Bográcsos lecsó


Bográcsos lecsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg húsos füstölt szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 1 kg hagyma
  • 2,5 kg zöldpaprika, pirospaprika, sárgapaprika, kicsumázva, felkarikázva
  • 1 kg paradicsom nyolc felé vágva
  • 2 ek pirospaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db csípős paprika
  • 1 ek cukor, só

Elkészítése:

A bográcsban a zsíron megolvasztani a felszeletelt szalonnát, majd az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítani rajta. Megszórni pirospaprikával, majd azonnal rádobni a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózni, majd fedõ alatt puhára párolni. Szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel lehet tálalni.

Lecsó bográcsban
Lecsó bográcsban

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,585 Kategória: Receptek » Szabadban készíthető ételek
Előző cikk: Bográcsos csirkepaprikás Következő cikk: Burgonyaleves


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: