Külföld hírek

   

Külföld
szerda, 2015. március 4. 12:07
A brit euroszkeptikus Függetlenségi Párt (UKIP) elnöke, Nigel Farage öt évre kitiltaná a szakképzetlen bevándorlókat a szigetországból és egy új bevándorlási ellenőrző szervet hozna létre.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 11:39
A társadalmi státusz és a rendszerhez való hűség alapján felállított sajátos kasztrendszer szabja meg Észak-Koreában, ki hol élhet, mit tanulhat és ehet, kivel barátkozhat. Az úgynevezett szongbunt élesen bírálta az ENSZ legutóbbi, észak-koreai emberjog-sértésekkel foglalkozó jelentése is.
Külföld » Origo
Külföld
szerda, 2015. március 4. 11:31
Szerdán kezdődik az amerikai Massachusetts államban Dzsohár Carnajev pere, aki testvérével 2013 áprilisában a bostoni maratonon követett el merényletet. A csecsen származású férfi védőügyvédjei várhatóan elmezavarra hivatkoznak majd a tárgyalás során, hogy védencük elkerülje a halálbüntetést. Az amerikai hatóságok nyomoznak Dzsohár bátyja, Tamerlan özvegye után is, hogy segített-e a merénylet előkészítésében. 
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 11:06
A kápátaljai magyarok szerint teljes a káosz az ukrán seregben. Nincs élelem, nincs kiképzés, sokan hetekig fagyoskodnak sátrakban. Hazudnak a jelentések, ha például egy katona részegen lelövi a másikat, hivatalosan a szakadárok mesterlövésze végzett vele. Aki szeretné megúszni a szolgálatot, lehet idős rokon gyámja, elmehet gyesre, vagy öncsonkítást hajthat végre. Nyolc évre büntethetik azt, aki nyíltan a mozgósítás ellen agitál. Az országban nincs hadiállapot, ezért elméletileg nem lenne semmi indoka annak, hogy bárkit behívjanak. Helyszíni riportunk harmadik része.
Külföld » Origo
Külföld
szerda, 2015. március 4. 10:57
Orvosok és pszichológusok segítik az Ukrajnába tartó orosz humanitárius konvojok sofőrjeit.
Külföld » Origo
Külföld
szerda, 2015. március 4. 10:35
Metángáz-robbanás történhetett egy szénbányában a lázadók által felügyelt kelet-ukrajnai régióban. A szerdai incidensnek több mint harminc halottja lehet.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 10:22
Nyugat-Európa nagyvárosaiban hovatovább kezd „normális” jelenséggé válni, hogy zsidó közösségi intézményeket, iskolákat, zsinagógákat katonák, egyenruhás és civil ruhás rendőrök, detektívek védelmeznek, magának a közösségnek az önkénteseiről nem is beszélve. A minapi koppenhágai ikermerénylet azokat erősítette meg a hitükben, akik úgy vélik: Európában terjed az antiszemitizmus, és a zsidók sötét kornak nézhetnek elébe.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 09:43
Bár Oroszországban és Nyugaton is sokan úgy vélik, hogy a Kreml áll Borisz Nyemcov meggyilkolása mögött, nem kizárt, hogy csecsenek követték el a merényletet. Nyemcov és Ramzan Kadirov csecsen elnök ugyanis régóta hadilábon állt egymással.
Külföld » Origo
Külföld
szerda, 2015. március 4. 09:00
Az Országgyűlés kedden a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos változtatásokat fogadott el, amelyek egyike kimondja, hogy a beruházás végrehajtásával megbízott orosz és magyar szervezetek és alvállalkozóik által kötött szerződésekben szereplő üzleti és műszaki adatok, valamint a megvalósítási megállapodások és az egyezmény előkészítésével kapcsolatos, a döntéseket megalapozó adatok a keletkezésüktől számított harminc évig közérdekű adatként nem ismerhetők meg.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szerda, 2015. március 4. 08:47
A keddi nap folyamán először szavaztak kétharmados törvényekről, miután a Fidesz–KDNP a veszprémi választás után elvesztette kétharmados parlamenti többségét.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szerda, 2015. március 4. 08:44
Több mint harminc bányász halt meg egy sújtólégrobbanás következtében szerdán a szeparatisták által kikiáltott Donyecki Népköztársaság egyik szénbányájában, közölte a helyi bányabiztonsági szolgálat vezetője a mentési munkák kezdeti szakaszában. A bányában nem ez az első tragédia, legutóbb 2007-ben 106 halálos áldozatot követelt egy robbanás. 
Külföld » Origo
Külföld
szerda, 2015. március 4. 08:39
