Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Konok Tamás
Képzőművészek » Festőművészek
A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar festő- és szobrászművész. A magyar festészetben és relief épületszobrokban a geometrikus absztrakció markáns képviselője, aki gyakran megküzd a művészet értelmének témájával, ugyanekkor színezett, vékony vonalakból építkező alkotásai lírai oldottságot jeleznek.
Hetey Katalin
Képzőművészek » Festőművészek
Kossuth-díjas magyar grafikus-, festő- és szobrászművész. Miskolc, 1924. augusztus 2. – Budapest, 2010. április 25. Művészetében geometrikus elemekből építkezett, a rész és az egész, a mozgás és az energia összefüggéseit; a pozitív és a negatív formák ellentétét, az ezekből adódó fény-árnyék hatást ábrázolta.
Sipos Balázs
Iparművészek » Üvegművész
1994 és 1998 között Kaposváron, a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában tanult, majd 1998 és 2003 között a Magyar Iparművészeti Egyetem üveg szakán végezte tanulmányait.. 2003 óta az Ajka Kristály tervezőjeként dolgozik. 1999-től Fiatal Üvegművészek Egyesülete, a FISE és a Magyar Üvegművészeti Társaság tagja.
Esse Bánki Ákos
Képzőművészek » Festőművészek
Művésztanár, festőművész Tanulmányok • 2012-2013: Eszterházy Károly Főiskola, Vizuális és Környezet kultúra tanári szak • 2002-2008: Magyar Képzômûvészeti Egyetem, Festô szak, Mester: Molnár Sándor • 1997-2001: Építő és Díszítőművészeti Szakközépiskola, díszítőfestő szak   Egyéb tevékenységek: Kispesti Waldorf iskola mûvésztanára Latarka Galéria alapító tagja és kurátora ...
Bánki Ákos
Képzőművészek » Festőművészek
Diplomáját 2006-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és tanár szakán szerezte, mesterei Molnár Sándor, Lossonczy Tamás és Drozdik Orsolya voltak. A mű-VÉSZ pince, Roham Galéria, és a Latarka Galéria alapítója. Festészetét a formától és témától való teljes függetlenítés jellemzi, a totális absztrakcióra törekszik.
Magyar József
Képzőművészek » Festőművészek
1957-ben született Szabadszálláson. Gyermek éveit Polgáron tölti. A hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium rajz-tagozatú osztályában érettségizik. 1980-ban végez Nyíregyházán, a tanárképző főiskolán, azóta Budapesten él. Rendszeresen részt vesz országos tárlatokon, a hazai és nemzetközi művésztelepek munkájában. Az 5kor képzőművész csoport alapító tagja.
F. Györffy Anna
Képzőművészek » Festőművészek
Györffy Anna a Kolozsvár melletti Szucságon (ma Suceagu) született Papp Anna és Györffy István néprajztudós második gyermekeként. Bátyja, Györffy István (1912–1999) szemészprofesszor, öccse, Györffy György (1917–2000) elismert történettudós volt. Fiai: Farkas Ádám szobrászművész és Farkas Ferenc agrármérnök.
Farkas Ádám
Képzőművészek » Szobrászművészek
A szobrászat káoszteremtés a rendben és rendteremtés a káoszban. A szobrászat programozott kudarc, mert mindig van nézet, ami jobb is lehetne. A szobrászat folyamatos szerelem, érzelmi, érzéki viszony az anyagokkal. A szobrászat a változás kifaragása az időből, végtelenített végesség. A szobrászat a formák filozófiája, irodalma, festészete és zenéje.
Tasi János
Képzőművészek » Fotóművészek
Simon Ferenc
Képzőművészek » Festőművészek
Gazdagnak és szabadnak születtem, mert eszmélésemmel nekem tárult ki az alföldi táj, változó színeivel, földszagával, részévé váltam, mint a vad, a nádas, a fehérlő szik és a ragadós sár. Enyém lett a nyári ég, enyém a végtelen hómező, s lesz végül a hazai rög. Az égi, földi csodák elvarázsolnak, a festészet számomra eszköz a szépség és szeretet dícséretére.

1855 cikk | 1 / 186 oldal