Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

ENERCAMP E1 - Smart Portable Power station
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. január 26. 14:06
1 . A töltő, ami még az energiavámpírokon is kifogna
Akár egy vámpírhadseregen is. Mondjuk a mérete sem csekély: 70.000 mAh teljesítményre képes, nagyjából akkora, mint egy régi kazettás magnó. Kempingezésre tervezték, bármit lehet tölteni róla a porszívótól a tévén át a telefonig. A mobilt vezetékkel és anélkül is rá lehet csatlakoztatni. A környezettudatosság jegyében napelemmel is tudja tölteni magát.

Egy energiabunker – első ránézésre ez jut az ember eszébe, ha rápillant az Enercamp E1-re. Az okos energiabank tényleg átütő teljesítménnyel jelentkezik: 70,000-mAh kapacitással bír. Nem csúfolódásképp nevezik tábori vagy kempingezéshez ideális töltőnek. Ő a külső akkumulátorok császára.
Kívülről úgy néz ki, mint egy modern, böhöm nagy táskarádió. Szükség is van a méretére, hisz van rajta car port, USB-bemenet, és hagyományos, 110 voltos konnektor is, vagyis lehet terhelni rendesen.
Mindent feltölt a Jézuskától a géppuskáig
Az Enercampről szóló kickstarteres leírás szemlélteti, mire képes a töltő. Egy MacBookot ötször lehet feltölteni vele, egy mini projektort hétszer, míg egy 1100 mAh-es drónt 23-szor. Egy 45 wattos LED tévét kilenc, egy 60 wattos hűtőt hét órán át képes árammal ellátni.
Nagy előnye, hogy vezeték nélkül is prímán tölt, csak a tetejére kell helyezni az okostelefont. Így összesen egyszerre akár négy telefont is tud tölteni (egyet vezeték nélkül, hármat USB-csatlakozóval).
Az újhullámos okos eszközökkel együtt tartva az Enercamp is környezetbarát, ugyanis napelemen keresztül is tölthető. Ha csak a nap energiájával szeretnénk feltölteni, 10-15 órába telik, mire újra teljesen készen áll. A konnektoros töltés mindössze 5 óra.
A gyártó kiemeli, hogy ezzel a készülékkel sehol sem kerülünk bajba, hisz bárhol, bármikor képes energiát adni, amire például akkor lehet a legnagyobb szükség, ha vészhelyzetbe kerülünk a világ végén.
Az energiabankhoz természetesen applikáció is dukál, melyen keresztül kényelmesen lehet követni, hogy milyen állapotban van a töltő.
2020.01.23. - Újra megszólaltatta ellopott hegedűjét Lajkó Félix
Hajnal Miki
szombat, 2020. január 25. 14:47
1 . Visszakapta ellopott hegedűjét Lajkó Félix. A két hónappal ezelőtt eltulajdonított hangszert az újvidéki rendőrség szolgáltatta vissza a művésznek.
Egy félmillió euróra becsült, a velencei Domenico Montagna által készített hegedűről van szó. Habár tárgyilag nem pótolhatatlan, a vajdasági hegedűművész szerint a hangszer lelkülete és története egyedi.
