Magyar konyha - Gyógynövények - Egészség ABC

   

Laborlelet értelmezése - Vizelet vizsgálat
  Vizelet vizsgálat három részből áll a I.tesztcsíkos vizeletből, II. mikroszkópikus üledék vizsgálat,         III.
Laborlelet értelmezése - Vérkép
Vérünkben három -féle sejt típus található vörösvérsejt, fehérvérsejt és vérlemezke.     I, A vérkép vizsgálata két féle kép zajlik, egyrészt nézhetünk gépi kenetet, az-az Qvantitatív vérképet.
A helyes táplálkozás (videó)
Az életmód-váltás egyik alappillére a helyes táplálkozás kialakítása.
A kefírgomba és a kefír készítése
A legenda szerint Mohamed próféta adományozta a „kefirmagvakat” a Kaukázusban élő, hívő embereknek, és ő tanította meg nekik, hogyan készíthetnek belőle kefirt. A próféta ajándékát az ott élők féltve őrizték, mivel úgy tartották: elveszti éltető erejét, ha nem-hívő emberek kezébe kerül.
A lelki és a szellemi megtisztulás útja (videó)
Testünk méregtelenítése mellett érdemes foglalkoznunk lelkünk és gondolataink felfrissítésével is. A kúra alatti néhány napon van időnk átgondolni az életünkkel kapcsolatos legfontosabb teendőinket.
A víz ereje (videó)
Életünk egyik alapeleme a víz - nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet iszunk. A böjtölés során ennek még nagyobb a jelentősége. Miért fontos a víz? A testünk azért öregszik olyan gyorsan, mert a sejtekbe nem tudnak bejutni a tiszta víz molekulák.
Az asztrológia szerepe (videó)
Fontos, hogy a fizikai megtisztulás mellett, az ember a lelkét is megtisztítsa és tisztába kerüljön az új lehetőséggel, amik rá várnak. Mi az asztrológus szerepe? A böjtházban az emberek nem csak a testüket tisztítják, hanem a lelkükben is végbemegy egy tisztulási folyamat. Mivel szellemi úton is történik egyfajta nyitás, ezért elmondjuk, milyen lehetőségei vannak a böjtölőknek.
Az elhízás okai (videó)
A civilizált országokban az elhízás egyre súlyosabb problémákat okoz, mondhatni népbetegséggé vált, néhány egyszerű módszerrel visszaállíthatjuk testünk egészségét minden tekintetben. Az elhízás okai Alapvetően általában azt gondolják, hogy az elhízás oka a fokozott kalóriabevitel. Ez részben igaz is, de önmagában még nem elég ahhoz, hogy nagymértékű legyen az elhízás.
Az elvonulás (videó)
A böjtölést akár otthoni környezetben is elvégezhetjük - a testi-lelki megújulásnak azonban része az elvonulás is hétköznapjainktól, a kiszakadás a megszokott környezetből.
Életmód-váltás (videó)
A léböjttel kapcsolatban még ma is sok a megválaszolatlan kérdés, illetve téves elgondolás. Sokan azt gondolják, hogy a léböjt egy egyszerű fogyókúra vagy táplálékmegvonás azért, hogy a salakanyagok kiürüljenek a szervezetből, holott a léböjt ennél sokkal több.

24 cikk | 1 / 3 oldal