Eletmód hírek

   

Eletmód
szerda, 2015. március 4. 17:52
A USC Leonard Davis School of Gerontology tudósai egy új hormont fedeztek fel, amely nemcsak a súlygyarapodás ellen vethető be, de az anyagcserét is képes normalizálni – mindezt persze megfelelő testmozgás mellett.
Eletmód » Origo
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 17:41
Igazi hajasbaba lett Fásy Ádám, aki az elmúlt időszakban sokat küzdött azzal, hogy helyenként kopaszodni kezdett. Felesége is motiválta abban, hogy bevállalja a műtétet.
Eletmód »
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 17:30
Aprócska részletkérdésnek tűnik, ezért sokan elhanyagolják a körmök tisztességes ápolását. Pedig a szépség a részletekben rejlik!
Eletmód » Neon.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 17:12
A zlíni Tomáš Baťa Egyetem tudósai kifejlesztettek egy olyan eljárást, amellyel a cserzésből visszamaradó erősen mérgező anyagból viszonylag olcsón biodízelt lehetne előállítani.
Eletmód » Alternativ Energia Hirportál
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 17:03
A pókmérgek alkotóelemeit vizsgáló szakembereknek hét olyan összetevőt sikerült azonosítaniuk, amelyek képesek gátolni egy kulcsfontosságú mozzanatot a szervezet azon képességében, hogy fájdalomjelzéseket küldjön az agynak.
Eletmód » Origo
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 17:00
A PCOS, vagyis a petefészek cisztásodása gyakori probléma a nők körében, melynek számos negatív egészségügyi vonzata van, ráadásul előfordulhat, hogy a párkapcsolatra sincs jó hatással. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a betegség kezelési módszereit ismerteti.
Eletmód » Életforma.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 17:00
Szerinted is borzasztó, ha esőben kell hazatekerni? Már erre is van megoldás!
Eletmód » Neon.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 16:57
157 darab, tengerben álló szélturbinát rendelt egy dél-afrikai cég három, lényegében egyszerre épülő projekthez. Na ki a szállító?
Eletmód » Alternativ Energia Hirportál
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 16:23
Gondolkodott már azon, milyen lehet egy kisgyerekes anyának otthonról dolgoznia? Egy blogger kísérletet tett erre és felvette az eredményt videóra.
Eletmód » HVG.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 16:00
Egy új felmérés eredményei azt bizonyítják, hogy a rágózás látványosan növeli a szellemi teljesítményt.
Eletmód » Neon.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 15:55
Az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentésében rendkívül jól halad Magyarország az Európa 2020-as stratégiában rögzített célhoz képest, és az oktatás terén sem kell már hatalmas erőfeszítést tennünk, de a szegénység visszaszorításában nagyon gyorsan kellene hatalmas eredményt produkálnunk - többek között ez derül ki egy hétfőn megjelent átfogó uniós jelentésből.
Eletmód » Alternativ Energia Hirportál
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 15:55
Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cukorfogyasztásáról, a nemzetközi szervezet azt javasolja, hogy a felnőttek és gyermekek csökkentsék napi hozzáadott cukorfogyasztásukat teljes kalóriabevitelük kevesebb mint 10 százalékára.
Eletmód » HVG.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 15:22
Márciustól Budapesten közlekedik Európa egyik legnagyobb csuklós hibridbusz-flottája. Március 1-jétől forgalomba állt a BKK teljes hibridbusz-flottája – olvasható a cég facebook oldalán.
Eletmód » Alternativ Energia Hirportál
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 15:00
James Bond brit titkosügynök Róma belvárosában száguld és küzd a világot elfoglalni akaró gonoszokkal az olasz főváros lakosai és a turisták kíváncsi szemei előtt. A címszereplőt alakító Daniel Craig nőpartnere a minden eddiginél idősebb Bond-lány, az 50 éves Monica Bellucci.
Eletmód » Életforma.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 14:30
Ha erősödik a stresszhullám, nincs már messze a kiégés. Fontos, hogy felismerd a legelső jeleket.
Eletmód » Neon.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 14:05
Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év feletti felnőttek, miközben a vírus a gyerekeket kétévente is megfertőzi - állapította meg egy brit, amerikai és kínai tudósok készítette tanulmány.
Eletmód » HVG.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 13:54
A hagyományos felfogás szerint a túlzott nátrium-klorid (só, konyhasó, tengeri só) fogyasztás rossz a szervezetnek.  A sóban gazdag étrendek és bizonyos betegségek között lehet kapcsolat. Egy friss tanulmány szerint azonban mégsem annyira kártékony a nátrium-klorid, mivel immunerősítő hatással rendelkezik. A tesztalanyok ismét egerek voltak, amelyek szervezete a nagy mennyiségű só fogyasztása után könnyebben gyűrte le a baktériumokat. A felismerés eredményét az emberre vetítve, bizakodóak a tudósok.  
Eletmód » Origo
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 13:29
A szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának egyik fő rizikófaktora a magas koleszterinszint, mely szerencsére szinte a legjobban befolyásolható kockázati tényező. Varga Dóra, a Trombózisközpont dietetikusa a koleszterincsökkentő étrendet ismerteti.
Eletmód » Egészségkalauz.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 13:23
Meghirdették Az év gyógyszerésze pályázatot szerdán Budapesten, az érdeklődők április 30-áig jelölhetik kedvenc gyógyszerészüket a verseny honlapján.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 13:13
Napi néhány csésze kávé elfogyasztása segíthet elkerülni a szívbetegség ismert kockázati tényezői közé tartozó érelzáródást - állapították meg dél-koreai kutatók. A Heart című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmány készítői több mint 25 ezer dél-koreai férfi és női alkalmazott egészségi állapotát és kávéfogyasztási szokásait vetették össze az alanyok munkahelyi rutinvizsgálataira és önértékelő beszámolóira támaszkodva - adta hírül a BBC News.
Eletmód » Egészségkalauz.hu

303 cikk | 9 / 16 oldal