
Kellemesen fűszeres lett, a sóban eltett citrom íze nagyon jót tett neki, mint ahogyan az is, hogy a citrombefőttből kihalászott sóval lett ízesítve.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb, darálva
- 250 g sertés zsírszalonna, darálva
- 1 kiskanálnyi frissen őrölt szegfűbors
- 1 kis csokor friss kakukkfű (vagy 1 evőkanálnyi szárított, morzsolt)
- 20 g só a citrombefőttből
- 12 g fokhagyma, zúzva
- 1 sóban eltett citrom héja, finomra aprítva
Elkészítése:
A húst, zsírt és fűszereket jól összedolgozom,
hagyom legalább egy órát összeérni az ízeket, majd kolbászbélbe töltöm. Egy éjszakára, hűvös helyen fellógatva hagyom szikkadni, majd másnap megsütöm, ami nem fogy el, adagonként lefagyasztom.
Grillen, vagy serpenyőben sütve, mustárral, friss kenyérrel az igazi.
Forrás: