
Hozzávalók 2-4 személyre:
- 25 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 3 dkg zsír
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- olaj
- 1 kiskanálnyi cukor
- só
A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át. Dolgozd össze a liszttel, tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel meghintett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, és belisztezett pogácsa-szaggatóval darabold fel.
A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg. (Ez kb. 1 órát kíván.) A fánkokat bő forró olajban süsd pirosra.
Ez a köret valamilyen mártással akár önálló étel is lehet.
A tészta egy kis reszelt sajt vagy apróra vágott sonka hozzáadásával is variálható.