Biacsi Ilona


Biacsi Ilona

Paralimpia: újabb ezüstérem! Biacsi Ilona fantasztikus futása 1500 méteren

Biacsi Ilona ezüstérmet szerzett a riói paralimpián női 1500 méteres síkfutásban – a T20-as kategóriában. A magyar sportoló a magyar küldöttség 15. érmét szerezte Brazíliában.

Biacsi Ilona és testvére, Bernadett indult az 1500 méteres síkfutás döntőjében, s mindketten az első öt között haladtak egészen az utolsó körig. Ilona a harmadik helyről aztán megkezdte a hajrát, s a második helyen végzett 4:27.88-as idővel. Bernadett az ötödik helyen ért célba.

Az első a lengyel Barbara Niewiedzial lett, aki magabiztos futással, 4:24.37-es idővel, paralimpiai rekorddal ért célba.

Biacsi Ilona – aki négy évvel ezelőtt, a londoni olimpián bronzérmet szerzett – a magyar csapat hetedik ezüstérmét szerezte, emellett még nyolc bronzérem egészíti ki éremkollekciónkat.

„Nagyon sajnálom, hogy így jött össze. Úgy váltunk szét a verseny előtt, hogy átadom a dobogós helyezést, csak legyen mögöttem – mondta az MTI-nek könnyeivel küszködve a testvéréről, Bernadettről Biacsi Ilona. – De ez az érem mindkettőnké, ha ő nem lenne, én sem lennék itt. Együtt készülünk, együtt csináltuk végig az elmúlt négy évet, volt olyan holtpontom, amin ő segített keresztül, biztatott. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen testvérem van, és nagyon sajnálom, hogy most sír, mert ő is érmet szeretett volna. Megszakad a szívem.”

A rendkívül elkeseredett Biacsi Bernadett azt mondta: nem feküdt neki ez a stílus, hol gyorsabb, hol lassabb volt az iram, s a második kör végén a combja is begörcsölt, ezért nem tudott robbantani, amikor kellett volna.

PARALIMPIA 2016

NŐI 1500 M SÍKFUTÁS

1. Barbara Niewiedzial (Lengyelország) 4:24.37

2. Biacsi Ilona (Magyarország) 4:27.88

3. Ljudmila Danyilina (Ukrajna) 4:28.78

5. Biacsi Bernadett (Magyarország) 4:43.10

    

    


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2016. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,051 Kategória: Sportolók » Magyar paralimpikonok
Előző cikk: A Magyar Paralimpiai Csapat eredményei a XV. Nyári Paralimpiai Játékokon Következő cikk: Csonka András

Forrás:
www.nemzetisport.hu


   Tetszik  
Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: