Belföld hírek

   

Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:53
Az ombudsman keményen bírálja a pedagógusok minősítési rendszerét, s a bevezetése álláspontja szerint sérti az alkotmányt. Az érintett szakszervezetek szerint nem csak az alkotmányossággal van baj.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:33
A hétvégén többször kisüthet a nap, jellemzően száraz lesz az idő. Ezzel együtt viszont néhány fokkal le is hűl a levegő: a leghidegebb órákban akár mínusz 5 Celsius-fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:14
Három utca egy-egy szakaszát is lezárták a hatóságok Budapesten az I. és XI. kerületben. A munkások feltehetően második világháborús tüzérségi lövedékre bukkantak. 
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:13
A népegészségügyi termékadó kiszélesítését javasolja a Kereszténydemokrata Néppárt.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:07
Új főszerkesztő áll a Lánchíd Rádió élén. A lelkiismereti okokból távozó Gajdics Ottó után Schlecht Csaba a birodalom Üllői úti rezidense. A név sokaknak ismerős. Schlecht eladóként szerepelt 1995-ben és ’97-ben tizenhat, „Fidesz-közelinek mondott” cég értékesítésekor, amelyeket a Németországban élő Joszip Tot és Kaya Ibrahim vásárolt meg, miután elvesztették okmányaikat. Schlecht egy héttel korábban vette a cégeket, többségükben Simicska Lajostól, Kövér Szilárdtól és Varga Tamástól. Az ügyet a hatóság azóta végleg ejtette, Schlecht pedig eltűnt a közéletből, ahogy a több százmilliós köztartozás is. De nincs olyan régi történet, amelynek ne lenne előzménye.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:05
Időről időre közérdeklődés tárgyává válik, hogy mennyire egyszerű – vagy éppen nehéz – hozzáférni a polgárok személyes adataihoz. Nemrégiben fiatal hackerek csoportját tartóztatta le a rendőrség, mert a gyanú szerint több százezer szerbiai polgár bankszámla- és bankkártya-adataihoz jutottak hozzá. Persze a bankszámlákkal kapcsolatos visszaéléseket mindenki kiemelkedő figyelemmel kíséri, hiszen ezen visszaélések eredménye esetenként az, hogy egyesek pénz nélkül maradnak.
Belföld » MagyarSzo.com
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:57
A kormány az előző évinél 15-20 ezerrel több közfoglalkoztatottra számít idén annak köszönhetően, hogy 2015-ben a tavalyi emelt összegnek számító 230 milliárd forintnál is 40 milliárd forinttal több áll rendelkezésre erre a célra - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:43
Rövidlátást okozhat az okotelefonok, laptotpok, tabletek túl közeli és gyakran több órán keresztül tartó nézése - véli a Semmelweis Egyetem gyermekszemésze. A már meglévő szembetegségen is ronthat a digitális eszközök napi három órát meghaladó rendszeres használata. A Semmelweis Egyetem Szemészeti klinikájának egyetemi tanára, Németh János szerint ugyanakkor a modern képernyők rövid idejű használata a szemre veszélytelen. Az okostelefonok, tabletek, laptopok túlzott használata viszont alvászavarokat is okozhat.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:29
Leomlott egy ötször ötméteres löszfaldarab a százhalombattai Szent László utcában, a helyszínre szakembereket várnak - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtök délelőtt az MTI-vel.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:21
Két, állványon dolgozó munkás megsérült, amikor az őket tartó szerkezetnek nekitolatott egy autós Kistarcsa egyik benzinkútján. 
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:19
Új gyanúsítottja van a Balla Irma-gyilkosságnak. D. Lajos egyszer már magára vállalta a gyilkosságot, de utána visszavonta a vallomását. Egy korábban figyelmen kívül hagyott DNS-minta elemzése vezette a nyomozókat hozzá. Schönstein Sándor, Balla Irma fia, akit korábban anyja meggyilkolásával gyanúsítottak, lapunknak azt mondta: most kiderülhet a teljes igazság.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:13
1990. március 5. hétfő: Egyhetes tőzsdetanfolyam kezdődött 50 hallgató részvételével a Terménytőzsde Kft. szervezésében. Brit lapok szerint pánikhangulat kezd eluralkodni a kormányzó konzervatív pártban a toryk egyre zuhanó népszerűségi mutatói miatt.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:12
Közel 400 ügyfélnek hozzávetőlegesen 1,7 milliárd forintos kárt okozott a nyíregyházi Goldway Kft. Az aranypiramist működtető 30 éves cégvezető kitűnő színésznek bizonyult: még egy új fogalmat is kitalált a csalássorozathoz.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:01
Megégett és a helyszínen meghalt egy férfi egy szentesi lakástűzben csütörtökön kora délelőtt. 
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:01
Egyáltalán nem teljes a női esélyegyenlőség a gyakorlatban, sok még a tennivaló a nők jövedelmi helyzetével, gazdasági, társadalmi, politikai életben betöltött szerepével kapcsolatban - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.
Belföld » Inforadio.hu
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:00
A Bors információi szerint a rendőrség arra vár, hogy olyan időjárási körülmények legyenek, mint Váradi András halálának napján, hogy megállapíthassák, pontosan hogyan történt az eset.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 12:48
Az MSZP szerint Áder János köztársasági elnök is aktív szerepet játszott a Buda-Cash érdekeltségi körébe tartozó bankcsoport létrejöttében azzal, hogy 2013-ban nem írta alá a takarékszövetkezeti törvényt, hanem visszaküldte azt a parlamentnek.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 12:48
A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a keszthelyi önkormányzat tegye nyilvánossá annak a zárt ülésnek a jegyzőkönyvét, amelyiken szándéknyilatkozatot hoztak a helyi vitorláskikötő eladásáról. 
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 12:35
Gyomaendrődön egy helyi civilszervezet jelöltje, Vasas György Péter győzött a hétvégi időközi önkormányzati választáson. A Körösök Vidékéért Egyesület jelöltje szerint nagyban hozzájárult a sikerhez az, hogy jól ismerték a településen, és függetlenként nem lehetett pártpolitikailag beskatulyázni.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 12:09
Nem akart összejönni vele, ezért szöveges üzenetekben zaklatta kiszemeltjét egy 46 éves kecskeméti férfi. Sok SMS-t küldött neki, mire a nő telefonszámot cserélt. Az amorózó ezután véletlenül egy rendőrt kezdett zaklatni.
Belföld » Origo

190 cikk | 5 / 10 oldal