Belföld hírek

   

Belföld
szerda, 2015. március 4. 17:27
A Greenpeace szakemberei február közepén vettek talajmintát a Balmazújváros határában lévő veszélyeshulladék-lerakó mellől. Az eredmény még nem nyilvános, de a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség ma eljárást indított a mintavétel körülményeinek tisztázására.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 16:33
A Nemzetgazdasági Minisztérium a weboldalán a NAV saját tevékenységének ellenőrzését összefoglaló jelentést. A dokumentum szerint minden a legnagyobb rendben ment, nem is értik, mi bajuk volt a visszaéléseket hangoztató amerikai cégeknek és a hivatal törvénytelen eljárásait soroló közérdekű bejelentőknek.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 16:08
Habár az egészségügyi kártyát kísérő, a biztosított adataira vonatkozó lap tartalmaz egy olyan rubrikát, ami a szerveink halálunk utáni adományozhatóságára vonatkozik, ennek kitöltése még nem elégséges.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 15:36
Fidesz- és kormányellenes tömegdemonstrációval ünnepelne március 15-én a Százezren az internetadó ellen, valamint a 60 ezren a Magánnyugdíjukért Facebook-csoport. A résztvevők a Keleti pályaudvartól az Astoriáig vonulnak majd, ahol mások mellett Parti Nagy Lajos beszédét hallgathatják meg.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 15:31
Akár harmadával is növelhető a magyarországi gyógyszerkutatások aránya, ha néhány „apró szabály” pontosításában sikerülne egyezségre jutni a kormányzattal – derült ki a klinikai kutatásokról szóló szerdai konferencián.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 15:00
Újabb „különleges” közbeszerzési megbízást fedett fel Juhász Péter az Együtt lipótvárosi képviselője. Ezúttal az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázatán nyertes szlovákiai bejegyzésű cég kisebbségi résztulajdonosa Tiborcz István, és a korábbi külügyminiszter fia, Martonyi Zoltán.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 14:03
Az utasok veszélyeztetése miatt büntetőfeljelentésre készül a BKV egyik szakszervezete a 3-as metró észak–déli járműtelepén tapasztalt szabálytalanságok és törvénytelenségek miatt. A BKV vitatja a szakszervezet álláspontját.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 13:52
Mi lesz az Orbán-kormány veszte? Erről és az erkölcstelen hatalomról beszélt a 168 Órának adott interjúban Bokros Lajos, aki így fogalmaz: „Végzetes, hogy a kormány ennyire elkötelezte magát az oroszok mellett. Ez a legnagyobb hiba, amit elkövethettek. Egy erkölcstelen és hanyatló hatalomhoz hozzákötni Magyarország szekerét – tragikus üzenet.” A hetilap digitális változatából kaphat ízelítőt.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 13:38
A döntés végleges és nem lehet fellebbezni. Dan Diaconescut zsarolás miatt ítélték el, amiért az Arad megyei Zaránd polgármesterét Ion Mo-ot és Paul Petru —ârdea üzletembert megzsarolta.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 13:15
A Jobbik elnöksége százezer forintos pénzbüntetést szabott ki Apáti Istvánra, aki távol maradt a keddi parlamenti szavazástól. Az ellenzéki párt vezetése szerdán arról is döntött, hogy a jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás büntetést von maga után a Jobbik-frakcióban, és a norma visszamenőleg is hatályos.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 12:52
A Szovjetunióba elhurcoltak emlékévéhez csatlakozva „Malenkij robot” emlékhelyet alakít ki az óbudai önkormányzat az Árpád híd és a Szent Péter és Pál Főplébánia közötti területen. Ez egyúttal része a Óbudai Promenád újabb szakaszának. Ám ez csupán egy azon fejlesztések közül, amelyeket a III. kerület tervbe vett az idén.
Belföld » Népszabadság Online
Belföld
szerda, 2015. március 4. 12:11
Ennek megfelelően időszakonként pályázatot írunk ki, amelyre környezetvédelmi projektötletekkel lehet pályázni, és a támogatott projekteket a közösségi kártya használói választják ki leadott szavazataik segítségével.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 12:07
A belügyminisztérium január 22. és február 20. között bocsátotta közvitára a közlekedésbiztonsági törvényre elkészített módosítási javaslatcsomag tervezetét. A belügyminisztérium módosítási javaslataiban tovább szigorítaná a büntetőpolitikát, valamint a gyermekek biztonságának fokozását jelölte meg célul. Mgr. Fehér László okleveles forgalmi mérnök, közlekedésbiztonsági igazságügyi szakértő tolmácsolása szerint öt csoportra fókuszál a tervezet.
Belföld » MagyarSzo.com
Belföld
szerda, 2015. március 4. 11:59
A tavalyi áradások után komoly felújításokon esett át az infrastruktúra, ezért idén nem kell újabb komolyabb károktól tartani – nyilatkozta Marko Blagojević. Az árvíz sújtotta vidék megsegítését és újjáépítését végző iroda igazgatója elmondta, az állam 359 családról gondoskodott, akik tető nélkül maradtak a fejük felett, illetve további 20 ezer család kapott pénzsegélyt. Blagojević szerint komoly munkákat végeztek az infrastruktúra és a megrongálódott objektumok felújítása terén, ezért most az érintett vidékek védettek az árvízzel szemben. Mint mondta, eljutottunk egy olyan fázisba, amikor már megelőzésről is beszélhetünk, vagyis arról, hogyan előzzük meg a károkat. A védelmi rendszer ma sokkal inkább hatékony, mint tavaly májusban. Blagojević szerint a megáradt folyók még mindig kockázatot jelentenek, de ez nem okozhat komolyabb károkat.
Belföld » MagyarSzo.com
Belföld
szerda, 2015. március 4. 07:34
Lemondana a miniszterelnök, ha bűnvádi eljárás indulna ellene – jelentette ki egy televíziós műsorban. A miniszterelnök azt reméli, idén nem lesz igazságügyi gondok okozta kormányváltás.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 05:23
A romániai belpolitikát a múlt évi államelnök-választás óta valamiféle káosz jellemzi, de remélhetőleg mielőbb helyreáll a rend, bár még nem sejlett föl a rendteremtés iránya – mondta Kelemen Hunor.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 05:18
A politikusok levelükben felhívták a figyelmet arra a kettős mércére, mely csak a székely ízek esetében szab ki büntetést, a román ízek esetében nem, utalva a Mega Image cég román ízek elnevezésű termékcsaládjára.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 05:14
A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) országos tisztújító küldöttgyűlése új elnököt választ. A szervezet legfelső döntéshozó gyűlésére 2015. március 20–22. között kerül sor Nagyváradon, illetve Püspökfürdőn.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 05:13
Több mint 3,5 millió egészségügyi kártyát aktiváltak már országszerte, és – mihelyt használata május elsejével kötelezővé válik – takarékoskodni tudnánk, mivel csak az igénybe vett szolgáltatásokat fogjuk kifizetni.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 05:08
Az Országos Korrupcióellenes Ügynökségben (DNA) töretlenül bíznak a romániaiak, míg a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kisebb bizalomvesztéssel számolhat az Elena Udrea által felhozott vádak után.
Belföld » Erdély.Ma

190 cikk | 8 / 10 oldal