Musica Hungarica

A csoportoldalt azok számára létesitettem, akik éneklő közösségünknek már tagjai, vagy csatlakozni kivánnak hozzánk
énekesként- segitőként.
Ezen az oldalon adom közre a kotta és hanganyagokat, itt kérhettek segitséget és itt olvashatjátok a müködésünkkel kapcsolatos hiradásokat, tudnivalókat.Kedves Látogatók, Érdeklődők és Kedves ÉNEKESEK, akik számára végre meg tudom inditani az "életet"!

Kezdeményezésünk első levelét adom közre mindazok számára, akik nem ismerik hatalmas - közös- nemzeti elkötelezettségü célunkat.

Olvassátok, gondolkodjatok el rajta és csatlakozzatok- ha az elvárásokat saját megitélésetek szerint teljesiteni tudjátok, vagy segitsetek felkutatni azokat a tehetséges magyar barátaitokat, akik bizonyára jól éreznék magukat egy nem nagy létszámu, de nemzeti értékek mentésében , anyanyelvi -irodalmi és zenei kulturánk őrzésében is igényes - másoknak adni akaró és alkotó müvészi munkában örömöt találó - remélhetőleg nem kis jövő előtt álló közösségünk soraiban.

Valamennyiünknek hozzuk létre a női kart/is! - elvárásaink szerint hamarosan sokunk örömére.

A továbbiakban szándékunkban áll egy gyermek és ifjusági korosztály -utánpótlás megszervezése. A férfiak csak azután következhetnek..... Pedig de jó lenne!
Ime az "alapitó" gondolatok:

Kedves Magyar Barátaink!

Nemzeti kultúránk páratlanul gazdag örökségünk. Internetes oldalunk fő célja anyanyelvünk biztonságos átmentése a jövő generációi számára. Ez a határok nélküli közösség két év alatt átlépte a tizenegyezres taglétszámot, havi százhetvenezres látogatottsággal rendelkezik és napról napra nő.
A Duna Televízió nemrég készített riportjából is megismerhetnek bennünket:

http://www.magyarvagyok.com/videok/14-Tagok/37998-DunaTV-riport-MagyarVagyok-com.html

Ars poetikánkat mindmáig egyik barátunk fogalmazta meg legjobban:
„Magyarország ott végződik, ahol a szívek hagyják magukat kiürülni a magyarságtudat tartalmi összetevőitől - és ez itt csonka Magyarország határain belül a legerősebb. A hőbörgés nem egyenlő a hazaszeretettel-és ez a tévedés végzetes következményekkel jár. Az a generáció, amelyik csak szólamokat puffogat, de nem igyekszik tartalmában feltölteni magát nemzeti mibenlétének szellemi elemeivel; halott nemzet. Ugye ez nem halotti tor?”

Valóban: Nem tort ülni, de feltámasztani és tovább éltetni szeretnénk nemzeti kultúránk legalapvetőbb értékeit; anyanyelvünket és zenei anyanyelvünket.
Különösen fontosnak tartjuk azok számára elérhetővé, megtanulhatóvá tenni mindezt, akik távol a hazától második, harmadik generációként, idegen nyelvi kulturális környezetben élve csak morzsáit élvezhetik ennek a csodálatos kincsnek.

Az utóbbi esztendők során számtalan olyan nemzeti büszkeségünk és nemzetnevelő értékünk semmisült meg, amit más nemzetek sikerrel vettek át tőlünk saját felemelésükre, erősítésükre. Példa erejű a nagy múltú Kodály - metódus, zenei nevelésünk páratlan csodája. Úgy gondoljuk, ez a nemzeti közkincsünk érdemes és alkalmas arra, hogy hazánktól elszakadni kényszerült magyar társaink szinte észrevétlenül visszataláljanak általa anyanyelvünkhöz, magyarságunkhoz. Mindössze énekelni kell hozzá: sokat, szépet, magyart, magyarul - és a szó a dallammal , tartalommal együtt már vérré is válik.

Ezért tervezzük itthon és a határokon túl is, hogy olyan magyar-magyar találkozókat szervezünk, ahol az ősi népdal lesz a tanító mester és az anyanyelv ismerete az eredmény. Alapítottunk egy kórust, mely motorjává válhat e későbbi találkozóknak. Az énekesek olyan zenei múlttal rendelkező, biztos hallású muzikális hölgyek, akik partitúra alapján képesek az önálló felkészülésre. Szólistáink egyéni bemutatkozását maximálisan támogatjuk.
A néhány napos próbáink eredményessége sokban függ majd a tagok egyéni felkészültségétől. Elsősorban magyar művekre koncentrálunk, de természetesen repertoárunkban szerepelni fognak a világ zenei értékei is. Fellépéseket, koncerteket szervezünk és vállalunk a magyar közösségek igényeinek figyelembevételével.

Részletekről bővebb tájékoztatást szívesen adunk a következő számokon:
Telefon: 36 52 4180006 ,Mobil: 20 2766022
E-mail: bedikat@freemail.hu
Skype: Bedikat


Kedves magyar Barátaink!
Segítségeteket kérjük, hogy munkánkat siker koronázza!
20011.febr. 2.-án.
Kabai Zoltán (MagyarVagyok.Com)
Kovács Lóránt (MagyarVagyok.Com)
Gera Mátyás (Chicagoi Magyar Társaság elnöke)

Baricsa Edith
tanár, karnagy

Figyelmetekbe ajánlom a Témák és üzenetek elolvasását itt:
http://www.magyarvagyok.com/csoportok/248-Magyar-Hangok/temak/

Adminisztrátor

 
Ajtai-Baricsa Edith Katalin Karai József Juhász Levente: "... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2) Ki gondolta volna, hogy ezzel a nagyszerű kinccsel itt lehet találkozni? Kedves.. Ajtai-Baricsa Edith Katalin: Kedves Levente! Ez sajnos már a multé. Hiábavaló és érdektelen próbálkozás volt. Azt gondoltam, itt legalább " Él magyar..
Létrehozva: péntek, 2011. április 22. 16:30
utolsó válasz: szombat, 2013. január 5. 12:45
Ajtai-Baricsa Edith Katalin Béres József Ajtai-Baricsa Edith Katalin: Bemutatták az új Béres Cseppet 2012 szeptember 28, péntek - 18:21 | szerző: mti Címkék: béres csepp, béres, gyógyszer .. Ajtai-Baricsa Edith Katalin: A két Béres József UGYANAZ a tehetséges magyar ember..
Létrehozva: csütörtök, 2012. szeptember 13. 07:26
utolsó válasz: péntek, 2012. október 5. 14:31
Ajtai-Baricsa Edith Katalin Válasz azoknak, akik várják a majki és oroszlányi videókat: Ajtai-Baricsa Edith Katalin: fOTÓK MÁR VANNAK AZ OROSZLÁNYI OLDALAKON... Ajtai-Baricsa Edith Katalin: A Lóri által készitett felvételek mindegyike megnézhető- már csak a cimkézés hiányzik, ami az én internetkapcsolatom folytonos..
Létrehozva: vasárnap, 2012. szeptember 23. 07:33
utolsó válasz: vasárnap, 2012. szeptember 30. 00:47
Ajtai-Baricsa Edith Katalin A nyári jelentkezések bejöttek. Mindenkivel egyenként egyeztetek. Ajtai-Baricsa Edith Katalin: FELHIVÁS!!!!!!!!! 2013 nyarán folytatódik megkezdett közös éneklésünk nyári táborozás formájában./ Majkon, vagy Oroszlányban- a.. Szabó Erika: Szervusz Edit :) Sajnos nem ismerek itt senkit, de a munkában is elejtem , mert sosem tudni, hol lakik az érdeklődés ,tudásvágy..
Létrehozva: szombat, 2011. május 28. 13:30
utolsó válasz: szombat, 2012. szeptember 29. 20:39
Ajtai-Baricsa Edith Katalin Mégegyszer Kodályról magyarságról, hagyományról- feladatainkról Ajtai-Baricsa Edith Katalin: Igy indul.. Ajtai-Baricsa Edith Katalin: A nagy művek egyik legnemesebbje..
Létrehozva: kedd, 2012. július 3. 14:23
utolsó válasz: hétfő, 2012. szeptember 24. 15:10
Ajtai-Baricsa Edith Katalin Köszönet Ajtai-Baricsa Edith Katalin: Edina, Anna, Zsuzsi! Nagyon nehéz- saját tanitvány méltó dicsérete. Igy inkább köszönetemet irom ide, mely a..
Létrehozva: hétfő, 2012. szeptember 10. 11:03
utolsó válasz: vasárnap, 2012. szeptember 16. 17:02
Ajtai-Baricsa Edith Katalin Változások Ajtai-Baricsa Edith Katalin: Csatlakozni, jelentkezni bármikor lehet Zenei alapismeretek,lapról olvasás feltétel ...
Létrehozva: hétfő, 2012. augusztus 20. 10:15
utolsó válasz: hétfő, 2012. augusztus 20. 10:17
Ajtai-Baricsa Edith Katalin Fogjunk össze! Ajtai-Baricsa Edith Katalin: FOGJUNK ÖSSZE!!!!! Keressük meg a 64 magyar vármegye leendő nótafáit, akik visszaadják a magyar népdalt -ugy, ahogy az..
Létrehozva: kedd, 2011. szeptember 13. 08:40
utolsó válasz: kedd, 2011. szeptember 13. 08:43
Ajtai-Baricsa Edith Katalin Bartók Béla Ajtai-Baricsa Edith Katalin: ajánlom hozzá! Igen érdekes-és szép. http://lakodalmas.com/lyrics.php?id=1275 Megkötöm lovamat, szomorú fűzfához,(piros..
Létrehozva: csütörtök, 2011. szeptember 8. 18:15
utolsó válasz: csütörtök, 2011. szeptember 8. 19:28