Miért használjuk a bordekantálót?


Miért használjuk a bordekantálót?

Nehéz, testes vörösboroknál szokták a dekantálást alkalmazni. Egy erre rendszeresített dekantálóba töltjük a bort vagy egy öblösebb kancsó is megteszi. A művelet lényege, hogy megszellőztessük a bort. Kb. fél deci bort hagyjunk a borosüvegben. Kicsit hagyjuk szellőzni a bort.

Borunk minőségellenőrzését és szellőztetését is könnyedén elvégezhetjük egy nagyszerű eszköz segítségével.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 10. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,330 Kategória: Italok » Borok
Előző cikk: Italajánló - Milyen ételhez milyen bort... Következő cikk: Néhány híres, régi borvidékünk


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: