Báránypogácsák gombás ceruzababbal


Báránypogácsák gombás ceruzababbal

Hozzávalók:

  • 1/2 kiskanál koriander
  • 1/2 kiskanál zsálya
  • 1/2 kiskanál örölt babér
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl húsleves
  • 1/2 dl fehérbor
  • 15 dkg gomba
  • 4 maréknyi ceruzabab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 vöröshagyma
  • étolaj
  • 60 dkg darált bárányhús
  • 1/2 kiskanál kakukkfű

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megfonnyasztjuk. A bárányhúst sózzuk, borsozzuk, azután hozzáadjuk a dinsztelt hagymát meg a finomra vágott fokhagymát. A masszát pirospaprikával, őrölt babérral, finomra vágott kakukkfűvel, zsályával és korianderzölddel fűszerezzük, jól összekeverjük, majd félórára a hűtőbe tesszük pihenni.

Amíg a fasírtmassza érlelődik, elkészítjük a köretet: a babot és a felszelt gombát kevés vajon, sóval és borssal

ízesítve kissé megpirítjük. Hozzáadjuk a levest meg a bort, ebben pároljuk puhára. Amikor a leve nagyjából elfőtt, még egy diónyi vajjal gazdagítjuk. A húspogácsákat kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük, de nem túl sokáig, nehogy kiszáradjanak.

Forrás:

www.videkize.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 17. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,109 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Aszaltszilva-leves Következő cikk: Báránypörkölt recept


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: