Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

Európai bölények költöztetése 2019
Hajnal Miki
vasárnap, 2019. november 17. 21:18
1 . Bölények valaha Magyarországon is éltek, de a 20. század elejére mindegyiket kiirtották. A faj csak az állatkerteknek köszönhetően maradt fenn. Most azonban egy különleges projektben ismét vadon élhetnek az ország egy sajátos területén.
Vadon élő európai bölényeket telepített be az Őrségi Nemzeti Park Kondorfa mellé, egy 70 hektáros területre, amelyet elzártak az emberek elől, és visszaadnak a természetnek.
A Puskás Aréna megnyitója - Így szólt a "Nélküled" a nemzet stadionjában
Hajnal Miki
szombat, 2019. november 16. 13:44
1 . A Puskás Aréna megnyitója !!!!!!!!
Hofi  Egy kiöregedett vadászkutya 1991
Hajnal Miki
péntek, 2019. november 15. 21:56
1 . Az özvegy szerint a most megjelenő Hofi naplója olyan, mintha férje, Hofi Géza szerkesztette volna.

"Ezt a könyvet képletesen maga Hofi Géza szerkesztette tizenhét évvel a halála után. Ebben persze olyan kiváló írók és barátok voltak a segítségünkre, mint Müller Péter vagy Malek Miklós. Géza úgy befészkelte magát az életembe, hogy nekem még mindig öröm vele foglalkozni"
-kezdte Ildikó, aki, azt is elárulta, mi a leggyengébb pontja, ha néhai férjéről van szó.
"Egy dolog tud megrendíteni, ha meghallom a kiöregedett vadászkutya dalát. Egyszerűen ott halok meg, ha felcsendül, abban nem a derűt látom, azonnal összeszorul a torkom."
Így szólt Az éjjel soha nem érhet véget az új Puskás Arénában
Hajnal Miki
péntek, 2019. november 15. 20:22
1 . Így szólt Az éjjel soha nem érhet véget az új Puskás Arénában – videó
Drónvideón az új Puskás Aréna
Hajnal Miki
péntek, 2019. november 15. 12:34
1 . Pár nappal a Magyarország-Uruguay barátságos, stadionavató meccs előtt készült egy drónvideó az új Puskás Arénáról. Itt a lehetőség, hogy alaposan körbenézzen az új létesítményben még az esti mérkőzés előtt.
Venice hit by severe flooding - BBC News
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. november 14. 16:54
1 . Egészen döbbenetes a velencei árvízhelyzet – videó
A nálunk is szürkébbnél szürkébb hétköznapokat okozó esőzések Velencében egészen hihetetlen árvízhelyzetet eredményeztek.
Katasztrófahelyzetet jelentett Luigi Brugnaro velencei polgármester, aki azt is hangsúlyozta, hogy a komplett utcákat elöntő, és patinás régi épületeket az omlás szélére sodró árvíz bizony a klímaváltozás mellékterméke.
Az árvíz jelenleg nem csak az épületeket érinti, de az emberek közlekedése is nehézkessé vált. Brugnaro szerint a jelenlegi helyzet nem fenntartható, Velence néhány éven belül vélhetően teljesen lakhatatlanná válik.
Balaton Retró (2007)
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. november 14. 14:08
1 . Így szórakoztunk 50 éve – Balaton retró videó
The age of Arctic sea ice
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. november 14. 14:06
1 . Az Amerikai Geofizikai Egyesület (AGU) legújabb videójában minden eddiginél pontosabban követhetjük nyomon az északi sarki jég fogyatkozását 1984-től kezdve máig.
Mercury Transit 2019 - 4K
Hajnal Miki
kedd, 2019. november 12. 23:44
1 . Lenyűgöző 4K felvétel a Nap-Merkúr randevúról - videó
Látványos bolygóátvonulásnak lehettek szemtanúi hétfőn azok, akik követték valamelyik élő közvetítést: a Merkúr áthaladt a Nap előtt, nagyjából annak középvonalánál.
Az eseményt rögzítették a NASA kamerái is, az amerikai űrügynökség nagy felbontású videót tett közzé a felvételekből.
Ritkák a hasonló események, a Vénusz például legutóbb 2012-ben, azt megelőzően 2004-ben haladt el a Föld és a Nap között, de legközelebb csak 2025 decemberében kerül majd sor erre a jelenségre. A Merkúr legutóbb 2016-ban vonult át csillagunk előtt, vagyis az évszázadonként 13-szor megtörténő eseményre gyors egymásutánban, három év elteltével kerül sor. A következő alkalomig pedig épp 13 évet kell várni (2032).
The Three- Tenors -My Way-B B Nala verseivel
Páles Éva Judith
hétfő, 2019. november 11. 15:37
1 . Köszönöm a szép videót! ♥!! B.B.Nala költőnő versével.
------
Köszönöm az élményt!
2019.11.11.
Liget Budapest - Megmutatjuk, milyen lesz a Magyar Zene Háza ikonikus épülete
Hajnal Miki
péntek, 2019. október 25. 14:16
1 . Európa legjobb középülete díját nyerte el a Magyar Zene Háza
Európa legjobb középületének járó díját nyerte el a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza, és a beruházás ezzel a világ legjobbjainak járó díj esélyesei közé is bekerült.
Az elismerést Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese vette át csütörtök este az International Property Awards-on, a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi verseny londoni díjátadó gáláján.
A Magyar Zene Háza épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének. A kontinens legkiválóbbjaként pedig a világ 10 régiójának kategóriagyőzteseivel együtt jelölték a World's Best díjra is, amelyről december 2-án dönt a zsűri.
Romankovics Eva
csütörtök, 2019. november 7. 12:15
2 . Japan építész tervezte :) remélem megvalósul ,én meg Londonban elek...
MMG - A kihalás szélén a magyar parlagi kecske
Hajnal Miki
szerda, 2019. november 6. 21:39
1 . Kihalás szélén egy magyar őshonos háziállatfajta!!!!!!
A magyar parlagi kecske eredete a honfoglalás korába nyúlik vissza. A magyarok által hozott, és a Kárpát-medencében akkor itt élők által tartott kecskék kereszteződéséből alakult ki. Jellemzője 10 cm-es, vagy azt meghaladó szőrhosszúsága, amely a testet tincsesen, a bordaívtől hátra eső testrészt gatyás jellegűen borítja.
Mindössze 250-300 egyed. Ennyi a létszáma azon magyar parlagi kecskéknek hazánkban, amely a záloga lehet a fajta fennmaradásnak. Az egyedi megjelenésű, hosszú szőrű, tincses kecskék felkutatását Erdélyben is elkezdték, hogy a kihalás széléről visszahozzák ezt az őshonos magyar háziállatfajtát.
G.I. Joe 2. - Megtorlás (2013) - (Magyar)
Hajnal Miki
szerda, 2019. november 6. 02:25
1 . Jó film!
Azure Tit with call
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. október 31. 21:21
1 . Sosem látott madár került elő Magyarországon
,Sándorfalva térségében, a szegedi Fehér-tó nádasában, egy hazánkban eddig nem bizonyított madárfajt, lazúrcinegét figyelt meghárom madarász: Barkóczi Csaba, Domján András és Gyarmati Gábor. Ezzel 418-ra emelkedett Magyarország madárfajainak száma, írja honlapján a Magyar Madártani Egyesület.
Megjelenését és viselkedését tekintve a lazúrcinege a nálunk is gyakori kék cinegére hasonlít, de farka hosszabb, a sapka kék, és a test alsó részének sárga színét pedig fehér helyettesíti. Ezért ez a világos megjelenésű madár már távolról is feltűnő.
Ezeknél a tiszta vérvonalú kóborlóknál gyakrabban fordulnak elő kék cinege-lazúrcinege hibridek. Ezek rendszertani besorolása többször is változott, Pleske-cinege (Pleske Tit) néven hol önálló fajként, hol alfajként szerepelt. Magyarországon eddig legalább három ilyen madár került kézre, legutóbb a mostani megfigyelési helyhez közel, a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor egyik hálójában 2008. november 6-án
Október végi havazás Nagy Hideg-hegyen, 2019. október 30.
Hajnal Miki
csütörtök, 2019. október 31. 21:20
1 . Ilyen nincs: a Nagy-Hideg-hegyen már havazott
Szerdán már esett a hó a Börzsönyben, és ez még csak a kezdet.
A magasabb hegycsúcsainkon már csak pár fokkal nulla fok felett alakul a hőmérséklet, írja az Időkép. Ez a hideg levegő került átfedésbe a nyugatról érkező csapadékzónával, aminek meg is lett az eredménye a Nagy-Hideg-hegyen már havazott. Videón is megvan a hóesés:
Bear Mountain & Snow Summit's "How To Put On Chains"
Hajnal Miki
szerda, 2019. október 30. 20:35
1 . Jön a hideg, felelősségünknek érezzük, hogy egy oktatóvideóval segítsük a felkészülést.
Mi persze urak vagyunk, azért ha látnánk a lejtő alján, ahogy bikiniben hóláncot szerel, megállnánk segíteni.
2019.10.27. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság Székesfehérváron
Hajnal Miki
vasárnap, 2019. október 27. 21:09
1 . A külhoni területekről több mint 200 sportoló érkezett a megmérettetésre, közülük mintegy 80-an Vajdaságból.
Asztalitenisz, sakk, kézilabda és birkózás - ezekben a sportágakban mérhették össze erejüket a Kárpátaljáról, Vajdaságból, Felvidékről és Erdélyből érkező versenyzők a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon
Lamborghini Miura S "Millechiodi" vs Ferrari 365 GTB/4 "Daytona"
Hajnal Miki
vasárnap, 2019. október 27. 17:58
1 . Az autók, a hangok, a fények, egyszerűen minden tökéletes ebben a rövidfilmben, amiben egy Ferrari 365 GTB/4 és egy különleges Lamborghini Miura csapnak össze, a két márka legendás ászaival a volánnál.
Mindenki tudja, hogy a traktorokat gyártó Ferruccio Lamborghini akkor fogott saját sportautó gyártásába, amikor Enzo Ferrari visszautasította a tanácsait. A Lamborghini legnagyobb dobása a Miura volt, amit a világ első szuperautójának tartanak. A két márka azóta örök riválisa egymásnak, és ennek a hangulatát nem is lehetne jobban visszaadni ennél a rövidfilmnél.
A lélek útja (2008)
Orgován Gábor
szombat, 2019. október 26. 00:12
1 . Szép fílm volt ! El gondolkodtató , hogy még hány fiatalnak kel az életét adni a nagy hatalmi politikáéret?
Közel-kép - Kirándulás Pécsett, Siklóson és Villányban
Hajnal Miki
péntek, 2019. október 25. 14:17
1 . Mi minden fér bele egy egynapos kirándulásba? Stábunk egy kellemes, őszi utazáson vett részt a szabadkai csapattal. Ellátogattunk Európa egyik legszebb városába, Pécsre, történelem órát hallgattunk a siklósi vár falai között és megkóstoltuk a Villányi Vörösborfesztivál borait is, majd együtt buliztunk a fesztiválozókkal. Színes útibeszámolónkat a Közel-képben láthatják.