Film hírek

   

Film
hétfő, 2015. március 2. 19:50
A How To Get Away With Murderből ősszel képernyőre kerülhet a második évad.
Film » SG.hu
Film
hétfő, 2015. március 2. 19:07
A legtöbben Csou Jün-fat hongkongi filmsztár From Vegas to Macau II. című akciófilmjére voltak kíváncsiak Kínában.
Film » SG.hu
Film
hétfő, 2015. március 2. 16:32
Atom, Hideg kapitány és Tűzvihar is benne lenne az új képeregény-sorozatban.
Film » SG.hu
Film
hétfő, 2015. március 2. 15:35
Hatalmas bravúrt hajtott végre a Liza, a rókatündér: a múlt héthez képest nem hogy nem csökkent, hanem tizenöt százalékkal növekedett a hétvégi nézőszám. Ilyen típusú népszerűség-növekedésre nagyon ritkán van példa, egy filmet szinte mindig a premier hetében néznek meg a legtöbben, onnantól kezdve folyamatosan csökken a hétvégi nézőszám. A Lizá-ra 11 961 jegy fogyott az első négy nap - önmagában ez egy tisztességes eredménynek számít. Na, de a második hétvégéjén már 13 732-en ültek be rá, így a film össznézettsége már 31 209-nél tart. Ezt nem lehet mással magyarázni, mint hogy terjed a magyar fekete komédia jó híre. A kritikusok után a közönség is örömét leli a filmben, és ezt úgy tűnik, meg is osztják ismerőseikkel. Költhetnek sok milliót előzetesekre, plakátokra és más megjelenésekre, a szájhagyományt semmi sem pótolhatja. Hosszú távon ilyen sikerekből kell még sok, hogy az emberek ismét bízzanak a magyar filmben. Balsai Móni és David Sakurai a Liza, a rókatündérbenForrás: A Company Hungarymiddle A hétvége legnézettebb filmje a SpongyaBob: Ki a vízből! című rajzfilm volt. Hiába jött ki egy szélhámosfilmmel Will Smith, és választotta partneréül Margot Robbie-t, az amerikai mozik mellett a magyar filmszínházakban sem tudott kiugró eredményt produkálni a Focus - A látszat csal. 27 ezer nézője a második helyre volt elég. A hét többi premierfilmje nem tudott beleszólni a nagyok játékába. A Shaun, a bárány-t 28 moziban vetítették, és 5 356-an nézték meg, A Csodák, a Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja és az 1989 - Határon című filmekről nem érkeztek adatok. A tízes magyarországi nézettségi toplista (zárójelben a hétvégi országos nézettség és az eddigi össznézettség):  1. SpongyaBob: Ki a vízből! (32 229 / 157 548) 2. Focus - A látszat csal (26 909 / 26 909) 3. A szürke ötven árnyalata (24 979 / 340 526) 4. Amerikai mesterlövész (17 345 / 51 193) 5. Kingsman: A titkos szolgálat (17 036 / 85 478) 6. Liza, a rókatündér (13 732 / 31 209) 7. Csingiling és a Soharém legendája (7 160 /  48 833) 8. Jupiter felemelkedése (6 960 / 95 527) 9. Kódjátszma (6 360 / 79 554) 10. Kéjlak (5 206 / 14 773)
Film » Origo
Film
hétfő, 2015. március 2. 13:49
Olivier Nakache és Eric Toledano előző filmje, az Életrevalók hatalmas siker volt a világ számos országában. A 66 millió lakossal rendelkező Franciaországban több mint 15 millió jegyet adtak el rá, a világon összesen 426 millió dollárt hozott, Magyarországon is a közönség kedvencévé vált. A rendezőpáros legújabb filmjében, a Sambá-ban ismét Omar Sy játssza a főszerepet, a partnere ezúttal Charlotte Gainsbourg, akit legutóbb A nimfomániás-ban láthattunk a hazai mozikban (a Sambá-ban egyébként van egy vicces utalás Lars von Trier szexeposzára). A film hangulatokat ügyesen keverő magyar szinkronos előzetese először az Origo Filmklubon látható. Kiderül belőle, hogy Sy és Gainsbourg két egymással szimpatizáló, ugyanakkor magának való embert alakít, akik közül főleg az esetlen nő nyit csak nagyon lassan a másik felé. A Samba egy kiutasítással fenyegetett bevándorló férfi és az ügyét elvállaló nő kapcsolatáról szól, és valahol a dráma és a romantikus vígjáték határvidékén lavírozik. Kritikusunk már látta a filmet, és fontosnak tartotta kiemelni, hogy Omar Sy megint hibátlan alakítást nyújtott, illetve annak örült, hogy a Samba megmutatta, hogy egy kisebbséghez tartozó hősről nem csak lehangoló szociodrámát vagy ostoba komédiát lehet készíteni. A Sambá-t Magyarországon a jelenleg zajló Frankofón Filmnapokon láthatjuk először, rendes moziforgalmazásba március 19-én kerül majd. A budapesti lakosok pedig hamarosan akár az utcán is összefuthatnak Omar Sy-jal, ugyanis a 37 éves színész április második felétől nálunk forgatja az Inferno című misztikus thrillert.
Film » Origo
Film
hétfő, 2015. március 2. 13:32
Életrajzi film készül a több mint negyven éve elhunyt harcművészről, Bruce Lee-ről - jelentette be a hétvégén lánya, Shannon Lee.
Film » KultúrPart
Film
hétfő, 2015. március 2. 13:23
Stark Sands és Meagan Good lesz a Minority Report pilotjának két főszereplője.
Film » SG.hu
Film
hétfő, 2015. március 2. 11:50
Nem újdonság, hogy A szürke ötven árnyalata szélsőséges reakciókat vált ki az emberekből. Egy angol nő azonban minden eddiginél durvább módon reagált a szadomazo románcra - írta meg a Milton Keynes Citizen. "Teljesen elvesztette az uralmát a teste fölött, beleértve az összes testnedvét. Az egész mozi bűzlött" - nyilatkozta az újságnak az egyik néző. Miután a nő rosszul lett, hányni kezdett és összecsinálta magát, a közönség soraiból is többeket hányinger kerülgetett. Végül a személyzet rohant be, hogy segítsen a nőn. Az egyik szemtanú szerint annyira részeg volt a nő, hogy mozdulni sem bírt. Ki kellett cipelni. Az előadást nem mehetett tovább, mindenkit kivezettek a teremből, és egy speciális takarítóbrigádot hívtak ki. Mindez még a Valentin-napi hétvégén történt, de a mozi érthető módon nem akarta nagy dobra verni az esetet. Jamie Dornan és Dakota Johnson A szürke ötven árnyalatábanForrás: UIP Dunafilmmiddle Egy másik botrányról is beszámolt néhány hete a brit média. Egy férfit megkéseltek, miután rászólt egy hangoskodó női társaságra, hogy maradjanak csendben a vetítés alatt. Ezen a vetítésen hányást és vért kellett feltakarítania a személyzetnek, három nőt vett őrizetbe a rendőrség. Rájuk jött a szaporaKevés tabu maradt mára a filmművészetben, egyvalamit azonban még a legbevállalósabb szexjelenetek és legdurvább vérengzős filmek idején is szégyenlősen kezelnek a rendezők. Ki látta Jason Bourne-t vécére menni? Mit olvas Erin Brokovich a klotyón? A szarás az ember leghétköznapibb tette, a társadalmi beidegződéseink miatt mégis kerülik a témát a filmesek. Elvétve azért akad rendező, aki szóba meri hozni, legtöbbször persze viccet csinálva belőle. Pedig fontos dramaturgiai és jellemábrázolási szerepe is lehet - mint ahogy néha van is neki a lenti jobbnál jobb filmekben.  A húsz legemlékezetesebb szarós jelenetet a filmtörténetből  
Film » Origo
Film
hétfő, 2015. március 2. 10:42
Will Smith-t annyira sokkolta A Föld után kudarca, hogy másfél évig nem dolgozott utána. Most azonban visszatért a mozikba Margot Robbie társaságában, egy szélhámosfilm főszerepében. A Focus - A látszat csal első helyen nyitott ugyan, de Smith nem lehet boldog, mivel mindössze 19,1 millió dollárt gyűjtött a film. Ennél még a hatalmas buktának számító A Föld után is többet hozott az első hétvégéjén (27,5 millió). A Focus szerencséje, hogy a büdzséje csupán a harmada A Föld után gyártási költségének, 50 millió dollárt mindenképpen össze fog szedni Amerikában a film. Most 60 millió körüli bevételt jósolnak neki. Ez nem egyértelmű bukás, ezt a kategóriát tartsuk fent a Mortdecai-nak vagy a Blackhat-nek, annyi történt, hogy Smith megpróbálta, de nem sikerült visszaszereznie a szupersztár státuszát. Will Smith és Margot Robbie a Focus - A látszat csal című filmbenForrás: InterCommiddle A Kingsman: A titkos szolgálat állja a sarat, és már harmadik hete nem mozdul el a toplista második helyéről. A szürke ötven árnyalata iránti érdeklődés gyorsan zuhan Amerikában, jelenleg 148 milliónál tart a film. A világ többi részében kisebb mértékben csillapodott az őrület, és már 338 milliót szedett össze. A film összbevétele 600 millió dollár körüli összeg lesz az elemzők szerint. Egy alacsony költségvetésű horror is debütált a tengerentúli mozikban, az Olivia Wilde főszereplésével készült A Lazarus-hatás 10,6 millióval nyitott. Nem egy izmos eredmény, de ha hozzátesszük a film büdzséjét (3,3 millió), máris látjuk, hogy már az első három napja alatt visszahozta a belefektetett pénzt. Julianne Moore a Still Alice című filmbenForrás: Sony Pictures Classicsmiddle Az Oscar-díjak is hatást gyakoroltak a közönségre, a legjobban a Still Alice nézőszáma ugrott meg. Julianne Moore szobra miatt sokkal több moziban kezdték játszani a filmet, amely így 2,7 milliót tett hozzá az eddigi bevételéhez. Ez az összeg a toplista kilencedik helyére repítette a Still Alice-t. A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):  1. Focus - A látszat csal ($19,1 / $19,1) 2. Kingsman: A titkos szolgálat ($11,8 / $85,7) 3. SpongyaBob: Ki a vízből! ($11,2 / $140,3) 4. A szürke ötven árnyalata ($10,9 / $147,8) 5. A Lazarus Effect ($10,6 / $10,6) 6. McFarland, USA ($7,8 /$22) 7. Amerikai mesterlövész ($7,7 / $331,1) 8. The DUFF ($7,2 / $20,1) 9. Still Alice ($2,7 / $12) 10. Hot Tub Time Machine 2 ($2,4 / 10,3)
Film » Origo
Film
hétfő, 2015. március 2. 10:11
Két első hely után a negyedikkel kellett megelégednie a mamipornónak.
Film » SG.hu
Film
hétfő, 2015. március 2. 10:07
A Cannes-i Filmfesztivál Résidence ösztöndíjprogramjának keretében készíti elő következő játékfilmjét Párizsban Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film rendezője.
Film »
Film
hétfő, 2015. március 2. 09:41
A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg építészeti, urbanisztikai filmes seregszemléjét Budapesten. A fesztivált nyolc évvel ezelőtt a szervezők azzal a céllal indították útjára, hogy a kortárs építészet, urbanisztika és design legfontosabb kérdéseit a film médiumán keresztül hozzuk közelebb a közönséghez.
Film »
Film
hétfő, 2015. március 2. 08:00
Most ősz van; aztán eljön majd a tél, és a fehér hó, ami mindent elborít – hangzik el a filmbeli színdarabban. És erről az állapotról szól a legjobb női főszereplő Oscarjával méltán díjazott Still Alice is, amely 100 perc alatt végiggördít a nézőjén egy kisebbecske úthengert.
Film » filmtett.ro
Film
vasárnap, 2015. március 1. 20:40
Ifj. Vidnyánszky Attila még csak 21 éves, de már végzett színész, sőt, generációja kiugró tehetségeként emlegetik. Főszerepet játszik Goda Krisztina új filmjében, a Veszettekben és édesapja rendezésében is a Nemzeti Színházban. Nem akarja megváltoztatni a nevét, bár a Nemzetihez sem szeretne szerződni. Az igazgatóváltás idején a szerepén keresztül próbálta elmondani a véleményét, most pedig filmes karrierjét azzal indította, hogy kopaszra nyírta a fejét. Interjú.  
Film » Origo
Film
vasárnap, 2015. március 1. 17:40
Noam Baumbach filmjeiről lehetetlenség úgy beszélni, hogy közben ne ejtsük ki azt, hogy New York vagy értelmiségi. Néhány éve, amikor még volt értelme annak a szónak, hogy hipszter, ezt a szót is használtuk volna. Baumbach számára kiapadhatatlan ihletforrásként szolgál ez a közeg, és az ebben élő emberek tipikus problémái. Legutóbbi filmjében, a Frances Há-ban Greta Gerwig inkább bolondozik, mint hogy átlépjen a felnőtt lét határán, most pedig itt van a While We’re Young előzetese, melyben Ben Stiller és Naomi Watts úgy próbál megfiatalodni, hogy együtt lógnak egy huszonéves párral. Olyan gyerekek vagyunk, akik azt imitálják, hogy felnőttek – vallja be egymásnak a két főszereplő. Életükbe az hoz frissességet, hogy egy huszonéves filmrendezővel (Adam Driver) és jégkrémet árusító barátnőjével (Amanda Seyfried) kezdenek el infantilis vagy éppen nagyon divatos dolgokat művelni. Humorral, játékossággal, intelligensen, mély emberismerettel nyúl sokakat érintő, nagyon is kortárs problémákhoz – ezért lehet szeretni Baumbach filmjeit, és az előzetes alapján a While We’re Young-ra is oda kell majd figyelni.  
Film » Origo
Film
vasárnap, 2015. március 1. 17:29
Jól járunk ezen a héten, ha álmatlanságban szenvedünk, mert sok jó filmet vetítenek a hajnali órákban, egyébként pedig barátkozzunk meg a felvétel-funkcióval. Örökzöldek, ínyencségek a hatvanas, hetvenes évekből, és néhány felejthetetlen film a közelmúltból. A heti tévékínálatból szemezgettünk.
Film »
Film
vasárnap, 2015. március 1. 13:08
Az elmúlt napokban két fontos dolog történt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar sikerfilmmel, illetve a rendezőjével. A film díjat nyert Szibériában, amit a főszereplő, Ferenczik Áron vett át rejtőzködő üzemmódban, Reisz Gábort pedig meghívták a cannes-i filmfesztivál rezidens programjába. A rendezőnek aranyélete lesz, öt hónapig nem kell mással foglalkoznia, csak az írással.    
Film » Origo
Film
szombat, 2015. február 28. 20:06
Leonardo DiCaprio ismét bejelentkezett egy Oscar-díjra?
Film » SG.hu
Film
szombat, 2015. február 28. 12:26
Az Adventure Time is azon animációs sorozatok közé kerül, amikből mozifilmet készítenek.
Film » SG.hu
Film
szombat, 2015. február 28. 11:00
Moziba menne, de tanácstalan, hogy mire üljön be? Segítünk! Válogathat a múlt vasárnapi Oscar-gála díjnyertes filmjei közül, megnézheti az új magyar csodát, a vállalkozó kedvűeknek pedig egy cannes-i nagydíjjal jutalmazott méhes, mágikus olasz filmet ajánlunk.  
Film » Origo

64 cikk | 3 / 4 oldal