Külföld hírek

   

Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 08:48
A 42 éves diplomata egy reggelivel egybekötött fórumon mondott beszédet. A támadó odalépett hozzá, arcán és csuklóján megvágta, és közben azt kiabálta, hogy „a két Koreát egyesíteni kell!".
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 07:10
Késsel támadt egy férfi az Egyesült Államok szöuli nagykövetére, miközben ő beszédet készült mondani egy eseményen a dél-koreai főváros egy művészeti központjában. A támadó az arcán és a csuklóján vágta meg Mark Lippertet, a sebesülés nem életveszélyes. 
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 06:57
Egyetlen terrorszervezet sem szolgált soha olyan tűéles, szépen fényképezett videókkal, mint manapság az Iszlám Állam (IÁ). A nagyvilágnak szánt propagandaanyagokat láthatóan profik készítik.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 06:24
Olyan döntések előtt állunk, amelyek meghatározhatják az elkövetkező 20-30 év fejlődési irányát, és legalább két, bennünket követő generáció esélyeit – hangsúlyozta Áder János.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 06:05
Leleplezték az Iszlám Állam lefejezős videóiban brit akcentussal beszélő, maszkos alakot. A Jihadi Johnként emlegetett Mohammed Emwazi kuvaiti származású londoni lakos, diplomás programozó.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 05:59
Brown halála miatt országszerte hetekig tartó, esetenként zavargásokig fajuló tiltakozások voltak a rendőröknek a feketékkel szembeni kíméletlen fellépése miatt.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 05:24
A beszélgetés az ellenzéki lap szerdai számában jelent meg. A cikket több ukrán híroldal az Ukrajna elleni orosz agresszió újabb bizonyítékaként tálalta.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 05:13
Támadás érte Dél-Korea amerikai nagykövetét Szöulban – közölték helyi hírforrások. A Twitteren fotót közöltek, amin Mark Lippert vérző fejjel és kezekkel látható.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 22:34
A Kelet-Ukrajnában dúló háború első magyar áldozata a beregszászi Popovics Roland volt, aki Luhanszk közelében, 19 évesen vesztette életét. Édesanyja, Popovics Katalin a magyar és ukrán sajtóból elsőként az Origo stábját fogadta otthonában. Fia továbbszolgáló katonaként egy reggel elment dolgozni, és soha többé nem tért haza. Helyszíni riportunk negyedik, utolsó részét olvassák.
Külföld » Origo
Külföld
szerda, 2015. március 4. 22:14
Tizenhét ember meghalt, tizenöt sorsáról pedig továbbra sem tudni, miután szerda hajnalban a föld alatt több mint 1200 méter mélyen robbanás rázta meg a szeparatista felkelők ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai Donyeck egyik szénbányáját, a Zaszjagyko-tárnában.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 21:46
Az orosz ellenzéki Novaja Gazeta egy sebesült burját katonával készített interjút. Szerinte a debalcevei katlanban egy orosz páncélos zászlóalj is harcolt. Ők vették össztűz alá a debalcevei katlanból kivonuló ukrán erőket.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 21:43
Az amerikai igazságügyi minisztérium nem emel szövetségi vádat az emberi jogok megsértésének címén Darren Wilson volt rendőr ellen, aki augusztusban lelőtte a 18 éves afroamerikai Michel Brownt a Missouri állambeli Fergusonban.
Külföld » Origo
Külföld
szerda, 2015. március 4. 21:21
Az amerikai igazságügyi minisztérium nem emel szövetségi vádat az emberi jogok megsértésének címén Darren Wilson volt rendőr ellen, aki augusztusban lelőtte a 18 éves afroamerikai Michel Brownt a Missouri állambeli Fergusonban.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 21:20
A Magyar Nemzeti Bank (MNB)  visszavonta a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását - közölte a jegybank szerdán. A jegybank által feltárt hiányosságok, illetve a felügyeleti biztos adatai alapján a brókerház jelentős összeggel nem tud elszámolni ügyfeleinek. A brókerház ügyfeleit a Befektető-védelmi Alap kártalanítja majd - áll az MNB közleményében. A jegybank azért döntött a brókerház befektetési és kiegészítő szolgáltatási, illetve árutőzsdei szolgáltatási engedélyének visszavonásáról, mert a Buda-Cash nem tudja kiegyenlíteni tartozásait, és vagyona, eszközei nem is nyújtanak fedezetet a vele szembeni követelések teljesítésére. A közlemény emlékeztet, hogy a jegybank február 24-én felfüggesztette a befektetési vállalkozás engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki azután, hogy átfogó helyszíni vizsgálata súlyos hiányosságokat tárt fel a Buda-Cash működésében.  A biztos jelenlegi adatai alapján a Buda-Cash jelentős volumenű értékpapírral nem tud elszámolni a vele azonos tulajdonosi körbe tartozó DRB bankcsoport tagjai, s további befektetői felé. Ennek oka, hogy a gyanú szerint a befektetési vállalkozás meghamisította az ügyfeleinek küldött kimutatásokat - olvasható az MNB közleményében. A brókercég felszámolását törvényi előírás alapján a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. felszámoló biztosa végzi majd el. A Buda-Cashnél értékpapírszámlát, illetve ügyfélszámlát (pénzszámlát) vezetett befektetőket a Befektető-védelmi Alap (BEVA) fogja kártalanítani maximum 20 ezer euróig, azaz mintegy 6 millió forintig a felszámolást elrendelő végzés közzétételét követően.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szerda, 2015. március 4. 21:02
Vagy költenek 1200 milliárd forintnyi fontot a londoni parlament felújítására, vagy használhatatlanná válik az épület. Hullik a vakolat, a Temze közelsége nedvesedést okoz.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 19:35
Elfogták szerdán Spanyolországban az egyebek mellett sikkasztás miatt körözött Jurij Kolobov volt ukrán pénzügyminisztert, Viktor Janukovics korábbi ukrán elnök egyik bizalmi emberét - adta hírül a spanyol rendőrség.
Külföld » Origo
Külföld
szerda, 2015. március 4. 19:11
Németországban az utóbbi hetekben tapasztalt meredek emelkedés után csökkenésnek indult a menedékjog megszerzésének céljával érkező koszovói állampolgárok száma - mondta szerdán Berlinben a német bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője.
Külföld » VajdaságMa
Külföld
szerda, 2015. március 4. 19:07
Jurij Fjodorov független elemző egyszer úgy nyilatkozott, hogy Oroszország Balkán-stratégiája nagyban hasonlít a XIX. századi cári Oroszország katonai és politikai stratégiájához. Moszkva még mindig elsősorban gazdasági eszközökkel éri el a politikai céljait.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 18:59
Megkezdődött a 2013-as bostoni robbantásos merénylet elkövetésével vádolt Dzsohar Carnajev pere.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 17:23
Merényletveszély miatt a franciaországi biztonsági készültség továbbra is a legmagasabb szintű marad a főváros környéki Ile-de France régióban és a déli Alpes-Martitime megyében legalább április 10-ig, de feltehetően több hónapig" - közölték szerdán kormányzati források. Az ország többi részén a második szintű, megerősített terrorkészültség érvényes, amely tíz éve folyamatosan hatályban van.
Külföld » Népszabadság Online

247 cikk | 7 / 13 oldal