hétfő, 2013. október 21. 11:54, Nézettség: 1629

A második (parancs) ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Mk 12,31) Egy új keletű tévtanítás szerint a szeretet kettős parancsa három, mert nemcsak azt mondja, hogy szeresd Istent és felebarátodat, hanem azt is, hogy szeresd önmagadat. A helyes önértékeléshez és önmegvalósításhoz szüksége van az embernek arra is, hogy megtanulja szeretni önmagát.

csütörtök, 2013. október 3. 12:24, Nézettség: 1167

Lassan beindul az egyetemi életetek, meglesznek az órarendek, tantermek, kurzusok, programok. Lassan hozzászoktok, sőt egyre jobban kezditek élvezni az újabb egyetemi évet, a kihívásokat, a tanulást, és tán még a parciálisokat is...A már dolgozók lassan megszokják, hogy nincs vakáció, hanem mindig szesszió van:) és ahogy véget ért az egyik projekt, máris kapják a következőt.

Képek

csütörtök, 2013. október 3. 11:49, Nézettség: 1249

Kedves Szülők, Nagyszülők!A tanévvel együtt újra elkezdődnek gyülekezeti szinten is azon alkalmak, amikor a gyermekek és fiatalok lelki nevelésére, illetve a családok lelki egészségére is odafigyelünk.

csütörtök, 2013. október 3. 11:26, Nézettség: 1110

A Heidelbergi Káté 450. évfordulója alkalmával maratoni felolvasást tartunk Temesváron. Jelentkezzenek: ifjak, vének,volt konfirmandusok vagy jövendőbeliek,iskolások, tanítók, tanárok, testvérek, barátok, házaspárok, gyülekezeti tagok, presbiterek, nőszövetségi tagok, kórustagok, színművészek, egyéni vállalkozók, stb.

szerda, 2013. szeptember 25. 11:52, Nézettség: 1429

Az embereknek való megfelelés bálványimádás  "Nem az emberek elfogadását próbálom megnyerni, hanem Istenét. Ha az embereknek való megfelelés lenne a célom, nem lennék Krisztus szolgája" (Galata 1:10, NLT fordítás).   Az életben egyetlen személynek kell csak elnyerned a tetszését. Ő a Teremtőd.

szerda, 2013. szeptember 25. 11:50, Nézettség: 1361

Istené a bosszúállás! "Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek." 1 Péter 3,9   Semmi sem töri meg annyira a lelket, mint a bántalmazás: értéktelennek, jelentéktelennek és kihasználtnak érzni magát az ember.

kedd, 2013. szeptember 24. 12:43, Nézettség: 3499

Temesvári ATAVIS ET ARMIS Református Kifőzde      Bine aţi venit in bucătaria S.C. ATAVIS ET ARMIS S.R.L.! S.C. ATAVIS ET ARMIS S.R.L. este o echipa autorizată de profesionişti de catering care deserveste orasul Timisoara.

szerda, 2013. október 23. 01:46
Atavis et Armis!
Ez, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Ispotályos Lovagrend köszöntése.
szerda, 2016. március 23. 09:37
Tisatelt vezetoseg

Nevem Hodgyai Geza, temesvari lakos. Kernem hogy jellenitsek meg a heti menut az interneten is.
kedd, 2013. szeptember 24. 12:33, Nézettség: 1382

Temesváron átutazó személyeknek vagy csoportnak szállást tudunk biztosítani, a Mária téren található, Református Bérpalotában. A központtól 10 perc sétára vagyunk. Az igénylés előzetes egyeztetés alapján történik a 004-0256-49.29.92 telefonszámon. A vendégeinknek, ugyancsak előzetes egyeztetés alapján, meleg ebédet is tudunk ajánlani, az ATAVIS ET ARMIS Református konyhánkról.

csütörtök, 2013. szeptember 19. 12:05
VÉLEMÉNYKUTATÁS:
November 3-6 között jön Dr. Pálhegyi Feri bácsi Temesvárra.
Hétfő-kedd-szerda családos alkalmak lesznek, családos témák lesznek, kicsit később jönnek konkrétan a témák is, és ez ROMÁN-MAGYAR házasoknak is szól majd, szinkronfordítással lesz megoldva, ahogy a színházban
és arra gondoltam, hogy vasárnap este legyen fiataloknak szóló előadás.

MI ÉRDEKEL inkább minket?
szerelem-párkapcsolat-együttjárás-együtthálás
vagy család-szülő-gyerek-testvér kapcsolatok?

SÜRGŐS!!! VÉLEMÉNYETEK OSSZÁTOK MEG!
szerda, 2013. szeptember 18. 09:59
Kedves Családok! Édesapák, Édesanyák, Gyerekek, Nagyszülők!
Kedves Ifjak és Idősek!

Itt van az ősz, itt van ujra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja Isten, hogy mi okból Szeretem, de szeretem – mondja a költő. Egy szép időszak kezdődik el újra mindannyiunk számára. Nem csak az ősz varázslatos szépsége az, amit szeretünk, szerethetünk, hanem az a sok nyitott ajtó is, amin át belépve egy új világ tárulkozik elénk. Hisz az új osztály, vagy éppen osztáytársak, az új tankönyvek, az új tanárok, a még fel nem fedezett ismeretek tömkelege mind előttetek áll. Az iskolai tanítással együtt újra átrendeződik mindannyiunk életvitele is: gyerekeké, szülőké, nagyszülőké, és még a városi forgalom is.
Gyülekezetünkben is újra indulnak azok a körök, amelyek a nyári szünidő alatt megálltak.
szerda, 2013. szeptember 18. 09:59
Drága Édesapák és Édesanyák,
tegyetek meg mindent annak érdekében, hogy gyermekeiteknek lelkileg is mindent megadjatok. Felelősségetek, hogy elsősorban a családban tanítsátok példátokkal és szóval is gyermekeiteket Isten nagyságos dolgaira. Már kicsi koruktól kezdve imádkozzatok velük együtt, csepegtessétek be az Ige jó magvait kicsi szívükbe, hogy felnövekedve azok kikeljenek és jó gyümölcsöt hozzanak a maguk idejében. A különböző gyülekezeti alkalmakon is ezt igyekszünk tenni. Ezért legyetek jó példák Ti magatok ebben, és gyertek, kezüket megfogva, együtt épülni, növekedni hitetekben. Jöjjetek Énhozzám mindnyájan (Máté 11,28), mondja Jézus, illetve engedjétek hozzám jönni a gyermekeket (Márk10,14.15), Bizony, így szól az ÚR: Engem keressetek és éltek! (Ámos 5,4). Ezért igyekezzünk minden alkalmat megragadni, az alkalmakat áron is megvenni, mert a napok gonoszok (Ef 5,16). Mit jelent, hogy a napok gonoszok? Azt jelenti, hogy nem ismétlődnek vég nélkül. Az ördög el akarja hitetni velünk, hogy nyugodtan elhalaszthatjuk a döntéseink megvalósítását későbbre is, hiszen lesz még arra alkalom. Honnan tudjuk? Egyáltalán nem bizonyos, hogy mindenre lesz még sok alkalom. És a sok az hány? És melyik lesz az utolsó? És azt ki mondja meg? Józanul számolnunk kell ezzel, mert az alkalom az minősített időt jelent. Amikor az időben megjelenik valami isteni tartalom. Ilyenkor van, hogy néhány perc alatt több történik velünk, mint máskor esztendők alatt. Néhány másodperc vagy perc alatt, egy istentiszteleten, egy vasárnapi iskolában, egy ifin, olyasmit adhat, vagy mondhat Isten, ami kihat az egész életünkre. Más megvilágításba helyezi a múltunkat, és bevilágítja az egész jövőnket. Ezek az alkalmak ritkán ismétlődnek. Vegyük komolyan ezeket az Istentől megkészített alkalmakat, melyek mindegyikére mi magunk is imádkozva készülünk.
szerda, 2013. szeptember 18. 09:59
GYEREKKLUB: minden hónap első szombatján a templomban, és minden hónap utolsó szombatján a JÁTSZÓ HÁZBAN:
SZEPT. 28. JÁTSZÓHÁZ ÉS GYEREKKLUB
OKT. 5. GYEREKKLUB
OKT. 26. JÁTSZÓHÁZ ÉS GYEREKKLUB
NOV. 2 GYEREKKLUB
NOV. 30. JÁTSZÓHÁZ ÉS GYEREKKLUB
DEC. 7 GYEREKKLUB
szerda, 2013. szeptember 18. 10:00
CSALÁDOS ISTENTISZTELET, minden hónapban egyszer, a GYEREKKLUB-os hétvégét követő vasárnapon
szeptember 15.
október 6.
november 3.
december. 8.
december 22.
szerda, 2013. szeptember 18. 10:00
I ÉVES KÁTÉ CSOPORT, hetente, megbeszélés szerint
Szeptember 15. első találkozó a szülőkkel és gyerekeikkel a tanévnyitó istentisztelet után

II ÉVES KÁTÉ CSOPORT, hetente, megbeszélés szerint
Szeptember 15. találkozó a szülőkkel és gyerekeikkel a tanévnyitó istentisztelet után

NAGY IFI-DÁNIEL-IFI hetente, szerda 19.00
KIS IFI-DÁVID-IFI hetente, péntek 18.00

IFI ISTENTISZTELETEK:
okt 13. vas du. 18.00 TANÉVNYITÓ IFI ISTENTISZTELET, Mike Pál, ÉLŐ KÖVEK együttes énekel
november 10.: du. 17.00 Bódis Ferenc, végvári ifjúság énekel
december 1. Advent 1 úrvacsorás ist. . Te-ifid énekel
szerda, 2013. szeptember 18. 10:00
NŐSZÖVETSÉG: minden csütörtök 17.00
Megyei Nőszövetségi Nap - szeptember 28. Újszentes

FÉRFI BIBLIAKÖR: kéthetente csütörtök 18.00
Férfikörös hétvége – szeptember 20-21 Kladova

BABA-MAMA KÖR – 2 hetente

BABA-MAMA TEMPLOM vasárnap 10.00

ÉNEKKAR – próbák megbeszélés szerint

IFI-ÉNEKKAR - próbák megbeszélés szerint

TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET: szeptember 15. vasárnap de. 10.00

136 bejegyzés | 9 / 14 oldal