Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla


Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 16., péntek (MTI) - A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla összeállítású magyar válogatott bronzérmet szerzett a kerekesszékes vívók női párbajtőr csapatversenyében a riói paralimpia csütörtöki napján.

A magyarok a csoportjukban előbb 45-35-re kikaptak a kínaiaktól, majd ugyanilyen arányban legyőzték a fehéroroszokat, így triójukból a második helyen léptek tovább. Az elődöntőben aztán az esélyesebb hongkongiakkal találkoztak, s nem borult a papírforma, 45-34-es sikere után a rivális került a fináléba.

A bronzmérkőzésen a lengyelekkel vívtak a magyarok, s óriási csata után 45-44-re nyertek.

Az első asszóban a tőr egyéni versenyben szerdán harmadik Krajnyák 5-5-öt ért el Marta Fidrych ellen, majd Veres 5-2-re legyőzte Marta Makowskát. Dani ugyan 5-4-re alulmaradt Renata Burdonnal szemben, de az első kör után a magyarok vezettek két találattal.

A folytatásban Krajnyák megverte Makowskát, Dani viszont súlyos, 9-1-es vereséget szenvedett Fidrychtől. Veres visszahozta a meccset, 9-5-re jobbnak bizonyult Burdonnál, így két kör után mindkét csapat neve mellett 30 állt az eredményjelzőn.

A hajrában óriási csata folyt a páston, előbb a lengyelek elhúztak 35-32-re, majd Krajnyák remek vívásának köszönhetően már a magyaroknál volt az előny 40-38-ra. Az utolsó párban Veres vívott Fidrychhel, aki ugyan több tust adott az asszóban, 6-4-gyel kiegyenlített, de az utolsó, mindent eldöntő találatot a magyar vívó vitte be, így meglett a bronzérem.

"Nagyon szoros mérkőzés volt - nyilatkozott a Veres Amarilla. - Ez az első paralimpiám és ez volt az első alkalom, hogy én voltam a befejező ember a csapatban, miután a legerősebb emberünk, Krajnyák Zsuzsa tegnap, a tőr egyéni bronzmeccsen megsérült. Még új vagyok, de sikerült megcsinálnom, hihetetlen!"

Az utolsó asszó előtt 40-38-ra vezettek a magyarok.

"A két edzőnk elmondta, hogy mit csináljak és hogyan fejezzem be a meccset. Semmi mást nem kellett csinálnom, mint végezni a dolgomat, szúrni. Csak erre gondoltam. Aztán az utolsó tus után sírva fakadtam. Nagyszerű érzés volt" - fogalmazott Veres Amarilla.

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 17., szombat (MTI) - A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású válogatott ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók tőr csapatversenyében a riói paralimpia pénteki napján. A döntőben Kínától kaptak ki a magyarok 45-28-ra.

Az együttes első csoportmeccsén magabiztosan, 45-23-ra verte a fehéroroszokat, majd a folytatásban 45-34-re kikapott a favorit kínaiaktól, s az elődöntőben - akárcsak csütörtökön, a párbajtőr versenyben - a hongkongiakkal találkozott, akiket nagy izgalmak után 41-40-re legyőzött.

A finálé egyoldalú küzdelmet hozott, az ázsiai rivális végig vezetve nyert.

A női tőrcsapat a magyar küldöttség 18. érmét nyerte Rióban, egy arany, nyolc ezüst és kilenc bronz az eddigi mérleg.

       

       

       


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2016. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,186 Kategória: Sportolók » Magyar paralimpikonok
Előző cikk: Krajnyák Zsuzsanna Következő cikk: Osváth Richárd

Forrás:
www.hparalimpia.hu


   Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: