
Hozzávalók:
- 30 deka liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 deka cukor
- 1 tojás sárgája
- 12 deka zsír
- barackíz
Diótöltelék:
- 14 deka porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 deka darált dió
- 1 kanálka rum
- 2 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
Elkészítés:
30 deka lisztet 1 csomag sütőporral, 3 deka cukorral, 1 tojás sárgájával és 12 deka zsírral jól eldolgozunk.
Nagyobb részét tepsiben, egyenletesen szétnyomkodjuk, barackízzel megkenjük és a következő diótöltelékkel borítjuk:
14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukorral, 15 deka darált dióval, 1 kanálka rummal, 2 tojás sárgájával és 3 tojás keményre vert habjával elkeverünk.
A diótölteléket a tészta másik felével betakarjuk, villával megszurkáljuk és tojásos bekenés után, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Kihűlés után négyzetes darabokra vágjuk