Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Konrád Ignác
Képzőművészek » Festőművészek
Korai, ösztönös kísérletei után a helybéli gyógyszerészné segítségével talált először művelt patrónusra Kapun Ede számtartó személyében, aki másolási stúdiumokkal, természet utáni rajzolással alapozta meg a gyermek művészeti ismereteit. Ö ajánlotta be a 12 éves fiút Muszély Ágostonnak a szigetvári polgári rajztanárának.
Lunic Aurora
Képzőművészek » Festőművészek
"Az elme energiája az élet lényege" - Arisztotelész 1995-1998 között a temesvári Népi Művészeti Iskolaban a híres festőtanár Iulia Dinescu irányitása alatt tanultam a festészetet. Számomra egy nagyszerű hely volt.
Čepková-Mészáros Lídia
Képzőművészek » Festőművészek
1950-55: Pozsonyi Iparművészeti Középiskola, mestere: Teodor Lugs; 1955-61: Iparművészeti Főiskola, Prága, mestere: Otto Eckert. 1961-62-ben tervező a brezovái porcelángyárban, Karlovy Vary mellett. 1962-től Kassán él. ~ dekoratív kerámiákat, kertplasztikákat készít, leggyakrabban állatmotívumokkal.
Veress Zoltán
Képzőművészek » Festőművészek
Münchenben és Budapesten tanult. 1897-ben elnyerte az Országos Képzőművészeti Társaság díját. Az 1900-ban alakult Erdélyi Szépművészeti Társaság egyik alapító tagja, majd titkára volt. 1901-ben az Erdélyi Múzeumnak adományozta Ámor gyásza című festményét. 1902-től Budapesten élt.
Árki Bernadette
Képzőművészek » Festőművészek
Üvegtervező iparművészként dolgozom, festett üvegtárgyaimat, amelyek rogyasztott technológiával, kemencében, magas hőmérsékleten készülnek, magam tervezem és kivitelezem. Elsősorban használati és dísztárgyakat készítek, de több megrendelésem érkezik térelválasztó és nyílászáró üveg tervezésére is, cégek és egyének számára egyaránt.
Szegvári Károly
Képzőművészek » Festőművészek
Előbb magániskolában, majd a Képzőművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait, Burghardt Rezső és Bencze László voltak mesterei. 1943-ban firenzei ösztöndíjat kapott, de a háború miatt ezt nem vehette igénybe. 1968-ban Terra di Madre képével első díjat nyert az itáliai Fermóban.
Almási László
Képzőművészek » Fotóművészek
Az 1930. január 27-én született Almási László fotóriporter így emlékezett vissza pályafutásának fontosabb részleteire: "Budapesten, az Eötvös József Gimnáziumban érettségiztem. Dolgoztam mint vetőmagvizsgáló, áruellenőr, kalkulátor és mint hivatásos katona. 1956-ban a Gellérthegy pincebunkerjében orosz fogságba estem.
Csikós István (Jablonczay Kálmán)
Képzőművészek » Festőművészek
A Jablonczay anyai név. Ezt is szoktam használni. Grafikus vagyok. Elsősorban portrékat készítek pasztellel, szénnel és grafittal, de bármilyen más témában vállalok megrendeléseket. A harmadik galériában állatokról készült rajzokat, csendéletet, tájképet is lehet látni. A többi galériában különböző eszközökkel készült portrék találhatók.
Csíkos István
Képzőművészek » Fotóművészek
2009- óta fotózom. Mindig is érdekelt az alkotás, a teremtés folyamata, így a művészetek mindig könnyen magukkal ragadtak.Már rögtön a legelején tudtam hogy a makró fotózás lesz az egyik fő csapásvonal a fényképezésen belül.
Batári István
Képzőművészek » Szobrászművészek
1955-ben születtem Budapesten. A családunkban soha senkinek nem volt kapcsolata a művészetekkel. Engem minden érdekelt, mindenfélét kipróbáltam. Furnérlemezből kivágott rajzfilmfigurákat festettem, monotíp nyomatokat készítettem, rajzszakkörökre jártam. Már akkor is a portrérajzolás fogott meg a legjobban, de mivel nem volt nagy sikerélményem, abbahagytam.

1855 cikk | 3 / 186 oldal