vasárnap, 2014. április 6. 07:49, Nézettség: 1058

                                                        SZŐLŐHEGYEN       Apai Nagyapámra emlékezve        Szülőfalum Bakonyszentkirály a Bakonyban, Veszprém Megyében kb. félúton van Győr és Veszprém között. Lakossága ezer fő körül mozog már hosszú évtizedek óta. A település majdnem teljesen körül van véve hegyekkel, amelyekre régen szőlőket ültettek.

vasárnap, 2014. március 30. 08:45, Nézettség: 971

             MÓKUCI, MÓKUCI…   Mókuci - Mókuci, fölmászott a fára, De nem azért, hogy erdő szélét meglássa.  Nyugodtan szeretett volna szundikálni, Mert nem akart maga körül senkit sem látni. Kényelmesen elhelyezkedett az ágon, Szemét is lehunyva az égvilágon Semmire sem gondolva próbált aludni, A fáradalmait majd jól kipihenni.

szerda, 2014. március 26. 10:48, Nézettség: 1095

           ÉN VAGYOK A KICSI MALAC…   Én Vagyok a Kicsi Malac, Röf – Röf – Röf, Disznóólban Disznólkodok, Röf – Röf – Röf! Ha Nem Tetszik a Gazdának, Elmehet, De Előtte Hozza a Reggelimet. Lefetyelek Egy Jó Nagyot, Azután, Lustálkodok Harangszóig, Még Ma Tán.   Ebédre Majd Újra Hívom a Gazdát, Mert Éhesen a Napot Sem Alszom Át.

szerda, 2014. március 5. 10:20, Nézettség: 1129

  CSELES PÓKOK      Az állat és rovarvilág mindig is lenyűgözött a különlegességeivel együtt még akkor is, ha igazából nagyon keveset értek hozzá. Talán ez annak tudható be, hogy inkább a humán tárgyak nyűgöztek le abban az időben, amikor még lehetőségem lett volna arra, hogy behatóbban irányítsam érdeklődésemet ebbe az irányba.

kedd, 2014. február 11. 11:06, Nézettség: 890

           BAROMFIUDVARBAN KÁRÁLNAK…   Baromfiudvarban kárálnak a tyúkok, Kot – kot – kotkodács, hol vannak a kakasok? Gyertek ide nagy tarajos kakasnépek, Szép tyúkocskák kapirgálunk, jól nézzétek! Válasszatok miközülünk feleséget, Kis gazdasszony hozza már az eleséget.

szerda, 2014. január 29. 10:37, Nézettség: 1072

             HÓPIHE CICUS JÁTSZIK… Hópihe cicánkra emlékezve   Hópihe cicus játszik a folyosón egyedül, Mindegy, hogy éppen a mancsai elé mi kerül, Mert lelkesedéssel támassza a lambériát Ugyanúgy, mint ahogyan kergeti Vöri cicát A testvérét, aki most éppen máshol csatangol, Vagy lehet, hogy fürdőszobában mosakszik, pancsol.

hétfő, 2014. január 20. 19:25, Nézettség: 1226

              FELHŐ MACI FENT AZ ÉGEN…   Felhő Maci fent az Égen integet, Hessegeti el magától a szelet, Mert nem akar szerteszéjjel foszlani, Szemünk elől a semmibe eltűnni. Szellő Koma arra kérlek, csendesedj, Felhő Maci környékén ne settenkedj!   Szép fehér a bundácskája gyönyörű, Kápráztató látványa is nagyszerű.

hétfő, 2013. december 9. 10:54, Nézettség: 974

             VÖRIKE ÉS MACI…   Vörike és Maci igazi két jóbarát, Akik nagyon ritkán látják el egymás baját. Békésen megvannak a család melegében, Fürödnek ők mindannyiunk szeretetében. Csínytevéseik mindig bocsánatot nyernek, Mert utána bűnbánóan is hízelegnek.   Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Zirc. 2009. 02. 27.

hétfő, 2013. december 9. 10:46, Nézettség: 806

              CICUS A LEVELEK KÖZÖTT   Tele van a bendője a cicának, Gondolkodik: Vajon most mit csináljak? Futkossak talán körbe az udvaron, Vagy inkább heverésszek kint a napon? Ahhoz talán most túl jóllakott vagyok, Inkább helyette tovább lustálkodok. Azzal fogta magát és kiballagott, Levelek közt egerekről álmodott.   Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Zirc.

csütörtök, 2013. december 5. 15:01, Nézettség: 1097

 NEM HULL MOST PELYHES…   Nem hull most pelyhes fehér hó, Mégis itt van a Télapó. Rénszarvasok elfáradtak, De a zsákok megmaradtak Repülővel idehozva, Csizmácskákat telerakva   Mindenféle ajándékkal, Nemcsak szaloncukorkával, Hanem modern eszközökkel, Ipodokkal, internettel Hogy a gyermek játszadozzon, Necsak édességet „faljon”.

107 bejegyzés | 9 / 11 oldal