Euro NCAP Crash Test of Škoda Scala 2019
Hajnal Miki
szerda, 2020. január 22. 23:45
1 . És ha már említettük az árcédulát: a második helyezett Z4-es alapára bő 4 millió forinttal több, mint a CLA-é (12,8 millióról indul), Tesla Model 3-at pedig legalább 17,3 millióért lehet kapni itthon a beszállítókról. A 3-as BMW alapára 11,6 millió forint, az ötödik Forestert is legkevesebb 12 millió forinttól lehet hazavinni újonnan. A hatodik Model X a tízes toplista legdrágább darabja, kb. 34,3 millió forinttól lehet beszerezni különösebb extrák nélkül, a hetedik Mazda CX-30 pedig 7,6 millióról indul, a 3-as 600 ezerrel kevesebb, de a VW T-Cross még ennél is olcsóbb, annak az alapára 5,9 millió forint, amivel még mindig nem ez kerül a legkevesebbe a listán. Ugyanis a legolcsóbb a kilencedik helyezett Skoda Scala, amit már 5,4 millió forintért meg lehet venni. Mutatjuk a videót is a legolcsóbb TOP10-es modell töréstesztjéről:
Euro NCAP Crash & Safety Tests of Mercedes-Benz CLA - 2019 - Best in Class - Small Family Car
Hajnal Miki
szerda, 2020. január 22. 23:45
1 . Itt a 10-es toplista: ezek a legbiztonságosabb autók ma a piacon
Nem feltétlenül az autó árcédulája határozza meg azt, hogy mennyire biztonságos a jármű: erre a legjobb példa a Magyarországon gyártott Mercedes CLA, amelyet egy friss összesítésben 2019 legbiztonságosabb modelljének választottak. A Kecskeméten készüló kocsi jóval drágább vetélytársakat is maga mögé utasított.
Íme a rangsor:
• 1. Mercedes CLA - 89,8%
• 2. BMW Z4 - 89,6%
• 3. Tesla Model 3 - 89,2%
• 4. BMW 3-as - 88,8%
• 5. Subaru Forester - 88,6%
• 6. Tesla Model X - 88,6%
• 7. Mazda CX-30 - 88,2%
• 8. VW T-Cross - 88,2%
• 9. Skoda Scala - 87,6%
• 10. Mazda 3 - 87,4%
Szarvasvonulás Baranyában. Deer her migration Szarvasrudli
Hajnal Miki
szerda, 2020. január 22. 20:59
1 . Bámészkodó szarvasrudlit videóztak Baranyában


Sokszínű Vidék
2020. 01. 22.
Legalább 170-en mutatják meg magukat és ezúttal nem sietnek sehová.
Kansas State vs Kansas Massive Brawl Breaks Out | 2020 College Basketball
Hajnal Miki
szerda, 2020. január 22. 14:16
1 . ÓRIÁSI TÖMEGVEREKEDÉS VOLT EGY AMERIKAI KOSÁRMECCSEN - VIDEÓ
Az amerikai egyetemi bajnokság, az NCAA két kansasi csapata játszott kedd este. A Kansas a Kansas State csapatát fogadta és a hazai csapat simán, 81-60-ra nyert is, de a meccs nem emiatt marad emlékezetes.
A hazai csapa, a Kansas simán vezetett, az utolsó támadásnál ilyenkor már nem illik sem kosárra dobni, sem komolyan védekezni. A Kansas State játékosa labdát lopott, majd a ziccere közben kapott egy hatalmas blokkot, az indulatok pedig itt szabadultak el.
A hazaiak közül Silvio De Sousa volt a leghevesebb, ő egy széket is felkapott, de szerencsére azt kivették a kezéből, rendőrök és a biztonsági emberek tettek rendet, miután mindkét kispad kiürült, mindenki indult verekedni vagy nyugtatni a többieket.
David Olney at 30A Songwriters Festival 1/18/2020
Hajnal Miki
hétfő, 2020. január 20. 13:42
1 . A színpadon, fellépés közben vesztette életét egy 71 éves amerikai folkzenész, David Olney.
Egy Santa Rosa-i fesztiválon, előadás közben halt meg David Olney. A beszámolók alapján a 71 éves zenész éppen egy dal közepén járt, mikor elnézést kért, majd lehajtotta a fejét a mellkasához, becsukta a szemét, és többé nem nyitotta ki. Miután a közönség és a fesztivál szervezői észbe kaptak, hogy Olney nem csupán szünetet tart, azonnal a segítségére siettek, de ekkor már késő volt. Szívinfarktust kapott.
2CELLOS - Whole Lotta Love vs. Beethoven 5th Symphony [OFFICIAL VIDEO]
Hajnal Miki
hétfő, 2020. január 20. 03:33
1 . Tényleg ma van az év legszomorúbb napja?
Blue monday szomorú hétfőaz év legszomorúbb napja dr. Cliff Arnall
Az elmúlt másfél évtized során szinte észrevétlenül beépült a köztudatba a tézis, miszerint január harmadik hétfője az év legszomorúbb napja. Mivel ma éppen január harmadik hétfőjét írjuk, aligha lehetne aktuálisabb megvizsgálni, mennyi igazság rejtőzik a kétségkívül hangzatos állításban.
Angol nyelvterületen blue monday, azaz szomorú hétfő névvel illetik az adott év mindenkori harmadik hétfőjét. Ennek eredete 2005-re datálódik, ekkor hozta ugyanis nyilvánosságra azóta híressé vált egyenletét dr. Cliff Arnall pszichológus. Az általa megalkotott formula számos érzelembefolyásoló tényezőt figyelembe vesz, és célja, hogy meghatározza, mikor vagyunk a leginkább magunk alatt.
Arnall egyenlete:
[W + (D - d)] x TQ
---------------------
M x Na
Az egyenlet változói: W=időjárás, D=adósságok, d=fizetés, T=a karácsony óta eltelt idő, Q=az újévi fogadalmak elbukása óta eltelt idő, M=alacsony motiváció, Na=az érzés, hogy tennünk kellene valamit.
Hiába kerül tehát elő évről évre az év legszomorúbb napja stigma, tulajdonképpen nincs okunk rá, hogy rosszul érezzük magunkat csupán azért, mert éppen január harmadik hétfője van. Persze ezzel együtt előfordulhat, hogy az évnek ebben a szakában éppen kevésbé érezzük jól magunkat a bőrünkben, de higgyük el, hogy ez nem a dátum függvénye. Ahelyett pedig, hogy bánatunkban vásárolgatni kezdenénk, vagy lefoglalnánk egy drága repülőutat, inkább hallgassunk melankolikus dalokat, hiszen valódi kutatások igazolják, hogy ezáltal könnyebben túllendülhetünk a mélyponton.
Simon Beck's Snow Art - Banff National Park
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. január 19. 21:14
1 . Zseniális, amit a hótaposó művész alkot a havas tájban
Az 54 éves zseni tökélyre fejlesztette a kezdetben még csak unaloműző tevékenységként értelmezett hótaposást.
2020-01-17-Véget ért a Dakar - a két magyar célba ért
Hajnal Miki
szombat, 2020. január 18. 21:56
1 . Ebben a kategóriában Saghmeister a 24. lett. Saghmeister Gábor a célba érést követően azt mondta, hogy családjának, szponzorainak és szurkolóinak is köszöni a támogatást, emellett szaúd-arábiai vendéglátójának, Pletl Norbetnek és családjának is hálás, amiért vendégül látták őt a versenyt megelőző napokban. Gábor szerint új motorja kiválóan teljesített a versenyen. Kiemelte: „Jól éreztem magam a versenyeken. A 10. napon volt egy nagyon nagy bukásom, összetörtem magam, de azon kívül az egész nagyon összejött. A köveken is megtanultam motorozni. Rengeteg kövön mentünk. Életemben ennyit ilyen sziklás, köves talajon nem motoroztam. A homok az én talajom, ez látszódott is az eredményeken, hogy amikor homok van, akkor másként működik az egész. Nagyon boldog vagyok, hogy ideértem a célba, és nem volt hiába, amit megtettünk ennek érdekében. Ez most összejött.”
2020-01-17-Gyenes-Dakar vége
Hajnal Miki
szombat, 2020. január 18. 21:53
1 . Gyenes Emánuel is sikeresen célba ért az idei Dakaron.
A világ legnehezebb raliversenyét a szabadkai motoros a 90. helyen zárta, míg a szatmárnémeti pilóta összetettben a 29. lett. Gyenes különösen büszke lehet teljesítményére, hiszen megnyerte az úgynevezett Malles Moto kategóriát, vagyis azt a csoportot, amelyben a motorosok végig szerelő nélkül versenyeznek a viadalon, így a gép karbantartása is az ő feladatuk. Gyenes nagyon elégedett, hiszen jubileumi, tizedik Dakarja a tervek szerint sikerült: „Sikerült teljesíteni, amit kitűztem magamnak a Dakar előtt. Azt mondtam, hogy szeretnék pódiumon lenni a Malles Moto kategóriában, és a top 30-ba bejönni az összetett ranglistán, és ez sikerült is, mert 29. lettem, a Malles Moto kategóriában pedig sikerült a legmagasabb fokra felmászni. Nagyon örülök! Úgy sikerült a versenyem, ahogy és elterveztem. Minden napom majdnem jó volt. Kisebb hibák voltak, de összevetve egy nagyon jó Dakarom volt. Nem volt sok szerelni valóm. Csak azok, amik be voltak tervezve, a gumicsere, olajcsere, szűrők, ilyesmi.”
2020.01.18. - Zarándokokkal telt meg az óbecsei Árpád-házi Szent Margit-templom
Hajnal Miki
szombat, 2020. január 18. 21:52
1 . A plébánia Szent Margit nevét viseli, az ő tiszteletére tartottak búcsú napi szentmisét, amelyet az újmisés Horváth Ákos szolgáltatott. A zarándoklatot a Keresztény Értelmiségi Kör szervezte.
2020.01.18. - A magyar kultúra napja - A Kultúra Lovagja címeket adtak át
Hajnal Miki
szombat, 2020. január 18. 21:51
1 . A budapesti Honvéd Kulturális Központban nyolc országból érkezett 36 lovagot avattak. Vajdaságból többen is részesültek a neves elismerésben, valamint további díjakat is átvehettek.
Az idei gála díszvendége Bácska volt. A számos fellépő mellett standokon is bemutatkoztak a vajdaságiak.
HARMED - Metacortex (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Hajnal Miki
szombat, 2020. január 18. 03:36
1 . A magyar Harmed zenekar is bekerült az idei Music Moves Europe Talent Awards nyolc győztese közé. A díjakat péntek este adták át a hollandiai Groningenben, a Eurosonic showcase fesztiválon.
IV. Károly király koronázása (1916) analitikus változat
Kovács Lóránt
péntek, 2020. január 17. 16:32
1 . 103 éve, 1916. december 30-án koronáztak utoljára magyar királyt: IV. Károly fejére Budapesten, hatalmas pompa közepette illesztették a Szent Koronát.
Három évvel ezelőtt, a koronázás 100. évfordulójára a Magyar Nemzeti Múzeum és a Filmarchívum együttműködésében elkészült a „Koronázási film” kritikai változata. A Magyar Nemzeti Múzeum kutatója, Tomsits Emőke a Történeti Fényképtár portréfotóinak segítségével beazonosította a szereplőket, rekonstruálta az események pontos sorrendjét, ezután magyarázó feliratokkal, lassításokkal és kimerevítésekkel látták el a képsorokat. Aki végignézi az félórásról csaknem 70 percesre bővült (!) kritikai változatot, szinte úgy érezheti magát, mintha jelen lenne a száz év előtti eseményen.

Meg kell jegyeznünk, hogy nem kell ahhoz feltétlenül IV. Károly vagy a Habsburgok hívének lenni, hogy egyedülálló történelmi forrásnak lássuk az utolsó magyar király koronázásának alkalmával 1916-ban rögzített filmet.
Félpályás hattyúterelés
Hajnal Miki
szerda, 2020. január 15. 21:46
1 . Zseniális videót tett közzé a magyar rendőrség, ilyen mentés még nem volt
Tokajnál, a Tisza-híd közepén rekedt egy hattyú. Jöttek a rendőrök.
Egy figyelmes autós jelezte január 14-én 8 óra körül a rendőrségnek, hogy Tokajnál, a Tisza-hídon látott egy hattyút, és vélhetően nem tud felszállni.
A mindenki számára balesetveszélyes helyzetet a tokaji rendőrőrs munkatársai oldották meg. A híd közepére keveredett állat vélhetően a síkos út miatt nem tudott lendületet venni, így felszállni sem volt képes, ráadásul a forgalom is megrémíthette.
Albínó erdei fülesbagoly, 2020 Veszprém megye
Hajnal Miki
szerda, 2020. január 15. 02:59
1 . Igazi madárritkaságot kaptak lencsevégre Veszprém megyében
Az albínó fülesbaglyok nagyon kevesen vannak, ezért rendkívül nehéz megfigyelni őket.
Különleges felvételt készített egy madarász egy albínó erdei fülesbagolyról Veszprém megyében – írja az Index. Az MME azt írta, hogy a rendkívül ritka madár nyugalma érdekében a megfigyelési információt addig nem tették közzé, amíg a bagoly hétfőn délután tovább nem repült.
Egy ilyen szokatlan színezetű példánynak különösen nehéz az élete, mert a nappali pihenés során nem tudja hatékonyan álcázni magát, így az olyan ragadozó madarak, mint például a héja, nagy veszélyt jelentenek rá.
Trei imigranți au terorizat călătorii din trenul Timișoara – Baia Mare
Hajnal Miki
kedd, 2020. január 14. 13:53
1 . Migránsok zaklatták a vonaton az utasokat a magyar határnál - videó
Migránsok zaklatták és próbálták kirabolni egy vonat utasait a magyar határ mellett, Érmihályfalva közelében. Az esetről készült videofelvételek óriási felháborodást keltetett Romániában.
Sokkolta az embereket Romániában az a videofelvétel, amelyen három migráns zaklatja, és több alkalommal is ki akarja rabolni a Temesvárról Nagybányára közlekedő személyvonat utasait.
A líbiai migránsokat Érmihályfalván igazoltatták a rendőrök, menekültnek vallották magukat, ezért feltették őket egy vonatra, hogy a Máramaros megyei menekültközpontba utazzanak. A vonaton szolgálatot teljesítő jegyellenőrökre bízták őket, akik azonban képtelenek voltak eleget tenni a feladatnak, így végül menet közben a rendőrség segítségét kérték. A rendőrök aztán Nagykárolynál átvették az agresszívvá vált migránsok őrzését.
Úgy sétáltak közöttünk, mintha egy bolt polcai mellett járkálnának, és az árut méregetnék. Figyelték, kitől mit lehet lopni. Szerencsénkre a jegyellenőrök igyekeztek egyfajta pajzsként védeni az utasokat – idézi az egyik szemtanút a lap.
Bukarest elutasítja a kötelező kvótákat
A lap emlékeztetett, hogy a bevándorlás ügyében Románia évek óta változatlan állásponton van.
Bukarest elutasítja a kötelező kvótákat, az automatikus elosztást, illetve az uniós tagállamok szankcionálását. A hatóság szerint Romániának ezek „vörös vonalakat" képeznek a téma kezelésében.
2020.01.11. - Genfből érkeztek néptáncoktatók Magyarkanizsára
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. január 12. 21:30
1 . Háromnapos néptánckurzust és táncházat is tartanak a hétvégén Magyarkanizsán. A Tisza Néptáncegyesület közreműködésével az oktatáson több mint 30 gyerek bökönyi, vagyis nyírségi táncokat tanulhat.
A néptáncoktatók a Modern Folking projekt részeként Genfből, az ottani magyar diaszpórából utaztak Vajdaságba.
2020.01.11. - Baranyai díszgatyás galambok a csantavéri kisállat-kiállításon
Hajnal Miki
vasárnap, 2020. január 12. 21:29
1 . A zsűri tegnap este pontozta a Vajdaság minden részéből és Magyarországról érkezett tenyésztők baromfijait, díszmadarait, nyulait és a galambjait. A látogatókat vasárnap délig várják, ezt követően adják át a díjakat.