NEM Erdélyi csorbaleves - valamilyen leves. Várjuk az eredeti recepteket?


NEM Erdélyi csorbaleves - valamilyen leves. Várjuk az eredeti recepteket?

Hozzávalók:

  • 1/2 kg húsos erdélyi szalonna,
  • 1 szál gyulai kolbász,
  • 2 pár debreceni,
  • 2 pár virsli,
  • 1/2 kg fehér káposzta,
  • 1/2 kg vörös káposzta,
  • 1/2 kg savanyú káposzta,
  • 2-3 karalábélevél,
  • 1 csomag kapor,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 teáskanál bors,
  • majoranna,
  • bazsalikom,
  • kakukkfű,
  • 3-4 babérlevél,
  • 1 evőkanál gulyáskrém,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 3-4 dl tejföl

Elkészítés módja:

A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt fehér- és vörös káposztát, ill. karalábélevelet, majd a savanyú káposztát, a kaprot, a fűszereket. Felontjuk 1 liter vízzel, felforraljuk, majd kis lángra állítva megfőzzük. Amikor a zöldség már puha, megszórjuk az evőkanál liszttel, felöntjük további 1-2 liter vízzel. Beleaprítjuk az összes húsfeleket, a kolbászt, a debrecenit, a virslit, majd a végén belekeverjük a tejfolt.

Jótékony hatását erezni fogjátok! Jó étvágyat!


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,882 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Mezőségi lencseleves fogollyal Következő cikk: Növendék parasztcsorba


   







Tetszik  

Megjegyzések

Homolai Sándor
csütörtök, 2011. szeptember 8. 18:30
Kedves Éva !
Gratulálok az észrevételedhez!
Sajnos sok ilyen van közszájon.Ezt mindenkinek kéne figyelni.

Üdvözlettel.: Sándor.
Laczkó Ildikó
csütörtök, 2011. november 24. 23:49
Ez minden csak nem erdélyi csorba. Látom más is észrevette. Jó lenne ha kijavítaná valaki a címét legalább.
Kovács Lóránt
csütörtök, 2012. július 26. 16:05
Kérhetem szépen az eredeti erdélyi csorbaleves recepteket?
Gero Tibor
péntek, 2012. július 27. 13:45
Ez a recept megfogta a figyelmemet:::)! Koszi Lori!




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: