Belföld hírek

   

Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:45
Civil fórum létrehozása és "az állam visszafoglalása" is szóba került azon a csütörtöki budapesti konferencián, amelyen ellenzéki pártvezetők az egymással és a civilekkel folytatott együttműködés erősítését nevezték a kormányváltás feltételének.
Belföld » ma.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:42
Élesen bírálta az Akadémia egyik kutatóközpontja a Sorsok háza Schmidt Máriához köthető koncepcióját. A birtokunkba került dokumentum szerint a tervezet „ellentmondásos, gondatlanul szerkesztett munka”. A Terror Háza igazgatónője viszont a napok óta folyó vitában többször hangsúlyozta, a Lázár János által az MTA-nak is elküldött anyag csak egy „előzetes” koncepció volt, azóta kidolgozták már a véglegeset.
Belföld » HVG.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:20
Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját az idén a bahamai keresztény nők készítették el.
Belföld » ma.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:12
A rendőrség keres egy férfit, aki egy érdekeltségébe tartozó gazdasági társaság Magyarországon vezetett bankszámlái között átutalt 403 500 eurót, amelynek jelentős részét egy svájci számlára utalta tovább.
Belföld » HVG.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:07
A kormány jelenleg nem lát olyan okot, amely a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényben foglalt kivételek bővítését kormányrendeleti szinten indokolja, ezért a kabinet egyelőre olyan rendeletet alkot, amely nem ad lehetőséget a főszabálytól eltérő nyitvatartási szabályok rögzítésére.
Belföld » HVG.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:59
Kamionra rakták az első példányt Budapest új villamosflottájából. Ősszel utazhatunk rajta.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:46
Írásbeli kérdést intéz az Európai Bizottsághoz Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselő a paksi bővítéshez kötődő információk titkosítása miatt.
Belföld » ma.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:43
Korlátozott demokráciában vagy egy még nem teljesen kiépült diktatúrában élünk? Az illiberális állam vagy a nélkülözés a fő probléma? – ezekre a kérdésekre is keresték a választ a Republikon Intézet konferenciáján, amelynek eredeti témája a pártok és a civilek viszonya volt.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:33
A hétvégén többször kisüthet a nap, jellemzően száraz lesz az idő. Ezzel együtt viszont néhány fokkal le is hűl a levegő: a leghidegebb órákban akár mínusz 5 Celsius-fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:19
Adam Michnik veszélyesnek tartja Orbán Viktor politikáját. Az egykori lengyel ellenzéki, a Gazeta Wyborcza főszerkesztője a FAZ-ban azzal indokolja véleményét, hogy a magyar kormányfő egyedülálló cinizmust tanúsít.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:10
"Nemzeti értékeink kedvezően hatnak a külgazdaságra, a turizmusra és jelentős a diplomáciában betöltött szerepük."
Belföld » ma.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:55
H. Csanád Jutas 2012 áprilisában megölte testvérét, nagyapját, nagyanyját és apját, valamint megsebesítette nővérét és anyját. Azt mondta, úgy érezte, a családja zavarja abban, hogy megvalósulhasson "démoni átalakulása", amely számára egy magasabb létforma lett volna.
Belföld » ma.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:44
Mindenkinek az az érdeke, hogy konszenzussal és békességgel jöjjön létre a Sorsok Háza, nem pedig az, hogy botrány vegye körül a holokauszt gyermekáldozatainak budapesti emlékhelyét - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Zsidó Közösségi Kerekasztal csütörtöki ülése után.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:35
Az orvosok már tudják, a betegek még nem, hogy a magyar egészségügyben már nincs garancia a biztonságos ellátásra. Ha mégis meggyógyulnak, az inkább már csak az egészségügyiek személyes odaadásán múlik. Ez a fő üzenete annak a kutatásnak, amelyet orvosok és betegek között végzett a Szinapszis Piackutató Kft. a Magyar Rezidens Szövetség megbízásából.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:31
Magyarországot innovatív és más tagállamok számára is mintaadó tagállamnak tartja a roma integrációban az igazságügyért, fogyasztóvédelemért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős európai biztos.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:30
Jogerősen is kényszergyógykezelésre ítélték csütörtökön azt a férfit, aki még 2012-ben a bátyját, a nagyszüleit és az édesapját is megölte. A Fővárosi Ítélőtábla gyakorlatilag helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A férfi kóros elmeállapotban gyilkolt, és tébollyal járó hasadásos elmebetegségben szenved.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:26
A Sorsok Háza mellett szó esett egy új holokauszt emlékműről is a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülésén. Lázár János miniszter egyetértést, egyeztetést sürgetett botrányok helyett.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:19
A természetgyógyászat feltétlen híveiként tisztított vizet fogyasztottak, vörös húst pedig nem ettek a szülők és a nagyszülők Agárdon abban a házban, amelyben 2013 augusztusában meghalt egy másfél éves kisfiú.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:15
A Fidesz szerint a szocialisták hiába próbálnak kétségbeesetten menekülni a „második szocialista brókerbotrány” felelőssége elől, nem tudnak. Az MSZP szerint pedig Áder János köztársasági elnök is aktív szerepet játszott a Buda-Cash érdekeltségi körébe tartozó bankcsoport létrejöttében. 
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:54
Visszakozik a Miniszterelnökség a Főgáz-csalás ügyében. Lázár János miniszter előbb 20-30 százalékos túlszámlázással, manipulálással vádolta az állami tulajdonba került Főgázt, később az államtitkára, finomított, és törvénytelenséget nem, csak indokolatlan hálózatfejlesztéseket említett. Az Origo információi szerint az ügynek személyi következménye lesz a Főgáznál.
Belföld » Origo

190 cikk | 4 / 10 oldal