ESFj - Victor Hugo, A Bonviván


ESFj - Victor Hugo, A Bonviván

Etikai-érzékelő extravertált (racionális)

A szeretet szeretetet kelt. Ez a gyötrelem az élvezetem.- Theodore Roethke.

Victor Hugo – A híres francia író.

1. A szenvedélyes. Az erős szenvedélyek széles spektrumával rendelkezik. Képes arra, hogy egész életben hű maradjon a gyerekkori álmokhoz. (Henry Schliemann még gyerekkorában elhatározta, hogy megtalálja Trója városát; a szegénysége ellenére az álom megvalósításához tanulnia kellett, és gazdaggá kellett válnia). A művészetek csodálója, ami számára az élvezet forrása. Önmagának teremt hangulatot és tudja, hogy ezt hogyan kell ezt másokra átvinni. Érzelmileg finom, kedves, jószívű.

2. Fáradhatatlan. Mindig aktív, mindig emberek között van, rohanva hozzájuk és el tőlük. Egyik feladatról a másikra könnyen vált át. Nagyon szorgalmasan dolgozik. Egyik megbízást sem részesíti előnyben a másikhoz képest, az összeset attól függetlenül kell teljesíteni, hogy az érdekes-e vagy sem. Ez nem olyan dolog, amiről beszélni vagy analizálni kell, egyszerűen csak meg kell csinálni. Nagyon magabiztosnak és megelégedettnek látszik, ha minden törekvése erőfeszítés nélkül sikerül. Úgy tűnik, mintha azonnal cselekedne és jó eredményt érne el. Azonban, ő maga ezt máshogy láthatja, ezért a munkájáért kapott elismerést nagyon értékeli.

3. Az én otthonom a te otthonod. Victor Hugo egy kellemes beszélgetőtárs és egy nagyon figyelmes hallgató. Örömet okoz neki, ha másokat boldoggá tesz. Az asztali beszélgetéseknél szórakoztató, mindenfajta elfoglaltságban. Minden figyelmét a vendégére fordítja. Képes más embereket megérteni, csodálni őket, cselekedeteiket helyeselni és a velük való együttérzést kifejezni. Bízik az emberekben, távol áll tőle az irigység, örömét leli mások sikereiben. A jellemhibáikat pontosan érzékeli és viccelődik rajtuk, azonban ezt minden bántó szándék nélkül teszi.

4. Tradicionalista. Nem keresi és nem is szereti az új megoldásokat a régi, időtállóakkal szemben. A legkomplikáltabb problémák megoldásához egyedül kell dolgoznia, mivel egyébként az emberekre túl sok figyelmet fordít és zaklatott lesz, ha ilyenkor valaki körülötte van. Másokkal együttdolgozva sok szükségtelen mozdulatot tesz, mintha meg akarná különböztetni, hogy mit is csinál valójában. Ezen a módon élvezi a munkát a duáljával (Az Elemző), aki a parancsoló hangnemet nem tolerálja. Szereti, ha az emberek bíznak a szavaiban és nem igénylik tőle, hogy bizonyítsa azt, amit mond.

5. A rend támogatója. Szeret öltözködni és a megjelenésére különös gondot fordít. Semmilyen rendetlenséget vagy bizonytalanságot sehol sem tűr el, a megjelenésétől kezdve a garázsáig és a zsírpárnákig. Nem akar mások ízléséhez alkalmazkodni. A megjelenésével kapcsolatos bókolás hiábavaló – mivel úgy véli, hogy ő sokkal jobban tudja, hogy hogyan néz ki. A partnerének nemcsak a lelki kvalitásaival, hanem a fizikaival is törődik.

6. Életének viszonyai. A körülötte levő emberek a véleményét általában értékelik, de igyekeznek nem túl sokáig beszélni vele, mivel nem könnyű ellenállni az érzelmi töltöttségének. Pontosan ugyanezért neki nincs is túl sok barátja. A céljait a saját kemény munkáján keresztül éri el, és másoktól sem remél segítséget. Amit a világon a legjobban értékel, az a család. Ha választania kellene a szerelem és a tudományos fokozat között, akkor az elsőt választaná, miután ez prioritás nála, míg a tudományt saját vágyainak kielégítésének tekinti, egy kellemes mellékfoglalkozásnak.

7. Szangvinikus vérmérsékletű. Érzelmei sokfélék és könnyen váltják egymást. Noha rendszerint könnyen túlteszi magát a negatív töltetű eseményeken is, előfordulhat, hogy valami annyira mélyen megbántja, hogy évekig rágódik rajta.

8. A fontos dolgok. Életének nagy kérdéseivel kapcsolatban - házasság, válás, stb - nem kéri ki senki véleményét, hanem egyedül dönt, de hosszas töprengés után. Arra viszont szüksége van, hogy egy jó barát támogassa őt a döntésében, akár jónak bizonyul utólag, akár nem.

9. Érzelmek kezelése. Jól receptálja mások érzelmeit, hangulatait és tudja őket befolyásolni. A saját érzelmi állapotait is nagyon jól kezeli. Képes másokban pozitív hangulatot teremteni és őszintén örül mások örömének. Alapvetően őszinte, ki nem állhatja a képmutatást, az érzéketlenséget, a tapintatlanságot.

10. Optimista. Azt vallja, hogy: "inkább nevessük ki a nehézségeket, mint hogy sírjunk miattuk." És ennek megfelelően is cselekszik.

11. A kommunikáció fontossága. Nagyon kellemes beszélgetőpartner, és figyelmes hallgatóságnak bizonyul, ha erre van szükség. Nagyon szereti a baráti összejöveteleket, a meghitt vagy szórakoztató beszélgetéseket, empatikus, lelkesedő. Nem irigy, mások sikerei őt is lelkesítik. Nagyon tud bókolni, akár a tekintetével is. Alapvetően társasági lény, akit vonz az emberek társasága.

A típus duálja (a pszichológiailag kiegészítő típus): Robespierre (Az Elemző) (logikai-intuitív introvertált).


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. március 6. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 6,024 Kategória: Személyiség » Személyiségtípusok
Előző cikk: ENTp - Don Quijote, A Kereső Következő cikk: ESFp - Caesar, A Politikus


   
Megjegyzések

Beres Tamas
vasárnap, 2012. január 8. 16:20
nagyon jo oladl ez

Varga Erzsebet
kedd, 2012. január 31. 20:03
EZ RAM ILLIK, KOSZI.

Werner Éva
péntek, 2012. július 6. 18:25
Egész jó!

vasárnap, 2012. július 8. 13:26
Többé-kevésbé ez rám igaz...:)
Tekker Ibolya
péntek, 2012. augusztus 10. 00:08
Na igen:)
Albert Melinda
péntek, 2012. október 19. 19:45
nem igazan hiszek az ilyen dolgokban de ez nagyon jo:)
Hrotkóné-Bálint Ágnes
kedd, 2013. április 9. 16:23
Többé kevésbbé illik rám!
Sándor Andrea
vasárnap, 2013. június 23. 20:49
Hm, most hogy "kiírtál"-igen, dehogy Robespierre.... hacsak nem Danton lennék mellette???:) jaj, szegény nyakam....de néhány hónap múlva követsz :)
Darabosné Jozefa
csütörtök, 2013. október 31. 14:47
Nagyon jó oldal, köszönöm !

Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: