Brassói aprópecsenye


Brassói aprópecsenye

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 50 dkg apróhús
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítése:

A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.)

A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítod.)

A klasszikus receptek fele részben marha és fele részben disznóhúst használnak. Ilyenkor a párolás a marhával kezdődik, s amikor az már félig puha, csak akkor kerül bele a disznóhús.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 4,312 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Borókás nyúlgerinc Következő cikk: Brassói apropecsenye


   







Tetszik 2 Beke Olgi és Aknai Anna kedveli
Beke Olgi Aknai Anna

Megjegyzések

Aknai Anna
péntek, 2014. november 14. 09:30
Hasonlóképp készítem én is.



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: