Takács Ferenc

(1953)
festőművész
 
   

Takács Ferenc

Takács Ferenc

1953. szeptember 7-én születtem Dévaványán, ahonnan 1987-ben családommal Monorra költöztünk. 2002 év elején kezdtem el aktívan festeni feleségem ösztönzésére. Képeimről a szakértők (Dr. Bánszky Pál művészettörténész, Koday László festőművész) pozitív véleményt alkottak, és a festés folytatására biztattak, ami azóta a szenvedélyemmé és legjobb szórakozásommá vált. Szívesen tanulmányozom a képzőművészetet, elsősorban szakkönyvek és életrajzok olvasásával, valamint múzeumok, kiállítások látogatásával. Példaképeim: Boldizsár István, Munkácsy Mihály, valamint a XIX. Század francia festői. Képeimen keresztül szeretném kifejezni az érzéseimet, a lelkivilágomat, a természet iránti vonzódásomat, a múlt hagyományainak megőrzését, illetve a jelen pozitív és negatív arculatát. Szeretném, ha minél több ember lelné örömét műveim láttán.

2002 nyarán a képeimet Koday László festőművész és Dr. Bánszky Pál művészettörténész alkalmasnak találták kiállítás rendezésére. Még 2002 októberében megrendezésre került az első kiállítás a helyi Vigadó-Galériában. Nagy érdeklődéssel fogadták a képeket, közel száz ember volt jelen a megnyitón. A kiállítást megnyitotta Dr. Bánszky Pál művészettörténész, és Juhosné Ölvedi Krisztina háziasszony.

A második egyéni kiállításom 2002 novemberében került megrendezésre, a Kőbányai Petőfi Sándor Művelődési házban, a kiállítást itt is nagy érdeklődéssel fogadták, a kiállítást megnyitotta Réti Mária művészettörténész. További egyéni kiállításaim: Kispesti Kaszinó, Bp. XIX. Ker., Oroszok Kulturális Központja, Bp. VII. ker., Dévaványai Világnapok, Festal Étterem, Érd.

A 2002-es Országos SZKIOSZ kiállításra egy művemet zsűriztek be (Sivatag), a 2003-as OKIT (SZKIOSZ) országos kiállításra szintén egy művemet zsűriztek be (Ipoly parti fák), a 2004-es OKIT országos kiállításra két művemet zsűriztek be (Tóparti út, Renoir). 2003-as megyei kiállításra bezsűrizték az Élet alkonyán című művemet, mely Amatőr Átrium XVIII. Országos Képző és Iparművészeti tárlaton került kiállításra. 2004-ben pályázat keretein belül bezsűriztek egy festményemet és egy fadomborművemet a Kóka Ferenc 70. születési évfordulójára rendezett Kóka Inspirációk című kiállításra, amit Kóka Alapítvány szervezett, a kiállításon elismerő oklevéllel díjaztak. 2004 decemberében került megrendezésre a XI. Betlehemi Jászol című kiállítás a Magyar Kézművességért Alapítvány és a Magyar Országos Művészeti Kézműves Egyesület rendezésében, ahol két mű került pályázat útján bezsűrizésre, és az egyik kiemelt díjazásban is részesült.

Megrendelésre vállalok portré, táj, létesítmények, épületek megörökítését igény szerint. A meglévő festmények megtekinthetők, illetve megvásárolhatók. Érdeklődni lehet lentebbi elérhetőségeken. Minden érdeklődőt szeretettel várok a házigalériámban (Monoron), mert élőben szebbek a festmények, mint fényképen.



Forrás:
www.festomuvesz.hu