Sétálgatok szombaton reggel nyolc óra tájban az egyik ungvári áruház bejárata előtt, és figyelem, hogy a kihelyezett táblán miként módosítja az ifjú hölgy az ukrán valutának, a hrivnyának az árfolyamát.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szerda, 2015. március 4. 08:09
A Moszkva által támogatott oroszbarát szakadárok továbbra sem tartják be a tűzszünetet Kelet-Ukrajnában. Barack Obama amerikai elnök és több nyugati ország vezetője egy kedd esti videokonferencia után kiadott közleményben azt üzenték Putyinnak: újabb szankciók jöhetnek. Az Egyesült Államok vezetése most először beszélt hivatalosan arról, hogy esetleg fegyvert szállíthatnak Kijevnek.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
szerda, 2015. március 4. 07:28
A béke megteremtése mellett a kijevi kormányzat hiteles reformprogramjára is szükség van ahhoz, hogy Ukrajna visszanyerje a befektetők bizalmát, és megindulhasson az ország újjáépítése.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szerda, 2015. március 4. 06:30
"Miközben azt mondják, hogy mi mindannyian az európai �démosz� – vagyis nép – tagjai vagyunk, semmiféle történelmi bizonyíték nincs arra, hogy egy ilyen �démosz� akár most, vagy valaha létezett".
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szerda, 2015. március 4. 04:26
Megszavazta az azonos neműek házasságát legalizáló törvényt a szlovén parlament kedden késő este, s a jogszabály egyben megteremti a párok örökbefogadási jogát is.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szerda, 2015. március 4. 04:15
„Rajtunk múlik, hogy mihez kezdünk a kapott örökséggel, hogy folytatjuk-e a polgári Magyarország kiteljesítését életünk minden területén" – mondta a Horvay János az emlékmű ünnepélyes újraavatásán.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
szerda, 2015. március 4. 04:00
A Kárpátalján folyamatosan romló helyzetre kell felkészülnie a magyar kormánynak, amely mindig a kárpátaljai magyarság mögött áll – mondta az MTI-nek kedden Beregszászon Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Kétnapos kárpátaljai munkalátogatásán Wetzel Tamás elmondta, hogy hétfőn Ungváron találkozott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőségével, kedden Munkácson hivatalában kereste fel Majnek Antal római katolikus püspököt, majd Beregszászon Babják Zoltán polgármesterrel és Zán Fábián Sándorral, a Kárpátaljai Református Egyház püspökével folytatott megbeszélést. Hozzátette: „a politikai és egyházi vezetőkkel a kárpátaljai politikai és főként a folyamatosan romló gazdasági helyzetet tekintettük át, amely azonnali intézkedéseket igényel.” A helyettes államtitkár hangsúlyozta, „a helyzet folyamatos romlása miatt egyre inkább fel kell készülni egyre rosszabb és rosszabb forgatókönyvekre, mivel olyan mértékű az árak és a közüzemi díjak emelkedése, a fizetőeszköz romlása – az amúgy is alacsony fizetések mellett –, hogy ez akár szociális katasztrófahelyzet kialakulásával is járhat.” „Erre szeretnénk felkészülni, hogy – az eddigi támogatások megtartása mellett – meg tudjuk hozni a megfelelő intézkedéseket, hiszen a magyar kormány mindig a kárpátaljai magyarság mögött áll” – fogalmazott. Wetzel Tamás azt is elmondta, hogy Magyarország ungvári főkonzulátusán és beregszászi konzulátusán a külképviseletek vezetőivel hatósági és állampolgársági kérdéseket tekintett át. A helyettes államtitkár Beregszászon felkereste a magyar kormány stratégiai partnerének számító II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát, amelynek vezetésével az együttműködés fejlesztésének lehetőségeit vitatta meg, különös tekintettel az idei, külhoni magyar szakképzés évére.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
szerda, 2015. március 4. 00:42
Megszavazta az azonos neműek házasságát legalizáló törvényt a szlovén parlament kedden késő este, s a jogszabály egyben megteremti a párok örökbefogadási jogát is - adta hírül a szlovén közszolgálati televízió.
Külföld » Origo
Külföld
kedd, 2015. március 3. 20:22
A Nobel-békedíj 114 éves történelme során most először menesztette elnökét a díjat adományozó bizottság, miután jobboldali ellenzői többségbe kerültek a testületben.
Külföld » Origo

247 cikk | 9 / 13 oldal