
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg fehér csokoládé
- 45 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 30 dkg sütőporos liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukrozott kakaópor
- 60 dkg tejcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
Elkészítés:
Vajazzunk ki két 20 cm-s tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
A vajat, a fehér csokit, a cukrot és a tejet olvasszuk össze, majd hagyjuk 15 percet hűlni. Adjuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojásokat. A massza felét öntsük az egyik formába. A másik feléhez keverjük a kakaóport, ez megy a másik formába.
150 fokos előmelegített sütőben süssük 50 percig a fehéret, 70 percig a sötétet (a kakaótól lassabban áll össze).
Amíg sülnek a torták, a tejcsokit és a tejszínt olvasszuk össze, majd hűtsük le. Felhasználás előtt habverővel átkeverjük, hogy kenhetőbb krémet kapjunk.
Miután megsültek és kihűltek a torták, a fehéret megkenjük a krém harmadával, ráhelyezzük a barna tésztát, és az egész tortát befedjük a maradék csokis krémmel.
Megjegyzés:
Célszerű felszolgálás előtt 1 órával hamarabb kivenni a hűtőből, szobahőmérsékleten a legfinomabb.