Magyar hírességek - Legtárgyaltabb cikkek

   

Varga Zoltán
Sportolók »
Varga Zoltán Válon, ebben a Fejér megyei, Budapesttől 45 km-re levő községben született 1945. január 1-én. Ahogy később, az életének több történése is, már a születése napja is kérdéseket vetett fel. Egyesek szerint már egy nappal korábban megszületett, ám mégis ezen a napon anyakönyvezték, hivatalosan ez a születésnapja.
Albert Flórián
Sportolók »
becenevén a "Császár" vagy "Flóri" (Hercegszántó, 1941. szeptember 15. -  Budapest, 2011. október 31.) Hetvenötszörös magyar-, többszörös világválogatott. A magyar futball-történet mindmáig egyetlen Aranylabdása. Az 1960-as római olimpia, és az 1964-es Európa-bajnokság bronzérmese. 56 európai kupamérkőzésen szerepelt. A Nemzet Sportolója.
Kű Lajos
(Székesfehérvár, 1948. július 5. –) olimpiai ezüstérmes labdarúgó. 1962-ben kezdődött pályafutásának első állomása a székesfehérvári VT Vasas (Vadásztölténygyár) csapata volt. Nevelőedzője Gantner János. 1968-ban a már Videotonnak hívott csapatban mutatkozott be az élvonalban.
Móricz János, Móricz Opos János, (1923 Horvátnádalja - 1991 Guayaquil, Ecuador)
Tudósok, feltalálók »
Kedves olvasó, Mielőtt nekiállnál elolvasni ezt a cikket, tudd azt, hogy es semmi más, csupán egy beszámoló, egy magyar emberről, aki 1923-ban született, és 1991-ben titokzatos körülmények közepette elhunyt. Érdekes az is, hogy a wikin vajmi keveset találtam róla, Móricz Jánosról.  Én nem vagyok író.
Cseri János, cseresznye a jégen
Sportolók »
Cseri János találmányát fogom megmutatni. Sem Frizby, sem jéghoki, vagy mindkettő? Van benne kézilabda, kosárlabda, foci és...és? Cseresznye! Cseri, úgy ahogy hangzik, angolul cseresznyét jelent.ezért lett a sport neve: Cherry on ice, mármint cseresznye a jégen. Kipróbálnátok? A játékot 2000 ben már lekoppintani próbálta az USA állam, több kevesebb sikerrel.
Wass Albert
Írók, költök »
Wass Albert Rövid önéletrajza   Teljes családi név: Szentegyedi és Czegei gróf Wass Albert. Szerzői név: Wass Albert vagy Wass Albert de Czege. 1908. január 8-án születtem a Kolozsvár melletti Válaszúton, Magyarországon. Állandó lakhelyem 1944-ig: Vasasszentgotthárd, Szolnok-Doboka megye, Erdély, Magyarország.
Tóth Ágnes
Képzőművészek » Festőművészek
A nagyváradi Bihari Napló megyei napilap riportere, rovatvezetője, majd szerkesztője voltam, aztán 10 évig a Duna TV és MTV, váradi-partiumi tudósítója. 9 könyvem jelent meg. Egy regény, két novellás kötet, egy humor kötet amiben a karikatúrákat is én rajzoltam és 5 gyermekvers kötetem az illusztrációimmal.
Ádám Jenő
Zeneszerzők »
Ádám Jenő (Szigetszentmiklós, 1896. december 12. – Budapest, 1982. május 15.) zeneszerző, kóruskarnagy, zenepedagógus.   Az első világháború során orosz hadifogságban zenekart, kórust szervezett. Taturszkban zeneiskolát alapított. Hazatérve Kodály Zoltán zeneszerzés növendéke volt a Zeneakadémián, ahol később ő maga is tanított, kórust vezetett.
Legeredményesebb magyar versenyzők
Sportolók » Legerdeményesebb versenyzők
Sportösszefoglaló rovatunk a magyar sport legeredményesebb versenyzőit gyűjti egy csokorba. A nemzetközi versenyeken szerzett dobogos helyezések olyan pillanatok amire visszaemlékezni kellemes kötelességünk. A sportban, a mindenkori játékszabályok keretei közt, figyelemre méltó teljesítménnyel szerepeltek a magyarok.
Gross Arnold
Képzőművészek » Festőművészek
Gross Arnold (Torda, 1929. november 25. –) Kossuth-díjas magyar grafikus. Színes rézkarcaival nagy sikereket aratott.   Erdélyben, Tordán született, 1929. november 25-én. Édesapja festő és rajztanár volt, ő volt első tanára.