Árki Bernadette


Árki Bernadette

Üvegtervező iparművészként dolgozom, festett üvegtárgyaimat, amelyek rogyasztott technológiával, kemencében, magas hőmérsékleten készülnek, magam tervezem és kivitelezem. Elsősorban használati és dísztárgyakat készítek, de több megrendelésem érkezik térelválasztó és nyílászáró üveg tervezésére is, cégek és egyének számára egyaránt.

Gyermekkoromban hosszú éveken keresztül többek között a Zebegényi Alkotótábor, valamint a Pátzai Képzőművészeti Kör segítségével készültem a művészeti pályára. 1977-1981 között a pécsi Művészeti Szakközépiskola gobelin-tervező szakára jártam. 1981-ben érettségiztem, amivel textiltechnikai-rajzolói képesítést szereztem.

Budapestre kerülve – egyetemi gyakornokként – 1 évig, az akkor még működő Iparművészeti Vállalatnál dolgoztam. 1982-87 között a Magyar Iparművészeti Egyetem textiltervező tanszékének hallgatója voltam. Művész diplomámat az egyetemen 1987-ben kaptam. 1988-ban tagja lettem a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, majd a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületének.

1992-ben a Belvárosi Művészek társasága vett fel tagjainak sorába.

1997-ben alakult meg a Carneol Üvegstúdió Kft., amelynek tervezője, majd résztulajdonosa lettem.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2020. január 29. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 891 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Árkayné Sztehló Lili Következő cikk: Árkossy István

Forrás:
www.arkibernadette.hu


   Tetszik  
Képek


Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: