Kolozsvári káposzta


Kolozsvári káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta,
  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 25 dkg darált marhahús,
  • 2 fej hagyma,
  • 15 dkg rizs,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 doboz paradicsompüré, só,
  • bors, köménymag, 6 babérlevél, petrezselyem, kapor,
  • 4 evőkanál zsír,
  • Vegeta.

Lábosban megolvasztunk egy kanál zsírt, felmelegítjük és a forró zsírba beletesszük az apróra vágott káposztát. Jól megforgatjuk, hogy alaposan megpiruljon, utána félretesszük. Serpenyőben felmelegítünk egy kanál zsírt, és kevergetve aranyszínűre pirítjuk benne a felaprított hagymát. Amikor megpirult, hozzáadjuk a rizst, azt is megpirítjuk. Kevés vízben feloldjuk a Vegetát, jól megkeverjük, és a hagymás rizsre öntjük.

Néhány percig pároljuk, majd a darált húshoz adjuk. Összedolgozzuk, és amikor összeállt, őrölt fekete borsot, kevés sűrített paradicsomot és tetszés szerint petrezselymet, kaprot teszünk bele. Jól összekeverjük és félretesszük. Jénai tálat kikenünk zsírral, beleteszünk egy réteg káposztát. Néhány szem borsot, kevés köménymagot szórunk rá, és elterítünk rajta egy réteg húst. Ügyeljünk arra, hogy a húsréteg vastagabb legyen, mint a káposzta, így az étel ízletesebb lesz. A húsra megint ráteszünk egy réteg káposztát, úgy, hogy jól befödje. Erre is teszünk néhány szem borsot, megszórjuk köménymaggal, s rátesszük a babérlevelet és a tejfölt. A tálat lefedjük, és fél órára sütőbe tesszük. Körülbelül negyedóra múlva levesszük a fedőt, a hátralévő időben a káposzta szépen megpirul. Puliszka illik hozzá.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,708 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Kapros-gombás paprikás csirke Következő cikk: Konfitált kacsacomb törtburgonyával, lilakáposzta-pürével


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: