Kultúra hírek

   

Kultúra
péntek, 2015. március 6. 04:21
Egy golfpályára zuhant Harrison Ford egy kisrepülőjével, a balesetben fejsérülést szenvedett.
Kultúra » HVG.hu
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 03:30
Országosan 280 ezer embert vonzott az idei Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozat, amely a közművelődési intézmények kultúraközvetítő szerepére hívta fel a figyelmet február 13. és 15. között országszerte.
Kultúra » ma.hu
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 02:33
Vajon nem tudták a választ, vagy csak pimaszok voltak? Öt hibás, de vicces feladatmegoldás diákoktól.
Kultúra » EduLine.hu
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 01:14
Február 13-ig jelentkezhettek középiskolába az általános iskolások, a héten pedig lezárulnak a szóbeli felvételik is. De mikor derül ki, kit hova vettek fel? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
Kultúra » EduLine.hu
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 00:30
A Szegeden tavaly Az öreg hölgy látogatásával bemutatkozó művész szeretné, ha a közönség nem félelemmel vagy éppen sajnálattal nézne a tudós teremtményére.
Kultúra » ma.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 23:40
Sürgősen felújításra szorul a Monte Cristo-kastély, Alexandre Dumas francia író Párizs környéki egykori birtoka.
Kultúra » Inforadio.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 23:30
Így keresik a történetét hét közösségi épületnek, a skanzenbe annak idején Barabásról áttelepített iskolának, a valamikori Hangya szövetkezeti boltnak és kocsmának, továbbá a vállaji húsboltnak, a gyulaházi református paplaknak, valamint a nyíregyházi műhelysornak.
Kultúra » ma.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 23:27
Megjelent Kazuo Ishiguro új regénye, újratemetik Pablo Nerudát, kiosztották a Sunday Times novellapályázatának díját, hozzávetőleg százezer könyvet semmisített meg az ISIS. – Heti hírösszefoglalónkat olvashatják Forgách Kingától.
Kultúra » Litera
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 22:30
Az előadó multikulturális származású: édesapja szintén Malajziában született, de Srí Lanka-i tamil származású, távoli portugál gyökerekkel, angol és portugál származású édesanyja Indiában nőtt fel.
Kultúra » ma.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 22:01
Az idén összegyűjtik a Sóstói Múzeumfaluba a Felső-Tisza-vidékéről áttelepített közösségi és lakóépületek történetét, a hozzájuk kapcsolódó, még fellelhető dokumentumokat, illetve emlékeket a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn lévő intézmény dolgozói.
Kultúra » Inforadio.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 21:50
Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját az idén a bahamai keresztény nők készítették el - közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára csütörtökön az MTI-vel.
Kultúra » Stop.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 21:26
Nemzetközi hírű intézményeknek megfelelt a Váci Szimfonikus Zenekar - csak a váci polgármesternek nem, aki még az együttes nevét is elvenné.
Kultúra » Népszabadság Online
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 21:21
A hátborzongató történet helyett a mű eredeti mondanivalóját igyekszik a középpontba állítani a Mary Shelley Frankenstein című regénye alapján készült színdarab, melyet Hollós Gábor rendezésében pénteken mutatnak be a Szegedi Nemzeti Színházban.
Kultúra » Inforadio.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 21:20
A nyári koncerteken már új számokat is hallgatnak a rajongók.
Kultúra » HVG.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 21:02
A Modern Art Orchestra a virtuóz játékáról híres jazz basszusgitáros és zeneszerző, Jaco Pastorius előtt tiszteleg, aki sajátos hangzásvilágot és harmóniai érzékenységet alakított ki rövid, de intenzív pályafutása alatt.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 20:32
A 33 éves malajziai születésű Guy Sebastian képviseli Ausztráliát az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Bécsben - jelentette be az ausztráli közszolgálati tévé, az SBS Sydneyben.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 20:10
Megfosztották díjától a szervezők az idei World Press Photo verseny egyik kategóriájának győztesét, miután bevallotta, hogy fotósorozatának egyik darabja nem abban a belga városban készült, ahol azt korábban állította.
Kultúra » Inforadio.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 20:00
Kevesen tudják, hogy a Berlint keresztül-kasul behálózó privát galériák divatját ő indította el a 70-es évek NDK-jában, amikor a bérlakása melletti helyiségeket lefoglalva megnyitotta a magángalériáját, melyben a keletnémet művek mellett kelet- és nyugat-európai művészek alkotásait is kiállította. A Stasi a legkegyetlenebb eszközöket vetette be, hogy ellehetetlenítse Jürgen Schweinebraden életét – a végén emigrálni is kényszerült, hogy aztán komoly karriert fusson be az NSZK-ban, majd az egyesített Németországban. A napfény íze - Kelet-európai rendszerváltások, 2. rész.
Kultúra » HVG.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 19:36
Egy színpadra felugró, táncoló, magáról szelfit készítő férfi zavarta meg Fischer Ádám és az Orchestra of the Age of Enlightenment angol zenekar koncertjét a londoni Royal Albert Hallban.
Kultúra » HVG.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 19:34
Hosszú, súlyos betegség után ma reggel Bécsben, 57 éves korában elhunyt Vlada Divljan, a jugoszláv és a szerbiai rockzene legendája, az egykori Idoli együttes frontembere.
Kultúra » VajdaságMa

385 cikk | 2 / 20 oldal