
Hozzávalók:
- 3 közepes padlizsán
- 1 kg paradicsom
- 4 piros kaliforniai paprika
- 3 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 8-10 darab olajban eltett aszalt paradicsom
- 10 dkg fenyőmag
- 2 ek sózott kapribogyó
- 2 dl fehérbor
- 6 ek olívaolaj
- 2 tk cukor
- 2 ek balzsamecet
- só, frissen őrölt bors
- egy marék bazsalikomlevél
Elkészítése:
- a hagymákat apróra vágtam
- a padlizsánokat felkockáztam, besóztam, állni hagytam, majd leöblítettem
- a paprikákat sütőben hólyagosra-feketére sütöttem, majd lefedett edénybe raktam, némi pihenő -után a héját lehúztam róla és falatnyi csíkokra vágtam
- a paradicsomok tetején kereszt alakú bemetszést ejtettem, forró vízzel leöntöttem, a héját lehúztam, a húsát felkockáztam
- az aszalt paradicsomokat falatnyi darabokra nyiszáltam
Innentől kezdve már rém egyszerű a dolog: mindezt egy kellőképpen nagy sütőedénybe halmoztam, a folyadékokat, fűszereket belekevertem, és lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Egy jó óra alatt szépen megpuhult, de mivel még elég sok lé volt alatta, kb. 200 fokon forraltam még, amíg kellőképpen be nem sűrűsödött.
A tetejére tálaláskor szórtam rá az enyhén megpirított fenyőmagot.
Grillezett halakkal ettük, de egy puha, ropogós bagett is méltó kísérője lehet.
Forrás:
www.sajtkukac.hu