Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Utolsó videó megjegyzések

A balatonlellei Kishegy
Hajnal Miki
csütörtök, 2021. szeptember 23. 22:01
1 . Egy hely, ahonnan a Balaton teljes hosszában látható - videó
BAKÓ GÁBOR
2021.09.23. 15:08
Ebben a videóban a déli part egyik legszebb panorámáját nyújtó Kishegyet látogatjuk meg.
Megnézzük a gyurgyalag költőtelepet és a Szent Donát kápolnát, majd hosszú sétát teszünk a tölgyesben.
A hely neve helyesen írva Kishegy, mert valójában egy 300 méterrel a tengerszint fölé emelkedő dombról van szó, amit a helyiek nevezték el így.
15.000 köbcenti, V8 dízel + BRUTÁLIS MÉRETEK! Íme a KRAZ 255b
Hajnal Miki
csütörtök, 2021. szeptember 23. 22:00
1 . Beindítottak egy 15 ezer köbcentis, magyar teherautó-szörnyeteget, ilyen már nem lesz többé
Az egyre inkább az elektromos irány felé mozduló autós világban mára már elképzelhetetlenné vált, hogy egy teherautóban 15 ezer köbcenti és nyolc henger legyen.
A rendszerváltás előtt azonban szinte magától értetődő volt, hogy a nagyvas az a KRAZ 255b, egy ilyen gépet tesztelt a Gehilio's Garage csapata.
A méretei elképesztőek. A sokak által kedvelt Zil-130-cal egymás mellett parkoltak, és a KRAZ csaknem a duplája az egyébként sem kicsi Zilnek.
VÉGRE!! A várva várt KRAZ élmény! Régóta vágytunk rá, hogy kipróbáljuk a legendásan hatalmas teherautót, ami tényleg egy szörnyeteg. Látni mozogni páratlan élmény. Vezetni is volt lehetőségünk, hála Zolinak, aki a KOMO-SKY 51-es bázis kiállítási tárgyaként büszkélkedik teherutójával. Ismét egy óriási V8 dízel. Közel 15.000 köbcenti szólal meg egy-egy gázfröccsnél ami tényleg az egyik legkedvesebb élmény a fülnek.
ELKxRTUK Előzetes
Hajnal Miki
csütörtök, 2021. szeptember 16. 14:53
6 . A filmet Bendi Balázs jegyzi forgatókönyvíróként, akinek Golden Age című sorozatterve a 2019-es Hypewriter pályázaton 260 terv közül végzett az első helyen. A film producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, vágója Rumbold László, látványtervezője Pintér Réka, jelmeztervezője Zelenka Nóra, zeneszerzője Rakonczai Viktor, valamint a CGI és VFX trükkök Mórádi Gábor és Asi Ashraf Hassan Elsayed vezetésével készülnek.
"Arra vállalkoztunk, mint ami Amerikában vagy Nyugat-Európában rendszeres a filmes kultúrában: játékfilmként feldolgozni egy történetet, amit úgy gondolunk, hogy érdemes elmesélni.” – mondta Kálomista Gábor producer. „Ez egy ilyen történet, hiszen a 2006 őszén történt események sorozata a rendszerváltozás utáni Magyarország valószínűleg legnagyobb politikai, közéleti, emberjogi botránya."
Helmeczy Dorottya producer elárulta, miért külföldi alkotópáros jegyzi a filmet: "A megszületésekor megfogalmazódott a gondolat, hogy legyen külföldi rendezője a Filmnek, aki nem élte át velünk 2006-ot, és a történetet látja a könyvben. Nagyon sok rendezővel beszélgettem tavaly ősszel, online, a pandémiából fakadóan, és Keith volt közöttük a legemberibb. Ez a történet pedig az emberi jogokról szól. Így esett rá a választás. Keith javasolta Josepet, hogy legyen a Film DOP-je, akiről már az első zoom beszélgetésem után biztos voltam benne, hogy Josep maga a rock
Hajnal Miki
csütörtök, 2021. szeptember 16. 15:03
7 . A film bemutatójáig csupán egy megválaszolatlan kérdés maradt hátra:
VAJON KI JÁTSSZA A BUKOTT MINISZTERELNÖKÖT AZ ELSŐ, VALÓS ESEMÉNYEKEN ALAPULÓ MAGYAR POLITIKAI KRIMIBEN?

A filmet október 21-én mutatják be a magyar mozik, ami 16 éven felülieknek ajánlott.
Ez 2021 legszürreálisabb felvétele a közutakról
Hajnal Miki
szerda, 2021. szeptember 8. 14:07
1 . Nem volt elég hely a kocsiban, a budakeszi suzukisnak erre támadt egy elképesztő ötlete - videó
The Rolling Stones - Gimme Shelter (Live) - OFFICIAL PROMO
Hajnal Miki
szerda, 2021. augusztus 25. 01:23
1 . Meghalt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa
Nyolcvanéves korában meghalt a Rolling Stones dobosa, Charlie Watts – írj a BBC News egy közleményre hivatkozva. A legendás zenekar dobosa családja körében búcsúzott egy londoni kórházban.
Via Ferrata on a Mountain Bike - DOLOMITES | MISSION EP.4 | Kilian BRON
Hajnal Miki
kedd, 2021. augusztus 24. 16:10
1 . Mountain Bike-kal a Via Ferrata-n
Rémisztő száguldás a Dolomitok sziklái között.
Duna - Budapesti tűzijáték - 2021. augusztus 20.
Hajnal Miki
szombat, 2021. augusztus 21. 00:45
1 . Ünnepi Fény és Tüzijáték 2021. aug. 20
Hajnal Miki
szombat, 2021. augusztus 21. 22:58
2 . Csodálatos volt!
Augusztus 20  légiparádé 2021 Budapest
Hajnal Miki
péntek, 2021. augusztus 20. 14:28
1 . Ünnepel az ország: Légiparádé a Duna fölött!!!!!!!!!!!
Tóth Andi - Dunapart
Hajnal Miki
kedd, 2021. augusztus 17. 02:15
1 . Tóth Andi egy remek hangulatú videoklippel hívta fel magára a figyelmet, ami valószínűleg nagyon hamar ott lesz a legnézettebb klipek között.
A dalt és a szöveget is Andi szerezte, míg a produceri munka Martz nevéhez fűződik. A videót pedig Nagy Bence rendezte, forgatta és vágta, de a koncepció Andié. Hallgassátok, nézzétek, mert ez lehet a nyár új slágere.
Kolja (1996)
Schin Ferenc Schin
vasárnap, 2021. augusztus 15. 20:11
1 . Sajnos ez a kópia is hiányos!

A magyar változatban 11:26-nál töröltek bele a filmbe!

Pont azt a két perces részt vágták ki (nyilvánvalóan AMERIKAI nyomásra), amely a zene mindenek feletti szépségét és hatását magyarázza.
Íme, az eredeti cseh szöveg:
Brož: - Pane Louka, vypravujte vo tom koncertě v Americe.
- Louka úr, meséljen az amerikai koncertről.
Louka: - O kterým?
- Melyikről?
Brož: - V tý hale jak jste hráli.
- Amelyiken abban a teremben játszott.
Louka: - Ale to už jsem vám říkal.
- De (azt) már (el)meséltem.
Brož: - Tady Ladík to neslyšel.
- De Laci még nem hallotta.
Louka: - No tak...To bylo v Novém Yorku. Hráli jsme Mou vlast…
- Na jó… Új Yorkban voltunk. A „Hazám”-at adtuk elő…
Brož: - Vod Dvořáka, chápeš.
- Tudod, Dvořáktól.
Louka: - Od Smetany. A ta Carnegiho hala byla (našlapaná) narvaná k prasknutí. Uvítání tedy nebylo nic moc. Takovej vlažnej potlesk ze slušnosti. A my byli utahaný z cesty. Ale postupně jsme to únavu jakoby setřásali…
Smetanától. A Carnegie Hall zsúfolásig megtelt. Mikor színpadra léptünk, a közönség meglehetősen hűvös fogadtatásban részesített minket. Csak lagymatagon tapsoltak. Mi is fáradtak voltunk a (hosszú) utazástól – de fokozatosan úrrá lettünk a fáradtságon…
Brož: - Ty různý rasy jste neřek, pane Louka.
- Még nem mondta, miféle népek voltak ott, Louka úr.
Louka: - Jo, rasy. V tom hledišti obrovským seděli Číňani, Japončíci, Mexičani, černoši…Jeden takovej obrovskej, co přes něj ty vzádu neviděli…
- Ja igen. A teremben nagyon sok kínai, japán, mexikói és afro-amerikai ült. Az egyik fekete valóságos óriás volt – még sosem láttam ilyet.
- Brož: - Jako boxer těžký váhy vypadal.
- Úgy nézett ki, mint egy nehézsúlyú bokszoló.
Louka: - A já si tak říkal, co takovejhle kolohnát s rozpláclým nosem a s vlasama jako drátěnka na nádobí může mít z tý naší Vltavy. Nebo z Tábora. Vždyť ani neví, co to je.
- Én is ezt mondtam magamban: vajon mit tudhat ez a gólem a laposra vert orrával és (az edénysúroló fémdörzsire emlékeztető) dróthajával a mi Vltavánkról – vagy pláne, Táborról. Fogalma sincs arról, hogy az mi a fene lehet.
Brož: - Teď poslouchej, kamarade.
- Most figyelj, pajtás.
Louka: - A jak jsem říkal, ta únava z nás opadávala a my jsme do toho začali šít jako ševci. Z dirigenta stříkal pot až na nás, byl takovej zabejčenej, když dával nástupy tutti a forte, to bylo, jako když se votřepe mokrej pes.
- Mint már előbb mondtam, fokozatosan elmúlt a fáradtságunk, és igazi hévvel kezdtünk játszani. A karmester úgy izzadt, hogy szinte záporoztak ránk az izzadságcseppek; mikor tutti-t vagy fortét vezényelt, olyan volt, mint egy kutya, ha lerázza magáról a vizet.
Brož: - Nesměj se, vole. Vo kolik zhubne takovej derigent, řekněte.
- Takovej dirigent shodí za koncert i tři kila.
- Ne nevess, haver! Ilyenkor borzasztóan izzad egy karmester! Egy koncerten legalább három kilót lead a súlyából.
Louka: - A když jsme dohráli, bylo ticho. Dvě tři vteřiny naprostýho ticha. A pak se to strhlo.
- Mikor befejeztük a darabot, csend volt; két-három másodperces dermedt csend. Aztán kitört a vihar!
Brož: - Potlesk, rozumíš.
- Érted; tapsvihar.
Louka: – Ale takovej, ţe jsme se lekli. To bylo jako kdyţ se utrhne skála a teď se to valí na vás. A jak tak děkujeme, tak já očima vyhledám toho černýho chlapa. A ten člověk stál, plácal o sebe těma svejma tlapama, co jsou zevnitř růţový a tomu člověku se po tý jeho africký tváři koulely slzy, pánové, jako hráchy. I kdyţ neměl potuchy, ţe Vltava je nějaká řeka někde v Evropě, to mu bylo fuk, poněvadţ ta hudba ho přemohla.
Protože hudbu nezajímaj rasy a národy, pánové, ta to bere šmahem.
De olyan tapsvihar, hogy megijedtünk tőle. Olyan volt, mint egy hatalmas szikla, mely elszabadult a hegytetőn, és most dübörögve száguld feléd. És mikor meghajoltunk, hogy megköszönjük a tapsot, én pont a néger óriásra néztem. Ott állt, tapsolva hatalmas mancsaival, melyek belül rózsaszínűek voltak, és szemeiből patakzottak a könnyek – akkorák, mint egy-egy gyöngyszem. Bár lehet, hogy nem tudta, hogy a Vltava egy folyó valahol Európában, ez nem is számított – hiszen a zene teljesen lenyűgözte.
Mert uraim, a ZENE nem ismer sem határokat, sem nemzeteket: mindenkit képes hatalmába ejteni!
(A fordítás CSAK MEGKÖZELÍTENI TUDJA AZ EREDETI SZÖVEG ÉRTELMÉT! Egyrészt azért, mert nem beszélek csehül, másrészt azért, mert – A ZENÉVEL ELLENTÉTBEN – A gondolatok szavakba öntése egy adott kultúrának a lenyomata, és (sajnos) soha nem ültethető at a másik nyelvbe – legfeljebb annak árnyéka…)
Eva Barnová "Culture in Film Subtitling from Czech into English: Kolya and The Elementary School" (A kultúra (jelentősége) a „Kolja” és az „Általános iskola” cseh nyelvről angol nyelvre történő felirat-készítés kapcsán” című (nagyszerű!) diplomamunkájában azt feltételezi, hogy ezt a részt azért törölték az amerikaiak, mert Louka úr New York-ban helyett azt mondja: v Novém Yorku - bár hozzáteszi hogy mindez csak feltételezés részéről.
(Egyébként mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el a hölgy írását - különösen azok, akiknek volt "szerencséjük" filmfeliratot készíteni...)
A valódi ok, amiért nem csak az amerikai, de sajnos a magyar kópia is hiányos, pusztán az a tény, hogy Louka úr felsorolásában, hogy miféle népek - pontosabban: fajta népek - vagyis fajok képviselői voltak a teremben, a kínai, japán és mexikói után azt mondja: černoši - vagyis: feketék! Ez nem rasszizmus részéről, hanem egyszerűen a kontrasztot igyekszik még jobban kihangsúlyozni a forgatókönyvíró-főszereplő Zdeněk Svěrák!!!
Egy aprócska ország, eldugva Európa közép-keleti részén (habár Prága - mint azt Darvas Iván találóan kijelenti "Lábjegyzetek" című (fantasztikus!) könyvében: a VILÁG LEGSZEBB FŐVÁROSA) és a hatalmas Egyesült Államok, ahol összekeverik Bukarestet és Budapestet; a Keleti Partvidék legnagyobb városa, ahol minden nációnak külön negyede volt a XX. század elején (és ahol már a Polgárháború ELŐTT is szabadon élhettek az afro-amerikaiak; benne a híres Carnegie Hall, ahol Louka úr kissé idegennek érzi magát...
És aztán lecsap a tiszta, földöntúli ZENE: Smetana "Hazám" című szimfonikus költeménye, és székéhez szegezi a hallgatóságot!
Olyannyira, hogy a darab vége után három-négy másodpercig teljes csend honol a teremben - csak utána tör ki a hangos ováció...
És a hatalmas afro-amerikai, aki NEM AZÉRT, MERT FEKETE A BŐRE, hanem azért, mert Amerikában nem igen tudják beazonosítani az európai országokat - nem beszélve a városokról, vagy (pláne!) a folyókról! - bár soha nem hallott még a Vltaváról, mégis a "Moldva" című tétel (és persze a többi is) - csak nálunk is ez a legismertebb - teljesen lenyűgözi; szinte letaglózza! (Egyébként tegyük a kezünket a szívünkre; hányan tudnák beazonosítani az államokat és a fővárosokat az USA-ban?) Ugyanis a legtöbb állam fővárosa meglepően kicsi (lásd New York állam fővárosát, Albany-t)
A zene végtelen hatalmáról szól ez a gyönyörű monológ; a zenéről mely fölötte áll minden népnek, nemzetnek, hatalomnak - sőt, még a nyelvnek, az irodalomnak is - mivel csak érzéseket, hangulatot közvetít / gerjeszt a hallgatóságban.
Ahogy Louka úr mondja: Protože hudbu nezajímaj rasy a národy, pánové, ta to bere šmahem. (Mert a zene, uraim, (szó szerint: nem törődik) fölötte áll (szó szerint: fajok) a népeknek, nemzeteknek, és teljesen hatalmába kerít (mindenkit)!
Hát ettől fosztják meg az embert a highveleyou (Karinthy) cenzorok!
A kivágott részt (melyet a régi szép időkben én eredeti nyelven, és ANGOL FELIRATTAL nézhettem meg a youTube-on!) most felirat nélkül, de eredeti szépségében ITT nézhetitek meg: https://www.youtube.com/watch?v=SxqZpyXxMRQ
Schin Ferenc Schin
vasárnap, 2021. augusztus 15. 20:13
2 . Megtaláltam a vágatlan verzió angol feliratát!
116
00:12:51,145 --> 00:12:54,439
Mr. Louka, tell us
about the concert in America.

117
00:12:54,523 --> 00:12:57,776
-Which one?
-The one at the hall.

118
00:12:57,860 --> 00:13:03,782
-I already told you about it.
-But Ladik hasn't heard it yet.

119
00:13:04,241 --> 00:13:10,789
We played "My Country" in New York.

120
00:13:10,915 --> 00:13:13,875
-By Dvorak.
-By Smetana.

121
00:13:14,627 --> 00:13:19,047
Carnegie Hall was packed.

122
00:13:19,965 --> 00:13:24,803
We didn't get much of a welcome.

123
00:13:24,929 --> 00:13:30,767
We were tired after our trip,
but we got a second wind.

124
00:13:30,893 --> 00:13:33,228
Which races were there?

125
00:13:33,938 --> 00:13:40,401
Chinese, Japanese, Mexicans. . .

126
00:13:40,820 --> 00:13:45,365
I wondered what
this one big black fellow

127
00:13:45,825 --> 00:13:53,581
could get out of songs
about places he didn't know.

128
00:13:53,958 --> 00:13:55,834
Now listen.

129
00:13:56,460 --> 00:14:04,592
When we finished playing
you could hear a pin drop.

130
00:14:05,511 --> 00:14:09,097
-Then all hell broke loose.
-Applause.

131
00:14:09,181 --> 00:14:16,229
We were in shock.
It was like an avalanche.

132
00:14:16,981 --> 00:14:29,117
While we were bowing
I could see the black man clapping.

133
00:14:29,869 --> 00:14:37,917
Tears were streaming down his face.

134
00:14:38,586 --> 00:14:45,091
Music exceeds race and nationality.

135
00:14:46,302 --> 00:14:48,595
I was beside myself.

136
00:14:49,513 --> 00:14:51,389
And I'm finished.

Hát igen! Nem teljesen pontos a fordítás - de legalább teljes volt a film.
A VÍZESÉSEK SZÍVÉBEN (2021).mp4
Róthné-Csábráki Gizella
péntek, 2021. augusztus 6. 23:31
1 . Múlt héten láttam ezt a filmet de jó hogy itt is meg nézhetem. Nagyon tetszett.
Engelbert Humperdinck  -  Red Roses For My Lady - Vörös rózsák a hölgyemnek
Páles Éva Judith
hétfő, 2021. július 26. 11:39
1 . Köszönöm ♥ Szép nyári napokat!
Cobra11 A halál angyalai 2/1 - indavideo.hu
kedd, 2021. július 20. 19:45
1 . milyen zenek voltak amikor a autos resz a halalal angyalaibol
2021.07.18. Már interkontinentális a Begaszentgyörgyi Pálinkafesztivál
Hajnal Miki
hétfő, 2021. július 19. 14:29
1 . Háromszáz pálinkafőző több mint 1100 mintát küldött a szombaton megtartott 4. Begaszentgyörgyi Pálinkafesztiválra. Ekkora számú benevezővel és pálinkamintával ez lett a legnagyobb ilyen rendezvény .
Számos környező országból és egy másik kontinensről, Ausztráliából is beneveztek a versenyre. A begaszentgyörgyi Rocky-szobor mögötti parkban 25 standon állították ki a legkülönfélébb pálinkákat. Szerbia szilvapálinkáról ismert, Vajdaságban viszont a barack-, a birs-, a szőlő- és a körtepálinka leggyakoribb. Persze vannak különlegességek is, kezdve a sárgarépából és a dinnyéből főzött pálinkától a gyógyhatású bodzapálinkáig.
Incredible Moment Deer Defends Rabbit from Swooping Hawk || Dogtooth Media
Hajnal Miki
szombat, 2021. július 10. 16:04
1 . Horror Wisconsinban: lemészárolta az őz a nyúlra vadászó sólymot - videó
2021.07.09. 14:03
Egészen elképesztő felvételt készített egy vadkamera az egyesült államokbeli Wisconsinban: egy őz szó szerint lemészárolt egy sólymot, hogy megmentsen egy bajba jutott nyulat. A ragadozó már épp végzett volna a nyúllal, amikor a keservesen síró tapsifüles hangját meghallva hirtelen a semmiből előrohant egy őz, majd a sólyomra vetette magát. A nyúl kiszabadult a madár karmai közül, és azonnal eliszkolt. Az őz azonban még ekkor sem hagyott fel a sólyom támadásával, addig taposta a madarat, amíg az ki nem múlt.
.Mikrobi 1972.
csütörtök, 2021. július 8. 11:53
1 . miert van fön ha törölt video
Ujváriné Judit
péntek, 2021. július 9. 10:03
2 . Törölt videot nem lehet felrakni, ezért amikor felkerült, még létezett.
Megpróbálok egy másikat keresni, de nagy valószínüséggel ezt is hamarosan törli a videa.
Tightrope Record Set in Swedish Mountains
Hajnal Miki
szerda, 2021. július 7. 23:55
1 . Megdöntötték a magaslati kötélegyensúlyozás távolsági világrekordját egy lappföldi völgy fölött
SPORT
Négy német kötéltáncos rekordot döntött azzal, hogy 600 méter magasan keltek át egy 2,1 kilométer hosszú kötélen. A rekorddöntésről videó is készült:
VARGA VIKTOR + TÓTH ANDI - AZ UTCÁN (Hivatalos Videóklip)
Hajnal Miki
vasárnap, 2021. július 4. 23:24
1 . https://www.youtube.com/watch?v=VF_NnkYWkpA&t=45s
Az énekesnő és Varga Viktor péntek reggel a Mokkában vendégeskedett, ahol a közösen megalkotott friss dalukról beszéltek. Tóth Andit a Sztárban Sztár leszek! óta nem is lehetett látni TV-s produkcióban vagy bármilyen szerepben.
Ezt most egy rendhagyó megjelenéssel sikerült megtörnie
A két művész az interjú során a budapesti éjszakai életről szóló legújabb videóklip-forgatásról és a háttérmunkákról is meséltek. A beszélgetés során az is kiderült, hogy Andi olyan mint Viktor, hiszen ő is egy „természeti lény”. Az új videót nézve elmondható, hogy a két énekes kellőképpen egymásra talált.
The flying car completes first ever inter-city flight
Hajnal Miki
szombat, 2021. július 3. 14:29
1 . Jelentős utazást tett a szlovák repülő autó
BITPORT2021.07.03.
A Klein Vision futurisztikus közlekedési eszközének 142. landulását az teszi különlegessé, hogy az AirCar elsőként abszolvált városok közti utat.
Hajnal Miki
szombat, 2021. július 3. 14:30
2 . A héten egy Nyitra melletti füves kifutópályáról indulva 35 perc alatt Pozsonyba ért a Klein Vision AirCar elnevezésű autó/repülő hibridje. Ugyanez közúton majdnem 100 kilométeres autózást és - ideális körülmények között - bő egy órát vesz igénybe. A két utazási mód közötti különbség pedig még szembeötlőbb lehet, hiszen a startup jelentősen erősebb verziót szándékszik kereskedelmi forgalomba hozni, valamikor a már nem is annyira távoli jövőben.
Irány a belváros!
A 142. tesztrepülését abszolváló AirCar a pozsonyi reptér kifutóján landolva rögtön be is mutatta a koncepció erősségét, és alig három perc alatt magába hajtogatta szárnyait, hogy aztán a közúti forgalomhoz csatlakozva megcélozza a Szlovák főváros központját.
Fogadom
Róthné-Csábráki Gizella
csütörtök, 2021. június 24. 00:33
1 . Nagyon tetszett a film.