Magazin hírek

   

Magazin
hétfő, 2015. március 2. 13:38
Orbánt megfosztották hatalmi monopóliumától - írta címében a Kommerszant Vlaszty című orosz hetilap hétfőn a veszprémi időközi választások eredményét kommentálva.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 13:15
A Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus megölésének felderítésében részt vevő szakembereknek és a szakértőknek megoszlik a véleménye a gyilkosság indítékairól, de abban egyetértenek, hogy nem profi bűnözők hajtották végre a bűncselekményt - írta a Kommerszant című orosz napilap hétfői számában.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 12:59
Három izraelit azzal vádolnak, hogy pénzért vasat és más nyersanyagokat csempésztek a Hamász radikális palesztin szervezetnek a Gázai övezetbe - értesült hétfőn az izraeli közszolgálati rádió.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 12:13
A 2007-2013. évi, idén záruló Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) forrásából utolsóként elérhetők a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, valamint az informatikai témájú kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) projekteket fejlesztő kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati felhívások - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 11:54
Februárban éves szinten 0,3 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az eurózónában a januári 0,6 százalékos éves visszaesés után az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfői előzetes jelentése szerint.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 11:44
A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU) - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak hétfői közleményében.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 10:50
Elhunyt Törökország megbecsült írója, A sovány Mehmed, az Ördögszekerek útján és Az Ararát legendája szerzője. Életében számos nemzetközi díjat kapott, többször jelölték az irodalmi Nobel-díjra is. 92 esztendős korában egy isztambuli kórházban érte a halál szombaton.
Magazin » Litera
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 10:45
Március elsejétől lehet szobafoglalást regisztrálni a március 15-től újra megnyitó megújult Szigligeti Alkotóházba - tájékoztatta a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) főigazgatója múlt kedden az MTI-t.
Magazin » Litera
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 10:30
Bódis Kriszta a Glamour szerkesztőségének döntése alapján az Év hősnője díjat kapja márciusban.
Magazin » Litera
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 10:05
Dsida a Nagycsütörtökkel újra kopogtatott, nem akárhogyan; a versben lidércfény lobog, ismerős lázálom kék lángjai pislognak mindenfele. Melyikünk nem ült már elhagyott pályaudvaron, lekésve vonatot? És a késés mögött nem derűs szenvedélyű búcsú emlékképének dőlhettünk. - A hét versét, Dsida Jenő Nagycsütörtök című költeményét Jánossy Lajos választotta.
Magazin » Litera
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 09:00
Jogerőssé vált a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a vasárnap 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 08:53
„Az özönvíz éve nem prófécia, de riasztóan közeli lehetőség.” Mint Atwood legtöbb regénye, Az özönvíz éve is disztópia, mely a maihoz hátborzongatóan hasonlatos, mégis idegen világban játszódik – egy olyan világban, amely minden elemében levezethető a jelen folyamataiból. - Margaret Atwood Az özönvíz éve című regényéből ajánlunk részletet.
Magazin » Litera
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 07:48
Csütörtök este fél nyolc körül a kiskászoni Bakk élelmiszerüzletben spontán vita alakult ki, amelynek nyomán a helybeli romák késsel megsebesítettek két falubelit.
Magazin » Erdély.Ma
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 07:22
Az Országgyűlés mai ülésén kezdi alkalmazni a házelnök javaslata alapján elfogadott új munkarendjét, miszerint a képviselők két órán keresztül interpellálhatják a kabinetet, majd előkészíthetik a keddre tervezett szavazásokat.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 06:55
A lisztbe beletöröm a tojásokat, megsózom majd a tejjel simára kavarom. Az ásványvízzel tovább hígítom a tésztát, amíg jó vékony palacsintatésztát kapok(híg tejföl sűrűségű). Kevés olajat is belekavarok a végén.
Magazin » Erdély.Ma
Magazin
vasárnap, 2015. március 1. 20:23
Alekszej Kirillovics Vronszkijon, aki különben gyűlölte Chagallt, mert a hegedűnél jobban szerette a harmonikát, ugyanakkor imádta a tehenet, s eleinte tengeren átkelő szarvasmarhákat, majd később valami fura kis szigetről származó, nagyfejű alakokat rajzolt, egymással bőszen közösülőket, Alekszej Vronszkijon már nem segíthetett senki. – Balázs Attila kötetéből ajánlunk egy részletet a zEtna Kiadó jóvoltából.
Magazin » Litera
Magazin
vasárnap, 2015. március 1. 17:29
Nagymama azt is a selyemszálakból tudta meg, hogy háború lett. Egyszerre csak eltűntek a színek, minden gépből csupa fehérség zuhogott, mert több ezer szálból kellett zsinórokat sodorni az ejtőernyősöknek, hogy aztán ők is fehéren zúdulhassanak az ellenségre. - Csutak Gabi 2flekken.
Magazin » Litera
Magazin
vasárnap, 2015. március 1. 14:55
Gyászmenettel emlékeznek az orosz fővárosban és Szentpéterváron hívei és ellenzéki társai Borisz Nyemcovra. A Reuters képeinek tanúsága szerint a megmozduláson több ezren vettek részt.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
vasárnap, 2015. március 1. 14:44
2015. március 15-nek legalább olyan jelentősége lesz a magyar televíziózásban, mint az MTV 1957-es elindulásának és a kereskedelmi televíziók 1997-es megjelenésének. Az állami média a kormányzati elvárásoknak való megfelelési kényszerében eldobja a köztévé csaknem hatvanéves hagyományát - írta a Népszabadság.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
vasárnap, 2015. március 1. 14:02
Miki, mintha lemezt rakna fel, megint rákezd a sztorira: a lapátfülű filológiaprofesszor alkonyatkor az ablak előtt áll meg a nyugati fekvésű tanteremben, senki nem figyel rá, mit beszél, csak azt nézik, hogyan süt át a nap a fülén. - Berta Ádán könyvfesztiválra megjelenő könyvének részlete a Magasiskolában.
Magazin » Litera

236 cikk | 10 / 12 oldal