Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Kerekes István
Képzőművészek » Fotóművészek
Yelena című fényképével a magyar fotográfia történetében abszolút rekordot állított fel, mellyel ez idáig 6 kontinens 46 országában több mint 365 díjat nyert. Ez a teljesítmény a FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetésg) adatai alapján világviszonylatban is egyedi, mivel a FIAP nem tud még egy fényképről, amelynek ennyi díja lenne a világon! Szabadúszó.
Csekovszky Árpád
Képzőművészek » Szobrászművészek
„Az vagy, ami a munkád, nem több és nem kevesebb, az eltűnő időből ez őriz meg, emberségednek ez ad alapot, arcod redőibe vési föl nevedet, amelyet te hordasz, amely te vagy magad, egyedül a munkád által örökre” /Bárdosi Németh János/   Mindig hittem a művészet emberformáló erejében, a humánumban. Abban, hogy a munkámon keresztül megszólíthatom az embert.
 
Képzőművészek » Szobrászművészek
1955. január 31-én született Szekszárdon. 1981-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola (ma Magyar Iparművészeti Egyetem) kerámia szakán Gorka díjjal. Mestere Csekovszky Árpád volt. 1988-1996 a MIF Mesteriskolájában, 1997-től MIE kerámia szakán tanít. 1987-től a PTE Illyés Gyula Főiskolai Karán főiskolai tanár, 1998-tól főigazgató helyettes.
Freund Antal
Képzőművészek » Szobrászművészek
Néhány éve kezdett szobrászattal foglalkozni. Az autodidakta művész első szobrát Édesapjáról készítette mészkőből. Néhány kisebb munka után Szatmári Juhos László szobrászművész műhelyében készítette el első bronzszobrát. Ez a szobor 1995-ben a Babits Mihály Művelődési Központban rendezett gyűjteményes amatőr kiállítás pályadíját nyerte el.
Farkas Pál
Képzőművészek » Szobrászművészek
Szülei: Farkas Ferenc és Kovács Erzsébet. A szegedi Tömörkény István Gimnáziumban érettségizett, 1965-ben. Főiskolai tanulmányait is szülővárosában, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végezte, 1967–1971 között, ifjúkori mestere Tápai Antal. 1971–1973 között Szekszárdon általános iskolai tanár volt. 1973–1975 között középiskolai pedagógusként dolgozott.
Deák Attila
Képzőművészek » Szobrászművészek
1963-ban születtem Nagykanizsán, majd egy Tolna megyei kis faluban nőttem fel.Jelenleg Kapospulán élek feleségemmel. Fiaim Attila és Gergő a filmszakmában dolgozik. A rajzolás végigkísérte eddigi életemet, majd 1996 óta a színek világában próbáltam megörökíteni a számomra érdekes és rám érzelmileg ható dolgokat autodidakta módon.
Czéh Gábor
Képzőművészek » Szobrászművészek
Szombathelyen születtem (1942), de Szekszárdon jártam iskolába 1948-1960 között. Apám régi szekszárdi családból származik, szívesen fogadta a megbízást hogy az alakuló OTP vezetője legyen. Akkor (1948) hárman voltak, amikor nyugdíjba ment mint az OTP Tolna megyei fiókjának igazgatója, több mint 120 munkatársától búcsúzott.
Szőcs Géza
Képzőművészek » Festőművészek
1992-ben végzett a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem erdőmérnöki karán. Az egyetem képzőművészeti körében mélyítette el művészeti ismereteit, s itteni tanárán, Soltra E. Tamáson kívül mesterének tartja még Horváth Jánost.
Cyránsky Mária
Képzőművészek » Szobrászművészek
  Tanulmányok: Budapest, Képző- és Iparművészeti Gimnázium 1955-59, tanára: Somogyi József. Budapest, Képzőművészeti Főiskola 1959-64, mesterei: Szabó Iván, Pátzay Pál. Díj: Derkovits-ösztöndíj, 1974-77. 1965 óta Dunaújvároson él és dolgozik, 1986-tól Dunaföldváron van műterme. Egyik alapítója a Dunaújvárosi képzőművészeti tárlatoknak.
Bodócs Ferenc
Képzőművészek » Szobrászművészek
  1993. óta folytatok képzőművészeti tanulmányokat. 1994-95-ben Szekszárdon alakult egy Szabad Képzőművészeti Iskola, ahol Szatmári Juhos László és Baky Péter irányítása alatt folytattam tanulmányokat. 1997-ben felvételt nyertem a Szabad Képző- és Iparművészek Országos Szövetségébe. 1998-tól több közös kiállításon vettem részt munkáimmal.

1855 cikk | 10 / 186 oldal