Belföld hírek

   

Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 12:07
Az evangélikus egyháznak nincs írott szabályozása arra vonatkozólag, hogy mi a teendő, ha megtámadják vagy megsértik – nyilatkozta lapunknak Dolinszky Gábor, az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház Szerbiában-Vajdaságban püspökhelyettese. A januári párizsi merénylet után felvetődő sajtószabadságról szóló kérdéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy különbséget kell tenni viccelődés és sértegetés között.
Belföld » MagyarSzo.com
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:59
Megkezdődött a Déli pályaudvarra vezető alagút bejárata melletti támfal és rézsű ideiglenes helyreállítása. A munkálatokat a geotechnikai problémák megoldására szakosodott Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. végzi, a kivitelezés legkésőbb április közepéig tarthat.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:49
D. Lajos egyszer már olyan részletes leírást adott a tetthelyről, hogy a tárgyalóteremben egy pillanatra megállt a levegő: a jelenlévők úgy néztek rá, mint a képviselő gyilkosára. Mindenki arra számított, hogy a vádhatóság most már nem Balla Irma fiára, hanem D. Lajosra fog koncentrálni, hogy bizonyítékokat szerezzenek a bűnösségére, de nem így történt.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:19
Nem használhatták tovább az életveszélyessé vált ravatalozót Sikátoron, ezért új megoldást kellett találni.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 10:59
Dabóczi Kálmán a két botrányos ügyben is érintett Jutasi Zoltánt vette maga mellé.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 10:56
A kormány átnevezné a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumát egy törvényre hivatkozva, mely szerint közintézmény elnevezésében vagy címében „nem szerepelhet olyan kifejezés vagy olyan szervezet neve, amely a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerrel közvetlenül összefüggésbe hozható”. Az iskolában harminchét éve testnevelést tanító tanár nyílt levelében úgy fogalmazott: „Ságvári a fennálló rezsim szemében bűnös! Két dologban is, az első és legsúlyosabb bűne, hogy zsidónak született. (...) A fő bűne pedig az, hogy ’45 után a kommunista rendszer ifjúsági hőst kreált belőle.” Egy tornaóra közepén hívtuk fel Barok Istvánt.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 10:47
A Külügyminisztérium szerint rendben volt az ottawai magyar nagykövetség tanácsosának montreáli szereplése, bár a kerekasztal-beszélgetés számos résztvevője úgy látta, hogy Oláh Lajos különösen viselkedett.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:56
Agyonverte az édesanyját egy férfi Miskolcon. Ha nem hagyja magára, megmenthették volna az asszony életét. 
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:54
Csütörtök délelőtt ülésezik a zsidó közösségi kerekasztal, miután Lázár János miniszter összehívta. A napirendi pontok közt szerepel, hogy 2019-ben állítsanak fel Budapesten központi holokauszt-emlékművet zsidó civil szervezetek és a kormány támogatásával.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:53
Rányitott a betörőkre az idős szentesi nő, kalapáccsal csapták tarkón. Másfél év után fogták el a rablással gyanúsított testvérpárt.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:17
Vona Gábor puszta befeketítésnek tartja a balliberális tábor részéről, hogy a pártja szélsőjobbos lenne. Szerinte a Jobbik konzervatív, hazafias tömörülés, amely keresztény értékeken nyugszik, és fontos témákat, illetve megoldási javaslatokat vet fel – írja a Tagesanzeiger.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 08:55
Nyolc hétig nem jár majd a 4-6-os villamos a Széll Kálmán tér és az Oktogon között, de a Margit körút forgalmában más jelentős változások is lesznek a budai oldalon zajló építkezések miatt – tudta meg az Origo.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 08:48
Buszmegállóból akarta elrabolni a fia iskolatársát egy férfi Dormándon, mert a gyerek állítólag fenyegette a fiát. A gyerekrablás végül nem sikerült, de a dulakodás közben kiesett a fiú egyik foga, és az arca is megsérült. 
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 07:42
Semmilyen hátrány nem érte a Magyarországon működő amerikai vállalatokat, az adóhatóság (NAV) nem zaklatta ezeket a társaságokat, és nem hagyta figyelmen kívül az általuk tett bejelentéseket sem – derül ki annak a belső vizsgálatnak a most közzétett összefoglaló jelentéséből, amelyet azután indított a NAV, hogy az Egyesült Államok kitiltott több magyar magánszemélyt, köztük Vida Ildikó elnököt.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 07:36
Kompetenciateszt alapján dőlhet el a jövőben, hogy az általános iskolás diákok hol folytathatják a tanulmányaikat – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 07:24
Kompetenciateszt alapján dőlhet el a jövőben, hogy az általános iskolás diákok hol folytathatják a tanulmányaikat. Az elképzelést totálisan elhibázottnak, és a gyerekekre is veszélyesnek  tartja Mendrey László,  a Pedadógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Az Origónak azt mondta, nem kizárt, hogy így töltenék fel majd a szakmunkás-állományt.
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 07:10
Viharosnak ígérkezik a Maros megyei RMDSZ TKT-jának csütörtöki ülése, melyen várhatóan a szövetség marosvásárhelyi szervezetének belső ellenzéke is részt vesz Vass Levente vezetésével.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 06:49
Folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt két év felfüggesztett börtönre ítélte első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék Eiselt Györgyöt, a Belügyminisztérium volt helyettes államtitkárát. 
Belföld » Origo
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 06:29
A fővároshoz hasonlóan több vidéki polgármester is arról számolt be lapunknak, hogy a kormányhivataloktól kevesebb pénzt kap közmunkára. Megkerestük a Belügyminisztériumot és kaptunk választ, ezt azonban átdolgozásra visszakérték.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 06:25
Brüsszel buktatná a paksi bővítésről szóló szerződést az üzemanyag-szállítás monopolizálása miatt, a kormány viszont a német Siemens és az amerikai Westinghouse beengedésével próbálja megszerezni az EU és az USA jóindulatát – ez az orosz–magyar atomprojekt legfrissebb fordulata.
Belföld » Népszabadság Online

190 cikk | 6 / 10 oldal