Krémes Kókuszkocka


Krémes Kókuszkocka

Krémes kókuszkocka

 

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 egész tojás,
  • 15 dkg margarin,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 2 evőkanál tejföl.

 

Kókuszos töltelék:

  • 6 tojás fehérje,
  • 25 dkg porcukor,
  • 30 dkg kókuszreszelék.

 

Pudingos töltelék: 

  • 2 csomag vaníliás pudingporból,
  • 2 dl tej,
  • 6 tojás sárgájából,
  • 25 dkg porcukor,
  • 25 dkg margarin.

 

Máz:

  • 12 dkg ét tortabevonó,
  • 4 evőkanál olaj.

 

Elkészítés:

  1. Lisztet,porcukrot,sütőport szárazon összekeverjük,és elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Hozzáadjuk a kakaót,tojást,tejfölt,és nyújtható tésztát gyúrunk,majd 2 cipóra vesszük.
  3. Egyik cipót kinyújtjuk és az egyik zsirozott,lisztezett tepsi aljára tesszük majd rárakjuk a Kókuszos tölteléket,amihez a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük,majd beleforgatjuk a kókuszt.
  4. Erre tesszük a másik nyújtott lapot.
  5. Előmelegített sütőben,170 fokon megsütjük.
  6. Ha kihűlt a tetejére kenjük a pudingos tölteléket,amihez a pudingport összekeverjük a porcukorral,kevés tejjel,hozzákeverjük a tojások sárgáját,és a maradék tejjel simára keverjük,és sűrűre főzzük.
  7. Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint,csomómentesen.
  8. Végül a csokimázat,amihez a tortabevonót az olajjal összeolvasztjuk,és a krémre kenjük.

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. december 15. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,032 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Körtés-mandulás pite mézzel Következő cikk: Krémes szilvás lepény


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: