Diós mézes


Diós mézes

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szódabikarbóna

Töltelék

  • 10 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit előző nap összegyúrjuk, négy részre osztjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap vajazott, enyhén lisztezett tepsi hátulján elnyújtjuk és 200°C-on világosbarnára sütjük.

A tölteléket a lapok közé tesszük.

Ha kész, csokimázat teszünk a tetejére.

Fehér és barna csokit olvasztunk fel, foltosan csorgatjuk a tetejére és villával összehúzzuk.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,741 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Diós kalács másképp Következő cikk: Diós sütike

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: