
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg szárazbab (nagy szemű fehér vagy tarka)
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 5 dkg csokoládé
- 4 egész tojás
- 2 kanál zsemlemorzsa
A krémhez:
- 25 dkg Rama margarin
- ízlés szerint cukor
- 2 evőkanál kakaópor
A tetejére:
- 3 dl tej
- 2 csomag tejszínhabpor
Elkészítés:
Előző este leforrázzuk a babot, amikor ráncos lesz, szemenként lehúzzuk a héját és feltesszük főni. Ha megpuhult, lecsorgatjuk a levét, és összetörjük.
Másnap a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a babot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fél citrom reszelt héját és levét, a lereszelt csokoládét, a zsemlemorzsát és végül a tojásfehérjék keményre vert habját.
Ezután kikent, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és közepes lángon megsütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
A krém hozzávalóit habosra keverjük és megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy maradjon krém a torta bevonására is. A tetejét a tejből és tejszínhab porból felvert tejszínnel díszítjük.