Kapros-gombás hús


Kapros-gombás hús

Hozzávalók:

  • kb. fél kiló sertéscomb
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • bors
  • 20-30 deka gomba
  • egy kanál liszt
  • 2 deci tejföl
  • 1 dl tej
  • 3 teáskanálnyi szárított vagy egy csomag friss kapor
  • vegeta

Elkészítése:

Kb. fél kiló sertéscombot felszeletelek, a szeleteket enyhén klopfolom, megborsozom és kevés olajban kisütöm.

A maradék olajon apróra vágott vöröshagymát és gombát dinsztelek. Felöntöm kb. egy deci vízzel, visszateszem a húst, és az edényt letakarva hagyom párolni. Közben egy kanál lisztet tejföllel keverek össze, öntök hozzá egy kis tejet is, és az egészet ráöntöm a közben már megpuhult húsra, és egy kis vegetával és sok kaporral megszórom. Néhány percig a tűzön hagyom és kész is az étel.

Köretnek rizs vagy knédli az ideális, bár ez utóbbit kétségtelenül nem annyira egyszerű megcsinálni.

(www.nlcafe.hu)


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. március 23. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,316 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Káposztás kocka Következő cikk: Kapros-gombás paprikás csirke


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: