Duplacsokis álomtorta


Duplacsokis álomtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg tejcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg tejcsoki és étcsokoládé
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés:

A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe rakjuk egy éjszakát pihenni.

A tésztához a csokoládét megolvasztjuk gőz felett, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot és a lisztet. Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük.

Ha kihűlt a tészta, a tejszínes-csokis krémmel megtöltjü és bevonjuk, ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

Tejcsokoládés tészta, ét- és tejcsokoládés tejszínes krémmel, mandula és kesudió darabokkal, Raffaello és bonbon kíséretében.

                                          

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 27. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,236 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Dunahullám Következő cikk: Duplacsokis profiterol

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: