
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg étcsokoládé
- 8 dkg puha vaj
- 4 tojás
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 20 cm-es tortaforma
A csokikrémhez:
- 17,5 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
A díszítéshez:
- gyümölcs ízlés szerint
Elkészítés:
Egy edényben vizet forralunk. Az étcsokoládét darabokra törjük, s a vajjal együtt gőz felett
felolvasztjuk. E masszához hozzákeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot és a sütőporral elvegyített
lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is a masszához adjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát olajjal kikenjük, és az aljára sütőpapírt teszünk. A masszát beleöntjük, és a tortát kb. 20 percig sütjük, majd kivesszük, s alufóliával letakarva újabb kb. 20 percre visszarakjuk a sütőbe.
Ha elkészült, 20 percig a formában állni hagyjuk, majd egy rácsra rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
A csokimázhoz az étcsokoládét és a tejszínt felmelegítjük, és még a meleg krémmel bevonjuk a tortát.
Kb. 1 óra hűtés után rátesszük a friss
gyümölcsöket. Tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kínáljuk.