Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Majercsik János
Képzőművészek » Festőművészek
1935-ben született Sajószentpéteren. Budapesten, a Képzőművészeti Szabadiskolán Horváth Géza festőművésznél tanult. Mesterei voltak még Bence László és Palcsó Dezső festőművészek. 1955-ben Kazincbarcikán telepedett le, azóta szerepel kollektív és egyéni kiállításokon, itthon és külföldön.
Górné Zsigmond Krisztina
Képzőművészek » Festőművészek
Miskolcon születtem 1972-ben. Iskolai tanulmányaimat, egészségügyi szakon végeztem, s jelenleg is az egészségügyben dolgozom. Az első időkben, férjem családja segítségével ismerkedtem meg a hagyományos hímzés szépségeivel. Később többre vágytam, s autodidakta módon kezdtem el a gobelinezést.
Mezey István
Képzőművészek » Festőművészek
1945-ben Szikszón született. Gyermekéveit Sajószentpéteren töltötte, itt fejezte be általános iskolai tanulmányait. Ózdon, a József Attila Gimnáziumban érettségizett, majd reklámgrafikusi képzettséget szerzett. Sajóbábonyban képesítés nélküli nevelőként rajzot tanított, itt ismerkedett meg későbbi feleségével. 1967 óta szerepel alkotásaival képzőművészeti kiállításokon.
Gór Mihály
Képzőművészek » Festőművészek
Kazincbarcikán születtem, 1970-ben. Gyermekkoromban nagyon szerettem alkotni. Többek között rajzolni, festeni. Később komolyabban a 2000-es évek elején fogtam újra ecsetet a kezembe, s autodidakta módon kezdtem képezni magamat.
Fügedi Jenő
Képzőművészek » Festőművészek
A parasztcsaládból származó festő már gyermekkorában megismerkedett az élet nehézségeivel. A második világháború befejezése után festő – mázoló szakmát tanult. 18 éves koráig eszébe sem jutott, hogy művészet létezik a világon. Ekkor került kezébe a Ludas Matyi egyik száma. A szórakoztató hetilap rajzai indították el benne azt a gondolatot, hogy ő is tudna hasonlókat rajzolni.
Puha Ferenc
Képzőművészek » Festőművészek
1975-tõl 79-ig a Juhász Gyula Tanárképzõ Fõiskola (Szeged) hallgatója; 1985-89 között a Magyar Képzõmûvészeti Fõiskolán folytatta tanulmányait, mestere Kocsis László volt. 1994-tõl a Magyar Festõk Társaságának tagja. Egyik alapítója az Insula és a Patak csoportnak. Díjak. 1993: Õszi Tárlat, Érd, I. díj; 1996: a XV. Országos Akvarell B.
Kalocsai Enikő
Képzőművészek » Festőművészek
Munkássága főiskolás kora óta az absztrakt festészet nyomvonalán halad. Eleinte homogén felületű munkákkal jelentkezett, majd a kilencvenes évek közepétől a konstruktív törekvések tapasztalatát továbbvivő festményeket alkot, amelyek alapvetően a fények és színek dinamikájára épülnek. Festményei többrétegű kifejezéstartalommal bírnak.
Major Eszter Anna
Képzőművészek » Festőművészek
Üveggel dolgozom, mert a színes táblák a zenét képesek megjeleníteni. Mert van valamiféle szakralitása egy üvegképnek, még akkor is, ha nem egy templom szenteket ábrázoló ablakait nézzük. Mert ünnepet hirdet minden egyes millimétere és mert gondos tervezést, pontos kivitelezést igényel, amit csak kellő alázattal, hittel, elhivatottsággal és szeretettel lehet művelni hosszú távon
Petőcz Tamás
Képzőművészek » Festőművészek
festőművész, rendező, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja, a Televíziós Művészek Társaságának tagja. Festészettel 2000 óta foglalkozik, mesterei: Gerencsér Anita és Puha Ferenc. 2005 óta a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja, részt vett a Patak Csoport Művésztelepén, valamint a Hajdúböszörményi Nemzetközi Művésztelepen.
Papp Elek
Képzőművészek » Fotóművészek
1965. augusztus 20-án született Nagykőrösön. Optikus mester, diplomás optometrista, kontaktológus. 1986-ban diplomázott a KKVMF-n mérnökként, majd 1989-ben műszaki tanárként és 1995-ben a HIETE-n diplomás optometristaként. Mestere Tóth István - Az Évszázad Kiváló Fotóművésze (New York, 1980) tanácsára 2002 óta méretteti meg képeit zsűrizett nemzetközi kiállításokon.

1855 cikk | 9 / 186 oldal