Online!
Kérd a linket, csak 1 óra az életedből.
KleinVision Flying Car takes maiden flight (Official Video)
Hajnal Miki
csütörtök, 2020. november 5. 13:24
1 . Hamarosan gyárthatják a szlovák repülő autót
BITPORT2020.11.05.KONZUMER TECH
Ez a jármű valóban autó – még ha némileg futurisztikus is –, és valóban repül, nem is akárhogy.

Egy szlovák startup épített egy kétüléses, 140 lóerős, 1,6 literes BMW motorral szerelt autót, ami propelleres hajtással tud repülni. És nem is akárhogyan tud: a pozsonyi Klein Vision (nevét az alapító főkonstruktőréről, a cikkünk nyitóképén is látható Stefan Kleinről kapta) nem túl fantáziadús nevű AirCarjának hatótávolsága állítólag 1000 km lesz. A startup közleménye megadja a jármű egyéb paramétereit is: önsúlya 1100 kg, és 200 kg hasznos terhet tud szállítani, amihez óránként 18 liter üzemanyagot kell elégetnie.
Extrém autónak is elmegy
Az átalakuláshoz mindössze 3 percre van szüksége, és utána, ha van kb. 300 m hosszú szabad terep (eddig betonon kísérleteztek, a pöstyéni reptéren), már szállhat is felfele, hogy maximum 200 km/h sebességgel hasítsa az eget.
Bár az AirCar kialakítását futurisztikusnak mondják, ebből a szempontból meg sem közelíti a japán SkyDrive autóra csak nyomokban emlékeztető guruló-repülő járművét, ami egyébként még messze nem tart ott, ahol az AirCar. A szlovákok ugyanis bejelentették, hogy akár fél éven belül meg tudják kezdeni a gyártást, mivel a jármű átment a szükséges teszteken. Az első modell 300 LE-s motort fog kapni, és ha lehet hinni a startup győzelmi jelentésének, már vannak rá vevők is.
A Klein Vision alábbi videófelvételén, amely a legújabb tesztrepülésről készült Pöstyénben, jól látható, hogyan is kell majd elképzelni a járművet. Az autó hátsó terelőszárnya hátracsúszik, ekkor szabaddá válnak a szárnyak, melyek két oldalra szétnyílnak. Innentől pedig minden úgy megy, mint a repülőgépeknél, az autó felgyorsul a betonon, majd elemelkedik a földről. A landolás is teljesen klasszikus módon történik: a repülő először a hátsó kerekeit teszik le, majd az elsőket, majd megáll.
Baby Shark Dance | Sing and Dance! | @Baby Shark Official | PINKFONG Songs for Children
Hajnal Miki
szerda, 2020. november 4. 14:59
1 . A rendkívül fülbemászó dallamú gyerekdal, a dél-koreai Pinkfong Baby Shark című slágere lett minden idők legnézettebb videója a YouTube-on. A dal számos jogvitát generált, egy oklahomai börtönben pedig egy alkalommal állítólag fogvatartottakat kínoztak vele.
A hétmilliárd feletti nézettségi számot produkáló, rendkívül egyszerű, gyerekeknek szóló videó legyőzte a korábbi rekordert, a Puerto Rico-i Luis Fonsi és Daddy Yankee 2017-es világslágerét, a Despacitót - írta hétfőn online kiadásában a The Guardian.
A Baby Shark több mint négy évvel a feltöltése után érte el a rekordnak számító nézettséget.
A régóta gyerekdalként ismert sláger eredeti szerzője ismeretlen. Globális jelenséggé azt követően vált, hogy Hope Segoine tíz éves koreai-amerikai énekes elénekelte. Az oktatási anyagokkal foglalkozó Pinkfong cég készített videót a dalhoz, mely először Délkelet-Ázsiát, majd az Egyesült Államokat és Európát is meghódította. Bár csak 1 perc 21 másodperces, repetitív ritmusa végtelen ismétlésre csábít.
2020.11.01. -  Az 1944-45-ös ártatlan áldozatokra emlékeztek a szabadkai Szent György-templomban
Hajnal Miki
szerda, 2020. november 4. 13:48
1 . A vírushelyzet miatt ezúttal kevesebben vettek részt a szentmisén, mint a korábbi években.
Az 1944-45-ös ártatlan áldozatok lelki üdvéért tartottak szentmisét szombat este a szabadkai Szent György-templomban. A történelmi adatok mintegy 900 ártatlan áldozatot jegyeznek Szabadkán és környékén. A szertartáson jelen volt Mészáros Zoltán szabadkai történész is. Elmondta, hogy a vérengzés indíttatása a régi hatalom jeleinek mindenfajta eltörlése volt.
Mészáros Zoltán, történész, Szabadka: „Annak idején az új hatalom egyrészt el akarta törölni a régebbi hatalom, és itt a Királyi Jugoszláviára gondolok, minden jelét, és el akarta törölni mindazt, aki az esetleges új hatalom ellen lenne. És ez itt Szabadkán azt jelentette, hogy a nagyszámú magyarságról és a királyságból kiábrándult katolikus délszlávokról van szó. Azonban ez az esemény, ami Szabadkán történt, és ami Vajdaságban történt nem egy elszigetelt esemény volt.”
2020.11.02. A mintegy 300 ártatlan helyi áldozat emléke előtt tisztelegtek a temeriniek
Hajnal Miki
szerda, 2020. november 4. 13:47
1 . Három évtizede szerveznek 1944/45-ös megemlékezéseket Temerinben. A dél-bácskai településen a Nyugati temetőben lévő közös sír emléktáblájánál rótták le kegyeletüket a jelenlevők az ártatlan áldozatok előtt.
A második világháború végén történt eseményeknek mintegy 300 ártatlan temerini lakos esett áldozatul.
Dragon Ball Z 174.rész
szombat, 2020. október 31. 12:36
1 . Halló