Belföld hírek

   

Belföld
szerda, 2015. március 4. 04:28
Munkaerőhiánnyal küzd a sepsiszentgyörgyi önkormányzat: a városházán és az alárendelt intézményekben is vannak hosszabb ideje betöltetlen állások, mert az alacsony bérek miatt nem kerül rájuk jelentkező.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
szerda, 2015. március 4. 04:25
A Nemzeti Liberális Párt színeiben megválasztott Dan Diaconu alpolgármester bíróságon megfellebbezi az ANI jelentését, mert szerinte az valótlanságokat tartalmaz.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 21:03
Nehéz anyagi helyzetbe került a baróti kórház. A rendkívül alacsony költségvetéséből nem tudja fedezni a közköltségeket és az alkalmazottak ebédjegyeit is, mutatott rá Vasile Neagovici.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 20:30
Borboly Csaba ügyvédje, Sergiu Bogdan úgy nyilatkozott, ügyfele nem tudott megjelenni a tárgyaláson, mert Brüsszelben tartózkodik a Régiók Bizottságának jelentéstevőjeként.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 20:28
A holokauszt-túlélőknek Klaus Johannis államfő kezdeményezésére adományoznak állami kitüntetést az auschwitzi koncentrációs táborban átélt szenvedésük előtti tisztelet jeléül.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 20:16
A román Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) keddi ülésén jóváhagyta, hogy májusban és júniusban a portugál hadsereg 150 katonája és négy F-16-os Falcon harci repülőgépe gyakorlatozzon Romániában.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 17:14
Börtönkórházba szállították az öt év szabadságvesztésre ítélt Monica Iacob Ridzit. A miniszter 13 betegségben szenved, a szamosújvári bebörtönzése pedig csak súlyosbította egészségi állapotát.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 14:00
Kolozsváron hétről hétre történik valami a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezéséért. A Musai-Muszáj civil akciócsoport két villámcsődület után közvitát szervezett a témában.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 13:20
A negotini rendőrség 39 migránst tartóztatott le, akik nem rendelkeztek személyi dokumentumokkal – közölte a Belügyminisztérium. Egy 26 tagú csoportot Veljkov és Negotin települések között gyalogolva tartóztatták le, a másik 13 tagú csoportra pedig Mokranje és Negotin között bukkantak a rendőrök. Mindannyiukat a negotini rendőrállomásra szállították, ahol megállapítják, afgán állampolgárokról van-e szó. Mivel mindannyian menedékjogért folyamodtak, ezért 72 napon belül jelentkezniük kell a tutini menekültszálláson.
Belföld » MagyarSzo.com
Belföld
kedd, 2015. március 3. 09:52
"Nincsenek sorozások. Mégis, mihez kezdenék a hadseregben azokkal a fiatalokkal, akik soha nem láttak még fegyvert? A kezükbe nyomunk egy kalasnyikovot?" – tette fel a kérdést a kormányfő.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 07:48
Vasile Astărăstoae azt mondja, a hálapénz Romániában valós jelenség, és nem tekinthető megvesztegetésnek, hanem ez "a különbözet, amit az állam nem ad meg, és amit a páciens megtehet".
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 07:31
A csíkszeredai székházban lezajlott sajtótájékoztatón Salamon elmondta, szeretnék, ha a megyében április végéig le tudnák zárni a tisztújításokat, majd megtartanák a Hargita megyei küldöttgyűlést is.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 07:29
A képviselőház plénuma a jövő héten vitatja meg a főügyésznek a Borbély László volt környezetvédelmi miniszter elleni bűnvádi eljárás elindítására vonatkozó kérését.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 07:20
A hatóság igazgatója arról értesítette Victor Pontat, hogy a hatóság ellen több ezer pert indítottak amiatt, hogy nem fizette ki határidőre a restitúciós törvény alapján megszabott kártérítéseket.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 07:15
Ludotéka (játszóház) beindítását tervezi a megyei kórház gyermekgyógyászati osztályán a Megyei Gyermekvédelmi és Szociális főigazgatóság (DGASPC).
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
kedd, 2015. március 3. 07:07
A temesvári Szórvány Alapítvány, az Új Ezredév Református Központtal partnerségben február 27-én, pénteken indította útjára Baráti Esték című rendezvénysorozatát, amelynek a vendége Izsák Balázs volt.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
hétfő, 2015. március 2. 21:05
Megszavazta a bukaresti parlament hétfőn Eduard Hellvig európai parlamenti képviselő kinevezését a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatói tisztségébe.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
hétfő, 2015. március 2. 20:31
A magyar oktatók korábban levélben kérték az egyetem vezetőit, hogy vonják vissza a szavazásra bocsátott javaslatot, és keressenek olyan megoldást, mely összhangban van az oktatási törvénnyel.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
hétfő, 2015. március 2. 14:27
A Szociáldemokrata Párt vezetője azt az elvet vallja, hogy ha az állam vezetésében több politikai alakulat képviselője venne részt, kisebb a fellépő hibák előfordulási kockázata.
Belföld » Erdély.Ma
Belföld
hétfő, 2015. március 2. 13:47
Eltérően viszonyulnak az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek vezetői Iohannisnak, Románia elnökének ahhoz a múlt heti megállapításához, amely szerint Romániában nem létezik magyarkérdés.
Belföld » Erdély.Ma

190 cikk | 9 / 10 oldal