Külföld hírek

   

Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:35
A kijevi parlament elfogadta csütörtökön azt a törvényjavaslatot, amely alapján 250 ezer főre emelik a kelet-ukrajnai lázadókkal harcban álló ukrán hadsereg létszámát.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:20
Vlagyimir Putyin elveszítette az orosz elit támogatását, ezért meg fog bukni – vélekedett Borisz Karaglickij orosz politológus egy német lapnak nyilatkozva.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:20
Szerbia nem felelős az Európába irányuló illegális migrációért, az ország betartotta a szabad mozgásról szóló megállapodást, és le is csapott azokra, akik ezzel visszaéltek - jelentette ki Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök csütörtökön Belgrádban, miután megbeszéléseket folytatott Dimitrisz Avramopulosszal, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosával.
Külföld » Stop.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:15
Kétórás műtét és nyolcvan öltés kellett ahhoz, hogy egy szöuli kórház sebészei összevarrják Mark Lippert amerikai nagykövet vágott sebeit. A 42 éves diplomatára az USA és Dél-Korea által minden évben megtartott tavaszi hadgyakorlatot ellenző férfi támadt rá. – Észak- és Dél-Koreát egyesíteni kell! – ordította Kim Ki Dzsong, miközben egy huszonöt centiméteres pengéjű késsel össze-vissza vagdosta és szurkálta Lippertet.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 21:01
A normandiai négyek nevű országcsoport, Németország, Franciaország, Ukrajna és Oroszország és az EBESZ képviselői pénteken Berlinben megbeszélést tartanak az ukrán válság rendezését célzó minszki megállapodás végrehajtásáról - mondta a német külügyminiszter csütörtökön Berlinben.
Külföld » Stop.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 20:59
A Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) úgy döntött csütörtök este, hogy felfüggeszti a biztonsági koordináció minden formáját Izraellel.
Külföld » HVG.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 20:36
Az üvegházhatású gázok egyre növekvő kibocsátásával összefüggő aszály is szerepet játszott a 2011-ben békés tüntetésekkel kezdődő, ám azóta véres harcokba torkolló szíriai konfliktus kirobbanásához - állapították meg a szakemberek.
Külföld » HVG.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 20:30
A Hamász palesztin radikális szervezet Egyiptomban tartózkodó tagjait a hatóságok letartóztatják, bankszámláikat befagyasztják, javaikat pedig elkobozzák - közölte Mahfúz Száber igazságügyi miniszter a Daily News Egypt című napilap csütörtöki száma szerint.
Külföld » Stop.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 20:18
Az amerikai fiatalok körében az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által folytatott toborzótevékenységre figyelmeztetett együttesen a Szövetség Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium - közölték csütörtökön Washingtonban amerikai kormányzati tisztségviselők.
Külföld » HVG.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 20:10
Abu Humam al-Sámi az an-Nuszra Front egyik legmagasabb rangú tagja, akivel végeztek a csoport 2012-es megalakulása óta.
Külföld » HVG.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:54
A végleges adatok szerint harminchárom bányász veszítette életét a Donyec-medencei Zaszjagyko bányában szerdán. A baleset időpontjában több mint kétszáz vájár volt a bányában, többségük épségben feljutott a felszínre.
Külföld » HVG.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:53
Tisztelni kell Ukrajna szuverenitását, egyszersmind Kijevnek reformokat kell végrehajtania annak érdekében, hogy biztosítsa minden területének az autonómiát - jelentette ki Matteo Renzi olasz kormányfő az orosz állami sajtónak adott interjúban.
Külföld » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:51
Az ukrajnai fegyverszállítások gyors engedélyezését sürgette Barack Obama amerikai elnöktől John Boehner, az amerikai képviselőház elnöke más republikánus és demokrata törvényhozókkal együtt egy csütörtökön nyilvánosságra hozott levélben.
Külföld » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:51
Az orosz vizsgálati fogságban ülő Nagyija Szavcsenko ukrán pilótanő részben feladta éhségsztrájkját, hajlandó húslevest fogyasztani - közölte Mihail Fedotov, az orosz államfő mellett működő Emberi Jogi Tanács elnöke az Interfax hírügynökséggel.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:50
Tüntetéseket jelentett be a koszovói ellenzék a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság felállítása miatt - számolt be róla a pristinai sajtó csütörtökön.
Külföld » Stop.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:45
Putyin bejelentette, hogy az Orosz Közvetlen Befektetési Alap és olasz partnere 1 milliárd dolláros (mintegy 278 milliárd forint) orosz-olasz alapot hoz létre a befektetések ösztönzésére egymás országaiban.
Külföld » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:40
Kicsúszott a leszállópályáról egy utasszállító repülőgép csütörtökön a New York-i LaGuardia repülőtéren.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:30
Csehországnak érdeke, hogy részt vegyen a NATO-tagállamok hadseregeinek közös kiképzésein és hadgyakorlatain - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök csütörtökön Prágában.
Külföld » Stop.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:22
Új-Mexikótól Új-Angliáig havazást jelentett csütörtökön az amerikai meteorológiai szolgálat.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:21
Telefonos nyomkövetés segítségével szabályoznák a nagyobb tömegek mozgását Sanghajban. Így próbálnák elkerülni, hogy tömegpánik törjön ki valahol és agyontapossanak embereket.
Külföld » HVG.hu

247 cikk | 3 / 13 oldal