Magyar hírességek - Képzőművészek - Fotóművészek

   

Kerekes István
Yelena című fényképével a magyar fotográfia történetében abszolút rekordot állított fel, mellyel ez idáig 6 kontinens 46 országában több mint 365 díjat nyert. Ez a teljesítmény a FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetésg) adatai alapján világviszonylatban is egyedi, mivel a FIAP nem tud még egy fényképről, amelynek ennyi díja lenne a világon! Szabadúszó.
Kiss Tanne István
(1953, Miskolc) Autodidakta módon tanulta a szakmát. Hosszú ideig amatőr volt, jelenleg a Herman Ottó Múzeum fotósa. Hét önálló kiállítása volt. 2013-ban NKA-ösztöndíjat kapott. Az MFSZ tagja. Több könyv illusztrátora, önálló fotóalbuma Rozsdazóna címmel jelent meg. Jelenleg főleg az épített környezet változásai érdeklik.
Lázár Alexandra Emese
fotóművész (Budapest, 1987. december 27.–)  2006-tól a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakán fotográfiát tanult. 2007-től a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanárképző szakának hallgatója. 2010-től a Burg Giebichenstein Hochschule für Kunst und Design, Halle an der Saale, Photography MA.
Májer Zsófia
Pakson élek és dolgozom. Eredetileg vegyész vagyok, de férjem és két gyermekem lelki támogatásával 1994-ben festeni kezdtem. Azóta is nagy szeretettel, lelkesedéssel gyakorlom a képzőművészetnek e csodálatos területét. Alapító tagja vagyok a Bárka Művészeti Egyesületnek, és tagja az ART '999 Képzőművészeti Egyesületnek. 1997 óta főhivatású festőként alkotok.
Martinek József
1904-ben született Pécsett. A család 4 gyermeke közül ő a Püspöki Tanítóképző Intézetben szerzett tanítói oklevelet 1922-ben és két év katonaság és 2 Vajtán töltött év után érkezett Tolnára. Akkor két fontos szempont alapján döntött így: közel akart maradni Pécshez, a szülőkhöz, és a festői hajlamát, a természetben festés lehetőségeinek szépségét találta meg itt.
Máté Bence
Máté Bence nevével első ízben 1999. végén találkoztam. Dr. Ligetvári Ferenc, az akkor hivatalban levő környezetvédelmi miniszter hívta fel a figyelmemet egy még csak 14 éves pusztaszeri fiatalemberre, aki korát meghazudtolóan kiváló madárfotókat készít.
Moholy-Nagy László
Moholy-Nagy László (eredetileg: Weisz László) (Bácsborsód, 1895. július 20. – Chicago, 1946. november 24.) magyar fotográfus, konstruktivista festő, ipari formatervező, a Bauhaus iskola kiemelkedő tanára, a kísérleti filmek egyik magyar úttörője.
Oláh László Tibor
Papp Elek
1965. augusztus 20-án született Nagykőrösön. Optikus mester, diplomás optometrista, kontaktológus. 1986-ban diplomázott a KKVMF-n mérnökként, majd 1989-ben műszaki tanárként és 1995-ben a HIETE-n diplomás optometristaként. Mestere Tóth István - Az Évszázad Kiváló Fotóművésze (New York, 1980) tanácsára 2002 óta méretteti meg képeit zsűrizett nemzetközi kiállításokon.
Plohn József
Fotográfus, néprajzi gyűjtő. Plohn Illés fia. Kora gyerekkorától Hódmezővásárhelyen élt és apja 1868-ban megnyitott fényképész műtermében sajátította el a szakmai ismereteket. Apja 1911-ben bekövetkezett halála után átvette a műterem vezetését is.

22 cikk | 2 / 3 oldal