Hortobágyi palacsinta


Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:

a palacsintához:

  • 20 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 1 kiskanál só,
  • 2 dl víz,
  • 0,5 dl olaj,
  • 3 dl tej.

A töltelékhez:

  • 4 db hagyma,
  • 40 dkg sovány disznóhús,
  • 1 dl tejföl,
  • pirospaprika,
  • kakukkfű,
  • köménymag,
  • tárkony,
  • só,
  • bors.

Elkészítés:

A palacsintához valókat csomómentesen összekeverjük (vagy turmixoljuk), majd vastag palacsintákat sütünk.

Sütés előtt fél deci olajat adunk a masszához. A töltelékhez kockára vágjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a disznóhúst, a fűszereket, és pörköltet készítünk belőle. Amikor a hús megfőtt, kivesszük a levéből, ledaráljuk és fél deci tejfölt keverünk hozzá. A palacsintákat megtöltjük a hússal, négybe hajtjuk őket, és egy tűzálló edénybe tesszük. A pörkölt lébe fél deciliter tejfölt keverünk, és egy részével leöntjük a palacsintákat, majd sütőben felforrósítjuk, és tálaláskor ráöntjük a maradék levet is.

A palacsintákat tölthetjük gombával is, ugyan így.

Kiváló előétel, de vacsorának is jó.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,787 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Hagymás rostélyos Következő cikk: Hortobágyi töltött burgonya


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: