Hungarikumok

 

Hungarikumok - Hagyományok és ünnepek - Anyák napja

   

Anyák napja
Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.   Történet Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére.
Anyák napi kézügyesség / ajándékok saját kezűleg
Sok szeretettel köszöntjük az Édesanyákat ajándékokkal amit mi készitettünk! Várjuk a kreatív anyák napi ötleteket a tartalom@magyarvagyok.com címre. Készítsd el, fotózd le és küld el emailben. A levél tárgya legyen "Anyák napi kézügyesség". A levélben mindenképpen legyen meg a neved, hogy a kreativ ötlet mellett az oldalon ezt feltüntessük. Varázsoljuk szebbé az idei ünnepet.
Anyák napi kifestők gyerekeknek
Az alábbi kifestő képekkel gyerekeknek szeretnénk kedveskedni! Kattints a kedvenc kifestőre és nyomstasd ki a képet!Oszd meg a barátaiddal, máshol is!Jó színezést kívánunk!                          
Dalok Anyák napjára
Énekeljünk, énekeljünk trallala. Zengedezzen madaraknak víg dala!                   1. Serkenj fel, kegyes nép! Mosolyog az hajnal, arany szárnytollakkal repdes, mint egy angyal.   Ingó-bingó rózsaszál szépen felöltözik, liliom rózsába meg is törölközik.   Amennyi fűszál van a tarka mezőben, annyi áldás szálljon jó anyám fejére!   Dallam         2.
Versek Anyák napjára
Igazán szép versek Anyák napjára   József Attila: Mama Már egy hete csak a mamáragondolok mindig, meg-megállva.Nyikorgó kosárral az ölében,ment a padlásra, ment serényen. Én még őszinte ember voltam,ordítottam, toporzékoltam.Hagyja a dagadt ruhát másra,Engem vigyen föl a padlásra.

5 cikk | 1 / 1 oldal